Moderatori: Manole, Paco_ste
Nu are ce, știe tot
Hai să spunem că Dumnezeu ne scutea de viață și ne trimitea direct in Iad sau Rai, oare mai știam că ne merităm locul?
Shootankamon scrie:Nu are ce, știe tot
Cum adica stie tot, stie tot ce se va intampla si cand se va intampla, sau la ce anume te referi cand spui asta ?Hai să spunem că Dumnezeu ne scutea de viață și ne trimitea direct in Iad sau Rai, oare mai știam că ne merităm locul?
Asta cumva ar sustine teoria reincarnarii, ceea ce, din cate stiu eu, crestinismul condamna ca erezie, din perspectiva lor avem o viata doar dupa moarte, nu si inainte de a ne naste.
Omul cand se naste habar nu are, incepe sa constientizeze mult mai tarziu, deci se naste fara personalitate si fara cunoastere, omul este ceea ce este odata cu trecerea anilor cu influente majore din cultura in care se naste si din familia lui, asa ca.... nu mai spune ca marele zeu ne putea scuti de ceva, candva. Daca toti crestinii si-ar canaliza energia consumata in marea lor credinta, adica daca in loc de rugaciuni ar planta un pom, sau ar ajuta un om sarman, daca s-ar duce sa sape unei batrane gradina sau daca ar cumpara de la o o bunicuta marar, cred ca lumea asta ar fi cu mult mai buna!
Pentru Dumnezeu timpul nu există, deci știe tot ce vei face toată viața ta, știe asta de când a făcut Pământul Știa că va fi un Vali care va face x și Y.
Dumnezeu știind ce vom face toți, inainte să facă Pământul putea să ne trimită direct in destinația finală
Nu cred că poți avea compasiune pentru un om care și-a pierdut animalul de companie dacă nu ai trecut prin așa ceva. Nu cred că poți ințelege durerea unei inimi frânte dacă nu ai avut inima frântă. Nu cred că poți ințelege nevoia de a intinde o mână dacă nu au fost momente când ai avut nevoie de o mână intinsă. Din păcate, in general evenimentele neplăcute ne invață cele mai multe lucruri bune.
Dumnezeu este in afara timpului, pentru El timpul nu există. Pentru El nu e ca și cum tu te vei naște și vei face, cum m-am exprimat (cât să ințelegi ideea), ci ai fost, ești și vei fi in același timp, deși in fapt incă nici nu exiști.
Timpul care trece pe pământ nu are nicio consecință din perspectiva atemporală a lui Dumnezeu. O secundă nu este diferită de un eon; un miliard de ani trec ca secunde pentru Dumnezeul etern.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 38 vizitatori