Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Sinuciderea, o cale corecta ?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Sinuciderea, o cale corecta ?

Mesajde Paco_ste » Lun Dec 28, 2020 9:09 am

Asa cum am spus, initiez topic despre sinucidere, insa nu doresc prin acesta sa indemnam pe altii la acest ultim gest, findca nu se mai poate corecta odata realizat, ci sa argumentam motivele pentru care ajung unii sa considere decizia corecta, si argumentele (sociale, religioase) ce trebuie luate in renuntarea la acest gest.
Practic as dori sa ne axam doar pe motivele pentru care merita sa nu faci gestul disperat .
Parerea mea e ca e un gesti egoist, oricat ar dori sa demonstreze contrariul. Findca nu tine cont de cei apropiati, nici de familie si nici de restul societatii. Findca eu consider o datorie sa te implici in lucrari pozitive atat in familie cat si societate. O iesire din decor produce in constiinta cunoscutilor o stupefactie enorma. Intrebarea care vine in mintea lor e "oare asa insuportabila a fost viata pentru acesta " . Din ce stiu, au existat persoane care erau condamnate la moarte prin spanzurare sau ardere prin rug, si acestia nu au recurs la sinucidere. Despre metode nici nu vreau sa discutam pentru a nu da idei doritorilor, vreau sa arat ca gestul arata o disperare totala si o lipsa de comunicare. Nu rareori sinucigasii au comis inaintea actului sinucigas si crime oribile . Acestea par a fi razbunari din varii motive, insa sinuciderile simple, deci fara alte gesturi extreme , creeaza in constinta prietenilor, familiei . . . . traume coplesitoare. De ce ar dori sinucigasul sa produca suferinta in inima celor care il iubesc ? Nu e acesta o atitudine egoista ? Si pana la urma e viata insuportabila ? Sau e mai degraba egoismul principial, in care "actorul" e nemultumit de prestatia si imaginea de sine ?
In multe cazuri, spiritul care ii conduce la gestul disperat e produs de un alt spirit mai atroce, si anume orgoliul si veleitarismul exacerbat insa nesustinut de rezultate ?
Invit deci participantii la cest topic sa imbogateasca motivele pentru care sinuciderea e o falsa demnitate. Am cunoscut un tanar care in urma cu un an a incercat sa-si puna capat zilelor insa a fost "salvat" de sotie . Plus ca mai avea si doua fiice . Din pacate la mai putin de un an a decedat din cauza unei tumori care a aparut la scurt timp de la gestul sau disperat. In urma a ramas o mama, o sotie si doua fiice, care sunt devastate total de necugetatul facut.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Re: Sinuciderea, o cale corecta ?

Mesajde Dream Catcher » Joi Dec 31, 2020 2:32 pm

Bun topic, Paco!
Gestul în sine, da, este egoist. Fără doar și poate.
Mă gîndesc la ce spui tu, că sinucigașul nu se gîndește că produce suferință celor dragi. Dar eu am ajuns la concluzia că, marea majoritate a sinucigașilor, chiar asta urmăresc. Să-i rănească pe cei dragi.
Uite un articol ceva mai amplu, pe care l-am scris în 2007: https://sylvercheetah53.blogspot.com/2007/12/sinuciderea-rzbunarea-crunta.html

P.S.: Eu am două tentative, la activ. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Paco_ste » Joi Ian 07, 2021 10:22 am

Nu stiu daca intelegi definitia termenului suicid.
Nu te sfatuiesc sa mai incerci, findca daca esti prea tanar, va avea repercursiuni asupra sanatatii tale dar si asupra starii spirituale a celor care cu adevarat te iubesc.
Oare poti fi atat de egoist incat sa produci suferinta celor care tin la tine ? Crede-ma ca adversarii tai abia asteapta sa te sinucizi si apoi sa spuna " bah cat de prost sa fii si sa faci gestul acesta ? " Deci nu esti considerat geniu sau inteligent ci idiot de-a binelea. Ti-am spus ca un cunoscut al meu a facut incercarea , si toata lumea care il cunostea a zis exact cum am spus mai sus, ca e tembel raudaca a ajuns sa recurga la asa ceva. Inteleg sa fii in chinuri grave si sa doresti sfarsitul, dar nu aiurea, nu pentru niste motive puerile. Pentru chinuri grave oricine te va intelege, findca odata cu suferinta ta, si ei sufera sa te vada suferind.

Tu ce motive ai avut ? Si cum de au fost doar tentative ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 29, 2021 4:00 pm

Motivul e că n-am prieteni. Că sînt sociofob.
Și că fata pe care o iubesc, nu mai vrea să vorbească cu mine.

Ce zici, sunt motive bune?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Ian 31, 2021 5:45 pm

Dream Catcher » Vin Ian 29, 2021 6:00 pm scrie:Motivul e că n-am prieteni. Că sînt sociofob.
Și că fata pe care o iubesc, nu mai vrea să vorbească cu mine.

Ce zici, sunt motive bune?

Nu stiu daca esti de acord sa le analizam pe rand, eu sunt dispus la discutie.
In primul rand vreau sa spun ca nu esti singurul in aceasta situatie, candva , in urma cu 25 ani eram in aceasi situatie dar nu ma gandeam la sinucidere ci speram sa se schimbe ceva si ca e in puterea mea sa fac ceva sa schimb lucrurile.
O partenera vrea afectiune. Nu sa-ti auda neincetat lamentarile si reprosurile. Vrea sa o rasfeti, daca nu material macar spiritual. Nu trebuie sa o sufoci, insa daca trece timp mult, sa-i spui ca ti-a fost tare dor de ea. Mereu sa faci asta. Niciodata sa nu amesteci sentimentele de ura cu cele de afectiune. Renunta la idei sinucigase, findca o prietena nu vrea sa sufere cand te pierde. Prefera despartirea brusca pentru a se proteja de suferinta.
Sociofob ? Bineinteles . Cine nu e ?
Dar vrei prietena, nu-i asa ? Vrei cat mai multi prieteni, si sa fii iubit. Pai daca tu vrei prieteni atei care au in minte doar egoismul ?
Du-te si fa-ti prieteni printre credinciosi. Daca esti in Bucuresti mergi la biserica adventista de ziua 7-a si spune-le ca esti ateu si sa te castige la credinta. Si le spui toate problemele tale si ceri tuturor sa se ocupe de tine.
Doar un lucru e important in aceasta actiune, sa arati ca esti dispus la schimbare. Sa le spui ca nu poti crede nimic din ce scrie in biblie si ca nu accepti sa citeste absolut nimic din biblie sau vreo carte religioasa . Sa le ceri ca vrei sa vezi in ei dragoste asa cum cred ei ca Dumnezeu e dragoste.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Feb 01, 2021 7:39 pm

Dar nu vreau neapărat prieteni atei. Cine a zis asta?
Fata pe care o iubesc, este destul de credincioasă. Chiar mai merge și la biserică.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Sâm Feb 13, 2021 5:32 pm

Dream Catcher » Lun Feb 01, 2021 9:39 pm scrie:Dar nu vreau neapărat prieteni atei. Cine a zis asta?
Fata pe care o iubesc, este destul de credincioasă. Chiar mai merge și la biserică.

Nu stiu ce vrei findca nu ai spus, dar e clar ca nu suporti parerea altora sau cand prietena iti spune ca ii pare rau ca esti ateu. Eu zic sa te bucuri cu/pentru ea , findca are aceasta speranta in viata. Poate astfel vei descoperi motivele pentru care merita sa ai aceasta credinta.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Feb 20, 2021 11:17 am

Fac puțin off-topic. Știi melodia asta?

Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Feb 21, 2021 6:04 pm

Am browser vechi si nu vede . Pune link clar.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Feb 28, 2021 11:03 pm

https://www.youtube.com/watch?v=EsUzpsAuabo
Ce sistem ai, Paco?
Mă pricep relativ bine. Te pot ajuta să îl îmbunătățești. :)]-
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Apr 12, 2021 1:21 pm

Dream Catcher » Lun Mar 01, 2021 1:03 am scrie:https://www.youtube.com/watch?v=EsUzpsAuabo
Ce sistem ai, Paco?
Mă pricep relativ bine. Te pot ajuta să îl îmbunătățești. :)]-

Nomentan am laptop vechi de 10 ani , procesor AMD Turion 2 P540, 2 Gb ram.
Nu vreau sa imbunatatesc nimic pentru ca folosesc aplicatii vechi esentiale pentru mine.
Ar fi fost varianta adaugirii unui SSD si ceva ram ddr3 insa ma gandesc sa cumpar ceva nou.
Multumesc pentru oferta , si eu am preocupari tehnice, am fost depanator radio-tv.

Dar sa revin la subiectul topicului . . . . sincer, motivele pentru care cineva ar recurge la sinucidere ar fi suferinta insuportabila de natura fizica sau psihica. In rest cred ca sunt doar plictiseli sau dementa.
Pentru cineva tanar, sinuciderea e un act de lasitate, in primul rand fata de cei iubiti. E ca si cum le-ai da peste ochi cu mocirla findca nu suporti prezenta lor.
Ma astept sa relatezi ce parere au avut cei din jurul tau cand ai decis sa faci acest gest incredibil .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Apr 24, 2021 9:44 pm

Habar n-am ce părere au avut. Viața e a mea, nu a loc.
Deci irelevant.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Joi Mai 06, 2021 4:28 pm

Dream Catcher » Sâm Apr 24, 2021 11:44 pm scrie:Habar n-am ce părere au avut. Viața e a mea, nu a loc.
Deci irelevant.

Nu e relevant zici ?
Daca erai casatorit si aveai copii, si acestia ar fi decis sa se sinucida . . . era irelevant ?
Pe la 25 ani gandeam ca atunci cand voi ajunge la 50 , imi voi pune capat vietii. Ei bine, au trecut 4 ani peste si daca as face asta ar insemna ca nu imi iubesc sotia sau pe cei care tin la mine. O fi viata mea insa de mine depind altii.Depind chiar de prezenta mea chiar daca ei nu asteapta de la mine suport financiar sau ceva. Ei traiesc si se bucura cand sunt alaturi de ei.
De curand am primit "cadou" un pui de catzel, un bishon . E o frumusetze . Fara noi (eu si sotia) e pierduta (e fetizta), si orice clipa petrecuta cu noi e o binecuvantare. Noi neavand copii o crestem ca pe un copil. Toata afectiunea noastra e revarsata pe ea, si ea ne arata aceeasi afectiune. Sinucigasul nu suporta astfel de manifestari, parerea mea. Nu vrea sa fie partas la vetii sociale, nu isi poate manifesta fericirea iubind pe cei din jur.
Cu ceva ani in urma am vazut cum o pisica se lupta pentru supravietuire alaturi de 4 pui. Nu imi venea sa cred ca se jertfeste cu atata dedicare . La oameni vad un egoism crancen. Incapabili sa fie in partasie cu cei apropiati. Dimpotriva, observ la oameni , similari cainilor, egoismul si lacomia.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mai 07, 2021 8:36 am

Noi avem un motănel birmanez, pe nume Ciufulici.
Spui că observi egoism și lăcomie, similar cîinilor. Intră și cățelușa ta, aici? :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Mai 16, 2021 12:30 pm

Dream Catcher » Vin Mai 07, 2021 10:36 am scrie:Noi avem un motănel birmanez, pe nume Ciufulici.
Spui că observi egoism și lăcomie, similar cîinilor. Intră și cățelușa ta, aici? :-?

O daaa , e de un egoism "nevinovat" . Dar asta e natura normala despre care evolutionismul e sigur si de acord sa existe.
Insa sunt convins ca sinuciderea e un act de egoism atat timp cat nu tine cont de cei apropiati.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Iul 24, 2021 11:59 pm

Poi poate tocmai în ăia vrei să lovești. În apropiați.
Să le pară rău că s-au purtat urît.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Mie Iul 28, 2021 11:27 am

Dream Catcher » Dum Iul 25, 2021 1:59 am scrie:Poi poate tocmai în ăia vrei să lovești. În apropiați.
Să le pară rău că s-au purtat urît.

S-a purtat cineva urat cu tine ?
Pe cine ai vrea sa pedepsesti prin sinucidere ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 23, 2021 1:10 am

Nu știu dacă e oportun să postez asta aici, dar dacă m-ai întrebat...
Tata se purta urît cînd eram mic. Acuma se poartă frumos.
Dar mi-ar plăcea să știu că sunt oameni care mă plîng. Ție nu? Răspunde sincer.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde sdads » Mar Sep 21, 2021 11:03 am

cea mai corecta
sdads
level 1
level 1

Puncte de reputaţie: 0

Mesajde Dream Catcher » Mie Sep 22, 2021 2:41 pm

Și eu gîndesc la fel.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Vin Oct 15, 2021 4:01 pm

Dream Catcher » Lun Aug 23, 2021 3:10 am scrie:Nu știu dacă e oportun să postez asta aici, dar dacă m-ai întrebat...
Tata se purta urît cînd eram mic. Acuma se poartă frumos.
Dar mi-ar plăcea să știu că sunt oameni care mă plîng. Ție nu? Răspunde sincer.

Te simti victima agresivitatii adultilor ?
In majoritatea cazurilor adultii agreseaza minorii din varii motive, dar modul in care o fac e disproportionat, adica un adult pedepseste minorii la fel ca pe un adult findca nu are constinta masurii.
Uneori si o mustrare aspra afecteaza puternic incat greu isi revin .
In biblie avem scena crimei comisa de Cain asupra fratelui sau, iar divinitatea se adreseaza cu blandete neobisnuita pentru mine, si totusi reactia lui Cain e ciudata. Dupa crima se comporta de parca nu stie ce s-a intamplat. Astazi daca e sa decidem o pedeapsa pentru o asemenea crima sigur nu ar fi de aceasi duritate cu pedeapsa divina.
Totusi omul aplica pedepse minorilor de parca ar fi adulti, multi adulti neintelegand ca un minor nu e constient de raul comis. Si bineinteles ca un copil se simte lezat daca parintele l-a sanctionat intr-o anumita masura.
Eu neavand copii chiar nu stiu cum si cat de sever ar trebui sanctionat/pedepsit/mustrat un copil pentru a-l readuce pe calea binelui.
Dar ce te faci cu adultii care chiar si in cazul unei sanctiuni nu are nici un gand sa se indrepte ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 26, 2021 12:01 am

Din fericire, se apropie sărbătorile. Motiv să NU mă sinucid, momentan. :whistle:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Sâm Oct 30, 2021 7:34 am

Dream Catcher » Mar Oct 26, 2021 2:01 am scrie:Din fericire, se apropie sărbătorile. Motiv să NU mă sinucid, momentan. :whistle:

Ma bucur sa "aud" ce spui, insa retine faptul ca sinuciderea e un act de lasitate daca nu are la baza un motiv serios.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 1:53 am

Adică Decebal a fost un laș? [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 28, 2021 5:12 pm

Sincer da, a fost. Viața are aspecte pozitive și aspecte negative, dacă te-ai sinucide la primul eveniment neplăcut unde ai mai ajunge?! Avantajul creștinismului este că iți dă un scop, iți oferă speranță și pace. Să fin serioși se sinucid vedete pline de bani, dorite de toată lumea, dar recurg la gesturi necugetate. Dacă valoarea ta o pui in avere, frumusețe, succes, etc. normal că atunci când acestea se vor termina sau nici măcar, când te saturi de ele, nu vei mai avea scop. In creștinism ai scop și când nu ai nimic. David Wood, cel care iți spuneam că seamnănă ca stil și fizic cu tine era la inchisore, cu vreo 20 de ani de ispășit, dosar penal, fără prieteni, nici măcar cu familia nu avea relații bune mama fiind drogată, tatăl fiind cel ce l-a reclamat pentru că i-a dat cu toporul in cap. Eh stând la inchisoare a ajuns să se certe cu un creștin, el fiind ateu atunci, și din contrele lor a ajuns la concluzia că creștinismul este real. La scurt timp a fost eliberat din inchisoare, deși săvârșise doar vreo 5-6 ani, s-a inschis la facultate, unde era primul din clasă, a terminat filosofia șef de promoție, s-a căsătorit, iar acum face clipuri pe youtube in care explică creștinismul. Este vorba de scop, nu de circumstanțe, circumstanțele se pot schimba de azi pe mâine. Toți avem un scop ți o misiune. Suntem in o anumită poziție până indeplinim scopul după care circumstanțele se schimbă singure. Gen David, dacă nu ajungea la inchisoare nu punea la indoială ateismul, iar el chiar nu era genul de om pe care să il sperie o circumstanță spre creștinism, el fiind psihopat, doar avea nevoie de informații care să ii dovedească intelectual că există Dumnezeu, ceea ce nu se putea intâmpla decât in inchisoare, unde trebuia să stea cu creștinul. După ce scopul a fost indeplinit a ieșit din inchisoare și viața i-a fost schimbată.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Următorul

Înapoi la General