Lily » Sâm Feb 04, 2023 12:19 am scrie:Nu, niciodata nu vom fi la fel. Chiar azi am auzit de un studiu care arata ca 50% din femeile care sunt promovate la munca considerabil aleg sa divorteze. De ce?! Pentru ca femeile tot vor ca barbatii sa fie cei care sustin casa. Femeile nu prea respecta barbatii care le sunt inferiori. De altfel alte studii arata ca barbatii devin frustrati daca femeia de langa ei au un mai mare succes financiar, ii demasculinizeaza. Barbatul vrea sa fie respectat si apreciat, iar femeia vrea sa fie protejata si sustinuta, asta nu se va schimba niciodata. Imi place treaba asta cu nu ca acum sunt alte vremuri. Da, sunt alte vremuri, dar nu observi ca femeile foarte de succes tind sa fie singure? Sigur ca femeia se bucura sa nu depinda de barbat, sa castige mult, sa aduca ea banii in casa, dar in timp ii dispare respectul pentru barbatul de langa ea. Este extrem de greu sa regasesti un echilibru in relatie, se poate, dar extrem de greu.
Barbatul are o satisfactie venind acasa sa vada ca familia il asteapta, ii este recunoscatoare pentru mancarea pe care o au pe masa. Are o satisfactie din a vedea ca ce au pe masa este cumparat din banii munciti de el. Femeia are satisfacti de a se bucara de copilasii pe care ii ingrijeste, mancarea pe care a gatit-o pentru sot si copilasi. Cam cum crezi ca se simte un barbat sa vina acasa dupa o zi grea de la munca si sa realizeze ca bucatele de pe masa sunt predominant datorita femeii care are un job mai bun?! Initial suna bine, mai putina presiune, dar iti spun eu ca niciunul nu va fi multumit de situatie si se va ajunge la divort. Nu este natural. Chiar si printre prietenele mele am vazut asta. Initial se intelegeau genial, barbatul sustinea casa, apoi ea s-a angajat, a inceput sa castige mult mai mult ca el si subit a aparut divortul in general unui dintre motive fiind si cel ca "nu ii place munca, e lenes".
*dintre
*are
Parțial, sînt de acord. Însă nu mi se pare corect să generalizăm.