Am făcut psihosociologie, deci crede-mă, am cititi o tonă despre sociologie și nu, nicio societate atee nu este morală. Pot respecta reguli impuse de lege, de teama consecințelor legale, dar dacă pot evita consecințele legale, o vor face. Nu am ceva cu ateul, nu il consider inferior moral vreunui religos sau alte baliverne de genul ăsta, ci ințeleg gândirea umană. Omul intodeauna iși găsește scuze și intodeauna crede că pentru el ar trebui să se plice reguli diferite, deci dacă are oportunitatea de a "indrepta" lucrurile, o va face. Știu chestia asta chiar de la mine. Dream știe, dacă cineva imi făcea probleme, il scoteam din jos. Nu pot accepta să joc pe același teren cu dușmanul. Dacă sunt produsul evoluției, atunci cel mai puternic supraviețiuește. Cât timp poți să scapi de consecinbțele legale este ilogic să te supui unui trai nedrept (perceput drept nedrept). Cu câteva luni inainte să devin creștină voiam să il omor pe vecinul de sus. Consideram că Dumnezeu este Universul, univers care imi vrea doar bine și vrea numai bine pentru mine, deci răul practic nu are consecințe. Motiv pentru care dacă respectivul vecin reușise să-mi facă viața un calvar, să-mi fie frică zilnic din cauza lui, era drept să tac și să inghit? Dacă am o singură viață după care mă contropesc cu universul sau dispar, atunci de ce mi-aș sacrifica viața pentru cineva ce... se poate elimina?! Dacă el face ceva imoral, atacându-l fizic pe tata, merg la poliție cu tata și ăia dau din umeri, eu ce ar trebui să fac?! De ce să-mi condamn viața unei torturi dacă... există alternative?
Hm, nu e mare diferență intre sclavii de atunci și angajații de azi. Sclavii se vindeau singuri sau erau vânduți de familii. Primeau casă, masă, cazare și pentru familia lui, iar in schimb munceau. Acum muncești zilnic de uiți cum te cheamă și in schimb primești... mai nimic. Dacă Dumnezeu a fost rău că a tolerat sclavagismul, atunci noi de ce il tolerăm? ba.. chiar il promovăm.
Nu am văzut asemenea mențiuni, poate mi le indici, te rog.
Deuteronomul 21:18-21 se referă la copilul ADULT, copil cu sensul de fiul lui. Spune clar, e bețiv. Păi ce copil e bețiv??? Nu se vorbește despre minori, care nu beau. Nu am văzut nicăieri să se vorbească in vreo cultură de copilași minori care să bea. Acolo se vorbește de o pleavă a societății. Vezi, contează contextul.
Repet, morala este... flexibilă fără Dumnezeu. Iar flexibilul ăla va fi intodeauna in favoarea ta și in defavoarea altuia.
respect pe cât posibil tot ce a spus Dumnezeu. Love Him!

Știu ce rele pretinzi că au făcut creștinii, conflictul cu păgânii care a inceput după legalizarea creștinismului și tâmpeniile făcute de biserica catolică, niciuna nu stă in picioare. Putem discuta in detaliu de ce nu. Tot mă amuză cum vreți să discutăm despre ce rele au făcut creștinii acum 500 de ani, uneori chiar 1700 de ani, dar nu vorbiți despre creștinii care sunt omorâți azi in Pakistan, in Armenia, in China, etc. Alea nu se pun, știu.