Moderatori: Manole, Paco_ste
Lily » Dum Ian 15, 2023 7:54 pm scrie:Ai mai pus de 10 ori clipul ala. Nu il mai tot pune ca nu se uita nimeni.
Lily » Dum Ian 15, 2023 7:54 pm scrie:Frumusetea este trecatoare, important este sa fie o femeie cu care te poti intelege, care te sustine, etc.
Manole scrie:Nu la frumusetea fizica ma refeream, care nu e doar trecatoare ci si discutabila atata timp cat ea exista doar in ochiul privitorului. Majoritatea oamenilor nu isi gasesc partenerul potrivit, asta ca sa nu mai zic misto.
Dream Catcher scrie:Eu mă consider un tip deștept!
Lily scrie:Tavi, de ce spui ca Dumnezeu nu poate sa fie ca cel din Biblie? Eu as spune ca nu poate exista decat daca este ca in Biblie, pot justifica de ce cred asta, dar inainte vreau sa-ti inteleg punctul de vedere.
Paco_ste scrie:Pretindem bunatate de la Creator ceea ce ne-a lipsit in aceasta societate, sau ne lipseste.
Cred ca nu avem intelegere sau nu acceptam bunatatea din cauza egoismului.
O constinta egoista nu sclipeste de intelegerea bunatatii.
De aceea felul cum vede lumea e ca un tablou fara suflet. Si tot ce isi doreste e sa aiba pentru sine acel tablou.
Acesta e sio motivul pentru care nazistii au fost asa de hotarati sa instaureze o societate pe placul lor. Numai ca a un moment dat ramanand doar ei aveau de-a face cu egoismul dintre ei. Abia atunci au inceput sa se trezeasca la realitate, ca ei erau la fel de egoisti ca cei pe care ii exterminau. Practic nici o sansa sa construiasca o societate mai buna.
Un om firesc nu intelege ca o societate superioara consta in calitate morala superioara. Fara moralitate superioara nici o societate nu va excela oricat avans tehnologic si stiintific se va dezvolta.
tavi1985 scrie:Lily scrie:Tavi, de ce spui ca Dumnezeu nu poate sa fie ca cel din Biblie? Eu as spune ca nu poate exista decat daca este ca in Biblie, pot justifica de ce cred asta, dar inainte vreau sa-ti inteleg punctul de vedere.
biblia pare mai degraba o groaza de reguli aduse laolalta asa cam ca povestile si povestirile din popor. cosmosul este cu siguranta mult mai complicat si sunt adevaruri mult mai mari de aflat decat simplul lucru ca unii in niste povestiri zic ca un barbos a ajutat omenirea
Paco_ste scrie:Pretindem bunatate de la Creator ceea ce ne-a lipsit in aceasta societate, sau ne lipseste.
Cred ca nu avem intelegere sau nu acceptam bunatatea din cauza egoismului.
O constinta egoista nu sclipeste de intelegerea bunatatii.
De aceea felul cum vede lumea e ca un tablou fara suflet. Si tot ce isi doreste e sa aiba pentru sine acel tablou.
Acesta e sio motivul pentru care nazistii au fost asa de hotarati sa instaureze o societate pe placul lor. Numai ca a un moment dat ramanand doar ei aveau de-a face cu egoismul dintre ei. Abia atunci au inceput sa se trezeasca la realitate, ca ei erau la fel de egoisti ca cei pe care ii exterminau. Practic nici o sansa sa construiasca o societate mai buna.
Un om firesc nu intelege ca o societate superioara consta in calitate morala superioara. Fara moralitate superioara nici o societate nu va excela oricat avans tehnologic si stiintific se va dezvolta.
Dream Catcher scrie:Aici, dap, ai dreptate. Deștept nu este egal cu bun.
Drept dovadă zeul creștinilor. Ar fi super inteligent, dar bun... ioc!
@Manole: De acord cu tine.
Dream Catcher scrie:Gata. E dovedit!
Oamenii inteligenți, sunt ATEI.![]()
După cum se vede, țările puternic religioase, sunt la fundul clasamentului. În timp ce cele cu mulți atei, sunt cel mai sus.
Lily susținea că evreii sunt cei mai deștepți oameni. Dar aici apar la coadă.
Manole scrie:Si eu am crezut ca evreii sunt destepti, pana cand am cunoscut mai multi evrei. Sunt oameni si ei ca toti oamenii, cu bune si cu rele.
Aveam si eu multe idei preconcepute, acum sper ca am tot mai putine. Odata am cunoscut o negresa extrem de draguta si sensibila, si atunci mi-am dat seama ca negrii sunt si ei oameni
Insa, apropo de ateism si IQ, religia blocheaza dezvoltarea oamenilor in multe locuri pe lumea asta, din pacate. Avem exemple recente cand au scos femeile/fetele din scoli. Inteleg ca cu inteligenta te nasti, dar daca nu o si antrenezi... SI cateii sunt inteligenti, dar nu pot face schimb de informatii si nu le pot transmite de la o generatie la alta decat genetic, dar asta ia foarte mult timp, care pentru istorie poate inseamna putin, dar pentru individ inseamna mult.
In tarile dezvoltate, in care oamenii au pregatire scolara, din ce in ce mai multi oameni sunt atei. Pentru asta ar trebui sa-i pedepseasca dumnezeu si sa le fie rau, dar mie mi se pare ca lor le e tot mai bine.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 36 vizitatori