Pagina 1 din 4

dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Dec 04, 2018 3:59 pm
de Dream Catcher
A apărut cartea care discută fiecare crimă teocratică din biblie:

Imagine

Autorul le adună pe toate şi trage linie. Iată cîţi a omorît:

dumnezeu: 2.821.364 persoane
Satana: 10 persoane

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Joi Ian 23, 2020 3:48 pm
de Paco_ste
Creatorul cerurilor si al pamantului nu a omorat nici o fiinta umana. Tot ce scrie in biblie e de fapt manifestarea lui Satan danduse drept Dumnezeu.
Biblia nu e un reper absolut in descrierea Creatorului in toate cazurile. Doar in cateva texte se descrie cu adevarat caracterul Creatorului. Spre exemplu isus cere omului pacatos sa-si ierte aproapele "de 7 x 70". Daca omului pacatos i se cere acest lucru, cu cat mai presusva fi Creatorul si va fi iertator cu omul pacatos.
Deci oriunde veti citi in biblie ca Dumnezeu pedepseste si omoara, sunt de fapt inspiratiile lui Satan, sau chiar manifestarea lui Satan danduse drept Dumnezeu.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Ian 24, 2020 1:52 pm
de Dream Catcher
Deci recunoşti că dumnezeul din biblie este rău?! :)

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Ian 24, 2020 2:26 pm
de Paco_ste
Trebuie sa faci distinctie ca biblia nu descrie un singur dumnezeu.
Cel pe care isus il descrie ca fiind bun, iertator, rabdator, credincios, iubitor, atotstiutor . . . e diferit de ucigasul din restul bibliei care se da drept Dumnezeu. Am urmarit multe predici, in special pe unul Nicu Butoi, un adventist. Omul acesta incearca subtil sa convinga ca acel ucigas nu e Unicul Dumnezeu ci un fals dumnezeu.
Din pacate unii nu se prind, iar altii refuza sa creada asa ceva.
Dau un exemplu, un fost detinut evreu al lagarelor naziste nu va accepta ca nazistii sa fie iertati si pastrati pentru viata eterna. Acesti evrei doresc un Dumnezeu razbunator, intransigent, si sa pedepseasca cu moartea pe nazisti. Din acest motiv, cand evreii vor afla ca Dumnezeu a iertat pe multi nazisti, evreii vor refuza viata eterna.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Sâm Ian 25, 2020 1:51 pm
de Dream Catcher
Şi eu aş refuza-o. Tu nu?

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Lun Ian 27, 2020 9:21 am
de Paco_ste
Te referi la viata eterna sau la credinta ?
Viata eterna e scopul interventiei divine in viata noastra. O va oferi celor care o doresc, insa cu conditia transformarii constintei . De fapt o vor primi doar cei care sunt transformati, nu celor care doresc viata vesnica.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Ian 28, 2020 11:18 am
de Dream Catcher
Eu m-am plictisit de viaţă deja. Ce să fac o eternitate?

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mie Ian 29, 2020 1:24 pm
de Paco_ste
Cand dispare sentimentul iubirii apare plictisul si lehamitea de viata.
Eternitatea o vei accepta sau o vei refuza, in functie de spiritul care te conduce.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Joi Ian 30, 2020 12:04 pm
de Dream Catcher
La ce iubire faci referire, Paco? Iubirea față de dumnezeu sau față de oameni?

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Ian 31, 2020 12:02 pm
de Paco_ste
Ambele. Insa iubirea de oameni nu poate exista daca nu iubesti pe "Dumnezeu". Daca in constinta exista doar acest sentiment, e limpede ca manifestarea este doar in aceasta directie. Numai ca unii confunda supunerea cu iubirea. De fapt in biblie obliga sau indeamna la supunere. In realitate e vorba de "inchinare" ( aderare) la principiile iubirii. Pe viitor voi detalia acest aspect.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Dum Feb 02, 2020 2:34 am
de Dream Catcher
Mie asta cu iubirea față de dumnezeu, mi se pare o aberație.
Eu am nevoie să iubesc ceva REAL. Palpabil. Să îl țin de mînă. Să îi ofer o îmbrățișare. Să îi curgă sînge-n vene, la naiba!
Am nevoie să aud o voce caldă. Nu am ce face cu dumnezeu. Personal, nu am nevoie de el.
Și dacă există, și dacă nu... Eu îl ignor, el să mă ignore!

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Dum Feb 02, 2020 8:31 am
de Paco_ste
Sunt intrutotul de acord cu tine. Copilul din om asa are nevoie, altfel nu percepe dragostea si nici nu poate iubi pe cineva absent din viata lui. Numai ca omul se pretinde matur, adult, independent, inteligent. Ca atare are libertatea sa cerceteze sau sa fie total independent, cu conditia sa iubeasca viata morala.
Tatal ceresc nu te forteaza sa-l iubesti daca tu nu esti convins de iubirea Lui, ci iti da timp sa te convingi de acest aspect. Dar pentru o intelegere completa trebuie sa faci analogie cu viata noastra. De multe ori un parinte iubitor pleaca cu anii pentru a lucra la bunastarea familiei. Si revine in familie ca un strain in ochii copiilor.Practic e o relatie ratata. In cazul omului fata de Creator problema e ca omul vrea sa fie absolut independent dar si imoral. In aceasta situatie el se face vinovat pentru propria soarta, adica alege moartea vesnica.

Vrei sa-l ignori si te lasa in pace. Daca vede in tine scanteie a dragostei si vietii morale, pentru EL esti un diamant neslefuit. Va veghea sa cauti viata vesnica. Dar aceasta cautare nu sta in puterea omului. O vei obtine doar daca iubesti dragostea, neprihanirea, rabdarea, bunavointa . . .

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Feb 04, 2020 12:21 am
de Dream Catcher
Cred că am mai zis pe un topic, undeva. Personal, nu vreau să trăiesc veșnic.
Ai văzut filmul "Highlander", din 1986?Personajul principal este nemuritor. Iar cea mai mare dorință a sa, este să devină muritor.
Alt film foarte interesant este "Bicentennial Man". E din 1999, deci mai recent. Pe ăsta cred că l-ai văzut. Dacă nu, ți-l recomand!


Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Feb 04, 2020 9:08 am
de Paco_ste
In biblie Satan e aratat ca are viata nemuritoare . . . .pana la un moment hotarat. Insa el doreste sa scape de condamnarea mortii. Motivul e frica de pieirea vesnica.
In constinta noastra, mai ales cand alegem iubirea, apare si frica de moarte vesnica. In filmele ce le-ai vizionat, omul ce are parte numai de ura, violenta, minciuna, coruptie, boli, suferinta , omul cere moartea sau salvarea din acea viata. Asa suntem programati in constinta . Pare aberant, insa numai astfel omul e capabil sa discearna intre binele absolut si "pacat".

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Joi Feb 06, 2020 1:26 pm
de Dream Catcher
Paco, tu ai vrea să trăiești veșnic?

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Feb 07, 2020 1:16 pm
de Paco_ste
Numai in anumite conditii. Asa cum am mai spus, omul in suferinta isi doreste moartea sau salvarea din suferinta. Din conditia mea sunt constient a nu am nici cea mai mica contribuitie la existenta eterna a vietii mele, deci altcineva va face posibila viata eterna. Bineinteles ca oferta va fi conditionata, si anume, o viata absolut morala.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Feb 07, 2020 2:24 pm
de Komunist67
Niciunul.pt ca nu exista.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Lun Feb 10, 2020 11:08 pm
de Dream Catcher
Din fericire! :)]- :D

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Feb 11, 2020 12:32 pm
de Paco_ste
Din fericire am convingerea ca exista Creator. Pe SP cineva facea afirmatia ca pe munti exista destule fosile si amprente ca zona era candva fundul unei mari. Dar se face afirmatia ca multii sunt vechi de zeci-sute de milioane de ani. Intrebare:cum e posibil sa mai existe ramasite, fosile daca eroziunea lucreaza de sute de milioane de ani ?Intr-un milion de ani eroziunea rade cativa metri de roca, daca e nisip, il spala in cativa ani.In zeci sau sute de milioane de ani nu mai ramane absolut nimic. Vreau sa spun ca la o adancime de 10-15 metri in roca dispar fosilele, ramasitele .

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Sâm Dec 11, 2021 9:40 pm
de yoQso
Diferența dintre bine și rău, s-ar zice! Mai bine fara nici o îngăduire a inteligenței umane și omenirea va merge pe drumul ei, cu sau fara personaje fictive.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Mar Dec 14, 2021 3:43 am
de Dream Catcher
Oho! Am fi departe, dacă am renunța la personajele fictive. Ne trag mult înapoi.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Dum Dec 19, 2021 11:53 pm
de Lily
Păi până acum fictive s-au dovedit doar teoriile ateilor precum teoria conform căreia universul a existat intodeauna, nu a avut un inceput. Iisus nu este fictiv, avem documente istorice care atestă existența Lui. Avem documente istorice care atestă existența apostolilor, și mai mult, avem documente care atestă ce susțineau apostolii, cum au murit, etc. Nu prea văd unde se vorbește de persoane fictive.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Joi Dec 23, 2021 3:34 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Mar Dec 14, 2021 5:43 am scrie:Oho! Am fi departe, dacă am renunța la personajele fictive. Ne trag mult înapoi.

Din ce stiu se folosesc de personaje fictive chiar din frageda pruncie. Povestile lui ion Creanga abunda in perioada copilariei.
In perioada de adult savurezi filmele care majoritatea au scenarii inventate.
Marii descoperitori au fost religiosi. Putem sa amintim de sir isaac Newton , un vizionar si genial teoretician care in viata lui s-a ocupat chiar de spiritism.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Vin Dec 24, 2021 11:41 pm
de Dream Catcher
Ehe. În secolul 17, nu mulți se încumetau să se declare atei. Biserica Catolică era în plină inchiziție.
Oricum, nu se poate nega că există oameni inteligenți printre credincioși la fel cum nici voi nu puteți afirma că toți ateii sunt proști / răi / nebuni.

Re: dumnezeu vs Satana

MesajScris: Dum Dec 26, 2021 7:41 pm
de Lily
Eu am spus in repetate rânduri că nu am o opinie negativă despre atei doar pentru că sunt atei. Ceea ce imi doresc de la atei este doar să își testeze supozițiile. Să trateze ateismul cu exact același scepticism cu care tratează teismul.