Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cazul Adalia Rose - Unde era dumnezeu?

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Manole, Paco_ste

Cazul Adalia Rose - Unde era dumnezeu?

Mesajde Dream Catcher » Lun Ian 17, 2022 12:45 am

https://www.protv.ro/divertisment/adalia-rose-vedeta-youtube-cu-boala-benjamin-button-a-murit-la-varsta-de-15-ani-familia-a-facut-anuntul.html

Imagine

dumnezeu dormea? Sau era "ziua a șaptea" și "deși nu avea nevoie", s-a odihnit.
Huo! Jos cu dictachiorul!!! L-)
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 778

Reclame

Re: Cazul Adalia Rose - Unde era dumnezeu?

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 17, 2022 12:16 pm

Aici nu e imparatia lui Dumnezeu.
Daca citesti biblia cu atentie vei afla ca isus a remediat cateva boli a unor suferinzi, si explica el, ca bolile sunt o consecinta a pacatului.
Trebuie sa aflam daca acest caz de malformatie congenitala nu e din cauza ignorantei umane.
Stiinta medicala avertizeaza in cazul incompatibilitatii partenerilor din diverse motive. Cunosc o astfel de familie in care medicii i-au informat ca sunt incompatibili pentru a aduce copii sanatosi pe lume insa ei au incercat, au adus pe lume pe rand 4 copii , abia al 4 lea supravietuind.
Vina nu e a lui Dumnezeu ci a omului care ignora poruncile divine.
Cunosc iar un caz, o persoana doar cu un an mai in varsta decat mine, ateu atroce, casatorit, au un copil cu handicap sever. Daca nu exista Dumnezeu atunci a cui e vina pentru acel copil cu handicap ?
Multi parteneri se drogheaza, sau consumatori de alcool , cafea, fumat . . .in exces, acestea pot influenta grav fatul in primele luni la dezvoltare.
Retine, nu Dumnezeu e vinovat ci omul in ignoranta lui prefera o situatie duplicitara, imorala sau infractionala.
Starea spirituala are consecinte asupra trupului.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 11:33 am

Bolile sunt consecința păcatului? Ce păcat, frate? Avea 15 ani.
Să se pedepsească pe el! Japița. X(
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Apr 18, 2022 12:26 pm

Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 1:33 pm scrie:Bolile sunt consecința păcatului? Ce păcat, frate? Avea 15 ani.
Să se pedepsească pe el! Japița. X(

Uite, iti relatez o scena reala traita de mine. Eram prin orasul Constanta , mers pe jos pe trotuar, la un moment intalnesc o tarara care fuma, era si insarcinata. Ii spun cu blandetze ca gestul ei de a fuma poate afecta copilul din pantece. Ei bine tanara s-a simtit ofensata de spusele mele.
Tu zici ca Dumnezeu e vinovat ca s-a nascut fiinta aceea cu malformatii ? Iti spun eu ca oamenii sunt ignoranti si nemernici uneori, nu le pasa nici macar de fiintele inca nenascute.
Eu cred ca e nevoie sa constietizezi adevaratul vinovat in astfel de situatii.
Crezi ca a intervenit Dumnezeu pentru a deforma acea fiinta ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 12:29 pm

Poate nu a intervenit, dar nici n-a împiedicat.
La ce rost mai sunt rugăciunile dacă oricum zeul nu se implică?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Apr 19, 2022 12:22 pm

Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 2:29 pm scrie:Poate nu a intervenit, dar nici n-a împiedicat.
La ce rost mai sunt rugăciunile dacă oricum zeul nu se implică?

Se nasc orbi, surzi, sau cu multe alte deformatii congenitale. Dar tu fiind ateu trebuia sa ai stiinta incat sa poti corecta o asemenea situatie.
Stii bine ca majoritatea celor care se cred inteligenti sunt atei. Le revine lor sarcina sa repare ce e defect.
Dumnezeu va repara cand se va instaura imparatia cerurilor pe pamant.
Din biblie am inteles ca isus a reparat ceva si pentru tot binele facut a avut parte de o moarte groaznica. Parca mai era cineva care spunea ca daca revine isus il va decapita . . . ;;)
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Apr 19, 2022 1:08 pm

De ce să repare cînd "se va instaura împărăția cerurilor" și nu acum?
Pentru ce o viață de durere și suferință.
E sadic, dă-l dracu. L-)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Iun 05, 2022 6:45 pm

Stai o secundă, ești ateu. Dansăm pe ADN-ul nostru. Cine spune că e rău să fie bolnavă? Răul este o iluzie pentru atei, deci cum te poți plânge de ceva ce nu poți să dovedești că e rău? Răul este ceva interpretabil pentru un ateu. Poate unii se bucură că e bolnavă, poate și ei au boli și se simt bine că ea e mai bolnavă ca ei. Ii face să se simtă bine. Ii ajută moral boala ei. Dovedește că e rău!
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 831

Mesajde Dream Catcher » Lun Iun 13, 2022 1:09 pm

Probabil e "după chipul și asemănarea" zeului. :?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Lun Iun 13, 2022 7:51 pm

Da, este, dar boala afectează potențialul ei. Chipul ei nu are nimic greșit, doar că boala ii acoperă frumusețea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 19, 2022 5:10 pm

Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Iun 21, 2022 5:47 am

Lily » Dum Iun 05, 2022 8:45 pm scrie:Stai o secundă, ești ateu. Dansăm pe ADN-ul nostru. Cine spune că e rău să fie bolnavă? Răul este o iluzie pentru atei, deci cum te poți plânge de ceva ce nu poți să dovedești că e rău? Răul este ceva interpretabil pentru un ateu. Poate unii se bucură că e bolnavă, poate și ei au boli și se simt bine că ea e mai bolnavă ca ei. Ii face să se simtă bine. Ii ajută moral boala ei. Dovedește că e rău!

Deci e ateu, nu crede in existenta vreunui dumnezeu insa il invinovateste cand e vorba de problemele create de om.
Trebuie sa se hotarasca daca crede ca exista sau nu. Si daca zice ca nu exista ar face bine sa nu dea vina pe dumnezei pentru problemele omului.

Si daca pana la urma accepta ca exista Dumnezeu, atunci ar fi bine sa se uite cu bagare de seama ca nu va interveni la lucrurile in care omul alege sa faca rau sau sa fie rau.
Copii bolnavi sau adulti bolnavi inca vor fi, dar Dumnezeu nu va interveni findca omul fara dumnezeu a inventat . . . . medicina. Si presupun ca Dumnezeu le spune " Da ? aveti medicina, stiinta medicala ? Pai atunci remediati problemele medicale daca de mine nu aveti nevoie . "
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 26, 2022 3:27 am

Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Iun 26, 2022 4:28 pm

Paco_ste » Mar Iun 21, 2022 7:47 am scrie:
Lily » Dum Iun 05, 2022 8:45 pm scrie:Stai o secundă, ești ateu. Dansăm pe ADN-ul nostru. Cine spune că e rău să fie bolnavă? Răul este o iluzie pentru atei, deci cum te poți plânge de ceva ce nu poți să dovedești că e rău? Răul este ceva interpretabil pentru un ateu. Poate unii se bucură că e bolnavă, poate și ei au boli și se simt bine că ea e mai bolnavă ca ei. Ii face să se simtă bine. Ii ajută moral boala ei. Dovedește că e rău!

Deci e ateu, nu crede in existenta vreunui dumnezeu insa il invinovateste cand e vorba de problemele create de om.
Trebuie sa se hotarasca daca crede ca exista sau nu. Si daca zice ca nu exista ar face bine sa nu dea vina pe dumnezei pentru problemele omului.

Si daca pana la urma accepta ca exista Dumnezeu, atunci ar fi bine sa se uite cu bagare de seama ca nu va interveni la lucrurile in care omul alege sa faca rau sau sa fie rau.
Copii bolnavi sau adulti bolnavi inca vor fi, dar Dumnezeu nu va interveni findca omul fara dumnezeu a inventat . . . . medicina. Si presupun ca Dumnezeu le spune " Da ? aveti medicina, stiinta medicala ? Pai atunci remediati problemele medicale daca de mine nu aveti nevoie . "

Dumnezeu poate să intervină, cum a făcut Iisus, a vindecat bolnavi, o poate face la fel de bine și acum, dar nouă ne cam lipsește credința. A spus că dacă spunem unui munte să se arunce in lac o va face, cât timp avem un strop de credință, deci se poate, doar că noi ne incredem mai mult in noi. Bine asta nu inseamnă că orice boală va fi vindecată doar prin credință, uneori există un alt motiv in spatele bolii, are un scop pe care noi nu il ințelegem. problema noastră este că noi gândim doar pentru acum șii aici. Dumnezeu vede perioada asta doar ca pe o etapă foarte scrută a existenței noastre.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Iun 29, 2022 3:53 pm

Vede pe naiba. Nu știe nimeni ce vede zeul.
Ai un mod de gîndire foarte nociv.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Iul 03, 2022 2:10 pm

Știu ce vede pentru că El ne-a spus ce vede in Biblie. Știu că vede tot, și știu că poate interveni in cele mai excepționale moduri, doar că a spus clar că metodele noastre nu sunt ale Lui. Pe El Il interesează rezultatul final. Cât să inveți să faci lucruri trebuie să ajungi in poziția in care să trebuiască să faci lucrurile respective și să le faci singur. Pe moment nu iți place, dar inveți, te formezi ca om.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Iul 05, 2022 3:12 pm

Bun. Și din sindromul Benjamin Button, ce dracu' ar fi de învățat? X(
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Mie Iul 06, 2022 10:52 pm

Oho! Incă câte... Ia de aici!

A invățat, și ne-a invățat și pe noi toți să apreciem fiecare moment, să ne bucurăm pentru ceea ce avem. Să vedem partea plină a paharului. Avea peste 2,5 milioane de abonați, iți dai seama câți bani?! Oare câți abonați avea dacă era doar un copil normal? A fost specială, iar asta i-a adus probleme, dar și bucurii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Iul 12, 2022 5:47 pm

Nu merita chinul ăsta!
Dacă există un dumnezeu, ar trebui să îi ceară iertare în genunchi. După cum spunea un evreu de la Auschwitz.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Mar Iul 12, 2022 10:17 pm

Sunt unii care mor pentru un joc tâmpit, gen Balena Albastră. Alții mor electrocutați pentru o poză reușită pentru facebook, deci pentru like-uri, in timp ce ea avea peste 2,5 milioane abonați. Era fericită, se bucura de viață cu muuult mai mult decât toți ăștia care Il critică pe Dumnezeu că vezi Doamne de ce a permis să se nască așa. Oare dacă Dumnezeu o omora pentru că avea o boală mai era iubitor? Adică să nu ii ofere șansa să se bucure de viață pentru că avea o boală. In general bolile sunt legate de mediu, de organism, de partea genetică, care cam țin de alegerile noastre și ale strămoșilor noștri. Tu zici că vai Dumnezeu trebuia să nu o lase să se nască pentru că avea o boală, dar ea s-a bucurat de viață, și-a făcut prieteni, a câștigat o tonă de bani, a cântat, a dansat, și-a trăit viața. Trecând peste beneficiile ei, a inspirat alte persoane cu boli grave.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Iul 27, 2022 1:12 pm

Eu nu am afirmat că nu trebuia să se nască.
Ba trebuia. Dar nu așa!
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Sâm Iul 30, 2022 4:43 pm

S-a născut așa din cauza mediului nostru. Câți copilași handicapați ai văzut inainte de Revoluție? Acum sunt ceva comun, dar nu că Dumnezeu așa a ales, ci pentru că noi am format un mediu care duce la boli.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 07, 2022 12:03 pm

Și el nu poate să intervină?
Pentru ce vă mai rugați?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 07, 2022 4:54 pm

Sigur că poate să intervină dacă noi ii cerem să intervină. Vorba lui Arsenie Boca, poți să bei otravă și să scapi, dacă faci o cruce și ai credință. Asta nu inseamnă că dacă te rogi intodeauna răspunsul va fi da. Uneori răspunsul va fi nu, indiferent cât te rogi, dar vei avea pace și ajutor in acel nu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 07, 2022 6:05 pm

Dream Catcher » Dum Aug 07, 2022 2:03 pm scrie:Și el nu poate să intervină?
Pentru ce vă mai rugați?

Da, poate interveni asa cum o facea candva. Problema e alta, ca avem un sistem medical care ar colapsa, din acel sistem fac parte milioane de medici si asistenti medicali, apoi industria farmaceutica cu o cifra de afaceri de zeci de miliarde euro anual, tu ai impresia ca acestia nu se vor sinucide cand isi vor da seama ca sunt aproape inutili ? Va fi faliment total in acel sistem, si acestia vor blestema pe Dumnezeu. Si multi il blesteama chiar daca nu cred in existenta Lui. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Următorul

Înapoi la General