Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 5:02 pm scrie:Încă un studiu, demn de luat în considerare:
Dap. Acum e clar.
De asta este bine să verifici tot ce auzi. Evident că am căutat studiul și l-am găsit https://personal.lse.ac.uk/kanazawa/pdfs/SPQ2010.pdf. Testează ipoteza SAVANNA-IQ, Practic ce ei vor să vadă este cine este mai adaptat. Conform ipotezei, inteligența este o adaptare specifică domeniului care a fost selectată pentru că oamenii s-au îndepărtat de Savanna (cunoscută din punct de vedere evolutiv). Ca atare, abilitatea în sarcinile „noi din punct de vedere evolutiv” și preferințele „noi din punct de vedere evolutiv” sunt corelate pozitiv cu IQ-ul ridicat. Există un caz puternic împotriva ancorării naturii umane pe Savană, ipoteza prezice constatări contradictorii, există dovezi empirice împotriva acesteia, este falsificabilă și este necesar să explice acele date pe care le prezintă Kanazawa. Practic ce spune ipoteza asta prin care ei au susținut că au dovedit că liberalii, ateii, vegetarienii, ecologiștii, sunt mai inteligenți, este că oamenii care se adaptează mai repede sunt mai inteligenți, ceea ce este opusul a tot ceea ce știm. Oamenii inteligenți nu sunt adaptați, de ce?! Pentru că gâmdesc, nu cred și urmează orice trend. Conform ipotezei SAVANNA-IQ drogații sunt mai deștepți decât non drogații, pentru că s-au adaptat mai repede.
Psihologul Kanazawa are această teorie, pe care o numește Ipoteza interacțiunii Savanna-IQ . Iată cum se întâmplă: inteligența a evoluat ca o modalitate de a face față „noutăților evolutive” - pentru a ajuta oamenii să răspundă la lucrurile din mediul lor cu care nu erau, ca specie, neobișnuiți. Astfel, oamenii inteligenți au mai multe șanse să se ocupe de lucruri noi și să le încerce. Aceste lucruri noi par să includă droguri.
Omul prost face ce i se spune, omul inteligent stă mult să gândească singur ruta.Aș spune că singurul lucru demonstrat de SAVANNA-IQ este care este mai prost.