Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Cazul Adalia Rose - Unde era dumnezeu?

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Cazul Adalia Rose - Unde era dumnezeu?

Mesajde Dream Catcher » Sâm Aug 13, 2022 2:30 pm

Lily » Dum Aug 07, 2022 7:54 pm scrie:Sigur că poate să intervină dacă noi ii cerem să intervină. Vorba lui Arsenie Boca, poți să bei otravă și să scapi, dacă faci o cruce și ai credință. Asta nu inseamnă că dacă te rogi intodeauna răspunsul va fi da. Uneori răspunsul va fi nu, indiferent cât te rogi, dar vei avea pace și ajutor in acel nu.

Arsenie Boca a fost un imbecil! :shock:
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 778

Reclame

Mesajde Lily » Dum Aug 14, 2022 6:35 pm

Nici vorbă. Ințelegea foarte bine puterea lui Dumnezeu de a interveni in orice situație, și importanța credinței. Și eu cred că dacă ai credință poți să bei otravă și să nu pățești nimic. Dacă Iisus a transformat apa in vin, de ce nu ar putea transforma otrava in apă?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 831

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 15, 2022 9:55 am

Lily » Dum Aug 14, 2022 8:35 pm scrie:Nici vorbă. Ințelegea foarte bine puterea lui Dumnezeu de a interveni in orice situație, și importanța credinței. Și eu cred că dacă ai credință poți să bei otravă și să nu pățești nimic. Dacă Iisus a transformat apa in vin, de ce nu ar putea transforma otrava in apă?

Ai inceput bine si ai sfarsit intr-o eroare. Daca Dumnezeu e cel care intervine atunci nu isus e cel care a preschimbat apa in vin. isus doar a rugat pe Dumnezeu sa intervina.
Toate acele minuni descrise in biblie nu sunt opera lui isus ci a Tatalui ceresc.
Poti sa ai credinta asta nu inseamna ca band otrava nu vei muri, findca nu credinta te protejeaza ci Dumnezeu, DACA VOIESTE.
Intelegi ce spun ? Deci nu credinta te protejeaza, asa ca niciodata un credincios nu va consuma otrava zicand ca are credinta si nu va fi vatamat, ci Dumnezeu daca crede ca e necesar sa traiesti , va anihila otrava.
Findca au fost si excese, de idioti care au ispitit pe Dumnezeu si au sfarsit in cimitir. Un caz chiar a postat colegul nostru.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 2:37 pm

Tot nu m-am lămurit de ce e important pt. zeu să se creadă în el.
Am deschis și un topic separat despre asta și tot degeaba.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Aug 21, 2022 5:43 pm

Din același motiv pentru care este important pentru tine să ai o relație cu o persoană pe care crezi că o iubești, de aia.

Ințeleg ce spui Paco, dar e mai problematic de atât. Iisus spune in Marcu 23. Iar Iisus i-a zis: De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede. Nu spune dacă vrea Tatăl sau dacă face Tatăl. Inainte de moarte Il roagă pe Tată, după moarte nu. Iisus este cu Tatăl. Tatăl iubește pe Fiul și a dat toate lucrurile în mâna Lui. Oricine crede în Fiul are viață veșnică; Cine nu ascultă de Fiul, nu va vedea viața, dar mânia lui Dumnezeu rămâne asupra Lui. Insă nu insist foarte mult pentru că mi se pare o non problemă.
De aceea Tatăl Meu Mă iubește, pentru că îmi dau viața, ca să o iau iarăși. Nimeni nu mi-o ia, ci eu o dau de la mine. Am puterea să o așez și am puterea să o iau din nou. Această poruncă am primit-o de la Tatăl meu. Ioan 10:17-18
Dar ca să știți că Fiul Omului are putere pe pământ să ierte păcatele Marcu 2:10
Iar după ce a chemat la El pe cei doisprezece ucenici ai săi, le-a dat putere împotriva duhurilor necurate, să le alunge și să vindece orice fel de boală și orice fel de boală. Matei 10:1
Și Iisus a venit și le-a vorbit, zicând: Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ. Matei 28:18
Și i-a dat putere să facă și judecată, pentru că este Fiul omului. Ioan 5:27
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Sep 01, 2022 12:16 am

Ahamz. Deci e fiul OMULUI, din ce spunea Ioan.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Sep 04, 2022 6:01 pm

Fiul OMULUI inseamnă Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu au fost mulți, parcă chiar și David, Moise, etc. Fiul OMULUI este unul. In Apocalipsă se vorbește de Fiul Omului venind cu norii cerului.

8. Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul.
9. Eu Ioan, fratele vostru şi împreună cu voi părtaş la suferinţa şi la împărăţia şi la răbdarea în Iisus, fost-a în insula ce se cheamă Patmos, pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia lui Iisus.
10. Am fost în duh în zi de duminică şi am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiţă,
11. Care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte şi trimite celor şapte Biserici: la Efes, şi la Smirna, şi la Pergam, şi la Tiatira, şi la Sardes, şi la Filadelfia, şi la Laodiceea.
12. Şi m-am întors să văd al cui este glasul care vorbea cu mine şi, întorcându-mă, am văzut şapte sfeşnice de aur.
13. Şi în mijlocul sfeşnicelor pe Cineva asemenea Fiului Omului, îmbrăcat în veşmânt lung până la picioare şi încins pe sub sân cu un brâu de aur.
14. Capul Lui şi părul Lui erau albe ca lâna albă şi ca zăpada, şi ochii Lui, ca para focului.
15. Picioarele Lui erau asemenea aramei arse în cuptor, iar glasul Lui era ca un vuiet de ape multe;
16. În mâna Lui cea dreaptă avea şapte stele; şi din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, iar faţa Lui era ca soarele, când străluceşte în puterea lui.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Sep 12, 2022 7:51 am

I rest my case!
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 8:15 pm

Pai este evident ca este Dumnezeu, deci cazul tau oricum era pierdut, deci era cazul sa renunti. :mrgreen:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 7:14 am

Lily » Dum Oct 09, 2022 10:15 pm scrie:Pai este evident ca este Dumnezeu, deci cazul tau oricum era pierdut, deci era cazul sa renunti. :mrgreen:

Sincer, ma asteptam ca Dumnezeu sa intervina in cazul acestei biete femei, si sa fi facut transformarea chiar cand pe ea o priveau sute sau mii de oameni. Asa ar fi demonstrat ca intradevar o iubeste, si ca isi merita numele (Dumnezeu e iubire) .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 21, 2022 1:13 pm

Poate avea "păcate", Paco. :-??
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Oct 30, 2022 4:27 pm

Voi reveniti la "de ce se intampla rele?" si "de ce permite Dumnezeu rele?". Repet, daca Dumnezeu intervenea de fiecare data cand noi voiam sa facem rau, oare mai aveam libertate? Daca aveam "libertatea" de a face doar bine, mai eram liberi? Asa era in comunism, aveai voie sa face doar ce voia regimul, si nu prea sunt recunoscuti pentru libertatea oferita oamenilor. Traim in un mediu poluat, exploatat la maxim, in care sunt introduse deliberat otravuri in pamant pentru extragerea pietre pretioase, metale pretioase, petrol, etc. Cati oameni s-au nascut handicapati din cauza unor vaccinuri?! Suportam consecintele actiunilor noastre. Uite ultimul vaccin, cel pentru Covid, chiar din faza de testari o fata de 16 a ramas paralizata. Nu paralizata si atat, nici nu mai poate respira singura. E vina lui Dumnezeu? Nu putem sa fim atat de infantili incat sa persistam in comportamente distructive si cand primim nota de plata sa dam vina pe Dumnezeu. Se nasc mii de copilasi dependenti de droguri pentru ca mamele au consumat droguri in timpul sarcinii, iar aceia raman cu handicap pe viata din cauza deciziilor luate de mamele lor. Nu e vina lor, dar nici a lui Dumnezeu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 31, 2022 8:12 am

Dream Catcher » Vin Oct 21, 2022 3:13 pm scrie:Poate avea "păcate", Paco. :-??

Eu vad in realitate cum unii oameni se chircesc de spaima, se imbolanvesc de frica, sau chiar mor.
Lucrurile acestea se intampla ca aceasta societate e stapanita de omul egoist, lacom, tiran, ucigas . . . toate acestea duc la astfel de diformitati.
Mai era acel fizician care a zacut zeci de ani in scaun cu rotile.
Pai e vinovat Dumnezeu ce a ajuns ala ?
Poate ca am gasi vina findca biologia nu a fost creata imuna la tot felul de virusi si bacterii ce ataca corpul . Dar tocmai ca era nevoie de o astfel de strategie pentru a scoate din existenta indivizi care refuza o credinta, ca suntem creaturi, creati de entitati extraterestre, si ca vor de la noi schimbarea "inimii". Altfel vor piere cei ce nu accepta credinta ca Dumnezeu e dragoste.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 31, 2022 8:15 am

Apropo, frica e cel mai mare dusman al constintei noastre, iar constinta dicteaza si cum va lucra biologia.
Deci cand mai vezi persoane foarte bolnave si afectate crunt, e findca au trait cu frica , unii chiar au fost maltratati de proprii parinti.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 8:59 pm

Lily » Dum Oct 30, 2022 7:27 pm scrie:Voi reveniti la "de ce se intampla rele?" si "de ce permite Dumnezeu rele?". Repet, daca Dumnezeu intervenea de fiecare data cand noi voiam sa facem rau, oare mai aveam libertate? Daca aveam "libertatea" de a face doar bine, mai eram liberi? Asa era in comunism, aveai voie sa face doar ce voia regimul, si nu prea sunt recunoscuti pentru libertatea oferita oamenilor. Traim in un mediu poluat, exploatat la maxim, in care sunt introduse deliberat otravuri in pamant pentru extragerea pietre pretioase, metale pretioase, petrol, etc. Cati oameni s-au nascut handicapati din cauza unor vaccinuri?! Suportam consecintele actiunilor noastre. Uite ultimul vaccin, cel pentru Covid, chiar din faza de testari o fata de 16 a ramas paralizata. Nu paralizata si atat, nici nu mai poate respira singura. E vina lui Dumnezeu? Nu putem sa fim atat de infantili incat sa persistam in comportamente distructive si cand primim nota de plata sa dam vina pe Dumnezeu. Se nasc mii de copilasi dependenti de droguri pentru ca mamele au consumat droguri in timpul sarcinii, iar aceia raman cu handicap pe viata din cauza deciziilor luate de mamele lor. Nu e vina lor, dar nici a lui Dumnezeu.

*într-un mediu :roll:

Dacă n-am fi cunoscut decît binele, ne-am fi considerat liberi!
Imaginează-ți asta: Toți oamenii se nasc fără nas. Își pot ei imagina ce este mirosul?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Noi 13, 2022 8:36 pm

Dream Catcher » Joi Sep 01, 2022 2:16 am scrie:Ahamz. Deci e fiul OMULUI, din ce spunea Ioan.

*din ceea ce
"in un" nu este gresit, mai ales nu in contextul unui forum. In stilul asta incepem sa discutam daca "ahamz" este corect.

Revenind la lucruri serioase, nu frustrarile unora.
Exemplul tau este prost, nu putem inventa noi un nas sa ni-l atasam. Adica sa zicem ca am putea in mii de ani,ne putem implanta chip-uri care sa ne ajute sa analizam electronic ceea ce vedem, precum in Robocop. Iti poti folosi palma sa mangai sau sa lovesti, este o alegere. Nu exista crima inainte ca primul om sa aleaga sa faca o crima. Crima este o alegere, iar daca Dumnezeu ii oprea mana,, ii oprea libertatea. Adam si Eva au mancat din pomul cunoasterii tocmai pentru a prelua deciziile, pentru a decide singuri ce este bun si ce este rau. Pana la urma asa i-a spus Evei sarpele, ca vor fi dumnezei, vor cunoaste ce este bine si ce este rau. A se vedea ca imediat dupa ce au mancat s-au ascuns de rusine ca erau goi, subit a aparut revelatia.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Noi 19, 2022 2:07 pm

M-ai făcut frustrat... :(
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Sâm Noi 19, 2022 7:35 pm

Lily » Dum Noi 13, 2022 10:36 pm scrie: Nu exista crima inainte ca primul om sa aleaga sa faca o crima.

Crima inainte de a fi savarsita exista in minte, exista intentia si apoi fapta.
Libertate dar se pare ca exista sanctiunidrastice pana la ucidere din partea divinitatii.
Spre exemplu evreii dupa ce au iesit din Egipt , cand Moise a urcat muntele si evreii si-au facut un vitel de aur, Moise imparte tabara si pune pe unii sa-i ucida pe ceilalti. Ei bine aceasta actiune atat a lui Moise cat si faptul ca a fost aprobata de Dumnezeu , echivaleaza cu crima deosebit de grava. Si acolo erau si copii, care au capacitatea de a invata.
Crimele divinitatii sunt extrem de grave , si se pare ca acesta e si motivul pentru care crimele savarsite de David nu sunt considerate de luat in seama.
Parerea mea e ca modul cum divinitatea a gestionat libertatea omului inseamna mai mult ca nu ii pasa de cei care mor. Spre exemplu nu protejeaza pe Abel insa protejeaza pe Cain. Plus ca se face ca nu stie ce s-a intamplat cu Abel, gestul asta imi pare unul ciudat findca dupa atributele de atotcunoscator , ar fi trebuit sa prevada si sa evite uciderea lui Abel chiiar daca Cain are libertate. De exemplu de cate ori cineva are intentia sa ucida sa ii fie blocat simtul vederii. Si avertizat astfel , ca el sa constientizeze ca divinitatea ii cunoaste intentiile si asta e "pedeapsa" .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Lun Noi 21, 2022 11:12 am

Let's KILL god! :twisted:
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Lun Noi 21, 2022 3:27 pm

Da, de asta Iisus spunea ca daca urasti pe fratele tau ai savarsit crima, pentru ca gandul este prima treapta spre crima. De altfel am vazut ca sunt preoti care pun 7 sau 9 etape ale pacatului, incepand de la primul gand pana la fapta, etapa 7 sau 9. Cu cat te gandesti mai mult la ceva, cu atat este mai probabil sa savarsesti. De asta este bine sa iti schimbi gandul cat mai repede cu putinta, daca se poate chiar din secunda doi.
Este vorba de pacat si propagarea lui prin toleranta. Daca Dumnezeu zicea sa treaca cu vederea pacatul cu vitelul, atunci ajungeau niste pagani in pamantul promis. Sa nu uitam ca i-a plimbat prin desert 40 de ani, tocmai pentru a schimba generatia. Distanta dintre Egipt si Israel nu e asa mare, puteau ajunge in cateva luni, fara efort. Conteaza si cum faci lucrurile, nu doar ce faci.
Stia ce a facut Cain, si nu se facea ca nu stie, de altfel Cain s-a prins imediat, doar ca nu voia sa recunoasca ce a facut. Da, i-a salvat viata lui Cain, dar Dumnezeu a spus asta:
11. Şi acum eşti blestemat de pământul care şi-a deschis gura sa, ca să primească sângele fratelui tău din mâna ta.
12. Când vei lucra pământul, acesta nu-şi va mai da roadele sale ţie; zbuciumat şi fugar vei fi tu pe pământ".
13. Şi a zis Cain către Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare decât aş putea-o purta.

Daca Dumnezeu ne blocheaza vederea, nu mai suntem liberi. E ca si cum ne-ar lasa orbi daca nu Il iubim. Aia nu mai este libertate. El ne lasa sa vedem care sunt consecintele faptelor noastre cat sa intelegem de ce nu ar trebui sa facem rele. Daca Dumnezeu doar ne orbeste cand vrem sa facem rele nu vedem consecintele si credem ca El e rau ca nu ne lasa sa facem ce vrem. Nu e bine sa ucizi pentru ca acela poate are copilasi acasa care vor creste fara parinte, tulburati, deprimati, fara destule resurse. Daca Dumnezeu ar repara imediat toate concecintele atunci criminalul nu ar mai vedea la ce duce actiunea lui.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 27, 2022 3:58 pm

Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Dec 04, 2022 7:17 pm

Asta este o varianta optimista a unei lumi in care ateii conduc. Ne ajuta totusi sa vedem cum toate asa-zisele motive religioase folosite ca pretext pentru razboi se pot inlocui cu motive atee. Ba chiar in o lume atee razboiul este justificat.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 06, 2022 1:55 pm

Ai văzut episodul respectiv din "South Park"?
Știi care era motivul invocat pentru război?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Joi Dec 22, 2022 5:56 pm

Poate l-am vazut, dar chiar nu e suficient de interesant cat sa il retin.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Dec 31, 2022 1:04 pm

Nu te interesează viitorul speciei umane? ~X(
Dream Catcher
administrator
administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General