Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

iisus, jucat de un ateu!

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: iisus, jucat de un ateu!

Mesajde Dream Catcher » Vin Apr 08, 2022 4:18 am

Omul ăla era un geniu. Una dintre teoriile sale, îi poartă și numele. Radiația Hawking: https://destepti.ro/radiatia-hawking
Andrei Pleșu ce-a făcut? A mîncat kkt! [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 10:23 am

Dream Catcher » Vin Apr 08, 2022 6:18 am scrie:Omul ăla era un geniu. Una dintre teoriile sale, îi poartă și numele. Radiația Hawking: https://destepti.ro/radiatia-hawking
Andrei Pleșu ce-a făcut? A mîncat kkt! [-X

Deci tu esti un credul mai naiv ca religiosii.
Pai tu ai cum sa probezi prostiile alea spuse de asa zisi cosmologi ?
Ce gauri negre ai observat tu cu propriile simturi ? Ce radiatii ai sesizat tu cu propriile aparaturi stiintifice ?
Deci tu nu faci altceva decat sa deversezi aici dejectiile alora de isi zic savanti in stiinta cu toate ca nu ai nici o posibilitate de a verifica aberatiile lor ?

Ce geniu era Hawking ? A realizat el ceva, vreun acumulator minune sau macar panouri fotovoltaice de mare randament ? Tu numesti un inselator geniu ? Adica da, daca a reusit sa prosteasca o lume intreaga ca e geniu . . . zic si eu ca e "geniu" , al inselatoriei .
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 11:00 am

Ai uitat, poate. că pînă și la Vatican, există un observator astronomic de mare capacitate.
Omenirea a evoluat. Odată cu Hawking.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Apr 10, 2022 1:42 pm

Este aproape amuzantă generația asta educată spre imbecilitate.
Nu mai au absolut, totul este relativ, inclusiv adevărul. Inventează noi teorii, bazate pe NIMIC, și spun de noi că credem in basme. Păi mi se pare mult mai ușor de demonstrat existența lui Dumnezeu decât toate bazaconiile inventate de ăștia care sunt bazate pe nimic.
Am pierdut ore citind despre teoriile menționate de tine și am constat că nici măcar una nu este plauzibilă, toate sunt netestabile, interconectate, neclare. Se bazează pe o teorie, nedovedită, care se leagă de o alta, la fel de relativă, și pe o alta, și alta, și alta, dar se omite că niciuna nu este demonstrată, ba mai mult, majoritatea din ele nu sunt testabile.
E ca și cum eu aș spune că Dumnezeu există, și pot să dovedesc asta prin faptul că ingerii există, care sunt controlați de serafimi, care primesc ordine de la Dumnezeu, care dă permisiuni și demonilor, care intervin și asta demonstrează că există Dumnezeu. Este o aberație. Demonstrează prima teorie și după poți trece la următoarea, nu poți face o increngătură de teorii, toate nedemonstrate.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 2:36 pm

Dacă e atît de ușor dovedibilă existența zeului tău, de ce nu o face nimeni?
Perfect de acord. Dacă ar exista un zeu. ar fi FFF ușor de dovedit.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Apr 17, 2022 3:22 pm

Dumnezeu este la fel de ușor de testat ca iubirea, mintea, sunt lucruri pe care nu le vezi, dar le poți testa. Tu poți testa existența Lui prin simpla rugăciune. Eu pot aduce dovezi științifice indirecte pentru existența lui Dumnezeu, dar nu ți-L pot aduce sub lupă cum nu iți pot aduce sub lupă dragostea, deși toți știm că există. Eu ca om simplu nu pot testa teoriile lor, chiar dacă ar exista forme de a le testa. Tu ca om simplu poți testa existența lui Dumnezeu rugându-te. Uite sunt oameni care susțin că le-a apărut Dumnezeu, fizic, vizibil, dar nu știu dacă pentru mine o astfel de dovadă era suficientă. Bine, pe moment sigur da, dar după apare gândul ăla, dacă mi s-a părut?! Dacă am avut o halucinație?! Sunt oameni care ințeleg intelectual că există un Dumnezeu, dar nu vor o relație cu El, nu sunt interesați de El. Vor să își trăiască viețile cum vor. Biblia te ajută nu doar să ințelegi că există, ci și să ii ințelegi caracterul. Aici nu mă refer nu mai la lucrurile pozitive, ci și din pedepsele Lui, ii ințelegi repulsia față de păcat. Este un Dumnezeu iubitor, ne-a făcut pentru a ne iubi, dar nu ne condiționează existența de a Il iubi.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Apr 19, 2022 1:20 pm

Dacă zeul e precum iubirea, înseamnă că există doar în mințile zdruncinate ale unora.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Apr 24, 2022 10:21 pm

Adică dacă un om iubește are mintea zdruncinată? Vorbind de minte, cum iți dai seama că ai minte? Ce dovadă ai precum că ai avea minte?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Apr 27, 2022 9:01 pm

Pentru că îmi pun întrebări.
Pentru că aleg să am dubii. Dubito, ergo cogito!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mai 01, 2022 7:18 pm

Da, gândești, deci exiști, dar existența nu iți garantează că ai minte. Există oameni fără minte.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Mai 08, 2022 5:11 pm

Ăia fără minte, nu au dubii. Cred în zei, fără probleme.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mai 08, 2022 7:50 pm

Păi nu poți crede in ceva dacă nu ai minte, dar poți să nu crezi in ceva și să nu ai minte. Șah Mat! :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Mai 21, 2022 9:05 pm

Lily » Dum Mai 01, 2022 10:18 pm scrie:Da, gândești, deci exiști, dar existența nu iți garantează că ai minte. Există oameni fără minte.

Nu. Nu gîndesc deci exist. Mă îndoiesc, deci gîndesc.
Eu asta am spus.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mai 22, 2022 4:56 pm

Dacă este adevărat că gândești, cum de nu te indoiești de ateism? :mrgreen: :twisted:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Mai 23, 2022 3:15 pm

Lily » Dum Mai 22, 2022 6:56 pm scrie:Dacă este adevărat că gândești, cum de nu te indoiești de ateism? :mrgreen: :twisted:

El CREDE in ateism, deci tot o credinta are. :D
Am observat ca multi sunt atei findca asta e trend-ul, si ca e "cool", e rusinos sa fii religios/credincios.
Parerea mea e ca lor le lipseste capacitatea de argumentare in fiecare credinta. Chiar si ateii nu sunt capabili sa apere evolutionismul cu argumente solide sau cu demonstratii/dovezi.
La o discutie cu un ateu pe SP(Softpedia), i-am cerut sa explice cum a aparut celula biologica stiind ca structura celulei biologice e formata in majoritate din proteine si ca singura capabila sa produca proteina e celula biologica pe baza ADN-ului. Deci cum apare celula biologica daca nu exista proteine ?
Nu au stiut sa raspunda concret. Au venit cu presupuneri ca primele celule nu aveau proteine, ori asa cevqa e imposibil, o celula are nevoie de proteine atat pentru structura cat si pentru functionare.
Aparitia celulei biologice se poate pune pe seama unei entitati inteligente, nu pe intamplare oricat timp ar avea la dispozitie.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Mai 23, 2022 4:18 pm

Lily » Dum Mai 22, 2022 7:56 pm scrie:Dacă este adevărat că gândești, cum de nu te indoiești de ateism? :mrgreen: :twisted:

Oh, ba da. Mă îndoiesc.
În viață, există puține certitudini.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Mai 29, 2022 8:16 pm

Nu se vede, nu te văd să pui in balanță credințele tale despre ateism cu cele despre creștinism, să vezi care au mai multe dovezi in spate. Una este ce auzi spus, și alta sunt dovezile. Se spune că ateii cred in știință, dar nu e adevărat. Neagă orice descoperire științifică care le contrazice credința. Cam ce fac LGBT, neagă evidentul că doar femeile nasc. Vor să se spună persoană născătoare, in ciuda faptului că niciodată nu a născut vreun bărbat, dar ei nu acceptă să se spună asta, deși este adevărat. Este o copilărie. Știința nu susține ateismul, ba din contră, il contrazice. Aici nu mă refer la noul mod de a cerceta, unde doar se aruncă teorii, fără a dovedi ceva, de asta fac paralela cu LGBT, pentru că nici ei nu dovedesc, doar aruncă teorii și neagă știința dovedită.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 05, 2022 10:51 pm

Am mai zis, chiar pe acest forum, că nu pot nega 100% posibilitatea existenței unui arhitect / programator - creator. Unul sau mai mulți.
Posibil, da. Probabil... nu!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Lun Iun 13, 2022 6:54 pm

Sigur da, iți zic eu. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 19, 2022 4:54 pm

Ah, poi dacă-mi zici u... E clar. E clar că e neclar! (joc de cuvinte)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iun 26, 2022 4:05 pm

Nu e neclar, este perfect clar. Trebuie doar să decizi să iți testezi ipotezele. Evoluția vine prin căutarea de noi răspunsuri, nu din incăpățânare, proptire in o idee.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Iun 29, 2022 3:35 pm

Doar știința caută constant răspunsuri. Religia, nu.

Și hai, fă mai repede alea 1000 de mesaje. :tongue:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iul 03, 2022 12:47 pm

Oho! Religia intodeauna este in căutare de noi răspunsuri. Biblia este o sursă nesfârșită de intrebări. Ințelegi caracterul lui Dumnezeu, Il cunoști, dar intodeauna mai ai intrebări. Ceea ce am observat este că un verset, deși il poți ințelege perfect, poate avea multe alte ințelesuri complementare. Sunt multe paralele care leagă Vechiul Testament de Noul Testament. Chiar nu cred că poți ajunge in un punct al credinței in care să nu mai ai nicio intrebare. Nu e vorba de vreo indoială despre Dumnezeu, este vorba de a ințelege mesajul din spatele fiecărui verset. Este vorba de a ințelege alegerile Lui. Nu e vorba că te indoiești că are dreptate, ci doar vrei să ințelegi de ce.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iul 03, 2022 1:44 pm

Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iul 03, 2022 8:33 pm

Daaa, clar. Iisus și-a indeplinit misiunea, deci trebuia să accepte pentru ca noi să fim salvați. Ba mai mult, i-a cerut Tatălui să ii ierte. He is pure love. Love Him!!!! :x :x :x :x
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General