Lily » Dum Aug 21, 2022 8:17 pm scrie: Este Dumnezeul tău indiferent dacă iți convine sau nu.
Dream Catcher » Vin Aug 26, 2022 8:49 am scrie:"Tată iubitor"? Bleah!
Paco_ste » Lun Aug 22, 2022 10:15 am scrie:Lily » Dum Aug 21, 2022 8:17 pm scrie: Este Dumnezeul tău indiferent dacă iți convine sau nu.
Este o remarca eronata.
Poate fi doar daca il consideri astfel.
Eu nu il consider dumnezeul meu ci prietenul meu, si il pot considera protectorul meu, sau acum mi-am facut un obicei , placut zic eu, sa-i spun "Tata iubitor" .
Pentru cine il considera "Dumnezeu" inseamna ca se considera sclavul lui, findca dumnezeu inseamna stapan . Deci pentru mine nu e stapan ci prieten si Tata iubitor. Chiar biblia ne indeamna "imprieteniti-va cu Dumnezeu", adica sa nu il consider stapan ci prieten. Findca asa si e .
Dar , in religia pagana dumnezeu e un stapan aspru si manios care trebuie multumit cu jertfe, cu supunere, cu inchinaciuni , plecaciuni, cu daruri . . . paganism crunt, religii pagane care au mai imprumutat niste ritualuri care sa para ca sunt crestine, dar la baza tot paganisme sunt.
In religia crestina, pana si lui iuda iscarioteanu, isus ii spune "prietene . . .", findca pentru EL prietenia e importanta. Si bineinteles ca un prieten nu te tradeaza, nu iti vorbeste cu dispret, nu te trateaza cu rautate.
Tatal din ceruri ne iubeste , si EL doreste o prietenie vesnica cu fapturile omenesti. Din pacate omul respinge aceasta prietenie, ba direct zicand ca e un monstru, fie indirect supunandu-se si zicand "Dumnezeu". Ei bine , poate veti citi in biblie ca si isus a folosit aceasta expresie. Ei bine , el a folosit in alta conjunctura, aceea in care omul decazut si razvratit considera ca nu e posibila o prietenie cu Creatorul. Se comporta ca un rob/sclav, ca un supus, ca un strain , dar din dorinta de a-si scapa viata incearca sa intre in gratia divina neintelegand ca Tatal ceresc doreste prietenia noastra.
Bineinteles ca citind biblia ajung la alta concluzie despre EL, si nu vezi nici o sansa de a vedea o astfel de situatie, sa fii prieten cu EL, sa-L consideri prieten si sa vezi ca si EL te considera prieten.
Insa omul care dispretuieste blandetea, nu are cum sa accepte prietenia.
isus spune despre sine "Eu sunt bland si smerit cu inima", ei bine aceasta trasatura este identica cu cea a Tatalui, caci si el e bland si smerit. isus mai spune despre Tatal din cer " neprihanitule Tata ".
"Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numeasca fii Lui ?" . Ei bine noi cand vom trai cu acest sentiment fata de Tatal ceresc, abia atunci avem si pacea in suflet. Dar pana atunci ne ofera sansa sa vedem in isus Hristos chipul si asemanarea Sa.
Lily » Dum Aug 28, 2022 4:57 pm scrie:[quote="[url=https://forumulateilor.ro/viewtopic.php?p=4367#p4367]
Nu, este Dumnezeul tău indiferent dacă il vrei sau nu. Este exact ca un tată, El te-a făcut. Poate tu nu il vrei, poate urmezi alți dumnezei/modele, dar tot El este Dumnezeul tău.
Este un tată bun care ne iubește, dar este Dumnezeu, stăpânitor a tot. Universul ii aparține, iar noi facem parte din univers. Este stăpân asupra noastră indiferent dacă ne convine sau nu. Faptul că El alege să caute o relație afectivă cu noi, nu doar să ne conducă, este legat de caracterul Lui bun, dar asta nu Il face mai puțin stăpân. Noi avem concepția asta că cineva cu cât este mai sus cu atât este mai rău, dar El nu este așa, ba din contră, de nenumărate ori in Biblie ne spune că cei puternici sunt mai aspru trași la răspundere, pentru că deciziile lor au un mai mare impact decât decizia mea, să spunem. Decizia mea mă afectează pe mine și poate pe familia mea. Decizia unui preot afectează toată congregația. Decizia unui președinte de țară influențează toți cetățenii țării. Dumnezeu ințelege aceste lucruri, de aceea El este bun, așa cum ar trebui să fie toți conducătorii.
Lily » Dum Oct 09, 2022 8:37 pm scrie:Este perfectiunea intruchipata, iar noi nu putem suporta o asemenea maretie. Pai erau femei care faceau pe ele sau lesinau cand il vedeau pe MJ, care pana la urma era doar un om. Oare cum este sa Il vezi pe El?!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Yandex [Bot] şi 43 vizitatori