Pagina 1 din 1

Știință vs credință

MesajScris: Dum Mar 08, 2020 4:26 am
de Dream Catcher
Vreau să le propun credincioșilor să nu mai se folosească de știință și tehnologie. Nu telefoane, nu tablete. Nu laptop-uri. Să trăiască cu ce le dă Bărbosu.
Un om al științei, poate trăi bine mersi, fără religie. Dar un credincios, fără știință, niciodată! Au trecut vremurile cînd stăteau ăia în peșteri.

Re: Știință vs credință

MesajScris: Dum Mar 08, 2020 10:43 am
de Paco_ste
Nu am inteles . Cumva crezi ca stiinta e apanajul doar al ateilor ? De unde si pana unde pretentia asta ca doar ateii ar trebui sa se foloseasca de stiinta si tehnologie ?
Ai cumva date ca tehnologia e inventata doar de atei ? Cati ani ai tu ?

Re: Știință vs credință

MesajScris: Joi Mar 12, 2020 4:22 pm
de Dream Catcher
Inchiziția a ținut știința pe loc, timp de cîteva secole. Avem tehnologie de 100-150 de ani. Gîndește-te unde eram acum, dacă nu existau piedicile puse de fundamentaliști?

Re: Știință vs credință

MesajScris: Joi Mar 12, 2020 7:06 pm
de Paco_ste
Gresesti enorm.
Societatea de atunci nu era pregatita pentru descoperirile din stiinta. Dovada e al doilea razboi mondial , care a demonstrat ca omul e capabil de cele mai atroce inventii pentru a-si ucide aproapele. Inchizitia a fost o atrocitate, ea doar a lovit in dorinta unora de a indeparta omul neformat de divinitate.La fel cum Adam a dorit sa aiba acces la cunoastere, cam in acelasi ritm si pericol se aventura omul in cunoastere. Razboaiele de azi si ele demonstreaza ce face omul cu stiinta si descoperirile ei. De la guvernanti si pana la cocalarul smecher, persista dorinta si manifestarea egoista. Cand pui cunoasterea in mana imoralului, asteapta-te si la consecinte nefaste. Asta s-a intamplat de la Adam incoace.

Re: Știință vs credință

MesajScris: Sâm Mar 21, 2020 2:21 am
de Dream Catcher

Re: Știință vs credință

MesajScris: Sâm Mar 21, 2020 10:09 am
de Paco_ste
Dragul meu, in crestinism se vehiculeaza exact aceleasi idei care le doriti din stiinta. Uite, in biblie scrie ca isus s-a inlatat la cer. Asta inseamna stiinta ce nici un ateu nu isi poate imagina.
Crestinism nu inseamna habotnicie, ci respectarea valorilor morale. Cumva intr-o lume ateista valorile morale vor fi anulate ? Credeti ca uciderile, furturile, minciuna, egoismul, lacomia . . . acestea sunt vaori care duc la construirea unei societati prietenoase ?
Crestinism nu inseamna lalaielile preotilor burtori, nu inseamna cruci peste cruci sau cladiri semete cu multe cruci. Nu inseamna nici moaste la fiecare colt de strada. Jigodiile de popi sunt cei care au deturnat sensul crestinismului.
Dar , din acele desene animate, omul doar viseaza la o viata paradisiaca, insa fara valori morale, indiferent cat de avansati tehnologic va fi, daca dorinta de a ucide nu se starpeste din constinta omului, atunci nici un copil nu va fi in siguranta, si nici un om nu va fi bucros. Ba mai mult, se vor ridica cladiri si sinucigasii vor fi multumiti.

Re: Știință vs credință

MesajScris: Mie Mar 25, 2020 6:37 pm
de Dream Catcher
Uciderile, furturile, minciuna, egoismul, lăcomia sunt pedepsite din timpuri mult mai vechi decît creștinismul.
Creștinii au furat mult din religiile vechi și morala strămoșească.

Re: Știință vs credință

MesajScris: Mie Mar 25, 2020 9:11 pm
de Paco_ste
Corect. Crestinismul a continuat cu morala divina. Nu e "furaciune" ci adoptarea unei morale care sta la baza unei societati prietenoase.
Cand in justitie afli despre o nedreptate comisa chiar de sistem, te revoltezi. Dar crestinismul nu pedepseste pe cel care isi cere sincer iertare pentru greseala sau nelegiuire. Sau , cel pedepsit isi accepta condamnarea findca intelege efectul nelegiuirilor sale in societate. Spre exemplu, unul din talharii ce au fost rastigniti odata cu isus isi recunoaste nevinovatia, si cere celui despre care credea ca este trimisul divinitatii, ca atunci cand va fi inviat, sa aiba mila si sa-l ierte pentru a primi viata eterna, insa nu a fost iertat pentru pedeapsa prin rastignire. La fel cum nici isus nu a fost scapat de moartea prin rastignire de catre "dumnezeu".

Re: Știință vs credință

MesajScris: Lun Mar 30, 2020 1:01 am
de Dream Catcher
Societate prietenoasă, zici? Să-ți amintesc de Legea Talionului, a lui Moise: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". (Vechiul Testament)

Re: Știință vs credință

MesajScris: Lun Mar 30, 2020 12:21 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Lun Mar 30, 2020 3:01 am scrie:Societate prietenoasă, zici? Să-ți amintesc de Legea Talionului, a lui Moise: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte". (Vechiul Testament)

Legea Talionului era pentru indivizi ca Dinca din Caracal. Nu subestima efectele unor legi restrictive si punitive. Ele sunt facute sa starpeasca din constinta nelegiuitului dorinta de a le aplica.
Tu ce zici, era Dinca un individ ce avea frica de legea divina ? Ca pe cea pamanteasca a crezut ca o fenteaza. Sau cum crezi tu ca starpesti astfel de ganduri din mintea criminalului ? In fine, nu se potriveste subiectul cu topicul. Dar cred ca intelegi ce inseamna o lege si sa fie vegheata de aplicarea ei de o instanta superioara omului.

Re: Știință vs credință

MesajScris: Joi Apr 09, 2020 12:53 am
de Dream Catcher
Lasă că închisorile sunt pline. În România, sunt foarte puțini atei. Ce zici de asta?

Re: Știință vs credință

MesajScris: Joi Apr 09, 2020 2:18 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Joi Apr 09, 2020 2:53 am scrie:Lasă că închisorile sunt pline. În România, sunt foarte puțini atei. Ce zici de asta?

Si eu ma mir ce putini atei sunt in Romania. Ma asteptam sa fie jumate-jumate. Mai ales ca se "predica" evolutionismul in scoala.