Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Dacă viața este un vis și, cînd murim, ne trezim?

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Paco_ste, Opincariu Ana Maria

Dacă viața este un vis și, cînd murim, ne trezim?

Mesajde Dream Catcher » Mar Iul 06, 2021 12:42 am

Sau dimpotrivă. Trecem definitiv în lumea viselor.Voi ce ziceți?
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 681
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 199

Reclame

Re: Dacă viața este un vis și, cînd murim, ne trezim?

Mesajde Lily » Mar Iul 06, 2021 5:49 pm

Păi oarecum cam ăsta este creștinismul. Nu contează ce se intâmplă aici, dacă sar in aer toate din jurul nostru, contează să Il urmăm in ciuda faptului că poate pentru cei din jur pare o nebunie, pentru că pentru ei contează doar visul ăsta numit viață. Doar că se vor trezi și vor trebui să răspundă pentru ce au făcut in visul ăsta. De asta este atât de absurd să te atașezi de obiecte, iar Iisus spunea să dai săracilor, nu să strângi averi in viața asta, ci in Impărăție. Oarecum este cam tot aia. Unii sunt interesați doar ca visul să fie cât mai frumos, alții vor să iși primească recompensa când se trezesc din visul numit viață. Da, ne vom trezi și vom răspunde pentru ce am făcut in "vis".
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 308
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Dacă viața este un vis și, cînd murim, ne trezim?

Mesajde Dream Catcher » Mie Iul 07, 2021 5:39 pm

Despre Teoria Biocentrismului:Personal, nu sînt un adept al acestei teorii. Dar nici nu o pot contesta cum îl contest pe dumnezeu.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 681
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 199

Re: Dacă viața este un vis și, cînd murim, ne trezim?

Mesajde Lily » Joi Iul 08, 2021 5:49 pm

Sunt atât de multe probleme de logică in teoria asta incât este clar că niciodată nu va fi luată in serios de academicieni, deși poate pentru oamenii simpli poate părea interesantă. Oamenii sunt cam supărați pe instituții, deci incearcă să se indepărteze de ele, inclusiv de instituția numită biserică, deci vor un tip de spiritualitate fără religie. Mulți caută să creeze un concept, o spiritualitate care să le servească lor, nu adevărul. Eu sunt adepta adevărului, deci dacă nu se poate testa nu pot crede așa ceva.

Aici se spune că sunt un număr infinit de universuri și că pe un univers poți să mori, dar trăiești pe un altul. Cum a apărut acel număr infinit de univesuri? Universul nostru are o energie limitată, se va termina. Să presupunem că existau un număr infinit de puncte de origine și toate explodau in același moment și astfel aveam un număr infinit de universuri, atunci toate universurile merg la fel ca al nostru și au un număr finit de energie. Indiferent in ce univers ești, acel univers se va sfârși, și acceptând un univers similar, unde tu să poți exista ca aici, atunci toate se vor termina in același moment. Este absurd, nu are logică.

Menționez că, deloc surpinzător, teoria este incepută de un luciferian, pornește din New Age. Ideea era că tu, ca observator, care ai impact asupra realității inconjurătoare poți schimba realitatea prin gândirea ta, mai exact să te transferi in acel univers paralel unde lucrurile sunt așa cum ți le proiectezi. De asta meditau cu orele să fie una cu universul și să iși modifice realitatea, să fie compatibili cu realitatea dorită, bla bla bla. Totul se leagă de Efectul de observator din fizica cuantică, in care poți lua un electron, il poți izola de atom, și poți experimenta cu el. Ceea ce au descoperit este că dacă tragi cu electronul prin un grilaj de metaL și este un zid in spatele grilajului, când electronul trece prin grilaj și lovește zidul crează un val de interferență pe zid, asta este evidența unui val lovind zidul, dar atunci când există un observator electronul nu se modifică, rămâne solid. In realitate știi principiul din fizică cuantică de fapt electronul este 1 și 0 in același timp, val sau solid in același timp, observatorul nu influențează cu nimic, dar ei folosesc efectul cât să arunce ideea că noi putem modifica ceva. Ceva de genul dacă cade un pom in Africa și nu e nimeni in zonă face vreun zgomot?! :roll: Pentru a fi clar, observarea a ceva nu schimbă nimic, dar natura modului în care este observat ceva este ceea ce cauzează efectul de observator. Deci, pe scurt, echipamentul pe care îl folosim este perfect capabil să ne distorsioneze rezultatele, dar ne putem aștepta la o bază de eroare pur și simplu observând-o în primul rând.

Umblă cu cioara vopsită. Folosește aceleași cuvinte in două contexte diferite, care nu ar funcționa dacă ar fi folosite in contextul corect cât să creeze o concluzie, care nu s-ar putea trage dacă s-ar urmări contextul original.
De ex: copii gălăgioși sunt o adevărată durere de cap.
Luarea unei aspirine face ca durerea de cap să treacă, deci luarea unei aspirine face ca copii gălăgioși să dispară.
Exact asta fac ei cu teoria asta absurdă, se leagă de unele chestii reale, dar trag concluzii care nu au nicio legătură cu contextul celor expuse.

Eu pot contesta teoria prin simplă logică, așa cum am arâtat mai sus. Interesant că il contești pe dumnezeu, care se poate testa, dar nu contești o teorie absurdă in mod evident.
Creștinismul nu vine cu prostii din astea greu verificabile de omul simplu, ci cu lucruri verificabile. Dacă Iisus nu a murit pe cruce și nu a inviat după 3 zile creștinismul este fals. Chiar apostolii au spus că dacă Iisus nu a inviat noi suntem cei mai demni de milă. Dacă apostolii erau New Age veneau cu absurdități precum teoria asta, ziceau că Iisus a inviat in un alt univers, sau a inviat spiritual, etc. Nu degeaba creștinismul este cea mai studiată religie, pentru că ai ce să studiezi.

Acum revenind la vis, când mă uitam la clipuri ale oamenilor care au murit și s-au intors era interesant că majoritatea spuneau că culorile erau cu muuuuuult mai intense după ce mureau, și mirosurile erau cu mult mai intense, ceea ce se cam potrivește cu ideea de vis, ținând cont că in vis in general culorile și mirosurile sunt inexistente sau aproape inexistente.
Ideea este că dacă nu colaborezi cu "Arhitectul" vei eșua total in evaluare (evaluare, hm, parcă tot visa cineva că mai are un examen de dat).
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 308
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620


Înapoi la General

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 13 vizitatori

  • Reclame