Merci Gainozeta pentru versuri.
Nu, nu imi dau fb-ul, aia e clar.
In primul rând tot articolul este o minciună, cum am suspectat. Preotul nu a spus nimic similar. Se pare că femeia avea niște probleme psihice, iar preotul nu a depus plângere.
https://www.indiatoday.in/fact-check/st ... 2019-09-25Despre grase numai de bine. Dumnezeu nu te iubește pentru aspect, aia e clar. Are dreptate Paco că mâncatul excesiv este un păcat, dar aici sunt multe aspecte, unele au probleme cu tiroida, altele iau pastile, deci nu poți judeca doar după aspect.
Nu cred că toți preoții sunt buni, dar cred că majoritatea sunt și majoritatea merită respectați. Ortodoxia nu este perfectă și nu trebuie să facem un idol din ea. Ținta noastră trebuie să fie Dumnezeu și relația cu El. Ortodoxia aduce multe plusuri și minusuri. Sunt oameni care au nevoie de preot, au nevoie să fie tot timpul ghidați, să le fie monitorizat parcursul și să fie certați când este cazul, dar este preferabil să nu fim putori și să lucrăm direct la relația cu Dumnezeu, nu să ne bazăm pe un preot să se roage pentru noi.
Am observat că in cazul meu nu vrea să apelez la nimeni altcineva decât la El. Dacă Il intreb dacă să apelez la cineva pentru că ceva mă depășește, El imi dă rezolvarea imediat. Pentru majoritatea poziția asta mi se pare periculoasă, pentru că riști să-ți faci un dumnezeu după placul tău. Majoritatea au tendința să-și scuze păcatele, iar asta este o problemă. Dacă iți găsești scuze, nu vei avea motivație să te indepărtezi de ele. Vei incepe să modelezi totul, să alegi ce asculți in funcție de cine iți dă dreptate. In loc ca tu să Il reflectezi pe El, iți faci un dumnezeu care te reflectează pe tine. Gândurile noastre nu sunt ale Lui, iar căile Lui nu sunt ale noastre. El vrea să ne modeleze, să ne educe spre cea mai bună versiunea a noastră, iar modelarea asta e cumplit de dureroasă.
Ni se spune să testăm spiritele, dar cum?! Simplu, dacă centrul ești tu, e clar diavolul. Dacă centrul este El, este Dumnezeu.