Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Vă temeți de moarte?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Vă temeți de moarte?

Da
7
44%
Nu
9
56%

Voturi totale : 16

Re: Vă temeți de moarte?

Mesajde Paco_ste » Mie Apr 07, 2021 1:06 pm

Lily » Mie Apr 07, 2021 10:38 am scrie:Te provoc să intrebi unde vei ajunge dacă mori astăzi.

Nu vei ajunge nicaieri findca dispari , iar trupul se transforma in tzarana.
Imi pare rau ca ai aderat la aceasta doctrina falsa .
Repet, poate vei intelege acum. iadul si chinul vesnic in iad sunt incompatibile cu dragostea.
Renunta la ideea asta malefica, findca ea arunca umbra de indoiala asupra dragostei divine.
E urat sa crezi asa ceva. E gotesc si trist sa crezi asa ceva.
Daca vei avea in gand o astfel de idee despre divinitate, nu vei ajunge sa iubesti niciodata cu toata puterea, cu toata convingerea, cu toata inima. Mereu va fi in "inima" ta sentimentul fricii ca daca gresesti ceva risti chinul vesnic in iad.
In tecut clericii catolici santajau psihic pe cei naivi cu aceasta idee si estorcau multi bani. Cam la fel fac si unii preoti ortodocsi.
Niciodata sa nu propovaduiesti o asemenea idee despre Dumnezeu/
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Mesajde Lily » Joi Apr 08, 2021 11:47 pm

Nu, nu există frică, pentru că avem soluția, avem Salvatorul, nu am de ce să mă tem. Il am, și e tot ce am nevoie.
Dumnezeu este perfectă dragoste, perfectă dreptate. Noi credem că vrem doar dragostea, dar in realitate nu o vrem. Dacă cineva ii face ceva rău unei persoane dragi ție vrei să fie pedepsit, nu vrei ca Dumnezeu să fie bun cu acea persoană. Vrem dreptate, dragoste și adecăr, chiar dacă nu intodeauna ne dăm seama. Ce mi-ai spus imi amintește de un film care imi plăcea la nebunie, Law Abiding citizen. Niște hoți intră peste o familie in casă, leagă soțul și omoară soția și fetița in fața soțului. Bărbatul identifică criminalii, dar procurorul decide să facă o ințelegere cu criminalul principal și pentru a depune mărturie impotriva complicelui să primească o sentință foarte mică. Soțul protestează, il roagă să nu o facă, dar el face ințelegerea, așa că soțul se răzbună pe criminalul scăpat și pe sistemul corupt, nedrept. Oare un Dumnezeu care nu pedepsește criminalul este drept? Plus, oare chiar este iubitor față de soț, dacă ii ignoră suferința și lasă criminalul fără sentință? Oare este iubitor față de victime dacă nu cere plata suferinței?
Mi se pare că ai adoptat o doctrină New Age, Iisus e la fel ca restul maștrilor precum Buddah sau alții, Iad-ul nu există, diavolul nu există, această "Jesus consciousness", o conștientizare așa-zis elevată, etc. Toate ideile astea sunt demonice și iți vor aduce numai necazuri. Dacă nu mă crezi intră pe youtube și caută from New Age to Jesus, și o să vezi mii, zeci de mii, de mărturii despre ce chiar sunt credințele astea și cine le conduce.
Sunt ușor iritată cum șarlatani precum Bivolaru și alții ca el iși permit să se folosească de Iisus și tot ce a făcut pentru noi cât să iși clădească o doctrină personală care să le aducă succes pe munca și suferința Lui. Am auzit tot felul de prostii, că Iisus a fost in India și a invățat de la inițiați de acolo, și alte prostii similare, bazate pe nimic, pure minciuni. Ca și cum eu spun că tot ce tu ai realizat in viața ta ai realizat datorită mie, că ai fost doi ani ucenicul meu și te-am invățat tot ce ai făcut bine. Măi să fie. Dacă sunt eu așa superioară, de ce nu am avut eu realizările tale?!
Indiferent care este opinia ta despre Iisus, că doar a avut poziția de Mesia, sau orice altă credință ai, intreabă-L ce este!!! Nu te mai lua după ce spun alții, inclusiv eu, intreabă-L pe El!
De nimic nu le e frică mai mult ăstora care lansează credințe similare, decât de contactul direct al persoanei cu Iisus, pentru că se vede diferența. Ei toți, și tot ce oferă, nu fac nici cât un led mic, in timp ce Iisus este sorele inmulțit cu infinit.
Iisus iși pregătește și avertizează oițele de ce urmează să vină, in timp ce ceilalți vor fi luați prin surprindere și nu vor avea sprijin, dacă nu Il caută cât mai au timp
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 11, 2021 9:02 am

Amenintarea cu chinuri in iadul vesnic produce in constinta oamenilor o atitudine rebela.
Moartea e inexistenta constintei. Nu e stramutare in iad.

Nimanui nu ii e frica de isus. E minciuna sfruntata a clericilor care inca estorcheaza bani de la naivi.
isus e iubit de toata lumea care iubeste adevarul. Insa daca cineva iubeste mai mult banii, uciderile, minciuna, inselatoria . . . . prezenatrea lui isus produce aversitate.

isus e PROFETUL. Asa e prezentat de intreaga biblie. E profetul cel mai mare, iar acest "profet" e considerat de Dumnezeu , fiul sau.

Marele Preot stia ce inseamna Mesia (Hristos) . La fel si ucenicii. Niciunul si nici marele apostol al neamurilor, Pavel, nu a spus asa ceva despre isus ca ar fi vreun dumnezeu intrupat.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Apr 11, 2021 5:57 pm

Simplul fapt că unii folosesc Iad-ul pentru beneficii personale nu face ca Iad-ul să nu mai existe.
Profet este oricine care prevestește viitorul, deci e ca și cum spui că Iisus e bărbat, simplul fapt că e bărbat nu ii neagă restul calităților, inclusiv cea de Dumnezeu.
Cum iar mă pui la treabă, la investigat, am aflat că Iad-ul este cunoscut inainte ca creștinismul să apară, cu cel puțin 1000 de ani inainte de creștinism. Chiar și hindușii au conceptul de Iad, ei il numesc Naraka. Principiul e cam același, foc, oameni chinuiți de demoni, etc. Asta nimicește prostia asta că biserica a inventat Iad-ul, ținând cont că ideea de Iad, sub altă denumire, exista mult inainte de apariția vreunei biserici creștine. De altfel chiar in primele scripturi din Noul Testament se vorbește de Iad, deci sigur nu e vreo invenție a vreunei biserici, dar așa vrea inamicul să credeți, nu degeaba tot amintesc că i se zice cel vicleam.
Referitor la Iisus, aici sunt atât de multe de spus. Nu apare in Noul Testamnt sub denumirea YHWH, pentru că dispare Y, nu il au in greacă, așa numele Lui este tradus drept Domnul, nu YHWH. Așa a apărut Aleluia, din originalul Hallelu Yah, și Matei inlocuiește numele Mattithyah, și multe altele.Insă apare spunând Eu Sunt, ceea ce fariseii au ințeles perfect, pentru că doar Dumnezeu folosește numele Eu Sunt, Iar Iisus apare spunând asta de exemplu in Ioan 8:24 De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre, căci , dacă nu credeţi că Eu sunt, veţi muri în păcatele voastre. De ce inseamnă asta că Iisus se identifică drept Dumnezeu, păi in Vechiul Testament așa se identifica Dumnezeu, a se vedea Exodus 3:14 Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt.” Şi a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: ‘Cel ce Se numeşte «Eu sunt» m-a trimis la voi.’”
Dar e pliiină Biblia de exemple. Exemple că apostolii credeau că Iisus este Dumnezeu găsești aici Matei 1:23, 28:20; Luca 1:32, 2:11; Ioan 1: 1–3, 18; 1 Corinteni 2: 8, 8: 6; Coloseni 1:16, 2: 9; Evrei 1: 1–3; Iacov 2: 1; 1 Petru 3:15; 2 Petru 1: 1, 11. Apoi Iisus a făcut lucruri pe care doar Dumnezeu le putea face, drept iertarea păcatelor. Eu nu pot face așa ceva, nici tu, nici Moise, nici nimeni altcineva, exceptându-L pe Dumnezeu. Sunt nesfâr;ite dovezile că este Dumnezeu, nu ca autoritate, ci prin natura sa este divin.

Vezi una este să faci pe marele inițiat și să te așezi in fața oamenilor să iți creezi o doctrină care să iți placă, și alta este să verifici ceea ce spui și să dovedești. De asta nu imi plac "invățătorii" ăștia care scot pe gură ce le vine, nu au studii, nu caută, nu cercetează, nu le pasă de sufletele oamenilor. Cred că ăștia au un loc special in Iad, loc pe care il merită din plin.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Apr 12, 2021 2:13 pm

Cand vei avea credinta adevarata, ca Tatal ceresc ne iubeste cu o iubire vesnica, vei concluziona ca doctrina iadului e o monstruozitate inventata de Satana.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Lun Apr 12, 2021 4:12 pm

Dovada! De ce te incăpățânezi să crezi in ceva deși iți dovedesc că Biblia spune contrariul?
Ai oportunitatea de a afla adevărul, dar refuzi cu incăpățânare să-L intrebi. Te joci cu eternitatea ta din incăpățânare.
Am credință adevărată in unicul Dumnezeu. Il cunosc și il urmez. Tu urmezi doctrinele unor oameni. Nu verifici, doar crezi tot ce ți se spune, pentru că iubești acei oameni mai mult decât pe Dumnezeu.
Curând vor veni incercări foarte grele, iar dacă nu pui mâna să creezi o relație cu Sfânta Treime, in special Iisus, vei trece prin lucruri pe care nici nu ți le poți imagina. Eu imi spăl mâinile de sângele tău in fața lui Dumnezeu pentru că te-am avertizat. este alegerea ta ce vei face.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Apr 13, 2021 7:30 am

In biblia ortodoxa abunda de expresia "iad". In biblia protestanta nu exista aceasta expresie.
La evrei nu exista aceasta expresie.
Ortodocsii si catolicii au inventat aceasta doctrina pentru a supune constintele slabe.
Trupul devine tzarana, iar duhul adica spiritul (sau memoria constintei) e pastrat de Dumnezeu, ca la inviere sa recreeze un trup si sa repuna spiritul in creier si astfel sa inviem.

Sfanta treime e o inventie pagana.
isus ne indeamna sa avem o relatie cu Tatal ceresc. Nu cu el (isus) ci direct cu Tatal ceresc.

Nu folosi expresii care nu intelegi. Asta cu "spalatul mainilor de sange" e expresie de dezvinovatire. Tu nu vei fi vinovata pentru mine,
Pentru mine e sa traiesc o viata in care sa am constinta plina ca avem un Tata ceresc de dragoste fara margini. Iti doresc si tie sa ai aceasta constinta (duh) , ca esti intr-o relatie vie, si ca Tatal din ceruri isi gasete placere in caile tale.
Alunga din "inima" ta ca Tatal ceresc in nemarginita lui dragoste ar vrea sa chinuie pe cineva in iad pe vesnicie. Nu accepta asa ceva, findca te vei radicaliza si iti va afecta dragostea.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Apr 18, 2021 10:57 am

Poți să numești cum vrei Iad-ul, ghenă, adânc, etc. La avrei i se spune Sheʾōl sau Gehenna. Nu e relevant cum numești locul, ideea este că apare in orice versiune a Scripturii. Tot timpul când aud că Iad-ul este o invenție imi amintesc de un clip de pe youtube unde cineva incerca să demonstreze că Iisus nu a existat pentru că nu exista litera J până in 1524, iar ei ii spun lui Iisus "Jesus", deci clar este o invenție iisus.
Ba ne spune să avem o relație cu El, ba mai mult, ne spune că nimeni nu ajunge la Tată decât prin El. Să cerem in numele Lui și va face.
legat de spălatul mâinilor, ințeleg exact semnificația, și da, mă consider responsabilă dacă am oportunitatea de a spune adevărul despre salvare și nu il spun. Știu că Iad-ul este un loc real, și nu dispare doar pentru că cineva nu crede in el.
Am teoriile mele legate de Iad, știu că există, doar am avut o incursiune intr-acolo, dar scopul final Il știe doar Dumnezeu, și nu vreau să mă pierd in teorii fără bază, să imi dau cu presupusul. Pot garanta doar că există un Iad, nu este pe pământ, ci in pământ, și că acolo ajung cei ce au păcate neplătite.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 25, 2021 7:54 pm

Gheena sau sheol era cimitirul unde erau aruncate cadavre si gunoaie, ele erau incinerate .
Nu va exista iadul asa cum religiile il definesc. Nu exista nici acum si nu va exista nici in viitor. Acest concept e contrar caracterului divin.
Ti-am mai spus, in trecut preotii santajau oamenii naivi pentru a stoarce cat mai multi bani. Asta fac si acum.
Deci retine, iadul e oriunde e moarte, suferinta, durere, boli , minciuna, inselatori e . . . iadul e aceasta imparatie, findca isus aici a propovaduit, si nicaieri in alte parte.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Lun Apr 26, 2021 3:22 pm

Așa cum am mai spus, Iad-ul, indiferent cum il numim, precede biserica, deci nu poate considera o invenție a bisericii. Chiar dacă unii ar face abuz de ideea de Iad, asta nu face Iad-ul mai puțin real.
Iisus a spus altceva, de altfel ți-am spus pilda spusă de Iisus despre bogat și sărac, in care bogatul ajuns in Iad se roagă să fie trimis săracul pe pământ să le spună fraților lui să nu ajungă și ei acolo. Dacă Iad-ul era pe pământ el era pe pământ, deci le putea spune el că există un Iad și un Rai. Asta așa pe scurt.
Nicăieri in Biblie nu se spune că Iad-ul sau Raiul sunt aici, iar Iisus a vorbit foarte mult despre ele, mai mult decât despre viața asta de aici, după părerea mea. Nu am făcut o analiză exactă, dar așa estimez.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Apr 27, 2021 11:57 am

isus a spus o parabola, si ea nu are de-a face cu adevarul LITERAL, ci e o forma de explicare a unui mesaj. Faptul ca iei parabola literal si o consideri ca fiind adevar, denota un grad ridicat de habotnicie. Cu riscul de a te irita, trebuie sa te indepartezi de aceasta habotnicie.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Mie Apr 28, 2021 9:32 pm

Mă irit greu, deci stai liniștit. Mă preocupă opinia lui Dumnezeu, chiar deloc a oamenilor.
Ok, e clar că nu te pot convinge să vezi adevărul aici, deci iți prezint alte scripturi unde se vorbește despre Iad, și clar acela nu este pe pământ.
Matei 13: 42 şi îi vor arunca în cuptorul de foc. Acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor! 43 Atunci cei drepţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor.[a] Cine are urechi, să audă!
Hm, ce avem aici, unii sunt undeva, alții altundeva. Se spune de cuptorul de foc, tu vei spune ceva gen că aici este cald, dar cei drepți tot aici sunt, iar in Matei se spune că cei drepți, atunci, când ceilalți sunt in cuptor, vor fi in Impărăția lui Dumnezeu.
Matei 25:41 Apoi le va zice celor din stânga: – Plecaţi de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit pentru diavolul şi pentru îngerii lui!
46 Şi aceştia vor merge în pedeapsa veşnică, iar cei drepţi vor merge în viaţa veşnică.
Iar unii undeva, alții altundeva.
Matei 5: 30 Iar dacă mâna ta cea dreaptă te face să păcătuieşti, taie-o şi arunc-o, căci este spre folosul tău să-ţi pierzi unul din mădulare, decât să-ţi meargă în Gheenă tot trupul.
Matei 13:33 Şerpilor! Pui de vipere! Cum veţi scăpa de condamnarea la Gheenă?!
Păi dacă ghena este aici, de ce condamnare să scape?
Luca 10: 14 Dar la judecată va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi! 15 Iar tu, Capernaum,vei fi înălţat oare până la cer? Nu, ci vei coborî până în Locuinţa Morţilor
Hm, adică unii merg sus, alții jos, interesant.
Luca 12:5 Vă voi arăta însă de Cine să vă temeţi: temeţi-vă de Cel Care, după ce omoară, are autoritatea de a arunca în Gheenă[a]! Da, vă spun, de Acela să vă temeţi!
Păi stai, dacă când mori nu mai ești, cum să te mai arunce undeva? Iar dacă Ghena este aici, păi la ce să te mai omoare dacă te intoarce tot aici?!
Luca 23:43 Isus i-a răspuns:– Adevărat îţi spun, astăzi vei fi cu Mine în Rai![q]
Cum să fie AZI cu iisus dacă dispare și o să apară mai târziu? :
Pot continua la infinit.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Joi Apr 29, 2021 9:06 am

Omul "lumesc" si neinitiat in viziunea spirituala va lua literal orice scriere religioasa.
Pe pamant va fi candva un potop de foc, plus va cadea din cer ploaie de meteoriti ce vor face scoarta terestra franjuri. Dar asta va fi la final. Si acel potop de foc va distruge tot ce e pe pamant. Dar in nici un caz nu va exista o locatie numita iad unde Dumnezeu sa chinuiasca pe vesnicie pacatosii.

Incearca sa nu iei literal ce scrie in biblie. Vei avea o revelatie, vei descoperi dragostea cereasca.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Mai 02, 2021 10:17 am

Cam opusul este valabil. Omul neinițiat va avea tendința să creadă mai mult opiniile altor oameni, doctrine inventate, in timp ce cel care a trecut prin mai multe știe să mioasă minciuna. Recunoaște semnele și urmează adevărul validat, nu ipotetic.
Da, va fi ceea ce spui și pe pământ, se știe că Dumnezeu va curăța pământul cu foc, după ce prima oară a făcut-o cu apă, dar este un Iad.
Dumnezeu este dragoste și dreptate. oferă șansa pentru viață veșnică oricărei persoane, dar dacă persoana refuză ajutorul lui Dumnezeu, nu te lăsa păcălit, acela va ajunge in Iad să iși plătească singur păcatele.
Ți-am spus, accept să te indoiești de mine, dar mi se pare problematic să te indoiești de Biblie. iți repet rugămintea, intreabă-L! Nu ce spun eu, nu ce crezi tu, ci intreabă-L pe El care este adevărul!
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Mai 03, 2021 3:01 pm

Lily » Dum Mai 02, 2021 12:17 pm scrie:Ți-am spus, accept să te indoiești de mine, dar mi se pare problematic să te indoiești de Biblie. iți repet rugămintea, intreabă-L! Nu ce spun eu, nu ce crezi tu, ci intreabă-L pe El care este adevărul!

De tine nu ma indoiesc. Chiar am convingerea ca tu crezi ce spui. Insa in cazul bibliei, trebuie sa ai mult antrenament sa sesizezi modificarile, adaugirile sau traducerile eronate.

Dar sa trecem la subiectul topicului si sa spunem ca de moarte nu a scapat nici macar isus. Culmea e ca multi creduli religiosi zic ca isus era atat dumnezeu cat si om. Pai dom'le, Dumnezeu nu e muritor , omul este .
isus a murit findca era doar om, si a fost inviat . Dar la momentul mortii a fost coplesit de frica .Aceasta frica nici in cazul ucenicilor nu a existat. Daca era dumnezeu intrupat, nu ar fi avut absolut nici o teama .
Deci isus a murit, si apoi a fost inviat. Nu s-a inviat singur , asa cum sugereaza falsii teologi.
Deci crestinul are un reper pentru a nu se teme nici de momentul mortii si nici de moartea vesnica, findca ultima situatie nu se va aplica lui.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Mie Mai 05, 2021 6:03 pm

Fac parte dintre cei ce cred că era om și Dumnezeu. Partea Lui umană fiind vizibilă când a plâns pentru Lazăr, in grădina Ghetsimani, și pe cruce, inainte să moară. S-a intrupat in om, a fost om, dar tot Dumnezeu, așa cum a fost de la inceput.
De altfel in toată scriptura vedem cum Iisus a lăsat gloria, bogăția, poziția, pentru a se intrupa in om.
Căutând acum versetele de mai jos am realizat ceva interesant, acest Iisus Hristos are inițiative, se dezbracă pe sine, crede, este deopotrivă cu Dumnezeu. Doar din Filipieni putem vedea clar că El fiind Dumnezeu a ales să se facă om, deci să fie om deși este Dumnezeu. Ce este cel mai important, din cele de mai jos vedem că Iisus precede poziția de Hristos, nu ca un concept viitor al Tatălui, pentru că ia decizii inainte ca El să apară. Eu chiar dacă existam in gândul lui Dumnezeu, nu puteam lua decizii inainte de a-mi incepe existența. Așa cum am spus, este imposibil ca cineva să creadă in Biblie și să nu creadă că Iisus este Dumnezeu, de aceea toate sectele sunt obligate să schimbe Biblia altfel adevărul este evident.
Filipieni 2:5 Să* aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus:
6 El, măcar că* avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a** crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,
7 ci* S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob**, făcându-Se asemenea oamenilor.
8 La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut* ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce.
9 De aceea şi Dumnezeu L-a* înălţat nespus de mult şi I-a** dat Numele care este mai presus de orice nume;
10 pentru ca*, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ
11 şi orice* limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Coloseni 1:16 Pentru că prin El* au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii**, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El† şi pentru El.
Evrei 2:10 Se cuvenea, în adevăr*, ca Acela pentru** care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă să desăvârşească†, prin suferinţe, pe Căpetenia mântuirii lor.
Evrei 1:10 Şi iarăşi: „La* început, Tu, Doamne, ai întemeiat pământul şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
Ioan 17:5 Şi acum, Tată, proslăveşte-Mă la Tine Însuţi cu slava pe* care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.
Psalmi 102:25 Tu ai întemeiat în* vechime pământul şi cerurile sunt lucrarea mâinilor Tale.
Coloseni 2:9 Căci în El* locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
Corinteni 8:6 totuşi, pentru noi*, nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la** care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un† singur Domn: Isus Hristos, prin†† care sunt toate lucrurile şi, prin El, şi noi.
Faptele apostolilor 3:15 Aţi omorât pe Domnul vieţii, pe* care Dumnezeu L-a înviat din morţi; noi** suntem martori ai Lui. (imi place orginialul care spune autorul vieții, nu doar Domnul, dar la noi este tradus drept Dumnezeul vieții)
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Joi Mai 06, 2021 1:14 pm

Da, e clar acum ca tu interpretezi literal biblia.
isus nu a fost mai dumnezeu decat Moise. De fapt definitia cuvantului "dumnezeu" arata ca e despre autoritate si nu entitate. Din acest p.d.v. isus e dumnezeu numit, exact ca si Moise.
Nu dumnezeu intrupat ci facut, numit, uns.

Citatele date de tine sunt despre Tatal din ceruri, nu despre isus . Iar in Coloseni 2.9 zice despre chipul si asemanarea divina ce o avea isus ca si Adam la creatie.
iar in Corinteni 8.6 iti confirma ca isus e numit domn, iar Tatal e singurul Dumnezeu ADEVARAT, de la care vin TOATE LUCRURILE, nu de la isus.

Imi pare rau ca esti incremenita in teologia pagana. Asta iti va afecta spiritrul credintei cand vei ajunge la concluzia corecta, ca isus om 100%, a fost adeverit de Dumnezeu ca Hristos. Chiar asa spun si ucenicii.
Dar, inca o data iti spun, pe alocuri au fost introduse versete false care sa induca credinta ca isus e vreun inger intrupat. E falsa o asemenea teologie.
isus e fiul lui iosif si a Mariei, iar Hristosul e fiul lui Dumnezeu. Findca functia de Hristos/Mesia e unic. In acest fel e unicul Fiu .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Vin Mai 07, 2021 3:42 pm

Tu știi că credințele astea ale tale sunt luciferiene, nu? Cred că nu ințelegi cât de șmecher e inamicul. Tu crezi că luciferienii ignoră Biblia?! Nici vorbă, doar că ei spun că a fost mobificată, și evident scot ceea ce nu le convine și reinterpretează, deși reinterpretările lor nu sunt conforme cu Biblia. De exemplu Elizabeth Clare, luciferian, are exact aceeași abordare ca și tine. In o carte din 2011, Calea spre Iisus-ul universal, citează Biblia și o reintepretează. Apoi vine și spune ce i-au spus maiștrii inălțați la cer (adică canalizare a unor demoni), iar ea scrie in carte cum acei maiștri i-au explicat că este intr-adevăr Biblia, și cum e Iisus, care evident nu e dumnezeu, normal. Printre alții spune ce i-a spus Sanat Kumara, lucifer, numele codat printre ăștia, și cum el este salvatorul, și că de fapt trebuie să ne recunoaștem Iisus-ul din noi, și cum el, Sanat Kumara, a incercat să ne salveze, și alte prostii pe care refuz să le repet, imi vine să vărs doar gândindu-mă. Este foarte periculoasă calea pe care mergi, nu interpreta, crede doar că ceea ce Iisus a spus este adevărat.
Coloseni 2.6Astfel dar, după cum* aţi primit pe Hristos Isus, Domnul, aşa să şi umblaţi în El,
7fiind înrădăcinaţi şi zidiţi în El, întăriţi prin credinţă, după învăţăturile care v-au fost date, şi sporind în ea cu mulţumiri către Dumnezeu.
8Luaţi seama* ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă după datina** oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii†, şi nu după Hristos.
9 Căci în El* locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.
10Voi aveţi totul deplin* în El, care** este Capul oricărei domnii† şi stăpâniri.
11În El aţi fost tăiaţi împrejur* nu cu o tăiere împrejur făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea** de trupul poftelor firii noastre pământeşti,
12fiind îngropaţi* împreună cu El prin botez şi înviaţi** în El şi împreună cu El prin credinţa† în puterea lui Dumnezeu, care L-a înviat din morţi.
13Pe voi*, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.
Nu e vorba de Tată, clar. Unde se spune Dumnezeu este vorba de Tată, iar unde apare El și Hristos clar este vorba de Iisus.
Corinteni 8.6 de la Tată vin toate, dar toate au venit in ființă prin Fiu. Cum să vină totul prin El, chiar și viața, fiind Domnul vieții, dacă El nu exista, nu ca teorie, ci fizic, inainte ca totul să fie?! Corintieni tocmai arată că Fiul poate să fie doar una cu Tatăl, in repetate rânduri Tatăl spune că nu acceptă să imaprtă gloria cu nimeni, și că doar El să fie slăvit, iar apoi spune ca Iisus să fie slăvit, ceea ce nu s-ar putea decât dacă Fiul e una cu Tatăl, ceea ce este.

Oricine modifică cuvântul Bibliei oferă un mesaj antihrist. Poate pare doar o mică abatere, dar orice abatere de la cuvântul Bibliei este un mesaj blestemat.

Nu mă ințelege greșit, nu mă supăr pe tine, nu mă irit, dar dacă văd că greșești undeva este firesc să incerc să iți arât, chiar dacă tu poate te indoiești de ceea ce iți spun. Poate va veni un moment când iți vei aminti ce iți scria zăpăcita de mine pe aici și vei realiza că ai fost inșelat de aceia ce te-au invățat așa. Eu ți-am spus, am cochetat cu tipul ăsta de gândire, chiar am crezut, de asta știu cât de bine știu ei să mintă. Dacă citeam Biblia știam că mint, pentru că știam contextul, dar cum nu știam practic nimic despre Biblie credeam că ce ziceau ei era real.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Mai 17, 2021 1:40 pm

Să fim serioși. Sunt cîteva SUTE de culte creștine. Și o singură biblie. Pe care toți își bazează credința.
E clar că biblia nu avea cum să fie tradusă mot-a-mot. Deci "abateri" sunt multe.

Și, ca să răspund întrebării topic-ului: DA! Eu mă tem de moarte. :(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Lun Mai 17, 2021 2:36 pm

Și eu m-aș teme dacă nu aș crede in Dumnezeu, dar din fericire cred, deci nu am de ce. Aș putea muri azi și nu aș avea niciun stres. Știu cine mă așteaptă.

Stai o secundă, să nu aruncăm urmă de indoială asupra Bibliei pentru că unii o modifică sau scot din context, eventual chiar incearcă să reinterpreteze pasaje fără a ține seama de context. De asta când ii dau lui Paco versete ii dau și din Vechiul Testament, chiar in general cam prefer Vechiul Testament, pentru că cred că nu ii suspectează nimeni pe evrei că incearcă să Il facă pe Iisus să pară Dumnezeu. :)) :))
Dacă oamenii ar pune mâna pe Biblie și ar citi-o singuri nu ar putea inghiți minciunile sectelor respective, pentru că ar recunoaște minciuna. Sunt păcăliți pentru că nu știu Biblia.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Mai 18, 2021 2:12 am

Lily » Vin Apr 09, 2021 1:47 am scrie:Dacă cineva ii face ceva rău unei persoane dragi ție vrei să fie pedepsit, nu vrei ca dumnezeu să fie bun cu acea persoană. Vrem dreptate, dragoste și adecăr, chiar dacă nu intodeauna ne dăm seama.

Contrazici biblia. iisus spune că dacă "păcătosul" (funny word) se căiește și crede în "mesia", este iertat.
dumnezeu dă cu o mînă și ia cu două.
Lily » Lun Mai 17, 2021 4:36 pm scrie:Și eu m-aș teme dacă nu aș crede in dumnezeu, dar din fericire cred, deci nu am de ce. Aș putea muri azi și nu aș avea niciun stres. Știu cine mă așteaptă.

Eu știam că numai proștii au certitudini. Tu, categoric, nu ești. Dar faci afirmații care nu te onorează. :roll:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Mai 18, 2021 1:04 pm

Este o certitudine că ești frate-miu. Este o certitudine că există Dumnezeu. Numai proștii se lasă duși in deluzoriu cât să se indoiască de tot. Este o formă de **** pe care nu o inghit.

Am spus ce vrem noi, nu ce vrea Dumnezeu. Păi eu vreau când mă supără cineva să-l trăznească Dumnezeu :)) :)) :)) :)) , din fericire Dumnezeu nu se pune la mintea mea și vrea ca cel ce m-a supărat să se indrepte.
Iisus spune clar că dacă păcătosul se căiește și crede in El, este iertat, și așa este. Noi ca oameni ne luptăm cu iertarea asta, El nu, pentru că își iubește fiecare oiță.

Asta este atitudinea lui Dumnezeu față de oița rătăcită:
Un om avea doi fii. Cel mai tânăr dintre ei i-a zis tatălui: «Tată, dă-mi partea din moşie care mi se cuvine!» Şi tatăl a împărţit între ei averea. Nu după multe zile, fiul cel tânăr a strâns totul şi a plecat într-o ţară îndepărtată, iar acolo şi-a risipit averea ducând o viaţă destrăbălată. După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea şi el a început să ducă lipsă. S-a dus şi s-a alipit de unul din cetăţenii acelei ţări, iar acesta l-a trimis pe câmpurile lui să-i pască porcii. Ar fi dorit el să se sature din roşcovele pe care le mâncau porcii, dar nu i le dădea nimeni! Şi-a venit în fire şi şi-a zis: «Câţi angajaţi ai tatălui meu au belşug de pâine, iar eu mor de foame aici! Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu şi-i voi spune: ‘Tată, am păcătuit împotriva Cerului[c] şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău. Fă-mă ca pe unul din angajaţii tăi!’» Şi s-a sculat şi s-a dus la tatăl lui. În timp ce el era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el; a alergat la el, l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat mult. Fiul i-a zis: «Tată, am păcătuit împotriva Cerului şi înaintea ta şi nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău!» Dar tatăl le-a zis sclavilor săi: «Aduceţi repede cea mai bună robă şi îmbrăcaţi-l cu ea! Puneţi-i un inel în deget şi sandale în picioare! Aduceţi apoi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l![ Să mâncăm şi să ne veselim, pentru că acest fiu al meu era mort şi trăieşte iarăşi, era pierdut şi a fost găsit!» Şi au început să se veselească.
Fiul lui cel mai în vârstă era la câmp. Când a venit şi s-a apropiat de casă, a auzit muzică şi dansuri şi l-a chemat pe unul din slujitori ca să-l întrebe ce se întâmplă. Acesta i-a răspuns: «A venit fratele tău, iar tatăl tău a tăiat viţelul cel îngrăşat, pentru că l-a primit înapoi sănătos.» Atunci el s-a înfuriat şi n-a vrut să intre. Tatăl lui a ieşit afară şi a stăruit de el să intre. Însă el i-a răspuns tatălui său:
– Iată, eu îţi slujesc de atâţia ani şi niciodată nu ţi-am încălcat porunca! Şi mie nu mi-ai dat niciodată nici măcar un ied ca să mă veselesc cu prietenii mei! 30 Dar când a venit acest fiu al tău, care ţi-a mâncat averea cu prostituatele, lui i-ai tăiat viţelul cel îngrăşat!
Tatăl i-a zis:– Fiule, tu întotdeauna eşti cu mine şi tot ce este al meu este şi al tău. Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi acum trăieşte, era pierdut şi a fost găsit!“

Se spune că tot Rai-ul strigă de bucurie când un om se salvează prin credința in Dumnezeu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iul 25, 2021 12:08 am

Eu nu am certitudinea că nu există dumnezeu.
Dacă Universul este o simulare, cum spune Paco, cineva a programat simularea.

Am doar siguranța că nu există dumnezeul din creștinism. Dacă ar exista ăla, l-aș scuipa!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iul 25, 2021 5:58 pm

Eu sunt sor-ta, mă cunoști, știi că iți vreau binele, deci de ce dacă eu iți spun că există Dumnezeul Bibliei, creștinismului, nu mă crezi, dar crezi un necunoscut? De ce opinia lui Richard Dawkins are mai mare valoare decât a mea? El nu iți aduce dovezi pentru ceea ce spune, doar ipoteze. Eu argumentez nu prin teorii fanteziste, ca el, ci prin logică și știință. Mai mult, ai la indemână metode clare de a testa personal dacă am dreptate sau nu. Plus de asta, dacă este așa aberantă existența Lui, de ce Il urăști atât de mult? Nu aș putea să urăsc un unicorn sau un spiriduș. Simplul fapt că ai atâta adversitate față de El ar trebui să-ți ridice semne de intrebare.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Iul 28, 2021 8:21 am

Lily » Dum Iul 25, 2021 7:58 pm scrie:Eu sunt sor-ta, mă cunoști, știi că iți vreau binele, deci de ce dacă eu iți spun că există Dumnezeul Bibliei, creștinismului, nu mă crezi, dar crezi un necunoscut? De ce opinia lui Richard Dawkins are mai mare valoare decât a mea? El nu iți aduce dovezi pentru ceea ce spune, doar ipoteze. Eu argumentez nu prin teorii fanteziste, ca el, ci prin logică și știință. Mai mult, ai la indemână metode clare de a testa personal dacă am dreptate sau nu. Plus de asta, dacă este așa aberantă existența Lui, de ce Il urăști atât de mult? Nu aș putea să urăsc un unicorn sau un spiriduș. Simplul fapt că ai atâta adversitate față de El ar trebui să-ți ridice semne de intrebare.

E foarte dificil de argumentat si dovedit stiintific existenta divinitatii. Deocamdata sunt argumente ce sustin prin complexitatea vietii creatiunea.
Richard Dawkins e si el om si are propria credinta , orbeste , prefera sa se increada in niste asa zis dovezi. In realitate multe din asa numite dovezi sau demonstrat a fi fraude.

Off topic . . . . e reala afirmatia ca esti ruda de gradul 1 cu userul Dream_Catcher ?
Paco_ste
moderator
moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General