Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Vin Noi 05, 2021 7:12 am scrie:Nu ai răspuns la întrebarea topic-ului.
Lily » Joi Noi 11, 2021 9:15 pm scrie:Tu poți, alții nu. Plus că dacă nu există un Dumnezeu, de ce nu ai face orice vrei?
Lily » Sâm Dec 11, 2021 12:42 am scrie:Nu toți oamenii sunt tu. Intr-o viziune fără Dumnezeu nu văd de ce cineva care și-ar dori să facă crime nu ar face-o, mai ales dacă ar considera că are abilitatea de a scăpa de consecințe. Toți suntem câini dresați, doar că nu toți suntem dresați la fel.
Lily » Dum Dec 26, 2021 9:25 pm scrie:Cred că ar trebui să îți amintești ce tipuri de răzbunări aveam pe inamici. Îți amintesc de femeia care credeam că m-a păcălit la un schimb și am făcut acel blog. Sincer făceam destule, și era logic să fac. Spărgeam și o bancă dacă credeam că pot scăpa de consecințe.
Suntem dresați de mediu, de societate. Trebuie să plătim taxe și le plătim, de frica consecințelor, nu pentru că credem că ar trebui să o facem.
Lily » Joi Dec 30, 2021 1:57 am scrie:Eu făceam multe schimburi, și imi luasem in trecut țepe, când nu știam cum se păcăleau oamenii pe acolo. După ce mi-am luat țeapă am devenit foarte atentă și sincer nu prea treceam cu vederea. După prima țeapă am luptat serios să combat orice tentativă de țeapă, și am cam reușit. Prima este singura țeapă pe care mi-o amintesc, care a rămas fără consecințe, pentru că atunci nu știam ce să fac. Acum sigur gânddirea mea este diferită, nu aș mai recurge la orice pentru a-mi recupera paguba sau a pedepsi persoana care m-a păcălit. In o gândire atee nu văd de ce ai ierta. In o gândire creștină te gândești că omul acela este iubit de Dumnezeu, deci dacă il lovești ii cauzezi suferință și Lui Dumnezeu, pentru că El il iubește.
Lily » Sâm Ian 01, 2022 7:23 pm scrie:Uite aici chiar nu știu ce să spun. Pe de o parte da, in Biblie se spune clar să ierți persoana care ți-a cerut iertare, dar pe de altă parte in multe alte versete se spune să ierți greșelile celorlalți, că răzbunarea ii aparține lui Dumnezeu. In Tatăl Nostru se spune: Matei 6:12 și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiţilor noștri, nu se spune nimic despre dacă ți-a cerut iertare sau nu. Tind să cred că trebuie să ii ierți pe toți care ți-au greșit, indiferent dacă s-au căit sau nu. De altfel cam asta a făcut și Iisus pe cruce. Cei care l-au chinuit nu și-au cerut iertare.
Dream Catcher » Sâm Ian 22, 2022 5:35 pm scrie:Iertarea educă greșit. Pentru că omul nu învață că ce face, nu face bine.
De exemplu, Maximilian (motanul nostru). Dacă nu-l bați cînd face șușu în pat, nu înțelege că a greșit.
Eu nu iert pe nimeni! Să ierte dumnezeu, dacă există.
Paco_ste » Vin Feb 18, 2022 9:24 pm scrie:Ei vezi, Dumnezeu stie ca nu intelegi ca gresesti si tot te iarta, dar cand ajungi sa stii ca e gresit ceva, si nu te indrepti, si persisti in rautate/nelegiuire , evident ca nu exista iertare.
Tu nu vrei sa ierti nici macar cand cel in cauza nu e constient, mie asta imi pare un monstru. Am si eu motan, si o catzelusa bichon havanez, si ei stiu ce e gresit , si nu indraznesc sa comita. As fi un tiran daca nu i-as invata intai ca e gresit ceva .
La fel si Dumnezeu, intai te invata ca e gresit sa furi, sa minti, sa ucizi . . . cu siguranta tu stii ca e gresit sa comiti aceste nelegiuiri, de aceea si te pedepsete legea pamanteasca cand le comiti. Plus ca daca te minte intr-una cineva, ti se scarbeste de acesta, iti dai seama atunci ca a minti e gresit, produce repulsie. Daca iti produce repulsie minciuna altcuiva, ar trebui sa-ti produca si in constinta ta cand comiti asa ceva.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 39 vizitatori