Paco_ste » Joi Aug 25, 2022 11:55 am scrie:Cum ? Pedeapsa e in "angro" ?
De ce as suporta o sanctiune daca altul e un nemernic ?
Da frate pedepseste-l pe Cain, pe David . . . ucide-i pe acestia ca au facut nemernicii, dar ce ai Dom'le si cu nevinovati ?
Evreii au fost scosi din Egipt, normal ca tot EL i-a bagat acolo, si aia sau integrat in obiceiurile lor, s-a hotarat sa scoata evreii si sa-i duca intr-o vale cu serpi ? Ba unul Moise imparte pe evrei in doua si porunceste unei parti sa macelareasca cealalta tabara. Pai in tabara macelarita copii ce vina aveau ?
Din astfel de experiente numai sa crezi ca dumnezeu e iubire nu vei vedea.
O tanara bucuroasa ca a descoperit pe Dumnezeu s-a apucat sa citeasca biblia. Cand a citit cate ucideri a comis acel Dumnezeu, a aruncat biblia in foc si a renuntat sa mai creada in vreun Dumnezeu.
Cum naiba sa crezi in dumnezeu iubitor un macelar ?
Iar greșești. Spui că de ce să sufere nevinovați. Ai auzit de Lot? Dacă erau 10 oameni drepți nu nimicea Sodoma și Gomora. Cred că nu prea știm Biblia.
Nu vrei să crezi in un Dumnezeu "măcelar", dar vrei să crezi in un Dumnezeu nedrept, care nu pedepsește relele?! Ciudat, foarte ciudat. Păi dacă vrei din ăsta satana e un candidat mai bun, până la urmă el este renumit că a păcălit oamenii spunând că nu există o pedeapsă pentru păcat, sigur nu vei muri dacă mănânci din copac. El chiar incurajează relele, și insistă că nu pățești nimic. Doar asta i-a spus și Evei, hei doar nu o să te omoare Dumnezeu, e bun, nu ar face așa ceva, papă acolo mărul. Au trecut vreo 6000 de ani și unii tot mai cred minciuna de atunci.
Geneza 18
Avraam s-a apropiat* şi a zis: „Vei nimici** Tu oare şi pe cel bun împreună cu cel rău?
* Evr 10:22 ** Num 16:22 2 Sam 24:17
24
Poate* că în mijlocul cetăţii sunt cincizeci de oameni buni: îi vei nimici oare şi pe ei şi nu vei ierta locul acela din pricina celor cincizeci de oameni buni, care sunt în mijlocul ei?
25 Să omori pe cel bun împreună cu cel rău, aşa ca* cel bun să aibă aceeaşi soartă ca cel rău, departe de Tine aşa ceva! Departe de Tine! Cel ce judecă** tot pământul nu va face oare dreptate?”
26 Şi Domnul a zis: „Dacă voi* găsi în Sodoma cincizeci de oameni buni în mijlocul cetăţii, voi ierta tot locul acela din pricina lor.”
27 Avraam a luat din nou cuvântul şi a zis: „Iată*, am îndrăznit să vorbesc Domnului eu, care nu sunt decât** praf şi cenuşă.
28 Poate că din cincizeci de oameni buni vor lipsi cinci: pentru cinci, vei nimici Tu oare toată cetatea?” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici dacă voi găsi în ea patruzeci şi cinci de oameni buni.”
29Avraam I-a vorbit mai departe şi a zis: „Poate că se vor găsi în ea numai patruzeci de oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici pentru cei patruzeci.”
30 Avraam a zis: „Să nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi. Poate că se vor găsi în ea numai treizeci de oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici dacă voi găsi în ea treizeci de oameni buni.”
31 Avraam a zis: „Iată, am îndrăznit să vorbesc Domnului. Poate că se vor găsi în ea numai douăzeci de oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici, pentru cei douăzeci.”
32 Avraam a zis: „Să* nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.” Şi Domnul** a zis:
„N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.” 33 După ce a isprăvit de vorbit lui Avraam, Domnul a plecat. Şi Avraam s-a întors la locuinţa lui.