Moderatori: Paco_ste, Opincariu Ana Maria
Paco_ste » Joi Aug 06, 2020 1:59 pm scrie:Ma intristeaza sa vad habotnicie la religiosi. Acestia sunt credinciosi "Satanei", nu lui dumnezeu. A fi credincios crestin inseamna sa ai caracterul si credinta lui isus Hristos. Din pacate crestinii de azi cred pe popa mincinosul sau pe pastorul mincinos.
Lily » Mie Aug 05, 2020 9:58 pm scrie:O singură greşeală dacă faci in viaţă, un dumnezeu perfect nu ar trebui să o pedepsească? Dacă trece cu vederea o greşeală, oare mai este perfect drept?
Lily » Lun Aug 17, 2020 3:04 pm scrie:Perfecţiunea există in dumnezeu, atât. Ceea ce este firesc, dacă este să existe un dumnezeu, toţi am vrea ca acela să fie perfect.
Văd că tu vrei să fie imperfect, să bage sub preş greşeli că de... toţi greşim, dar nu este corect şi drept.
De ce consideri că nu este perfect?
Dream Catcher » Joi Sep 03, 2020 2:22 am scrie:Așa este, Paco.
Dacă omul este creat după "chipul și asemănarea" sa, poi omul nu e perfect. Și, dacă ne uităm în Univers, tot ce a creat el, este imperfect.
Nu. Dacă există un dumnezeu, este evident pentru orice om de bună credință că nu este perfect. Numai faptul că există atei, dovedește că nu își face bine treaba.
Paco_ste » Lun Aug 31, 2020 12:35 pm scrie:Lily » Lun Aug 17, 2020 3:04 pm scrie:Perfecţiunea există in dumnezeu, atât. Ceea ce este firesc, dacă este să existe un dumnezeu, toţi am vrea ca acela să fie perfect.
Văd că tu vrei să fie imperfect, să bage sub preş greşeli că de... toţi greşim, dar nu este corect şi drept.
De ce consideri că nu este perfect?
Daca dumnezeu e perfect, cum de a creat ceva asa de imperfect cum e omul ? Vrei exemple ? Nu am destul spatiu sa-ti exemplific imperfectiunea creatiei.
Lily » Vin Sep 04, 2020 4:13 pm scrie:
Ai copilaşi? Când ii faci te aştepţi să fie perfecţi? Poţi să iubeşti ceva imperfect? Nu putea crea omul perfect fără a-i lăsa liber arbitru, insemna să facă roboţi, adică ce facem noi. Noi nu iubim roboţii, deci doar ii facem să facă ce VREM NOI. dumnezeu ne iubeşte suficient cât să ne permită să alegem ce vrem, inclusiv să decidem că nu Îl vrem pe El. Mai mult, ne oferă şi posibilitatea de a scăpa de consecinţele relelor făcute de noi, El plătind pentru noi. Practic noi doar trebuie să acceptăm, dar avem libertatea să refuzăm. Ce dumnezeu iubitor putem să avem... Acceptă ca creaţia lui să Îl respingă, să il jignească, şi tot îşi iubeşte creaţia şi îi oferă cale de scăpare, iertare şi impăcare.
Lily » Sâm Sep 12, 2020 7:54 pm scrie: Doar Dumn.ezeu ne poate oferi pacea şi impăcarea cu noi aşa cum suntem, altfel indiferent ce modificăm, avem, căutăm, nu ne va mulţumi. Nu putem să fim dumnezei cât timp nici măcar nu ştim ce vrem.
Dream Catcher » Dum Sep 27, 2020 12:11 am scrie:Care sunt argumentele tale pentru care crezi tu că dumnezeul tău este perfect?
Dream Catcher » Dum Sep 27, 2020 12:11 am scrie:Care sunt argumentele tale pentru care crezi tu că dumnezeul tău este perfect?
Lily » Lun Noi 02, 2020 9:05 pm scrie:Perfect prin definiţie se referă la cel ce întrunește în gradul cel mai înalt toate calitățile cerute. Iar acesta este dumnezeu.
Dacă un om moare la 90 de ani putem spune că dumnezeu l-a omorât? Fiecare avem o misiune şi N ani de trăit, unii 2 ani, alţii 90 sau 100, nu te-a omorât dumnezeu nici la 2, nici la 90. El ţi-a dat viaţă să trăieşti acel număr de ani.
Dacă ierta păcătoşii din vremea lui Noe nu se ştie ce mai rămânea. A lăsa la infinit oameni depravaţi ar duce la distrugerea celor drepţi. Atunci unde mai este dreptatea şi mila faţă de cei drepţi?! Toţi avem salvarea sub nas, orice criminal, cel mai nenorocit om de pe pământul ăsta se poate salva, datorită lui iisus. De altfel ştiu cazuri care din nenorociţi cum nu ai putea să îţi imaginezi s-au făcut oameni drepţi şi iubitori faţă de semeni, pentru că L-au cunoscut pe dumnezeu. Aici este secretul, trebuie să Il cunoşti, nu să ştii lucruri despre El.
Aş vrea să pot descrie dragostea lui faţă de oameni, dar... nu ştiu cuvintele potrivite. este mult peste orice ţi-ai putea imagina. Este cea mai iubitoare, romantică, atentă, grijulie fiinţă posibilă. Simte şi inţelege perfect absolut orice suferinţă, nu este deloc aşa cum credeam şi eu, mă gândeam că El e dumnezeu şi nu poate inţelege prin ce trec, dar da, poate, suferă. Tot ceea ce face, face pentru noi. Dacă pentru o miime de secundă am inţelege cât suntem de iubiţi nu ar mai exista depresie. Trebuie să il cunoşti. Să vorbeşti cu El, să ajungi să Il cunoşti. Nici cu nevasta dacă nu vorbeşti nu vei ajunge să o cunoşti şi ii poţi interpreta greşit anumite decizii.
Lily » Joi Noi 05, 2020 8:42 pm scrie:Google spune asta despre rechini. Din câte ştiu sunt specie protejată, deci pe semne că oamenii au ajuns la concluzia că rechinii sunt utili.
Ştii din Biblie, dar nu o inţelegi.
Când a murit Adam şi Eva? Dacă nu erau nemuritori, atunci unde era pedeapsa pentru că au mâncat din pom?
dumnezeu a vrut să avem viaţă veşnică, şi incă vrea (Fiindcă* atât de mult a iubit dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică).
Ne-a dat stăpânire asupra fiarelor, deci ne atacă doar dacă nu ne inţelegem autoritatea. Era un tip foarte interesant Henry Gruver, wow câte intâlniri a avut el cu urşi polari, câini fioroşi, scorpioni, toate fierătăniile pădurilor, dar işi cunoştea autoritatea şi ştia CINE este dumnezeu, deci nu a păţit absolut nimic.
Dacă nu ne iubea ne dădea chipul lui? Ne dădea stăpânire asupra intregului pământ?
Dacă nu ne procream de cel puţin 5 mii de ani nu mai era om pe pământ.
Dacă era aşa un monstru egoist şi arogant, cum incerci tu să il faci să pară, ne omora de mult pe toţi, şi pe bună dreptate. La câte mizerii facem,şi ofense ii aducem in mod constant, dacă nu era EXTREM de iubitor, mult peste ce am putea inţelege noi, până acum era pustiu pământul. De curând auzeam că fata lui Michael Jackson urmează să il joace pe Iisus homosexual, acum vreo lună era in Bucureşti o expoziţie bătaie de joc la adresa Cinei cea de Taină, cu femei in loc de apostoli, şi sunt infinite bătăile de joc faţă de dumnezeu. Nici nu mai discutăm despre crimele ORIBILE comise de oameni in mod constant. Imi amintesc şi acum un caz atât de oribil intâmplat in India de mi-aş vărsa şi acum maţele. Nici nu mai vorbim despre grupări gen Hamas care şi acum jupoaie oamenii de vii. Facem alegeri oribile şi când vine momentul să plătim ne plângem. Dacă tu erai dumnezeu, şi respectai voinţa omului (nu făceai roboţi, cum facem noi) până acum omorai toţi oamenii, pentru că facem nişte oribilităţi incredibile. Ne batem joc de dumnezeu, ne batem joc de ceilalţi oameni, ne batem joc de planetă, şi tot avem nemulţumiri.
Nu vrea sfinţenie, vrea o relaţie cu noi.
Lily » Sâm Noi 07, 2020 1:11 am scrie:Nu sunt peşte, sunt om şi am stăpânire asupra tuturor animalelor şi vietăţilor, deci nu am de ce să mă tem de vietăţi sau animale. Asta e o prostie a la Holywood in care un rechin sperie oamenii, sau păsări nimicitoare, muşte şi alte prostii. Ai auzit de Daniel din Biblie? Ce i-au făcut leii in cuşca cărora a fost aruncat? Ţi-am spus, ştiu persoane care in perioada actuală au trecut nevătămaţi printre animale fioroase.
dumnezeu ne-a dat arma, dacă noi refuzăm să o folosim şi ne lăsăm pradă unor animale, e cam problema noastră. Planeta este blestemată din cauza celor făcute de noi, este o reflexie a ceea ce noi suntem.
Sunt foarte multe exemple in Biblie in care animalele acţionează impotriva instinctului lor, pentru binele oamenilor. Se poate, dacă ştim cine suntem, şi mai ales CINE este Dumnezeul nostru şi ce poate face.
Lily » Sâm Oct 24, 2020 12:12 am scrie:Care sunt argumentele tale că dumnezeu nu este perfect?
Dream Catcher » Vin Dec 11, 2020 6:41 pm scrie:Lily » Sâm Oct 24, 2020 12:12 am scrie:Care sunt argumentele tale că dumnezeu nu este perfect?
Dacă privești în jurul tău, cu ochii larg deschiși, inclusiv tu vei ajunge la concluzia asta. Absolut tot ce ne înconjoară (inclusiv Universul), este imperfect.
dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea sa. Este omul perfect? Aud?!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 0 vizitatori