Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cenzura exprimarii pe internet

Despre orice (în afară de religie)
Imagine CHAT Imagine Ateii se prezintă Imagine Poze cu membrii Imagine dumnezeu pentru o zi Imagine Cînd se încheie războiul din Ucraina?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Cenzura exprimarii pe internet

Mesajde Dream Catcher » Dum Feb 05, 2023 1:26 am

Lily » Sâm Feb 04, 2023 12:19 am scrie:Nu, niciodata nu vom fi la fel. Chiar azi am auzit de un studiu care arata ca 50% din femeile care sunt promovate la munca considerabil aleg sa divorteze. De ce?! Pentru ca femeile tot vor ca barbatii sa fie cei care sustin casa. Femeile nu prea respecta barbatii care le sunt inferiori. De altfel alte studii arata ca barbatii devin frustrati daca femeia de langa ei au un mai mare succes financiar, ii demasculinizeaza. Barbatul vrea sa fie respectat si apreciat, iar femeia vrea sa fie protejata si sustinuta, asta nu se va schimba niciodata. Imi place treaba asta cu nu ca acum sunt alte vremuri. Da, sunt alte vremuri, dar nu observi ca femeile foarte de succes tind sa fie singure? Sigur ca femeia se bucura sa nu depinda de barbat, sa castige mult, sa aduca ea banii in casa, dar in timp ii dispare respectul pentru barbatul de langa ea. Este extrem de greu sa regasesti un echilibru in relatie, se poate, dar extrem de greu.
Barbatul are o satisfactie venind acasa sa vada ca familia il asteapta, ii este recunoscatoare pentru mancarea pe care o au pe masa. Are o satisfactie din a vedea ca ce au pe masa este cumparat din banii munciti de el. Femeia are satisfacti de a se bucara de copilasii pe care ii ingrijeste, mancarea pe care a gatit-o pentru sot si copilasi. Cam cum crezi ca se simte un barbat sa vina acasa dupa o zi grea de la munca si sa realizeze ca bucatele de pe masa sunt predominant datorita femeii care are un job mai bun?! Initial suna bine, mai putina presiune, dar iti spun eu ca niciunul nu va fi multumit de situatie si se va ajunge la divort. Nu este natural. Chiar si printre prietenele mele am vazut asta. Initial se intelegeau genial, barbatul sustinea casa, apoi ea s-a angajat, a inceput sa castige mult mai mult ca el si subit a aparut divortul in general unui dintre motive fiind si cel ca "nu ii place munca, e lenes".

*dintre
*are

Parțial, sînt de acord. Însă nu mi se pare corect să generalizăm.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Manole » Lun Feb 06, 2023 12:30 pm

Motto: Ce-i al tau e al nostru, ce-i al meu e al meu.

1. Femeia nu e niciodata multumita.
2. Femeia sta langa barbat atata timp cat el imparte cu ea un confort pe care ea singura nu poate sa il obtina.
3. Cand ea isi poate obtine singura confortul, pleaca de langa barbat pentru ca ea nu vrea sa il imparta cu el, dar tot nu va fi fericita pentru ca punctul 1.
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde tavi1985 » Lun Feb 06, 2023 1:59 pm

Lily » Vin Feb 03, 2023 11:19 pm scrie:Nu, niciodata nu vom fi la fel. Chiar azi am auzit de un studiu care arata ca 50% din femeile care sunt promovate la munca considerabil aleg sa divorteze. De ce?! Pentru ca femeile tot vor ca barbatii sa fie cei care sustin casa. Femeile nu prea respecta barbatii care le sunt inferiori. De altfel alte studii arata ca barbatii devin frustrati daca femeia de langa ei au un mai mare succes financiar, ii demasculinizeaza. Barbatul vrea sa fie respectat si apreciat, iar femeia vrea sa fie protejata si sustinuta, asta nu se va schimba niciodata. Imi place treaba asta cu nu ca acum sunt alte vremuri. Da, sunt alte vremuri, dar nu observi ca femeile foarte de succes tind sa fie singure? Sigur ca femeia se bucura sa nu depinda de barbat, sa castige mult, sa aduca ea banii in casa, dar in timp ii dispare respectul pentru barbatul de langa ea. Este extrem de greu sa regasesti un echilibru in relatie, se poate, dar extrem de greu.
Barbatul are o satisfactie venind acasa sa vada ca familia il asteapta, ii este recunoscatoare pentru mancarea pe care o au pe masa. Are o satisfactie din a vedea ca ce au pe masa este cumparat din banii munciti de el. Femeia are satisfacti de a se bucara de copilasii pe care ii ingrijeste, mancarea pe care a gatit-o pentru sot si copilasi. Cam cum crezi ca se simte un barbat sa vina acasa dupa o zi grea de la munca si sa realizeze ca bucatele de pe masa sunt predominant datorita femeii care are un job mai bun?! Initial suna bine, mai putina presiune, dar iti spun eu ca niciunul nu va fi multumit de situatie si se va ajunge la divort. Nu este natural. Chiar si printre prietenele mele am vazut asta. Initial se intelegeau genial, barbatul sustinea casa, apoi ea s-a angajat, a inceput sa castige mult mai mult ca el si subit a aparut divortul in general unui dintre motive fiind si cel ca "nu ii place munca, e lenes".

e doar o reminiscenta a unei paradigme vechi. pe vremuri cand separarea rolurilor era severa femeile nu stiau ca se pot apuca si singure de niste chestii. odata cu epoca mai civilizata in care s-au facut sate si cetati cu ziduri in care nu puteau sa se bage animalele si dusmanii asa usor si separarea rolurilor nu a mai fost atat de severa. avem cazurile din legendele olimpului in care zeitele vanau sau lucrau chestii de barbati. avem si cazul de tot felul de femei care au facut chestii de barbati si nu doar cazul ioana d'arc. odata cu epocile moderne rolurile erau neseparate. barbatii epocilor moderne au refuzat dreptul femeilor de a avea avere sau de a-si stapani singure viata. desi sunt unii care zic ca creierul poate evolua prin lucru ei refuza sa dea dreptul femeilor la evolutie. dar la "iobagi" le baga pe gat ca "prin lucru greu se poate evolua de la iobag la boier". plus ca genetic vorbind creierul femeilor poate avea zone comune cu al barbatilor. sa calculezi sau n lucruri ce tin de scoli si etc le pot si femeile asa ca e posibil ca genele de calcul ale barbatilor sa fie date si femeilor. asa cum iq-ul il iei si de la rude nu doar de la mutatii produse de n lucruri. da femeile cu job tind sa fie singure dar doar din cauza ca un mascul nu vrea sa lase de la sine faptul ca nu doar el aduce bani. nu putem impune femeilor sa nu aduca bani doar ca sa fie unii fericiti ca sunt masculi alfa. lumea inseamna si sa lasi de la sine. oamenii sunt formati de ce e in jur deci doar de paradigmele epocilor
tavi1985
level 3
level 3

Puncte de reputaţie: 287

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 07, 2023 3:30 am

De acord cu tot ce ai spus, Tavi. :)]-
A existat matriarhatul. Au existat amazoanele.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Feb 10, 2023 12:34 am

tavi1985 » Lun Feb 06, 2023 12:59 pm scrie:e doar o reminiscenta a unei paradigme vechi. pe vremuri cand separarea rolurilor era severa femeile nu stiau ca se pot apuca si singure de niste chestii. odata cu epoca mai civilizata in care s-au facut sate si cetati cu ziduri in care nu puteau sa se bage animalele si dusmanii asa usor si separarea rolurilor nu a mai fost atat de severa. avem cazurile din legendele olimpului in care zeitele vanau sau lucrau chestii de barbati. avem si cazul de tot felul de femei care au facut chestii de barbati si nu doar cazul ioana d'arc. odata cu epocile moderne rolurile erau neseparate. barbatii epocilor moderne au refuzat dreptul femeilor de a avea avere sau de a-si stapani singure viata. desi sunt unii care zic ca creierul poate evolua prin lucru ei refuza sa dea dreptul femeilor la evolutie. dar la "iobagi" le baga pe gat ca "prin lucru greu se poate evolua de la iobag la boier". plus ca genetic vorbind creierul femeilor poate avea zone comune cu al barbatilor. sa calculezi sau n lucruri ce tin de scoli si etc le pot si femeile asa ca e posibil ca genele de calcul ale barbatilor sa fie date si femeilor. asa cum iq-ul il iei si de la rude nu doar de la mutatii produse de n lucruri. da femeile cu job tind sa fie singure dar doar din cauza ca un mascul nu vrea sa lase de la sine faptul ca nu doar el aduce bani. nu putem impune femeilor sa nu aduca bani doar ca sa fie unii fericiti ca sunt masculi alfa. lumea inseamna si sa lasi de la sine. oamenii sunt formati de ce e in jur deci doar de paradigmele epocilor

Suntem diferiti, ne completam, niciodata nu vom fi la fel, niciodata nu vom gandi la fel. Nu este vorba de a impune femeilor sa nu aduca bani in casa, doar trebuie sa acceptam ca avem nevoi diferite si trebuie sa compensam. "sunt alte vremuri" nu va functiona in familie. In esenta suntem la fel, nevoile sunt tot alea. Pentru ca un barbat sa fie fericit trebuie ca femeia sa castige mai putin, asta este realitatea. Exista o satisfactie din a aduce necesarul familiei tale fara sa fie nevoie de suportul financiar al femeii. Asta este realitatea. Vremurile cer doua venituri, dar afecteaza stabilitatea familiei.

Manole » Lun Feb 06, 2023 11:30 am scrie:Motto: Ce-i al tau e al nostru, ce-i al meu e al meu.
1. Femeia nu e niciodata multumita.
2. Femeia sta langa barbat atata timp cat el imparte cu ea un confort pe care ea singura nu poate sa il obtina.
3. Cand ea isi poate obtine singura confortul, pleaca de langa barbat pentru ca ea nu vrea sa il imparta cu el, dar tot nu va fi fericita pentru ca punctul 1.

1.Ba da, este, daca este iubita si apreciata, la fel ca barbatul. Singura diferenta este ca femeia este mai sensibila, analizeaza mai mult lucruri marunte cu care barbatul nu isi bate capul. femeile sunt guvernate de emotii. Femeii ii este mai usor sa depaseasca o infidelitate daca crede ca barbatul nu o iubeste pe amanta. Daca barbatul iubeste amanta, dar nu a facut nimic cu ea, femeii ii este foarte greu sa depaseasca tradarea emotionala. Barbatul gandeste exact opus femeii. Poate sa depaseasca usor afectiunea femeii pentru alt barbat, dar foarte greu infidelitatea fizica. Daca o iubesti si ii arati ca o apreciezi este fericita.
2.Pai e valabil si pentru barbati. Aici nu vorbim de bani sau bunuri, pentru ca daca era asa vedeam femeile alegand barbatul doar dupa resursele financiare, ceea ce nu e valabil. Britney Spears s-a maritat cu unul sarac, Andreea Balan s-a maritat cu unul sarac. Sunt femei care aleg dupa resurse, dar 90% din femei aleg pe baza emotionala.
3.Nu, cand ea devine foarte stabila financiar el incepe sa devina frustrat si devine greu de suportat. Femeile sunt atrase de un barbat care le poate sustine, dar sustinerea nu se limiteaza la bani.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Manole » Vin Feb 10, 2023 5:40 pm

cu mine nu s-a maritat o bogatana
Manole
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Feb 11, 2023 8:19 pm

Cam are dreptate și Lily.
Nici mie nu mi-ar conveni o soție care aduce mai mulți bani în casă sau care are un job pretențios.

Asta se vede și la diverse vedete feminine care nu se căsătoresc deoare bărbații sunt intimidați de ele.

Imagine
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Manole » Mar Feb 14, 2023 2:49 pm

Raicu e frumoasa doar in poze, daca o vezi te sperii de ea
Manole
moderator
moderator

Mesajde Manole » Joi Feb 16, 2023 8:03 pm

la un concert am stat langa ea
Manole
moderator
moderator

Mesajde Lily » Vin Feb 17, 2023 11:09 pm

Manole » Vin Feb 10, 2023 4:40 pm scrie:cu mine nu s-a maritat o bogatana

Daca era vreo bogatana pana acum si divortati. Asa te convingeai ca iti cam afecteaza masculinitatea resursele finaciare ale femeii.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 1:01 pm

Dream Catcher » Vin Iun 12, 2020 8:46 pm[/url] scrie:Părerea mea cît se poate de sinceră este că internetul trebuie să fie cît se poate de liber.

Ce are moderatorii si supermoderatorii pe softpedia cu userul lost_in_a_dream? :)]
mereu il sanctioneaza cu warn aiurea
prieten_cu_lost

Mesajde Manole » Sâm Feb 18, 2023 2:38 pm

e prea prost
Manole
moderator
moderator

Mesajde prieten_cu_lost » Sâm Feb 18, 2023 3:17 pm

Eu sunt prieten cu "lost_in_a_dream" de acolo .. E adminul youplay.ro
prieten_cu_lost

Mesajde tavi1985 » Dum Feb 19, 2023 3:58 pm

femeile si barbatii sunt diferiti azi. dar nici barbatii nu vor mai fi asa nemultumiti ca femeile evolueaza. pentru ca paradigma veche in care ei vanau si ea va fi veche. si barbatii vor avea preocupari noi, paradigme noi. conteaza si numarul de femei si barbati si cand grupurile sunt mici tensiunile sunt mari. cand si siguranta e in pericol si barbatii devin nervosi ca la paradigma veche. dar odata cu modernitatea nici barbatii nu vor percepe lucrurile asa de aspru. se va vedea ca se vor dociliza si se vor multumi cu ce e. cand sunt atatea femei si poti sa iti castigi hrana si siguranta atat de usor nu are sens sa fii un vanator solitar
tavi1985
level 3
level 3

Mesajde prieten_cu_lost » Mar Feb 21, 2023 12:16 pm

Esti cel mai ok om , nici vorba de prost :D
Era foxbat inteles cu moderatorii de pe softpedia nesimtit. Stii ce iti facuse. Imi zicea demult in PM ca el da reporturi la posturile dvs, zicea ca se cunoaste personal cu Razvy si RealThing.
prieten_cu_lost

Mesajde Lily » Mar Feb 21, 2023 2:40 pm

Ah adica aia merg pe pile si relatii. Urat, foarte urat.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Joi Feb 23, 2023 10:51 am

Dream Catcher » Lun Feb 20, 2023 10:27 am scrie:

Eu sînt prea prost?
Mersi. :(

Pai cine sa stie ca tu esti lost? Tu esti Dream Catcher, iar altii, pe forumul de oameni seriosi, te stiu ca esti Zeul. :D
Manole
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Feb 25, 2023 4:16 pm

Nu m-am supărat! >:D<
Deși... chiar sînt cam prost.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Feb 26, 2023 10:15 pm

Doar cand nu crezi in Dumnezeu, in rest esti pe plus. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Daniel » Lun Mar 06, 2023 6:37 pm

Dream Catcher » Mar Feb 28, 2023 3:58 pm scrie:Dar el crede în mine? ;;)

tu esti zeul :)) ai creat acest forum
Daniel
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 106

Mesajde tavi1985 » Joi Apr 06, 2023 9:43 am

cele mai frecvente in casa erau curatenia si mancarea asa ca femeile nu prea aveau timp de ele. de cand cu mancatul de hamburgeri cam au timp, si de cand cu robotii care curata. sigur si sa faci mancare sau sa dai cu matura era obositor dar nu atat de obositor ca alergatul dupa vanat asa ca barbatii aveau muschi mai mari. doar ca o femeie din vechime avea muschii mult mai mari. bine in cazul celor care astazi lucreaza muschii la sala nu e asa. una care astazi ridica zilnic de niste greutati are muschi mai mari decat una care in vechime dadea zilnic cu matura. iar la mancare era de stat pe langa mancare nu neaparat atata de pregatit, desi si pregatirea era obositoare. oricum pe viitor prin editare genetica vor putea si femeile sa aiba cati muschi vor asa ca da vor fi independente
tavi1985
level 3
level 3

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid
AnteriorUrmătorul

Înapoi la Off Topic