Ce înțelegeți voi din asta?
Eu înțeleg că dacă i se rupea cînd era fii-su pe cruce, cum să credem că i-ar păsa de muritorii de rînd?
Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste

Nu iti inteleg exprimarile "Dumnezeu Tatal " ?Lily » Dum Mai 30, 2021 3:47 pm scrie:Oho! Profund, sunt impresionată.
Da, aici sunt muuuuulte opinii. Se pare că atunci când Isus a luat păcatele tuturor oamenilor asupra Sa, pe cruce, a avut loc o separare între El și dumnezeu Tatăl, care nu a existat până atunci, deci, când Isus a strigat: „Dumnezeul meu, pentru ce m-ai părasit?” pentru că El a experimentat o ruptură în relația Sa cu dumnezeu Tatăl, pe care nu a mai experimentat-o niciodată. Mai exact păcatul ne separă de dumnezeu. De exemplu Adam se plimba prin Eden cu dumnezeu, erau prieteni, se vedeau, vorbeau, etc., dar când a apărut păcatul a apărut separarea dintre dumnezeu și om. Când păcatele lumii au fost puse pe Iisus, pe cruce, iisus a fost separat de Tată, pentru că avea păcatele lumii asupra Lui. După ce Iisus a murit plătind astfel pentru toate păcatele, perdeau din Templu a fost ruptă in două de sus până jos, asta semnificând ruperea barierei dintre dumnezeu și noi. Prin Iisus noi avem impăcare cu dumnezeu Tatăl, avem din nou acces la El.
Pe scurt, nu L-a abandonat, la fel cum nu ne abandonează nici pe noi, ci doar a reacționat la separarea de Tată. din fericire noi nu trebuie să trecem prin asta, pentru că El a plătit pentru noi, pentru ca noi să putem avea o relație cu El fără vreun sacrificiu.

Nu exista decat un singur Dumnezeu in ceruri si acela e Tatal nostru. Chiar isus spune asta. Cine ti-a spus ce zici tu , a dorit sa te prosteasca.Lily » Mie Iul 28, 2021 9:17 pm scrie:Păi cam toți "dumnezeii" sunt in ceruri. Nu știu unul al vreunei religii monotestice care să nu fie in cer. Poate mă inșel, dar eu nu cunosc, deci ciorba de dumnezei se poate face, dacă nu delimitezi despre care dumnezeu vorbești. De altfel de aia nimeni nu are o problemă in a se vorbi despre dumnezeu, dar o mulțime au o problemă in a se vorbi despre Iisus, pentru că Iisus nu se poate confunda cu alți dumnezei. De altfel in congresul american, când a fost ziua națională a rugăciunii, când pastorul a spus acel celebru "amen" și "awomen", tot el a spus că dumnezeu este cunoscut sub multe nume de multe religii, ceea ce este absolut fals.
Legat de părinte da, știu că nu este ceva acceptat de dumnezeu, doar că eu nu folosesc deloc expresia, folosesc "preot".

isus e "dumnezeu" findca a fost ridicat la cest rang exact ca si Moise.Dream Catcher » Mie Dec 08, 2021 9:29 pm scrie:Apostolii nu îl considerau zeu pe iisus!
Au mințit că s-a ridicat la cer pentru a-l ascunde de soldații romani.

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] și 8 vizitatori