Cred că aia se numește viol și da, se intâmplă. Este rezultatul violării libertății umane de a alege. Tu ai vrea ca Dumnezeu să ne oblige să facem ce vrea și noi doar să facem ca niște roboți, dar El ne iubește, deci ne lasă libertatea de a alege.
Te rogi să aibă grijă de tine și are. Voiai să o iei in dreapta, pe unde trecea violatorul, dar Dumnezeu te ghidează in stânga, pentru că i-ai cerut să te ajute, să te ghideze. Asta nu inseamnă că ne va scăpa de toate necazurile, ceea ce am vrea toți, unele au scopul de a ne modela, de a ne trece prin foc pentru rafinare. Rafinarea nu e un proces plăcut sau ușor, dar este necesar.
Obsedată de Dumnezeu? Vai, mulțumesc, mă simt flatată.
Dumnezeu l-a creat pe satana din același motiv pentru care ne-a creat și pe noi, din natura Lui, dragoste, dorința de relație. satana are libertate ca și noi, iar el a ales să Il trădeze pe Dumnezeu. Tot sunt estrem de socată cum a putut face așa ceva. Il știe, L-a văzut, ii stie natura, cum nu i-a fost teamă de separarea de El?
Da, satana este o ființă, nu e un concept, este inamicul umanității, inșelătorul. Este sursa gândurilor negre, sursa răului. Cred că invidia că noi putem să fim veșnic cu El il face să ne urască așa de mult.
Mi se părea interesant că s-a făcut un studiu cu privire la cei ce pretind că au experimentat multiple răpiri extraterestre și s-a constatat că atunci când spun Iisus extratereștriii fug, navele dispar, o taie. Ce ciudat că asa-zișilor extratereștrii le e teamă de Iisus.