Pagina 1 din 1

Religia în școli

MesajScris: Joi Ian 30, 2020 12:09 pm
de Dream Catcher
Personal, am făcut religia în liceu. A fost ORIBIL!
Musulmanii ieșeau din clasă ca niște oițe negre. Cum să separi copiii astfel?
Unii vor afirma că te poți retrage de la ora de religie. Da. Dar e hîrțogăreală. Plus că pierzi un 10 aproape sigur.
Voi ce ziceți?

Re: Religia în școli

MesajScris: Vin Ian 31, 2020 11:57 am
de Paco_ste
Vrei 10 sau sa iesi din clasa ? Asta e dilema.
Daca orele de religie ar fi predate de persoane ce au invatat despre religie, atunci nu ar fi nici o problema. Din pacate sunt predate de preoti ortodocsi care pe langa transmiterea subiectelor religioase recurg si la indoctrinare sau chiar la santaj psihic. Aceste regul sunt inacceptabile, mai ales in clasele primare.
Eu as fi lasat la obligatia parintilor in invatarea reliogiei, iar predarea in scoala sa se faca de la gimnaziu sau in liceu. Eu spre exemplu am "priza" la tineri cand le vorbesc despre religie.

Re: Religia în școli

MesajScris: Dum Feb 02, 2020 2:30 am
de Dream Catcher
Uite, Paco, eu aș fi de acord cu predarea Istoriei Religiilor. Asta da. Ar fi util.
Nu îndoctrinare de ultimă speță, ca acum.

Re: Religia în școli

MesajScris: Dum Feb 02, 2020 8:36 am
de Paco_ste
Eu nu sunt de acord cu indoctrinarile. Corect e , in aceasi ora, acelasi profesor sa predea ambele versiuni. Sau sa existe doi profesori , unul de CREATIONISM si altul de EVOLUTIONISM. Dar aceste ore sa nu fie predate pana la 14-15 ani.
Problema e ca invatamantul de astazi e astfel facut sa deterioreze constinta elevului. Motivul pentru care un elev chiuleste de la scoala e acela ca nu e atras, ba e o adevarata povara, un calvar. Eu prefer optionalitatea. Elevii sa aleaga materiile, sa hotarasca pentru ce vor sa se pregateasca. Si mai e o treaba, violenta din scoli ar trebui aspru sanctionata. Eliminarea din scoala trebuie sa fie o masura extrem de facila. Derbedeii nu au ce cauta in curtea scolii.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Feb 04, 2020 12:13 am
de Dream Catcher
Aoleu, cîtă bătaie mi-am luat eu... Și flegme... La propriu.
Profesorul de religie, nu e interesat de creionarea unei morale civice a elevului.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Feb 04, 2020 9:17 am
de Paco_ste
Profesorul de religie lucreaza dupa o plata, acesta e scopul lui. Nu e interesat de impreganrea in mintea copiilor a unei invataturi sanatoase. Uneori sunt coplesiti si recurg la santaj psihic. Numai ca acest tip de abordare are efect nociv, afecteaza tocmai mintile mai slabe.De aceea constientizarea binelui si raului trebuie lasata in grija parintilor. Insa cum multi parinti nici ei nu inteleg sau nu sunt interesati de progresul spiritual, copii vor fi croiti de aceste personaje trimise de forurile religioase. La musulmani e mai abitir formarea religioase intr-o directie toxica indreptata catre alte religii.

De aceea, eu indemn, ca viitorul parinte, sa se pregateasca el intai, si apoi sa fie constient ce va deveni copilul sau. Nu am copii, si nu am dorit findca am inteles ca tocmai scoala ii va distruge. Aceasta scoala distruge constintele copiilor, ii va forma ca si viitori criminali, asta daca parintii nu au stiinta despre dragostea divina.

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Feb 06, 2020 1:24 pm
de Dream Catcher
De fapt, se încalcă Costituția flagrant.
Art. 29, alin. (6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.

Re: Religia în școli

MesajScris: Vin Feb 07, 2020 3:25 pm
de Paco_ste
Te referi la orele de religie din Ro ? Pai nu parintii sunt cei care trebuie sa-si dea acordul ? Daca scoala il forteaza pe un copil fara ca parintii sa-si dea acordul atunci acel parinte poate sesiza autoritatile de incalcarea dreptului sau in educatia religioasa. Eu neavand copii nu-mi permit sa fac demersuri in acest sens. Daca eram in aceasta situatie nu as fi stat pe ganduri. Insa acum nu pot decat sa-mi spun parerea. Dealtfel multi parinti sunt total dezinteresati de educatia copiilor lor. Ei plaseaza aceasta "obligatie" catre stat si se asteapta rezultate . Un astfel de parinte e daca nu un nemernic, un idiot, un cretin. Nu te apuci sa faci copii daca nu te intereseaza educatia lor. Eu unul as elimina alocatia pentru copii de la 0-7 ani. Dupa aceasta varsta alocatia sa intre doar in contul copilului din care sa-si cumpere ce le place. In rest e datoria/obligatia parintelui sa se ingrijeasca de viata lor.

Re: Religia în școli

MesajScris: Lun Feb 10, 2020 11:06 pm
de Dream Catcher
Nu. Nu părinții își dau acordul. Acordul este prezumat de către autorități.
Părintele doar poate să facă cerere de retragere a copilului de la orele de îndoctrinare.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Feb 11, 2020 12:37 pm
de Paco_ste
Pai in lege se specifica astfel ? Ca trebuie sa vina parintele sa-si retraga copilul de la orele de religie ? Daca nu, atunci scoala incalca legea si poate fi data in judecata findca nu are acordul parintelui care reclama .
Eu neavand copii nu m-a interesat acest aspect. Insa parintii atei ar putea formula plangere penala daca le sunt incalcate drepturile. Pana acum nu am auzit astfel de demersuri.
Mi-am spus parerea, sunt de acord cu predarea religiei insa doar la cererea parintilor. Pana la urma parintii sunt cei care hotarasc ce religie vor imbratisa copii lor.

Re: Religia în școli

MesajScris: Sâm Feb 15, 2020 12:26 am
de Dream Catcher
De data asta, sunt de acord cu tine.
De icoanele din clasele de cursuri, ce părere ai?

Re: Religia în școli

MesajScris: Sâm Feb 15, 2020 7:52 am
de Paco_ste
Ele vor contribui in buna masura la ateizarea majoritatii copiilor. Biserica ortodoxa neavand intelegere asupra fenomenului religios ajunge sa promoveze intr-o maniera defectuoasa. Impunerea religiei sau simbolurilor religioase duce la respingerea lor. Forma corecta e crearea unui mister in jurul religiei, "ascunderea" lor in spatii sobre, crearea unei atmosfere de mister, asta va face ca multi sa cerceteze. Spre exemplu Creatorul cere sa fie construit un templu, cu mai multe camere, si una in care nu intra decat o singura persoana odata pe an. Curiozitatea e exploatata la maxim pentru fenomenul religios. Eu spre exemplu, pentru a face discutiile atractive abordez tema extraterestrilor, si o imbin cu fenomenul religios. Pana acum succesul a fost total.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mie Feb 19, 2020 3:14 pm
de Dream Catcher
România e stat laic.
În România avem democrație. Și nu teocrație.
Nu văd ce ar căuta însemnele religioase în instituții publice.

Re: Religia în școli

MesajScris: Vin Feb 21, 2020 12:27 pm
de Paco_ste
Daca Romania e stat laic atunci cine crezi ca a reusit sa le introduca in scoli ?
Daca nu sunteti de acord atunci de ce nu apelati la instrumentele democratiei pentru a le elimina ?
Faptul ca ele sunt unde sunt inseamna ca religiosii sau liderii religiosi au putere de influenta enorma. Sta in puterea voastra sa schimbati lucrurile.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mie Feb 26, 2020 5:08 pm
de Dream Catcher
Problema este că avem conducători fundamental religioși.
Deși, nicăieri în Constituție, nu este menționat cuvîntul "creștin".

Re: Religia în școli

MesajScris: Dum Mar 01, 2020 8:39 am
de Paco_ste
Conducatori religiosi ? Cine sunt acestia ? Am convingerea ca multi parlamentari sau marea majoritate a bugetarilor sunt atei. Sunt bugetari si angajatii ca preoti in biserica ortodoxa. Dar asta ati dorit cand ati optat ca securistii sa fie imbracati in preoti.

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Mar 05, 2020 4:36 pm
de Dream Catcher
Eu nu vorbesc de bugetari, grosso modo. Mă referam strict la puterea legislativă și cea executivă.

Re: Religia în școli

MesajScris: Vin Mar 06, 2020 10:47 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Joi Mar 05, 2020 6:36 pm scrie:Eu nu vorbesc de bugetari, grosso modo. Mă referam strict la puterea legislativă și cea executivă.

Am inteles.
Ce spui de PSD ? sunt ei religiosi si credinciosi lui dumnezeu ? Ei sunt aproape majoritari in parlament, iar restul de parlamentari sunt asemeni lor.
Eu zic ca esti naiv daca afirmi si crezi ca paralmentul e format din persoane religioase. Poate 10 %, dar parerea mea e ca adevaratii credinciosi sunt sub 1% in parlament, si sub 0,1 % in lume. Restul sunt doar fatzarnici, mincinosi, hoti, lacomi de bani, iubitori de sine . . . .

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Mar 12, 2020 4:25 pm
de Dream Catcher

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Mar 12, 2020 6:58 pm
de Paco_ste
Am rugamintea sa nu te folosesti de manifestarile ridicole a unor personalitati.
Un credincios Lui dumnezeu nu incalca cele 10 porunci, si mai cu seama nu e imoral. Cei despre care vorbesti sunt doar fatzarnici, adica simuleaza o minima religiozitate pentru a prosti naivii.
Din pacate , si spun foarte convins, ca adevaratii credinciosi sunt sub 0.1% din omenire. Ceilalti sunt doar oportunisti. Vorba aia "fa-te frate cu dracul pana treci puntea". Cam asa sunt marea majoritate a religiosilor.
Am spus suficient despre asa zisi religiosi. Ma astept ca tu sa spui despre atei. Daca ei ar fi capabili de imoralitate, de ucideri, de minciuna, curvie, hotzie . . . .
Vreau sa spun ca omul ateu sau religios care nu intelege pericolul actiunilor sale si nu se opreste din savarsirea lor, e un calcator al legii divine (pacatos).

Re: Religia în școli

MesajScris: Dum Mar 15, 2020 2:34 pm
de nico99900
Dream Catcher » Mie Feb 26, 2020 7:08 pm scrie:Problema este că avem conducători fundamental religioși.
Deși, nicăieri în Constituție, nu este menționat cuvîntul "creștin".

Dupa mine, nu sunt religiosi conducatorii. Doar ca daca iti faci cruce la televizor vinde(aduce voturi)
Si ei ar face orice pentru a fi votati.

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Iun 11, 2020 10:15 am
de Paco_ste
nico99900 » Dum Mar 15, 2020 4:34 pm scrie:
Dream Catcher » Mie Feb 26, 2020 7:08 pm scrie:Problema este că avem conducători fundamental religioși.
Deși, nicăieri în Constituție, nu este menționat cuvîntul "creștin".

Dupa mine, nu sunt religiosi conducatorii. Doar ca daca iti faci cruce la televizor vinde(aduce voturi)
Si ei ar face orice pentru a fi votati.


Sau doar mimeaza religiozitatea doar pentru a insela . In acelasi cadru poti include chiar preotii sau pastorii . Insa motivul pentru care trebuie sa existe intr-o forma incipienta religia in scoli, e pentru ca pe viitor poate vor dori sa exploreze acest domeniu, nou pentru ei , si vor voi sa cunoasca daca cele ce le-a fost candva predat la scoala are legatura cu adevarul. Daca ai observat, am evitat exresia "legatura cu realitatea". Adevarul si realitatea pot fi diferite. Sre exemplu magicianul iti infatiseaza trucuri care iti par realiste, in realitate iti inseala ochiu si mintea, adevarul fiind acela ca produce efecte speciale pentru a obtine efectul dorit.

Re: Religia în școli

MesajScris: Vin Iun 12, 2020 5:00 pm
de tavi1985
poate ar trebui ca nota la religie sa contribuie altfel la media finala , pentru ca altfel toti elevii n-ar vrea religie decat pentru a-si mari media
si ateii pot fi in multe feluri , insa ateismul nu este o religie predata , nu te obliga nimeni la scoala sa o inveti , si din cate stiu eu nu exista ore de evolutionism, ca sa zici ca cineva a prins paranoie de la orele de evolutionism. de asemeni , evolutionismul nu preda lectii de discernamant sau corectitudine, vorbeste doar de simplul fapt ca am aparut intr-un fel. religiile in schimb vorbesc despre judecati de valoare, ceea ce poate innebuni oameni care cred in final ca x si y au vina pentru relele pe pamant

Re: Religia în școli

MesajScris: Sâm Iun 13, 2020 7:05 am
de Paco_ste
tavi1985 » Vin Iun 12, 2020 7:00 pm scrie:poate ar trebui ca nota la religie sa contribuie altfel la media finala , pentru ca altfel toti elevii n-ar vrea religie decat pentru a-si mari media
si ateii pot fi in multe feluri , insa ateismul nu este o religie predata , nu te obliga nimeni la scoala sa o inveti , si din cate stiu eu nu exista ore de evolutionism, ca sa zici ca cineva a prins paranoie de la orele de evolutionism. de asemeni , evolutionismul nu preda lectii de discernamant sau corectitudine, vorbeste doar de simplul fapt ca am aparut intr-un fel. religiile in schimb vorbesc despre judecati de valoare, ceea ce poate innebuni oameni care cred in final ca x si y au vina pentru relele pe pamant

Sunt de parere ca in scoli aceste informatii trebuiesc predate abia in liceu. Totusi informarea poate fi facuta in niste forme sumare chiar din primele clase. Pentru ambele variante sa existe profesori dedicati. Din cate stiu eu biologia este promovata sub forma evolutionismului . Mai mult, in clasele primare se expune copiilor forma evolutionista fara ca ei sa aiba discernamant si forta psihica sa puna intrebari sau sa respinga unele afirmatii false. Am spus ca in invatamantul de stat persista exemple si dovezi considerate fraude. Ele nu au fost eliminate din carti , si asta inseamna rea vointa.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Iun 16, 2020 2:14 am
de Dream Catcher
Paco_ste » Joi Iun 11, 2020 12:15 pm scrie:Sau doar mimeaza religiozitatea doar pentru a insela . In acelasi cadru poti include chiar preotii sau pastorii . Insa motivul pentru care trebuie sa existe intr-o forma incipienta religia in scoli, e pentru ca pe viitor poate vor dori sa exploreze acest domeniu, nou pentru ei , si vor voi sa cunoasca daca cele ce le-a fost candva predat la scoala are legatura cu adevarul. Daca ai observat, am evitat exresia "legatura cu realitatea". Adevarul si realitatea pot fi diferite. Sre exemplu magicianul iti infatiseaza trucuri care iti par realiste, in realitate iti inseala ochiu si mintea, adevarul fiind acela ca produce efecte speciale pentru a obtine efectul dorit.

Eu am învățat la filosofie, în liceu, că adevărul este subiectiv. Realitatea este cea obiectivă.
Oarecum invers, decît ceea ce susții tu.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Iun 16, 2020 8:46 am
de Paco_ste
Dream Catcher » Mar Iun 16, 2020 4:14 am scrie:Eu am învățat la filosofie, în liceu, că adevărul este subiectiv. Realitatea este cea obiectivă.
Oarecum invers, decît ceea ce susții tu.

Adevarul nu poate fi subiectiv. Daca adevarul poate fi subiectiv atunci cel ce sustine asta vrea sa o arate ca pe o minciuna. Sa-ti dau un exemplu: e adevarat ca tu existi cand citesti ce am scris. Cand cineva te va invata ca acest lucru e subiectiv, adica e doar o impresie, o iluzie, vrea de fapt sa te convinga ca tu nu ai capacitatea de a vedea corect lucrurile. In fapt e un atac la ratiunea si rationamentul tau, astfel ca tu sa devii rob, si sa te ghidezi dupa indemnurile lui.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mie Iun 24, 2020 12:50 pm
de tavi1985
Paco_ste » Sâm Iun 13, 2020 9:05 am scrie:
tavi1985 » Vin Iun 12, 2020 7:00 pm scrie:poate ar trebui ca nota la religie sa contribuie altfel la media finala , pentru ca altfel toti elevii n-ar vrea religie decat pentru a-si mari media
si ateii pot fi in multe feluri , insa ateismul nu este o religie predata , nu te obliga nimeni la scoala sa o inveti , si din cate stiu eu nu exista ore de evolutionism, ca sa zici ca cineva a prins paranoie de la orele de evolutionism. de asemeni , evolutionismul nu preda lectii de discernamant sau corectitudine, vorbeste doar de simplul fapt ca am aparut intr-un fel. religiile in schimb vorbesc despre judecati de valoare, ceea ce poate innebuni oameni care cred in final ca x si y au vina pentru relele pe pamant

Sunt de parere ca in scoli aceste informatii trebuiesc predate abia in liceu. Totusi informarea poate fi facuta in niste forme sumare chiar din primele clase. Pentru ambele variante sa existe profesori dedicati. Din cate stiu eu biologia este promovata sub forma evolutionismului . Mai mult, in clasele primare se expune copiilor forma evolutionista fara ca ei sa aiba discernamant si forta psihica sa puna intrebari sau sa respinga unele afirmatii false. Am spus ca in invatamantul de stat persista exemple si dovezi considerate fraude. Ele nu au fost eliminate din carti , si asta inseamna rea vointa.

in invatamantul stiintific nu exista afirmatii de genul "te pedepseste dumnezeu fiindca nu crezi", astfel ca invatamantul stiintific nu e asa de indoctrinant precum este religia. astfel ca de obicei nu se poate zice ca mintea copiilor este tulburata de stiinta

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Iun 25, 2020 1:16 pm
de Paco_ste
Exista religie adevarata si religie mincinoasa. Probabil, sau chiar sigur, tu sau majoritatea ati avut tangenta cu religia mincinoasa.
In reigia adevarata dumnezeu salveaza de la moartea vesnica. In cea mincinoasa dumnezeu te arde in iad vesnic. In trecut lichelele atee au invatat ca pot face bani multi de pe urma credintei, mai ales santajand mintile oamenilor slabi. Si astazi tot lichele atee sunt lideri religiosi, si continua santajul mental.

Re: Religia în școli

MesajScris: Dum Iul 12, 2020 4:38 pm
de tavi1985
observ ca tu esti de regula cel ce arunca mult cu o tirada de afirmatii

Re: Religia în școli

MesajScris: Lun Iul 13, 2020 7:52 am
de Paco_ste
tavi1985 » Dum Iul 12, 2020 6:38 pm scrie:observ ca tu esti de regula cel ce arunca mult cu o tirada de afirmatii

E adevarat, dar sesizez ca esti nelamurit de afirmatii. Liderii religiosi pe care ii vedeti nu au treaba cu religia/credinta adevarata. Toate demersurile lor demonstreaza ca ei nu au treaba cu credinta adevarata. Scopul lor e sa conduca , sa fie stapanitori, si in plus obtin avantaje de pe urma pozitiei lor.
Nu toti ateii sunt lichele. La fel cum nu toti religiosii sunt persoane cu caracter ales.Exista prostie si habotnicie cu carul, insa adevaratii credinciosi nu merg dupa lichelele care isi zic "Papa" sau patriarh sau episcopi sau preoti. Adevaratul credincios crestin urmeaza cu sfintenie poruncile lui Hristos.

Re: Religia în școli

MesajScris: Mar Aug 25, 2020 3:32 pm
de Dream Catcher
Și eu cred același lucru. Preoții și, mai ales, înalții prelați posibil să fie atei. Bine, nu toți. Dar ei fac o facultate foarte grea. Greu de crezut să fie așa de proști.

Re: Religia în școli

MesajScris: Lun Aug 31, 2020 11:22 am
de Paco_ste
Dream Catcher » Mar Aug 25, 2020 5:32 pm scrie:Și eu cred același lucru. Preoții și, mai ales, înalții prelați posibil să fie atei. Bine, nu toți. Dar ei fac o facultate foarte grea. Greu de crezut să fie așa de proști.

Ateii nu sunt oameni prosti in general. Dar pot sa-i suspectez uneori de nesinceritate sau rea vointa. In cazul liderilor religiosi acolo rautatea e maxima, adica modul in care ei tin in "intuneric" constintele oamenilor in interesul lor.
Totusi, in aceasta tara majoritatea sau declarat ortodocsi, iar acestia si-au dat consimtamantul ca odraslele lor sa aiba si religia ca disciplina scolara.
Deci nu e impotriva vointei lor. Si la urma urmelor copii au de ales sa invete sau nu, exact cum ramane corijent la mate-fizica-chimie, ar putea sa ramana corijent si la religie.
Daca esti ateu, de ce ai prefera sa ramani corijent tocmai la materiile de stiinta exacta ? Singura dovada sincera ca esti ateu e sa ai note stralucite la materiile de stiinte exacte.

Re: Religia în școli

MesajScris: Joi Sep 17, 2020 1:47 am
de Dream Catcher
Eu am făcut religie în liceu.
La începutu' orei, ne ridicam toți în picioare și spuneam "Tatăl nostru". [-X

Re: Religia în școli

MesajScris: Sâm Sep 19, 2020 2:03 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Joi Sep 17, 2020 3:47 am scrie:Eu am făcut religie în liceu.
La începutu' orei, ne ridicam toți în picioare și spuneam "Tatăl nostru". [-X

Si ti-a daunat ? Adica ma gandesc ca ai fost fortat sa inveti la religie si ti-a afectat performantele la materiile importante pentru tine.
Sunt convins ca nu ai excelat la materia religie sau profesorul nu si-a dat silinta sa va transmita mesajun "vital". Religia nu rebuie sa fie materie de studiu ci un mod de a descoperi calitatile divinitati.
Ne poti da niste detalii cam in ce mod se desfasurau orele ?

Re: Religia în școli

MesajScris: Mie Sep 30, 2020 4:28 am
de Dream Catcher
În general, se învăța despre biblie.