Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Botezul

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Sunteți de acord cu practicarea botezului la persoane sub 18 ani?

Da
1
20%
Nu
4
80%

Voturi totale : 5

Re: Botezul

Mesajde Paco_ste » Mie Feb 24, 2021 9:26 am

Lily » Lun Feb 22, 2021 9:31 pm scrie:Nu face afirmații pe care nu le poți justifica.
Iubesc adevărul și il urmez, indiferent unde duce. Tu ai ură față de ortodoxism, și respingi cam tot ceea ce ei spun, doar pentru că nu iți plac. De fapt cred că Martorii lui Iehova te-au invățat că ortodoxismul este fals, iar tu nu ai verificat in Biblie, preferi să îi crezi pe ei.
Îmi mențin poziția, pentru că este bazată pe Biblie, nu pe vorbe.

Tu iubesti botezul pagan din ortodoxie, nu adevarul. Findca in crestinismul spus de isus e asa " cine CREDE si se va boteza" va fi mantuit.
dAr tu insisti sa spui aberatia ca bebelusul e dat de catre preot , catre parinti, crestin. Asta e minciuna grosolana de care nu te poti departa.
Deci mantuirea e asa " cine va CREDE si se va boteza, va fi mantuit " Tu insa spui ca preotul e cel care hotaraste cine e crestin si cine nu .
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Mesajde Lily » Dum Feb 28, 2021 2:29 pm

Dacă botezul in apă era inutil, doar a CREDE contează, atunci Iisus nu se boteza și apostolii nu botezau in mod repetat. Uite un exemplu in Fapte 10:45 Toţi credincioşii tăiaţi împrejur care veniseră cu Petru au rămas uimiţi* când au văzut că** darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste neamuri.
46Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis:
47„Se poate opri apa ca să nu fie botezaţi aceştia, care au primit Duhul Sfânt ca* şi noi?”
48 Şi a* poruncit să fie botezaţi în** Numele Domnului Isus Hristos. Atunci, l-au rugat să mai rămână câteva zile la ei.
Ce avem noi aici?! Oameni care CREDEAU, care erau botezați in Sfântul Duh (ținând cont că unele secte consideră că ăsta este botezul, nu cel in apă) și pe care Petru ii vrea botezați în Numele Domnului Isus Hristos.
Așa cum am mai spus de zeci de ori, repet, nu botezul te salvează, iar ceea ce fac preoții cam asta este, ce a făcut și Petru. Petru era păgân? De ce Petru i-a vrut botezați dacă era clar că credeau, având Sfântul Duh?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 28, 2021 8:56 am

Botezul e un RITUAL PUBLIC . Credinta e cea care conteaza, dovada ca talharului i s-a facut promisiunea vietii eterne si in lipsa botezului.
iar asa zis "botezul" pruncilor, e o gaselinta a preotilor pagani ce au aderat la religia crestina si au venit cu tot felul de inovatii.
Mi-ar placea sa discutam pe privat despre acest subiect, ca sa intelegi ce impact are asupra noastra CREDINTA , si anume ca prin CREDINTA SUNTEM mantuiti, nu prin botezul cu apa. Acel botez era menit sa arate cine adera la aceasta credinta . Nu sa se laude cineva ca a fost botezat ci sa arate ca tu ai credinta in Hristos isus . Deci botezul era legat de Hristos isus ca si altii sa vada ca cineva crede acelasi lucru.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Mai 10, 2021 7:47 pm

Cu toții ne naștem ATEI. Societatea este cea care ne spurcă. Ne pervertește.
Nu sînt împotriva religiei. Dar să alegi singur. La 18 ani.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Joi Mai 13, 2021 9:36 pm

Sigur, și in Biblie scrie că ne naștem atei, de altfel nu prea cred in convertirile astea la 5 ani, nici nu imi amintesc ce am făcut la 5 ani. Cred că vârsta de la care chiar poți ințelege religia este vreo 10. 18 ani este foarte târziu, ai nevoie de semințe plantate, pe care tu le ai. Ai anumite semințe plantate de mamaia și se văd, doar că trebuie să le udăm cât să prindă rădăcini și să crească. :mrgreen:
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Iul 21, 2021 8:43 am

Lily » Joi Mai 13, 2021 11:36 pm scrie:Sigur, și in Biblie scrie că ne naștem atei, de altfel nu prea cred in convertirile astea la 5 ani, nici nu imi amintesc ce am făcut la 5 ani. Cred că vârsta de la care chiar poți ințelege religia este vreo 10. 18 ani este foarte târziu, ai nevoie de semințe plantate, pe care tu le ai. Ai anumite semințe plantate de mamaia și se văd, doar că trebuie să le udăm cât să prindă rădăcini și să crească. :mrgreen:

La ideea plantarii semintelor . . . se numeste indoctrinare. Ce poate face un parinte, sa traiasca in spirit crestin ca prin puterea exemplului sa transmita valorile crestine, iar cand va fi curios sa cunoasca despre ce anume ii influenteaza caracterul parintilor, sa aiba punct de plecare in cercetarea lui.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Joi Iul 22, 2021 5:33 pm

Păi da și nu. orice idee platată este indoctrinare, dacă vrei să o iei astfel. Dacă tu ii spui copilului tău că religia e rea nu e indoctrinare? Ateii iși indoctrinează copilașii la fel de mult ca creștinii doar că in direcții opuse.
Așa cum spuneam in mesajul anterior, nu cred in convertiri la vârste foarte mici, iar de la 10-12 ani deja ai opinii personale care pot să fie diferite de ale părinților, in ciuda "indoctrinării".
Semințele de care vorbeam sunt comportamente dezirabile, cunoaștere privind creștinismul, dar cam atât. O credință nu se poate impune cu forța, este o decizie. Poți obliga un om să spună ce vrei să spună, dar nu să creadă ceea ce spune.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Iul 28, 2021 9:28 am

Lily » Joi Iul 22, 2021 7:33 pm scrie:Păi da și nu. orice idee platată este indoctrinare, dacă vrei să o iei astfel. Dacă tu ii spui copilului tău că religia e rea nu e indoctrinare? Ateii iși indoctrinează copilașii la fel de mult ca creștinii doar că in direcții opuse.
Așa cum spuneam in mesajul anterior, nu cred in convertiri la vârste foarte mici, iar de la 10-12 ani deja ai opinii personale care pot să fie diferite de ale părinților, in ciuda "indoctrinării".
Semințele de care vorbeam sunt comportamente dezirabile, cunoaștere privind creștinismul, dar cam atât. O credință nu se poate impune cu forța, este o decizie. Poți obliga un om să spună ce vrei să spună, dar nu să creadă ceea ce spune.

Nu e indoctrinare daca argumentezi si demonstrezi ca religia e rea.
Insa indoctrinarea are niste chestii aparte, sa spui unui copil "Dumnezeu te pedepsete daca nu esti cuminte" .
Sau voi sunteti indoctrinati cu minciuna ca botezul mantuieste. Nimic adevarat, dar popa inselatorul va imprima in constinta aceasta minciuna.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 01, 2021 6:39 am

Preoții sunt numai cu gîndul la bani, mașini și... băieței! :)
https://www.vice.com/ro/article/d3akwv/cum-ademenea-minori-pomohaci-preotul-acuzat-de-pedofilie
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 01, 2021 9:25 am

Cand in constinta lor nu Hristos isus dainuie, acestia se vor deda la toate obiceiurile sodomei si gomorei. Manifestarea acelora e data de instinct sexual si libertinism .
Faptul ca ei se comporta ca si cei din lume, demonstraeza ce am spus, ca ei sunt rupti de Dumnezeu si ca inima lor e lipita de sex si bani.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Aug 01, 2021 12:33 pm

Paco_ste » Mie Iul 28, 2021 11:28 am scrie:
Lily » Joi Iul 22, 2021 7:33 pm scrie:Păi da și nu. orice idee platată este indoctrinare, dacă vrei să o iei astfel. Dacă tu ii spui copilului tău că religia e rea nu e indoctrinare? Ateii iși indoctrinează copilașii la fel de mult ca creștinii doar că in direcții opuse.

Nu e indoctrinare daca argumentezi si demonstrezi ca religia e rea.
Insa indoctrinarea are niste chestii aparte, sa spui unui copil "dumnezeu te pedepsete daca nu esti cuminte" .
Sau voi sunteti indoctrinati cu minciuna ca botezul mantuieste. Nimic adevarat, dar popa inselatorul va imprima in constinta aceasta minciuna.

Păi la fel poți argumenta și demonstra că ateismul este rău, care este diferența? Uite să luăm un exemplu, tu plantezi o indoctrinare precum că preoții sunt răi. De unde știi? Ai cunoscut tu toți preoții? Ai vorbit cu ei? Crezi că nu există atei răi? Dacă eu arât exemple de atei răi asta inseamnă că toți ateii sunt răi și că am dovedit și argumentat că ateii sunt răi, deci nu indoctrinez?
Orice tip de impunere a unui tip de gândire se poate considera drept indoctrinare, inclusiv aceea că preoții sunt răi, sau religia este rea.

Am mai spus asta, dar mă văd nevoită să repet, in orice domeniu există uscături. Pot să-ți arât sute de mii de cazuri cu bărbați criminali, cu dovezi, condamnările lor, asta inseamnă că toți bărbații sunt criminali?
Pot să-ți arât multe exemple de bunici criminale, asta inseamnă că toate bunicile sunt criminale?
Sunt oameni care aleg să fie preoți, ca o meserie, care li se pare mai facilă, poate și mai bănoasă. Nu sunt interesați de partea religioasă și implicațiile religiei, ci doar fac ce li se spune la fel cum un muncitor necalificat cară un sac. Nu au har, nu au o relație cu Dumnezeu, nu ii interesează subiectul, poate chiar sunt atei. Tu ai vrut să dai la teologie deși ești ateu. Doar fac o meserie și atât. Meseria in sine nu implică astfel de comportamente, din contră, pentru menținerea poziției trebuie să respecte anumite reguli, doar că unii le incalcă, la fel cum un contabil nu ar trebui să fure, dar alege să o facă. Sigur că toți am prefera să nu existe așa ceva, dar nu există niciun domeniu fără uscături.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 01, 2021 2:03 pm

Lily » Dum Aug 01, 2021 2:33 pm scrie:.
1. Poți obliga un om să spună ce vrei să spună, dar nu să creadă ceea ce spune.

2. Păi la fel poți argumenta și demonstra că ateismul este rău, care este diferența? Uite să luăm un exemplu, tu plantezi o indoctrinare precum că preoții sunt răi. De unde știi? Ai cunoscut tu toți preoții? Ai vorbit cu ei? Crezi că nu există atei răi? Dacă eu arât exemple de atei răi asta inseamnă că toți ateii sunt răi și că am dovedit și argumentat că ateii sunt răi, deci nu indoctrinez?
Orice tip de impunere a unui tip de gândire se poate considera drept indoctrinare, inclusiv aceea că preoții sunt răi, sau religia este rea.

3. Am mai spus asta, dar mă văd nevoită să repet, in orice domeniu există uscături. Pot să-ți arât sute de mii de cazuri cu bărbați criminali, cu dovezi, condamnările lor, asta inseamnă că toți bărbații sunt criminali?
Pot să-ți arât multe exemple de bunici criminale, asta inseamnă că toate bunicile sunt criminale?

4. Sunt oameni care aleg să fie preoți, ca o meserie, care li se pare mai facilă, poate și mai bănoasă. Nu sunt interesați de partea religioasă și implicațiile religiei, ci doar fac ce li se spune la fel cum un muncitor necalificat cară un sac. Nu au har, nu au o relație cu dumnezeu,

1.Care e rostul truismelor ce le repeti ?

2. Argumentarea e intotdeauna necesara atat pentru destinatar cat si pentru cel ce trebuie sa demonstreze ca a inteles corect mesajul. O argumentatie logica va duce la un rezultat corect, insa nu inseamna ca are si valoare . Spre exemplu fraza spusa de isus "daca ochiul tau e luminos, tot trupul tau va fi sanatos ", si e nevoie sa fie argumentata chiar daca la prima vedere pare ca are si argumentare insa partiala. Daca nu vezi religii rele si religii bune risti sa crezi ca religia catolica e identica cu cea ortodoxa. Chiar daca ambele isi spun ca sunt religii crestine. La fe; exista protestantismul. Exista o puzderie de religii "crestine" findca ele prefera sa idolatrizeze ori biblia, ori litera ei. Ori foloseste biblia si simbolul crucii ca pe un paravan cu scopul de a insela.

3. Pti spune tu ce vrei, nu o spun eu, o spune biblia, ca toti sunt pacatosi, toti sunt rai. Adica inclusiv cel care iti vorbeste, si pana si isus recunoaste ca numai Dumnezeu e bun.

4. Draga mea, nu exista meserie de preot ci e o chemare de la Dumnezeu sa fie slujitor al lui. Harul il are doar cel care are viata in sine si acela e Tatal din ceruri. Restul sunt doar escroci care nu inteleg ce e harul. Or exista si preoti mai domoli si blanzi in aparenta insa ei sunt lupi rapitori findca nu cunosc evanghelia vesnica.
Te intreb si pe tine, stii care e evanghelia vesnica ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Aug 01, 2021 7:10 pm

1.Dacă intrebarea se repetă, și răspunsul se va repeta.
2.Corect, exact asta repet, nu te poate inșela nimeni dacă cunoști Biblia. Intodeauna au fost, și cu certitudine intodeauna vor fi oameni care vor scoate versete din context și vor incerca să formeze o doctrină pe placul lor, dar avem Biblia și dacă o cunoaștem depistăm cu ușurință unde este minciuna. Este important să nu neglijăm Vechiul Testament, pentru că foarte multe lucruri se repetă sub forme diferite, și putem face comparații pentru a ne asigura că nu interpretăm greșit.
3.Ai dreptate, toți suntem răi, deci de ce suntem șocați când preoții greșesc? Sunt doar oameni.
4.Așa ar trebui, dar mi se pare că mai nou sunt testați prea puțin preoții, deși nu neg că sunt reguli destul de stricte, dar pe care din păcate un ambițios le poate falsifica pentru a atinge scopul dorit.
Da, o știu, am Biblia, acolo este evanghelia veșnică.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Sep 05, 2021 10:53 am

Lily » Dum Aug 01, 2021 9:10 pm scrie:Da, o știu, am Biblia, acolo este evanghelia veșnică.

Findca te stiu doritoare de adevar, evanghelia vesnica e asta , Dumnezeu e iubire. (100%). Doar aceasta credinta te va mantui.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Sep 05, 2021 6:36 pm

Crede-mă, absolut orice element al credinței mele dacă s-ar dovedi fals l-aș abandona. Sunt interesată doar de adevăr, nu să am eu dreptate. Dumnezeu este iubire, dar și drept. Oferă o cale de ieșire din dragoste pentru noi, dar nu va incălca dreptatea pentru iubire. Păcatele se plătesc, de noi sau de El, noi alegem.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Oct 03, 2021 1:54 am

Eu vreau să-mi anulez botezul. [-( [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 03, 2021 3:37 pm

De ce? Dacă Dumnezeu nu există, de ce contează botezul? De ce este relavant dacă ești sau nu botezat? Vezi cum dovedești că in realitate crezi, dar ești supărat pe El?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Oct 13, 2021 5:00 pm

Dream Catcher » Dum Oct 03, 2021 3:54 am scrie:Eu vreau să-mi anulez botezul. [-( [-X

Ce botez ? Tu nu te-ai botezat inca.
Baitza aia cand ai fost bebelus nu e botez.
E botez doar daca ai credinta, altfel e doar baitza cu alai.
Deci nu te umfla in pene ca esti botezat. E doar gogoritza ortodoxa pentru a te tine captiv si constrans in constinta.
Pe la protestanti oamenii vin de mai multe ori la botez sustinand ca botezul anterior nu era intarit de credinta adevarata ci doar ca a fost facut la sugestia prietenilor.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 19, 2021 2:34 am

Eu am zis că ar trebui la 18 ani.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Noi 15, 2021 9:38 am

Dream Catcher » Mar Oct 19, 2021 4:34 am scrie:Eu am zis că ar trebui la 18 ani.

isus s-a botezat la 30 ani. Insa la el botezul era ungerea ca Hristos (Mesia).
In cazul nostru botezul e precedat de credinta.
Botezul e marturie publica in Cuvantul (promisiunea) lui Dumnezeu, ca va pune in inima ta spiritul iubirii.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 2:14 am

Eu nu înțeleg de ce nu e interzis botezul. E un obicei primitiv. Barbar.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 28, 2021 6:03 pm

Nu e barbar. Faci o băiță. Adică nu se interzice ca evreii să fie tăiați imprejur, dar se interzice o băiță. Plus că sunt țări, musulmane in general, care incă jupoaie oamenii de vii. Femeile musulmane sunt obligate să stea acoperite din cap până in picioare și riscă să fie omorâte dacă iși descoperă capul, in multe țări musulmane. Până nu acum mult timp femeile erau arse de vii impreună cu soțul mort, asta parcă la hinduși.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Dec 01, 2021 10:57 am

Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 4:14 am scrie:Eu nu înțeleg de ce nu e interzis botezul. E un obicei primitiv. Barbar.

De ce ar trebui interzis ?
Barbarie ? Exagerezi. E la fel ca baitza ce o primeste acasa, doar ca acel slujbas al lui Satan se comporta de parca ar avea un obiect in maini, nu un suflet de copil.
Dar nu te ofusca, nu e botez crestin, findca nu e insotit de credinta botezatului. E doar botez paganesc.
Mergi si vezi la protestanti adevaratul botez crestin, nu inselatoria ortodoxa.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mie Dec 08, 2021 7:40 pm

"Băiță" cu apă rece?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Dec 10, 2021 11:28 pm

Ce are apa rece? Sunt oameni care fac baie la copcă.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General