1. Nu e vocea lui Dumnezeu - Citeam in Biblie că oile Mele cunosc vocea Mea și a altuia nu o vor urma. Mă tot gândeam cum pot să-i cunosc vocea dacă nu L-am auzit niciodată auditiv. Acum ințeleg, Biblia e vocea Lui și o recunoști. Intre vocea din Noul Testament și Vechiul Testament nu sunt diferențe in modul de exprimare. Intre Biblie și Coran e diferență de la cer la pământ. Dumnezeul Vechiului Testament este foarte emoțional, afectuos, dumnezeul Coranului e steril. Parcă citești o carte de chimie, nu transmite nimic. In Coran se spune că Mohamed nu are talent poetic, ceea ce nu mi se pare o scuză. David era om de război, ca Mahomed, dar modul de exprimare nu se compară. Apostolii in mare erau pescari și tot scrierile sunt poetice, emoționale, nu se comapară, doar că sursa scrierilor lui David era sursa scrierilor apostolilor, de asta sunt la fel. Sursa scrierilor lui Mahomed nu este aceeași cu cea din Vechiul Testament.
2. Dependența lui Allah de oameni - Pare un Allah foarte dependent de oameni, spre diferență de Dumnezeul Bibliei care e foarte independent de voința umană. Ca exemple:
Nevestele lui Mahomed cârcotesc impotriva lui, Allah le spune să nu o mai facă altfel ii va da lui Mahomed alte femei. Aaron și Miriam cârcotesc că Moise și-a luat nevastă etiopiană, Dumnezeu ii cheamă la cortul adunării și le spune cum și-au permis că cârcotească impotriva singurului om care a vorbit cu El față in față, iar Miriam se umple pe loc de lepră, iar Aaron se căiește rapid cât să scape.
Mahomed vrea soția fiului său adoptiv, Allah spune oamenilor că el i-a dat-o și să nu tulbure profetul. David o ia pe Batșeba omorându-l pe soțul ei, Domnul ii omoară copilul și spune că niciodată sabia nu va părăsi casa lui David.
Allah spune oamenilor să il lase pe Mahomed să impartă prada de război și să nu conteste deciziile lui. Domnul ii spune lui Saul să distrugă tot ce găsește in o țară, dar când Saul aduce pradă animale și pe rege, Domnul ii ia regatul lui Saul și il omoară pe el și pe fii lui.
3.Scopul Coranului negarea divinității lui Iisus - Ideile principale ale Coranului sunt: Allah e singurul dumnezeu, nu are vreun fiu; Iisus e doar profet, si categoric nu a murit pe cruce ci Allah l-a luat la el; Supune-te lui Allah și mesagerului lui Mahomed; Allah e milos. Interesant că practic tot Coranul se străduiește să ne convingă că Iisus nu e Dumnezeu și nu a murit pe cruce, adică exact esența salvării.
4. Ingerii cu abilități dumnezeiești - Mi s-a părut bizar că se vorbește la plural când e vorba de Allah, inițial am ignorat, am zis că poate e o problemă de traducere, dar am remarcat că atunci când redă discuții dintre Allah și Moise se vorbește la singular. Pare a se face o asociere intre Allah și ingerii care ii vorbesc lui Mohamed, una cam nesănătoasă. "Noi am făcut Pământul", "Noi l-am salvat pe Noe", "câte dovezi NOI le-am dat", "vom recompensa", "vom pedepsi", "dacă făceau ce le-am spus le dădeam de la noi recompensă', "să se smerească in fața noastră", etc.
5.Protejarea lui Mahomed - Nu sunt cu adevărat musulmani decât dacă se supun lui Mahomed, il pun pe el judecător și fac ce el spune. Să nu vină la Mahomed să ii pună intrebări fără să plătească caritate. Să nu vină oameni la Mahomed fără ca el să-i invite, iar apoi să plece, să nu il ia la intrebări că lui ii e rușine să ii gonească, dar lui Allah nu ii e rușine să le spună să nu il mai tulbure pe profet.
Nevestele lui Mahomed să nu se căsătorescă cu altcineva și să fie ascultătoare altfel vor fi pedepsite dublu de Allah, iar de sunt ascultătoare vor fi recompensate dublu. Nevestele lui Mahomed să nu mai facă comploturi impotriva lui Mahomed că poate Allah să ii dea alte neveste mai ascultătoare. Nevestele lui Mahomed să nu se expună.
Mahomed are voie la mai multe femei decât alții, are regim special. Allah nu a făcut femeile nepermise mamele voastre, cu sensul că are voie să se culce cu femeile nepermise, că nu sunt mamele lui. Are voie să-și ia pe cine vrea să să indepărteze ce femeie vrea (regula era să indepărtezi pentru abandon sau infidelitate, atât). Fiul adoptat nu e fiu adevărat, astea sunt doar vorbele oamenilor (cu referire la faptul că dorea femeia fiului lui adoptiv). Mahomed să nu se mai infrâneze din pricina a ceea ce spun alții și să profite de ceea ce Allah a făcut legal pentru el (aici cel mai probabil este vorba de escapadele lui sexuale, când nevasta l-a prins in patul conjugal cu alta si el a jurat că nu mai face, dar apoi Allah i-a spus că are voie, deci a continuat. Mai poate să fie vorba și când a poftit la nevasta fiului adoptiv, iar oamenii s-au revoltat).
Musulmanul nu are voie să-și ridice vocea la Mahomed. Musulmanul nu are voie să il vorbească de rău pe profet. Cine crede in Allah, dar nu și in Mahomed nu e credincios. Mahomed să impartă prada de război și să ia el și familia lui, văduve și orfani și să mai dea cui vrea el, iar cine nu primește să nu ceară de la profet.
E un Coran foarte convenabil lui Mahomed, spre diferență de cam toți ceilalți aleși in scripturi. Avraam nu a avut favoruri datorită lucrurilor spuse, ci pentru că oamenii au văzut că e binecuvântat de Dumnezeu, au recunoscut binecuvântările. La fel cu Iosif care unde era dus aducea belsug și oamenii il voiau pentru că le prosperau casele. La fel cu Iacov. Aleșii scripturilor, dacă aveau binecuvântări, le aveau de la Dumnezeu, nu de la oameni, spre diferență de Mahomed, Joseph Smith, Bivolaru și alții. De altfel cum Joseph Smith s-a pus la finalul Bibliei, la fel in Coran se spune că Iisus a spus că după El va veni un profet pe nume Ahmad, cu referire la Mahomed.
6.Raiul Coranului plin de femei și plăceri carnale - este denumit grădina plăcerii, care mă duce direct cu gândul la insula plăcerii din mitologie. Aici este băutură, fructe, miere, femei deschise la culoare cu ochii mari de vârstă egală cu musulmanul ajuns in Rai. Cu ce să incep?! Păi te gândești că un om trăiește 70-80 de ani, oare chiar vrea să fie cu una de aceeași vârstă? Aici e o chestie, a doua nevastă a lui Mahomed era foarte bogată, dar considerabil mai in vârstă decât el, deci cred că de aici apare dorința de persoană de vârstă similară. Apoi sunt bărbați musulmani de culoare, poate acelora le plac femeile de culoare, de ce Rai-ul are doar femei albe? Este un Rai foarte carnal, comparativ cu cel din Noul și Vechiul Testament unde nu știm decât că il vom slăvi veșnic pe Dumnezeu.
7.Iisus in Coran - Ni se spune in Coran ca Iisus a fost un profet pe care Allah l-a ridicat la el. Tot in Coran ni se spune ca Iisus vorbea cand era bebelus și că a spus oamenilor ca El este profet și că a venit să conducă oamenii spre Allah, că e musulman, că va muri și că Allah Il va invia, doar că Iisus nu a murit, conform Coranului, deci când L-a inviat Allah?
Iisus spune in Biblie că in Rai suntem ca ingerii, nu suntem căsătoriți, in Coran se spune că sunt femei, iar musulmanii primesc neveste purificate. Ni se mai spune că Iisus va veni și va spune celor ce cred că e Dumnezeu că El (Iisus) nu e Dumnezeu, ci Allah este. Va fi martor impotriva lor (creștinilor). Problema este că de ce L-a mai trimis Allah pe Iisus dacă practic tot ceea ce a vrut să transmită nu a fost perceput corect de oameni? Oamenii au ințeles că Iisus e Dumnezeu și L-au slăvit pe El și mama Lui, au ințeles că e Fiul lui Dumnezeu, că a murit pentru păcatele lumii, adică tot ce Coranul contrazice, deci de ce L-a trimis Allah? Care e aportul adus de Iisus, conform Coranului?
8.Salvare doar prin islamism? - In repetate rânduri Coranul pare a indica că sunt și alte religii care duc spre Rai. Voi menționa două exemple. Undeva spune că evreii spuneau, inainte de Mahomed, că doar ei ajung in Rai, iar creștinii că doar ei ajung in Rai, dar nu era așa, erau in eroare, erau la fel inainte de Mahomed, inteleg de aici că și unii și alții ajungeau in Rai, ținând cont că in repetate rânduri Allah spune că el a dat Torah și Noul Testament, deci dacă el le-a dat și oamenii le-au urmat, cum ar putea să ii trimită in Iad? Apoi spune că Allah a stabilit reguli pe care să le urmeze fiecare religie, se subințelege că dacă fiecare religie urmează regulile lui Allah toți ajung in Rai.
9. Autorul Coranului - Trebuie să fiu onestă, mă așteptam autorul să fie Satana sau Mahomed. Totuși cartea e prea interesant gândită cât să fie făcută de Mahomed, vine cu mici completări sau retușări ale intâmplărilor din Biblie. Completările poate că sunt reale, poate că nu, doar Dumnezeu știe. De exemplu se spune că un fiu al lui Noe nu a vrut să urce in arcă, a ales să urce pe un munte și a murit. Apoi Allah ii spune lui Noe să nu il mai considere fiul lui pentru că era necredincios. Se spune că Satana a căzut pentru că nu a vrut să ingenuncheze in fața lui Adam, precum ceilalți ingeri, spunând că el este superior, el e făcut din foc, omul din pământ/ clei. Că Solomon avea putere asupra vântului și păsărilor. Că Iisus a făcut o pasăre din clei și i-a dat viață. De toate mă indoiesc, dar e interesantă strategia de a completa scriptura existentă cu informații noi.
Apoi mai e o problemă, destul de des ingerii incearcă să il convingă pe Mahomed că este corect ce spune, el pare să se indoiască, ba mai mult, pare a cocheta cu ideea de sinucidere. Ceea ce nu mă miră, știu că se spune că prima oară când a inceput să primească mesaje a fugit in o peșteră spunând că e posedat, și a vrut să se sinucidă, dar nevestele l-au convins că e de fapt o revelație de la Allah. Interesant că spre finalul Coranului vedem că nevestele par a incepe să se indoiască de el, și să comploteze impotriva lui, de aici apar versete in care li se spune că vor fi pedepsite dublu dacă nu il ascultă și dacă mai complotează impotriva lui. Ba mai mult, pe la finalul Coranului se spune că Mahomed este un exemplu de caracter moral și că el, Mahomed, și cei care spun că e oprimat de un diavol, vor vedea care dintre ei era oprimat de diavol. Păi aici e o problemă, oare Avraam trebuie să afle in Rai dacă era sau nu oprimat/posedat de vreun diavol? Apostolii oare trebuie să afle in Rai dacă erau sau nu posedați? De ce ar trebui Mahomed să afle dacă era sau nu posedat? Oare nu pentru că suspectează că e posedat?
Concluzionând, presupun că autorii Coranului sunt diavoli. Spun asta pentru toate problemele de mai sus, propagarea păcatului in viața lui Mahomed, disperarea de a convinge cititorul că Iisus nu a murit, pentru că Rai-ul este nerealist (practic vorbind - nimeni nu vrea virgine de 80 de ani, femeile in Rai par a avea doar rol de sclave sexuale, femeile sunt doar albe, etc.), in timp ce descrierea Iad-ului este remarcabilă, cred că destul de aproape de adevăr.
Voi ce opinie aveți?