Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

Ce înțelegere a fost între iisus și dumnezeu?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste

Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 164
Registered for: 7 years 5 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Ce înțelegere a fost între iisus și dumnezeu?

Mesaj de Dream Catcher »

De ce, cînd era pe cruce, iisus a strigat: dumnezeul meu, pentru ce m-ai părasit?
Ce înțelegeți voi din asta?

Eu înțeleg că dacă i se rupea cînd era fii-su pe cruce, cum să credem că i-ar păsa de muritorii de rînd?
:roll:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Re: Ce înțelegere a fost între iisus și dumnezeu?

Mesaj de Lily »

Oho! Profund, sunt impresionată.
Da, aici sunt muuuuulte opinii. Se pare că atunci când Isus a luat păcatele tuturor oamenilor asupra Sa, pe cruce, a avut loc o separare între El și Dumnezeu Tatăl, care nu a existat până atunci, deci, când Isus a strigat: „Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părasit?” pentru că El a experimentat o ruptură în relația Sa cu Dumnezeu Tatăl, pe care nu a mai experimentat-o niciodată. Mai exact păcatul ne separă de Dumnezeu. De exemplu Adam se plimba prin Eden cu Dumnezeu, erau prieteni, se vedeau, vorbeau, etc., dar când a apărut păcatul a apărut separarea dintre Dumnezeu și om. Când păcatele lumii au fost puse pe Iisus, pe cruce, iisus a fost separat de Tată, pentru că avea păcatele lumii asupra Lui. După ce Iisus a murit plătind astfel pentru toate păcatele, perdeau din Templu a fost ruptă in două de sus până jos, asta semnificând ruperea barierei dintre Dumnezeu și noi. Prin Iisus noi avem impăcare cu Dumnezeu Tatăl, avem din nou acces la El.
Pe scurt, nu L-a abandonat, la fel cum nu ne abandonează nici pe noi, ci doar a reacționat la separarea de Tată. din fericire noi nu trebuie să trecem prin asta, pentru că El a plătit pentru noi, pentru ca noi să putem avea o relație cu El fără vreun sacrificiu.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 2 months
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Dum Mai 30, 2021 3:47 pm scrie:Oho! Profund, sunt impresionată.
Da, aici sunt muuuuulte opinii. Se pare că atunci când Isus a luat păcatele tuturor oamenilor asupra Sa, pe cruce, a avut loc o separare între El și dumnezeu Tatăl, care nu a existat până atunci, deci, când Isus a strigat: „Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părasit?” pentru că El a experimentat o ruptură în relația Sa cu dumnezeu Tatăl, pe care nu a mai experimentat-o niciodată. Mai exact păcatul ne separă de dumnezeu. De exemplu Adam se plimba prin Eden cu dumnezeu, erau prieteni, se vedeau, vorbeau, etc., dar când a apărut păcatul a apărut separarea dintre dumnezeu și om. Când păcatele lumii au fost puse pe Iisus, pe cruce, iisus a fost separat de Tată, pentru că avea păcatele lumii asupra Lui. După ce Iisus a murit plătind astfel pentru toate păcatele, perdeau din Templu a fost ruptă in două de sus până jos, asta semnificând ruperea barierei dintre dumnezeu și noi. Prin Iisus noi avem impăcare cu dumnezeu Tatăl, avem din nou acces la El.
Pe scurt, nu L-a abandonat, la fel cum nu ne abandonează nici pe noi, ci doar a reacționat la separarea de Tată. din fericire noi nu trebuie să trecem prin asta, pentru că El a plătit pentru noi, pentru ca noi să putem avea o relație cu El fără vreun sacrificiu.
Nu iti inteleg exprimarile "Dumnezeu Tatal " ?
Ce inseamna asta ?
Dumnezeu e unul si acela e Tatal ceresc, e si Tatal nostru dar si Tatal lui isus. Asa a spus chiar isus.

Si acum raspunsul pentru intrebarea din titlul topicului . . . isus stia ce se va intampla cu el , insa nu stia ca Tatal ceresc va rupe comunicarea cu el chiar in cele mai importante momente. Pentru isus a fost un test aplicat de Tatal din cer, ca sa se demonstreze ca in cele mai grele clipe nu va claca si nu se va dezice de Tatal ceresc. Findca isus a acceptat titlul de imparat pe vesnicie intre oameni si Dumnezeu. isus trebuia testat , trebuia sa demonstreze ca e demn de titlul de imparat. Si in vechime au fost numiti multi imparati insa acestia au cazut la testul de credinta si smerenie. isus a trecut acest test findca niciodata din constinta lui nu s-a sters ca Tatal ceresc e singurul care este BUN.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Mi se pare periculos să folosești un termen general gen Tatăl și atât, cu referire la Dumnezeu Tatăl. Se poate confunda cu muuulți așa-ziși dumnezei. De altfel mulți spun că de fapt Dumnezeul creștinilor este același cu al musulmanilor și tuturor celorlalte religii monotestice. Presupunerea are logică, dacă Il excluzi pe Fiu. Fie că il pui drept o funcție, un om evoluat, indiferent, dacă Il iei de pe poziția de Dumnezeu, sub orice pretext, atunci poți presupune că Tatăl este un dumnezeu pe care monoteiștii il cunosc sub forme diferite. Până și cei New Age au un astfel de concept, anume Universul, Spiritul Infinit (cum ii spuneam eu).
Dumnezeu Tatăl este in Fiu, și Fiul in Tată. Tatăl este una cu Fiul, dar nu este Fiul. Scriptura ne spune asta. Dumnezeu Tatăl este aceeași ființă cu Fiul, dar persoane diferite, pe poziții diferite. Tatăl și Fiul sunt la fel, Sfântul Duh nu, deși este aceeași ființă cu Tatăl și Fiul, dar nu este Tatăl, nici Fiul.
De altfel in scriptură se spune de nenumărate ori că toate națiile vor slăvi numele Lui, dar care este numele numele Lui? Există un singur nume care este cunoscut de noi toți, inclusiv de atei, drept numele lui Dumnezeu, iar acela este IIsus. Nu există și nu a existat de 2000 de ani un nume mai cunoscut decât Iisus.
Filipeni 2:10 pentru ca*, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ
11 şi orice* limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Nu ai cum sa confunzi daca retii ce a spus isus, ca e un singur Tata si acela e in ceruri.
Expresia dumnezeu se foloseste si in paganism, si ai ocaiza sa faci o ciorba de dumnezei. Dar daca spui "Tatal nostru care esti in ceruri" atunci stii ca in minte ai doar acel Tata despre care isus spune ca e si Tatal lui.
Dar pe voi v-au prostit popii , aia care isi zic "parinte". Expresia asta are si ea acelasi destinatar, acesti popi inselatori isi zic "parinte" in pofida faptului ca isus a sfatuit "sa nu ziceti nimanui pe pamant Parinte" .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi cam toți "dumnezeii" sunt in ceruri. Nu știu unul al vreunei religii monotestice care să nu fie in cer. Poate mă inșel, dar eu nu cunosc, deci ciorba de dumnezei se poate face, dacă nu delimitezi despre care Dumnezeu vorbești. De altfel de aia nimeni nu are o problemă in a se vorbi despre Dumnezeu, dar o mulțime au o problemă in a se vorbi despre Iisus, pentru că Iisus nu se poate confunda cu alți dumnezei. De altfel in congresul american, când a fost ziua națională a rugăciunii, când pastorul a spus acel celebru "amen" și "awomen", tot el a spus că Dumnezeu este cunoscut sub multe nume de multe religii, ceea ce este absolut fals.

Legat de părinte da, știu că nu este ceva acceptat de Dumnezeu, doar că eu nu folosesc deloc expresia, folosesc "preot".

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Mie Iul 28, 2021 9:17 pm scrie:Păi cam toți "dumnezeii" sunt in ceruri. Nu știu unul al vreunei religii monotestice care să nu fie in cer. Poate mă inșel, dar eu nu cunosc, deci ciorba de dumnezei se poate face, dacă nu delimitezi despre care dumnezeu vorbești. De altfel de aia nimeni nu are o problemă in a se vorbi despre dumnezeu, dar o mulțime au o problemă in a se vorbi despre Iisus, pentru că Iisus nu se poate confunda cu alți dumnezei. De altfel in congresul american, când a fost ziua națională a rugăciunii, când pastorul a spus acel celebru "amen" și "awomen", tot el a spus că dumnezeu este cunoscut sub multe nume de multe religii, ceea ce este absolut fals.

Legat de părinte da, știu că nu este ceva acceptat de dumnezeu, doar că eu nu folosesc deloc expresia, folosesc "preot".
Nu exista decat un singur Dumnezeu in ceruri si acela e Tatal nostru. Chiar isus spune asta. Cine ti-a spus ce zici tu , a dorit sa te prosteasca.
Dumnezeii aia multi sunt aici pe pamant, sunt judecatorii.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Eu îi zic "popă". Sau "burtos". :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Convingerea mea e ca isus avea o comunicare telepatica cu divinitatea. Pe cruce aceasta legatura a fost intrerupta de divinitate.
A fost un test de credinta, exact ca si in cazul proorocului Daniel si prietenii lui, ce au fost aruncati in cuptorul incins.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Eu n-o știu p-asta cu Daniel și prietenii aruncați în cuptor.
Dacă poate să mă lămurească cineva. Pe scurt.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Daniel înseamnă „Dumnezeu (El) este judecătorul meu”, fun fact.
Când sunt cuceriți evreii regele alege 4 oameni să fie aduși la palat și tratați bine, practic voiau să ii invețe cu obiceiurile lor incât aceștia să poată ajuta la conducerea evreilor. Daniel refuză mâncarea și băutura regelui și continuă să mănânce și să bea conform credinței lui.
Pe scurt era un tip foarte inteligent și corect, dar și foarte devotat lui Dumnezeu. El, cu ințelepciunea dată de Dumnezeu, interpretează visul lui Nabucodonosor și primește un post bun in regat, deși teoretic era dintre sclavi.
Moare Nabucodonosor, vine alt rege, acela bea din vasele sfinte din templu, in timp ce bea din vase vede o mână scriind ceva pe perete, dar nu ințelege ce, Daniel iar interpretează, regele respectiv este omorât și vine nou rege Darius Mediul, care îl numește pe Daniel ca înalta autoritate. Inamicii lui Daniel știind că el era fff religios vin cu un plan ca regele să dea un ordin ca la o anumită oră toți din regat să fie obligați să se roage regelui, știind că Daniel nu o va face, dar il conving pe rege să dea un decret imposibil de anulat. După ce decretul este dat inamicii lui Daniel se duc la rege și ii spun că Daniel nu se roagă regelui ci Dumnezeului lui. Regele il cheamă pe Daniel, ii spune că dacă la ora x, cum scrie in decret, nu se roagă lui il va arunca la lei. Daniel spune că nu o va face, iar regele cu regret, il aruncă la lei și pune capacul. Apoi regele se duce in cameră și se roagă și postește toată noaptea. A doua zi regele vine la groapa cu lei și țipă la Daniel dacă l-a salvat Dumnezeul lui, iar Daniel spune că da, leii nu s-au atins de el, au fost hrăniți de un inger toată noaptea. Daniel este scos din groapă și sunt aruncați inamicii care au complotat impotriva lui și care au fost păpați de lei inainte să atingă fundul gropii.
Imaginea sugestivă este asta
Imagine

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

O prostie.
Și sutele de creștini dați la lei de către romani, de ce nu au fost salvați de un înger care să hrănească fiarele?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi vezi, dacă Dumnezeu ii salva după spuneați că ei au mințit despre Iisus și noi credem ca fraierii. Faptul că și-au dat viața pentru ceea ce au spus dovedește că au spus adevărul. Ba să nu mai zic că acum e un trend de plângere a păgânilor, că cică din cauza creștinilor au dispărut păgânii pentru că erau lupte intre creștini și păgâni. Așa nu e bine, așa nu e bine. Daniel a fost salvat pentru că era drept și avea o misiune de indeplinit care presupunea să scape de lei. De altfel după ce a fost salvat de lei a avut o viziune despre Apocalipsă. Daniel este una dintre cele mai frumoase cărți din Biblie, și nu este foarte lungă, doar 12 capitole.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Nu dovedește deloc că au spus adevărul. Think, girl, think!
Dovedește doar că credeau în ceea ce susțineau. La fel ca hindusul care a stat nu știu cîte zile îngropat pînă la brîu, pentru a își proba credința.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Nu e deloc tot aia. Cred că musulmanii care se sinucid in atacuri teroriste chiar cred in credința lor, dar una este să crezi in ceva ce ai auzit de la alții, și alta este să crezi in ceva ce tu ai văzut. Când tu ai văzut știi sigur dacă X a inviat sau nu, iar dacă nu a inviat știi că e o minciună, deci este absurd să-ți dai viața pentru ceva ce știi că nu este adevărat. Apostolii au văzut, știau sigur dacă mesajul era corect sau nu. Nu mergeau pe bănuieli.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Apostolii nu îl considerau zeu pe iisus!
Au mințit că s-a ridicat la cer pentru a-l ascunde de soldații romani.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Nu este adevărat, chiar filosofi atei criticau apostolii că venerează un om. De asta erau atât de urâți și de asta incercau să-i omoare, pentru că spuneau că un om, Iisus, este Dumnezeu. Nu știu să existe surse de la vremea respectivă care să susțină că apostolii nu Il credeau Dumnezeu pe Iisus.
Păi există mai multe probleme, cum au luat trupul? Mormântul era păzit, nu doar de soldați, ci și de cel puțin un paznic al preoților, iar dacă paznicii romani pierdeau subiectul pazei erau omorâți. Pavel i-a spus paznicului, când acesta a crezut că Pavel şi Sila au scăpart din paza lui, să nu se omoare că sunt este incă in inchisoare. Simplul fapt că paznicii nu au fost omorâți arată că romanii nu au crezut că apostolii au furat trupul. Plus că mulți L-au văzut pe Iisus după, deci cum L-au văzut dacă era mort?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Mie Dec 08, 2021 9:29 pm scrie:Apostolii nu îl considerau zeu pe iisus!
Au mințit că s-a ridicat la cer pentru a-l ascunde de soldații romani.
isus e "dumnezeu" findca a fost ridicat la cest rang exact ca si Moise.
Dumnezeu nu inseamna fiinta ci autoritate.
Si pe pamant sunt dumnezei, sunt judecatorii, sunt conducatorii militari de cel mai inalt rang .
isus a fost numit dumnezeu, adica i s-a dat "toata puterea in cer si pe pamant".
Si pe viitor isus va fi tot "dumnezeu".
In trecut regii si imparatii erau considerati dumnezei. Isus e si el imparat/dumnezeu.
Doar ca nu sunt ca si structura biologica exact ca si Creatorul caruia ii spunem "Tatal ceresc".
Mai spune isus ca e un singur Tata si sa nu spunem nimanui Tata decat celui din ceruri care a creat "cerurile si pamantul".

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Voi ați citit evanghelia după Iuda?

POSTREACT(ions) SUMMARY