Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Sâm Ian 22, 2022 5:35 pm scrie:Iertarea educă greșit. Pentru că omul nu învață că ce face, nu face bine.
De exemplu, Maximilian (motanul nostru). Dacă nu-l bați cînd face șușu în pat, nu înțelege că a greșit.
Eu nu iert pe nimeni! Să ierte dumnezeu, dacă există.
Paco_ste » Dum Mar 06, 2022 2:31 pm scrie:Ne iarta, insa asteapta "pocainta" .
Tu ai ierta pe cineva care te minte si te inseala in continuu ?
Cum ar fi sa dea viata vesnica inselatorilor, escrocilor, lacomilor, egoistilor . . . ar insemna sa perpetueze starea actuala la infinit.
Insa titlul topicului nu arata despre faptul ca increderea pentru EL e despre bunatate. El iarta nelegiuirea cu conditia sa intervina si schimbarea in constinta.
Lily » Dum Mar 13, 2022 9:30 pm scrie:Dumnezeu fiind perfect, este perfect drept, și perfect milos, pedepsește când nu ne intoarcem de la căile noastre, și ne iartă când ne căim, deci ne indepărtăm de căile greșite.
Lily » Dum Mar 20, 2022 9:59 pm scrie:Respectă libertatea de alegere, dar tot El spune că ceartă pe cei pe care ii iubește, deci trecând peste consecințele directe ale faptelor (ți-ai fript limba) mai poate interveni cât să te indrepte.
Lily » Dum Mar 13, 2022 9:30 pm scrie:Dumnezeu fiind perfect, este perfect drept, și perfect milos, pedepsește când nu ne intoarcem de la căile noastre, și ne iartă când ne căim, deci ne indepărtăm de căile greșite.
Dream Catcher » Sâm Apr 16, 2022 12:58 am scrie:Paco, o părere despre subiectul de față?
Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 4:54 pm scrie:Gîndirea ta de om imperfect îți spune că eu văd mai bine ca tine. Dar u poți greși.
Am dreptate? Am!
Lily » Dum Mai 15, 2022 4:04 pm scrie:Păi și diavolul crede in Dumnezeu, nu asta este important pentru Dumnezeu. Ceea ce Dumnezeu vrea este să Il iubim așa cum și El ne iubește. Iși dorește ceea ce orice om indrăgostit iși dorește, reciprocitate.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] şi 39 vizitatori