Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cenzura exprimarii pe internet

Despre orice (în afară de religie)
Imagine CHAT Imagine Ateii se prezintă Imagine Poze cu membrii Imagine dumnezeu pentru o zi Imagine Cînd se încheie războiul din Ucraina?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Cenzura exprimarii pe internet

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 14, 2022 11:41 pm

Lily » Dum Oct 09, 2022 10:16 pm scrie:Preotii pot gresi pentru ca sunt oameni.

Și ăia care au scris biblia ta, nu erau tot oameni? :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Lily » Lun Oct 17, 2022 9:30 pm

Biblia este scrisa prin intermediul oamenilor, nu de oameni. E ca si cum ai spune ca niste biscuiti facuti in o fabrica sunt facuti de masinaria care proceseaza ingredientele, nu de oamenii care care coordoneaza masinariile.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 21, 2022 1:01 pm

Ahamz.
Și mașinăria aia de făcut biscuiți, nu o mai și dă în bară? Nu mai apar erori?
E o mașinărie perfectă?
Omul e perfect?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 30, 2022 3:41 pm

Da, masinariile necesita supraveghere pentru ca o pot da in bara. Daca coordonatoryl vede ca masina a gresit scoate un anumit lot, de asta pe produse scrie lotul de productie. Daca este depistata vreo eroare stiu ce lot trebuie eliminat. Au fost destui care au incercat sa trimita scrisori false care puteau ajunge in Biblie, dar nu au ajuns pentru ca a existat supraveghere asupra procesului. Este cea mai documentata si cercetata carte din lume, cu muuuuuuuuuuuuult mai cercetata decat orice alta carte din lume, iar pana acum nu exista nicio greseala depistata incontestabila. Exista cuvinte care este discutabil daca trebuiau traduse asa sau altfel, dar nicio greseala reala. Asta in conditiile in care am auzit muuulti savanti atei comentand Biblia.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Vin Noi 04, 2022 12:14 pm

Acei savanți atei care-au comentat Biblia și-au irosit timpul de pomană. Această carte de povești tipărită cu litere mici de-ți omoară ochii nu merită prea multă atenție. Toate minciunile sfruntate etalate acolo întrec propaganda și programele electorale ale tuturor partidelor politice puse la un loc, din trecut, prezent și viitor. Nu dau doi bani pe această grosolănie plină de elucubrații ieftine.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 05, 2022 11:44 pm

Sinodul de la Roma a fost alcătuit din zei și sfinți?

https://lwvworc.org/ro/which-council-decided-the-canon-of-the-bible
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 06, 2022 12:54 am

Ce ai pus tu acolo este legat de catolici, nu a fost un Sinod si atat. Fiecare biserica si-a trecut prin filtru cartile incluse, si cumva au ajuns tot acolo. Ideea conciliului Niceea care cica a stabilit cartile sub coordonarea Imparatului Constantin sunt aberatii lansate in 1700 de Voltaire.Primele Consilii Bisericesti au fost in 382 in Roma, 393 in Hippo, si 397 in Cartagina, dar au continuat. Ceea ce faceau era sa analizeze fiecare text daca este dupa inspiratie divina, iar fiecare biserica avea anumite standarde, modul in care se semna autorul, stil literar, etc. unicul scop era acela de a elimina orice eventuale carti false. Mai erau unii care scriau bisericilor sustinand ca sunt unul dintre apostoli, deci era important sa se asigura ca nu sunt scrisori false. Cartile oricum circulau (cele din Noul testament) de minim 200 de ani, deci nu se mai putea interveni asupra textului unei carti, ci doar puteau elimina carti.Nici macar nu puteau introduce noi carti, pentru ca oamenii le stiau, sa nu uitam ca la vremea respectiva nu era ceva uimitor ca cineva sa cunoasca intreg Vechiul Testament. De asemenea nu e vorba ca au stat ei 300 de ani si s-au uitat la soare si apoi au stabilit sa verifice cartile, ci crestinismul era ilegal pana atunci, deci nu puteau sa se adune in numar mare. La o adunare de genul asta veneau peste 1500 de oameni.

reality24 » Vin Noi 04, 2022 2:14 pm scrie:Acei savanți atei care-au comentat Biblia și-au irosit timpul de pomană. Această carte de povești tipărită cu litere mici de-ți omoară ochii nu merită prea multă atenție. Toate minciunile sfruntate etalate acolo întrec propaganda și programele electorale ale tuturor partidelor politice puse la un loc, din trecut, prezent și viitor. Nu dau doi bani pe această grosolănie plină de elucubrații ieftine.

:shock: Exista Biblie cu scris mare cat China si altele cu scris mic, iti iei cum ai nevoie.
Partidele politice au aparut prin secolul XVIII in timp ce Biblia a fost scrisa prin secolul II sau III, cel tarziu. Un partid politic se poate folosi de orice pentru a obtine puterea, dar asta nu inseamna ca vreun partid a facut Biblia, sa nu fim absurzi. De exemplu acum este folosit foarte mult rasismul in campaniile electorale, asta nu inseamna ca partidele au inventat rasismul sau ca rasismul nu exista pentru ca partide se folosesc de el.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Dum Noi 06, 2022 2:48 pm

Lily » Dum Noi 06, 2022 2:54 am scrie:Ce ai pus tu acolo este legat de catolici, nu a fost un Sinod si atat. Fiecare biserica si-a trecut prin filtru cartile incluse, si cumva au ajuns tot acolo. Ideea conciliului Niceea care cica a stabilit cartile sub coordonarea Imparatului Constantin sunt aberatii lansate in 1700 de Voltaire.Primele Consilii Bisericesti au fost in 382 in Roma, 393 in Hippo, si 397 in Cartagina, dar au continuat. Ceea ce faceau era sa analizeze fiecare text daca este dupa inspiratie divina, iar fiecare biserica avea anumite standarde, modul in care se semna autorul, stil literar, etc. unicul scop era acela de a elimina orice eventuale carti false. Mai erau unii care scriau bisericilor sustinand ca sunt unul dintre apostoli, deci era important sa se asigura ca nu sunt scrisori false. Cartile oricum circulau (cele din Noul testament) de minim 200 de ani, deci nu se mai putea interveni asupra textului unei carti, ci doar puteau elimina carti.Nici macar nu puteau introduce noi carti, pentru ca oamenii le stiau, sa nu uitam ca la vremea respectiva nu era ceva uimitor ca cineva sa cunoasca intreg Vechiul Testament. De asemenea nu e vorba ca au stat ei 300 de ani si s-au uitat la soare si apoi au stabilit sa verifice cartile, ci crestinismul era ilegal pana atunci, deci nu puteau sa se adune in numar mare. La o adunare de genul asta veneau peste 1500 de oameni.

reality24 » Vin Noi 04, 2022 2:14 pm scrie:Acei savanți atei care-au comentat Biblia și-au irosit timpul de pomană. Această carte de povești tipărită cu litere mici de-ți omoară ochii nu merită prea multă atenție. Toate minciunile sfruntate etalate acolo întrec propaganda și programele electorale ale tuturor partidelor politice puse la un loc, din trecut, prezent și viitor. Nu dau doi bani pe această grosolănie plină de elucubrații ieftine.

:shock: Exista Biblie cu scris mare cat China si altele cu scris mic, iti iei cum ai nevoie.
Partidele politice au aparut prin secolul XVIII in timp ce Biblia a fost scrisa prin secolul II sau III, cel tarziu. Un partid politic se poate folosi de orice pentru a obtine puterea, dar asta nu inseamna ca vreun partid a facut Biblia, sa nu fim absurzi. De exemplu acum este folosit foarte mult rasismul in campaniile electorale, asta nu inseamna ca partidele au inventat rasismul sau ca rasismul nu exista pentru ca partide se folosesc de el.

Dacă există și Biblie cu scris mare, o să-mi iau și eu una ca s-o vând la un cabinet oftalmologic pentru a fi folosită la examinările de specialitate! Eu am făcut comparație cu partidele politice. Evident că profitorii religioși au apărut înaintea partidelor politice. Ei au fost și vor fi mereu primii când e vorba să-și îndeplinească propriile obiective, adică să mintă oamenii, să-i manipuleze și să-și mărească averile prin tot felul de tertipuri.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 8:52 pm

Să nu uităm că preoții catolici vindeau locuri în rai! :o
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Vin Noi 11, 2022 5:12 pm

Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 10:52 pm scrie:Să nu uităm că preoții catolici vindeau locuri în rai! :o

Și la noi, preoții te iartă de toate păcatele dacă le dai bani și te lasă să crezi că vei ajunge în Rai. Deci, se comportă asemănător cu predecesorii lor catolici.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 13, 2022 3:46 am

Pff!
O să vină popa cu Crăciunul și apoi cu Boboteaza. Toți îi vor băga bani în buzunar.
Interesant. De ce trebuie să te coste credința? De ce nici măcar asta nu e gratis?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Mie Noi 16, 2022 5:00 pm

Dream Catcher » Dum Noi 13, 2022 5:46 am scrie:Pff!
O să vină popa cu Crăciunul și apoi cu Boboteaza. Toți îi vor băga bani în buzunar.
Interesant. De ce trebuie să te coste credința? De ce nici măcar asta nu e gratis?

Nimic nu este gratuit când vorbim de popii de la noi. Chiar și sunetele clopotului costă bani. Când moare un om trebuie să plătească cineva din familie ca să fie bătut clopotul.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 17, 2022 10:44 pm

Popi = Draci
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Vin Noi 18, 2022 5:29 pm

Așa ar trebui să fie văzuți de credincioși unii preoți, pentru că printre ei mai sunt și oameni naivi care cred că tot ce zboară se mănâncă, dar care mai ajută și pe alții. Din păcate, aceștia sunt foarte puțini și sunt puși în umbră de marea masă de popi mincinoși, lacomi și profitori.

Oricum, eu nu cred că există draci, așa cum nu cred că există nici îngeri. Toate sunt scorneli propagate peste veacuri pentru interesele personale ale unor grupuri restrânse, dar puternice și odioase.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 19, 2022 2:12 pm

Dap. Nici eu nu cred în draci sau îngeri. Astea sunt niște idioțenii ale unor limitați retardați!

:twisted:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Dum Noi 20, 2022 5:07 pm

Dream Catcher » Sâm Noi 19, 2022 4:12 pm scrie:Dap. Nici eu nu cred în draci sau îngeri. Astea sunt niște idioțenii ale unor limitați retardați!

:twisted:

Total de acord cu tine! Și videoclipul de mai înainte scoate în evidență perversitatea popilor de pretutindeni.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Manole » Lun Noi 21, 2022 8:00 pm

Cenzura nu e buna. Autocenzura, da, pentru ca e de la Dumnezeu. Doamne ajuta!
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Lily » Mar Noi 22, 2022 2:59 pm

Repet, in orice organizatie umana sunt probleme, inclusiv in biserici, dar asta nu inseamna ca biserica in sine este problema.
Spuneti ca vai preotii mint, pai liderii vostri atei nu mint?
Sigur ca sunt aberatii astea cu vandutul locurilor in Rai (nu ma mira ca Biserica Catolica a facut asta), facilitat accesul la Rai in functie de donatii, etc., dar astea le stie oricine a pus mana pe Biblie. Noi discernem informatiile primite, voi sunteti cei ce inghititi orice vi se spune. Inca analizati cum va trageti din maimute. ~X( :))
Iar nu inteleg ce va roade daca strang bani preotii la Boboteaza sau nu. De ce va intereseaza? Daca vrei primesti preotul, daca nu, nu. La mine a venit preotul si nu i-am dat bani si ma vad inca in viata. Pe semne ca nu te ia la bataie preotul daca nu ii dai bani. Daca vrei ii dai bani, daca nu, nu. Sa vad cand o sa fie asa si cu taxele la stat.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Mar Noi 22, 2022 4:39 pm

vai, nu e bine sa nu dai bani la preot, Doamne fereste ce oameni
Manole
moderator
moderator

Mesajde reality24 » Mie Noi 23, 2022 5:43 pm

Lily » Mar Noi 22, 2022 4:59 pm scrie:Repet, in orice organizatie umana sunt probleme, inclusiv in biserici, dar asta nu inseamna ca biserica in sine este problema.
Sigur ca sunt aberatii astea cu vandutul locurilor in Rai (nu ma mira ca Biserica Catolica a facut asta), facilitat accesul la Rai in functie de donatii, etc., dar astea le stie oricine a pus mana pe Biblie. Noi discernem informatiile primite, voi sunteti cei ce inghititi orice vi se spune. Inca analizati cum va trageti din maimute. ~X( :))
Iar nu inteleg ce va roade daca strang bani preotii la Boboteaza sau nu. De ce va intereseaza? Daca vrei primesti preotul, daca nu, nu. La mine a venit preotul si nu i-am dat bani si ma vad inca in viata. Pe semne ca nu te ia la bataie preotul daca nu ii dai bani. Daca vrei ii dai bani, daca nu, nu. Sa vad cand o sa fie asa si cu taxele la stat.

Oricum, popii sunt cei mai mari evazioniști. Cu ei și cu afacerile lor ar trebui să înceapă toate campaniile care au ca scop o fiscalizare mai bună!
reality24
level 2
level 2

Mesajde Manole » Mie Noi 23, 2022 7:12 pm

Doamne ajuta!
Manole
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 12:19 am

Manole, ai pus la profil că ești agnostic. :-??
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Manole » Joi Noi 24, 2022 8:25 am

Da, desi as putea spune ca sunt ateu. Doamne ajuta la toata lumea.
Manole
moderator
moderator

Mesajde Lily » Joi Noi 24, 2022 2:12 pm

reality24 » Mie Noi 23, 2022 7:43 pm scrie:
Lily » Mar Noi 22, 2022 4:59 pm scrie:Repet, in orice organizatie umana sunt probleme, inclusiv in biserici, dar asta nu inseamna ca biserica in sine este problema.

Oricum, popii sunt cei mai mari evazioniști. Cu ei și cu afacerile lor ar trebui să înceapă toate campaniile care au ca scop o fiscalizare mai bună!

Ete scart ca fura preotii mai mult ca politicienii care nu doar ca iau salariu de la noi, dar isi si mai trag contracte, iau spaga sa cumpere mai scump de la firme care au cotizat la partid, etc. Hai sa fim onesti, asta e peste tot cu spaga si pilele, nu sunt preotii mai cu pacatosi ca altii, ba din contra.

Manole » Mar Noi 22, 2022 6:39 pm scrie:vai, nu e bine sa nu dai bani la preot, Doamne fereste ce oameni

:)) Sincer am uitat, nu a fost cu intetie, dar ideea e ca nu am dat si nu am patit nimic.

Manole » Joi Noi 24, 2022 10:25 am scrie:Da, desi as putea spune ca sunt ateu. Doamne ajuta la toata lumea.

Daca crezi in o forta suprema, chiar si universul sau alte chestii similare teoretic este agnostic. Daca nu crezi in nimic exceptand ce vedem aici esti ateu. Am fost agnostica cam 33 de ani, adica stiam ca exista un Dumnezeu, doar ca nu stiam cine si ce.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Joi Noi 24, 2022 5:18 pm

Lily » Joi Noi 24, 2022 4:12 pm scrie:
reality24 » Mie Noi 23, 2022 7:43 pm scrie:

Ete scart ca fura preotii mai mult ca politicienii care nu doar ca iau salariu de la noi, dar isi si mai trag contracte, iau spaga sa cumpere mai scump de la firme care au cotizat la partid, etc. Hai sa fim onesti, asta e peste tot cu spaga si pilele, nu sunt preotii mai cu pacatosi ca altii, ba din contra.

Mă bucur că ești de acord că popii fură și fac afaceri murdare! Și politicienii fură și fac afaceri necinstite, dar, așa cum se știe, popii sunt mână-n mână cu politicienii și colaborează cu spor pentru prostirea neamului românesc.
reality24
level 2
level 2

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Off Topic