Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

iisus, jucat de un ateu!

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

iisus, jucat de un ateu!

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 16, 2021 3:39 pm

https://evz.ro/i-a-adus-faima-dar-a-ramas-insemnat-pe-viata-patimile-ateului-care-l-a-intruchipat-pe-fi-1016.html

Mulți, pentru multă vreme, au comentat cît de bine a fost jucat iisus în celebra peliculă a lui Zeffirelli.
Omul era ATEU! :twisted:
Mi se pare logic.

Imagine
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Re: iisus, jucat de un ateu!

Mesajde Paco_ste » Sâm Aug 21, 2021 1:21 pm

De ce ai scris isus cu doi de i ?

Care e problema ca actorul "era" ateu ?
Si nu mai e ateu sau cum ?
Filmul pe langa valoare artistica are si rol educativ.
Dar ce zici de un mare filozof ateu care spre finalul vietii s-a convertit, si a scris si o carte in acest sens. Se numeste Antony Flew . Eu cred ca argumentele unui filozof fost ateu, in favoarea creationismului au mai multa greutate decat faptul ca in filmul regizat de Franco Zefireli, era ateu.
Pare ca tu vrei sa sustii ateismul din prisma talentului artistic si nu argumentand rational si stiintific.
Indrazneste sa citesti cartea acestui filozof fost ateu.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Vin Aug 27, 2021 2:24 pm

Caută domentariul ăsta: https://www.history.co.uk/shows/robert-powell-on-the-real-jesus-of-nazareth
A fost difuzat și la noi.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 29, 2021 4:14 am

Comentariul arata ca actorul se indoieste ca isus a existat. Nici un istoric serios nu se indoieste de asta, doar idiotii mai pun la indoiala acest lucru.
Noul Testament contine zeci de carti a mai multor autori si toti acestia sustin acelasi lucru, ca isus a existat, a fost omorat si a inviat.
Stiu ca unui ateu aceste scrieri il vor enerva si va face tot posibilul sa le decredibilizeze, problema ateului tine de sinceritate, altfel e imbecil.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Aug 29, 2021 12:36 pm

Cui ii pasă dacă actorul era sau nu creștin? De ce are vreo relevanță dacă este sau nu creștin? Ințeleg să ne preocupe dacă un mare cunoscător, istoric, aduce argumente pentru a pune la indoială creștinismul, dar dacă un actor este sau nu creștin... mi se pare absolut irelevant. Apropo, coroana de spini de pe capul actorului este atee. Chiar și hainele de pe actor sunt atee. :roll:
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Paco_ste » Dum Sep 05, 2021 10:18 am

Lily » Dum Aug 29, 2021 2:36 pm scrie:Cui ii pasă dacă actorul era sau nu creștin? De ce are vreo relevanță dacă este sau nu creștin? Ințeleg să ne preocupe dacă un mare cunoscător, istoric, aduce argumente pentru a pune la indoială creștinismul, dar dacă un actor este sau nu creștin... mi se pare absolut irelevant. Apropo, coroana de spini de pe capul actorului este atee. Chiar și hainele de pe actor sunt atee. :roll:

E de importanta capitala atat regizorul cat si actorii sa fie crestini, findca numai astfel ar fi putut transmite adevarata infatisare a spiritului personajelor. Spre exemplu in filmul lui Fraco Zeffirelli ioan Botezatorul e infatisat ca fiind foarte agresiv in vorbire, insa biblia il prezinta pe ioan identic cu isus, findca irod a avut convingerea ca isus e ioan inviat. Pentru ca atat ioan cat si isus aveau acelasi spirit, adica erau amandoi blanzi . Chiar isus spune despre sine "Eu sunt bland si smerit cu inima".
Despre Moise spune biblia ca era cel mai bland om de pe pamant.
Deci un crestin e in primul rand bland si smerit, iar vorbirea lui e una ce nu zgarie "urechea" .
Cu ani in urma adventistii din Romania au adus un pastor din Africa, care a reusit sa invete limba romana foarte repede , tuna si fulgera in predicile lui, inspaimanta auditoriul cu pedepse si iad . Deci acestia au spiritul demonic, nu unul al lui Hristos isus.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Sep 05, 2021 6:30 pm

Hm, este totuși un film, deci dacă regizorul este un artist desăvârșit, și actorii, filmul poate ajunge să fie o capodoperă. Sigur că dacă este să analizăm fiecare amănunt putem găsi unele nereguli, dar mă gândesc, dacă un creștin veritabil făcea filmul, oare avea același impact?! Probabil că era mai precis, dar nu neapărat mai reușit. In opinia mea filmul este fenomenal, chiar dacă actorul principal și regizorul nu sunt creștini. Bine Zeffirelli zicea că e catolic, dar catolic gay sincer nu prea se incadrează in ceea ce consider că este un creștin.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Sep 27, 2021 10:35 pm

Paco_ste » Dum Aug 29, 2021 6:14 am scrie:Comentariul arata ca actorul se indoieste ca isus a existat. Nici un istoric serios nu se indoieste de asta, doar idiotii mai pun la indoiala acest lucru.
Noul Testament contine zeci de carti a mai multor autori si toti acestia sustin acelasi lucru, ca isus a existat, a fost omorat si a inviat.
Stiu ca unui ateu aceste scrieri il vor enerva si va face tot posibilul sa le decredibilizeze, problema ateului tine de sinceritate, altfel e imbecil.

Bun.
Eu am IQ mult peste medie. Ce ne spune asta?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mie Sep 29, 2021 12:19 pm

53 nu e peste medie. :tongue: :)) :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Sep 29, 2021 2:19 pm

Dream Catcher » Mar Sep 28, 2021 12:35 am scrie:
Paco_ste » Dum Aug 29, 2021 6:14 am scrie:Comentariul arata ca actorul se indoieste ca isus a existat. Nici un istoric serios nu se indoieste de asta, doar idiotii mai pun la indoiala acest lucru.

Bun.
Eu am IQ mult peste medie. Ce ne spune asta?

Sper ca ai analizat bine ce am scris. Nu e insulta ci o observatie. Cuvintele idioti si imbecili sugereaza ca individul in cauza are probleme serioase .
Dar poate ca te supara faptul ca te pozitionezi exact in acele situatii si te simti vizat.
Sa le luam pe rand.
istoricii recunosc existenta personajului istoric isus (iehsoua in ebraica). Cine pune la indoiala acest lucru e idiot.
Cred ca esti de acord cu acest fapt. E ca si cum eu as pune la indoiala existenta personajul istoric Burebista (nu e cazul), si bineinteles ca as fi idiot sa neg acest fapt.
Cand am spus ca problema ateului e de sinceritate, a fost o observatie. Chiar tu deseori ori spuneai ca nu exista dumnezeu, si daca esti convins de asta atunci orice afirmatie despre EL e un non sens. Daca crezi ca isus nu e viu , atunci nu are rost sa spui ca daca revine il decapitezi. Sa spui tot felul de aberatii fara logica/ratiune e mai mult imbecilitate.
Nu ma vei auzi sa tot proferez injurii despre zana maseluta sau inorogi, daca as face as fi un idiot.
Sper ca ai inteles mesajul
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Joi Oct 14, 2021 2:30 am

De acord cu tine. iisus chiar a existat.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Joi Oct 14, 2021 7:45 am

Dream Catcher » Joi Oct 14, 2021 4:30 am scrie:De acord cu tine. iisus chiar a existat.

Mahomed al islamistilor crede ca e viu si s-a inaltat la cer. Afirmatia asta o face la 600 ani de la isus.
E greu spre imposibil sa convingi un lider musulman sa accepte asa ceva. Faptul ca Mahomed a crezut inaltarea la cer a lui isus denota un lucru cert, ca si el intelege logica crestinilor imediat dupa isus ce au fost sacrificati in arene publice , ca pentru o minciuna omul nu va alege moartea.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 19, 2021 3:30 am

Paco_ste » Joi Oct 14, 2021 9:45 am scrie:Mahomed al islamistilor crede ca e viu si s-a inaltat la cer. Afirmatia asta o face la 600 ani de la isus.

Unde ai citit asta?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Oct 19, 2021 3:04 pm

In Coran.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Oct 27, 2021 7:23 pm

Vreau citatul exact.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 31, 2021 10:25 pm

Ea spuse: „Domnul Meu! Cum să am un copil, când nici un bărbat nu m-a atins?” Îngerul spuse: „Dumnezeu creează ceea ce voiește și, când hotărăște un lucru, El spune: „Fii!” Și acesta este. (Coran, 3:47)
Încă din leagăn va vorbi oamenilor ca un bătrân. El va fi dintre cei fără de prihană. (Coran, 3:46)
Pacea fie asupra mea, în ziua când m-am născut, în ziua când voi muri, în ziua când voi fi sculat viu. (Coran, 19:33)
(Și a fost parte din planul Lui) când Allah a spus: „O, Isuse! Te voi aduce aminte51 și te voi ridica la Mine și te voi curăți (de toata lumea) de cei care nu cred,52 și îi voi pune pe urmașii tăi mai presus de cei necredincioși până în Ziua Învierii. Atunci la Mine te vei întoarce, și Eu voi judeca între voi în ceea ce ați fost diferit. (Coran, 3:55)
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Noi 09, 2021 2:49 pm

E cam abstract...
În fine...

La budiști, iisus este prezentat ca un discipol al lui Buddha.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Noi 11, 2021 7:35 pm

Păi nu e abstract deloc, doar că ei nu cred că este Dumnezeu, ci doar un profet. Eu ți-am dat foarte pe scurt, dar cred că este evident.
Sigur, sunt budiști care cred că Iisus a fost discipol al lui Buddha. Majoritatea religiilor au incercat să il atribuie pe Iisus religiei lor. Știu ei de ce.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Noi 15, 2021 9:44 am

Dream Catcher » Mar Noi 09, 2021 4:49 pm scrie:E cam abstract...
În fine...

La budiști, iisus este prezentat ca un discipol al lui Buddha.

Mai inainte de Budah e isus.
Ridicarea la cer a lui isus inseamna ca ce a spus e adevarat. Pe cand buda , de fapt mereu apare cate unul care se autoproclama buda, astia toti mor si nu mai invie.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 2:16 am

Au înviat mulți oameni. Asta nu înseamnă nimic.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 28, 2021 6:05 pm

Cine a inviat fără ajutorul Sfintei Treimi? Iisus a inviat cu ajutorul Tatălui. Lazăr cam la fel, prin iisus. Fără ca Iisus să fie implicat eu nu știu de inviați.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Dec 08, 2021 7:35 pm

Ah, că tu consideri că toți înviații au fost ajutați de "sus", e cu totul altă poveste.
Părerea mea este că ORICE gest bun, UMAN, făcut de orice om, mi se datorează. Eu l-am ajutat!
#-o
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Vin Dec 10, 2021 11:38 pm

Nu, doar că nu știu de niciun inviat care să nu aibă o componentă creștină. Dacă e vreun inviat de genul ăsta in istorie, eu nu cunosc, nu am auzit. Știu de oameni in moarte cerebrală, dar tehnic nu sunt morți. știu de oameni care au murit pe masa de operație, dar nu știu om chiar mort care ulterior să se intoarcă viu, ca nou, gen Iisus.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 28, 2021 2:35 pm

Poate că iisus era ateu. :tongue:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Dec 28, 2021 10:30 pm

:)) :)) :)) Este capul bisericii, mirele, deci este creștin, asta e clar. E interesant cum toți se bat pe Iisus, acum și ateii. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Următorul

Înapoi la General