Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Petre Țuțea și ateismul

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Petre Țuțea și ateismul

Mesajde Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 2:47 pm

Din zisele acestui IMBECIL:

Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba

O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei maicii domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, astă moare așa, dihor

Eu cînd discut cu un ateu e ca și cum aș discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nicio legatură, ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nicio legatură. Credinciosul creștin e viu

Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă

Un om foarte apreciat de B.O.R.: https://www.crestinortodox.ro/credinta/petre-tutea-ateii-au-nascut-s-nascut-degeaba-69810.html
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Re: Petre Țuțea și ateismul

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 10, 2022 3:24 pm

ideea e ca pentru manifestarile noastre ar trebui sa ne raportam la o autoritate superioara, atat moral cat si legal.
Un ateu nu are asemenea arporturi. Poate ca daca e un om de rand va avea oarece teama de puterea legilor unui stat, dar daca e un rege si el se crede mai presus de lege atunci va fi convins ca legile date sub stapanirea lui nu il vizeaza si pe el.
Intr-o lume in care are loc dilutia puterii de stat omul se va raporta doar la propria putere si decizie. Va ucide sau va supune pe oricine nu are putere asupra lui.
In antichitate imparatul sau regele avea putere sa dispuna de viata oricui, avea putere sa porunceasca altuia cu privire la viata altcuiva. De aceea orice putere trebuie sa se raporteze la o putere superioara si care va hotari cu privire la decizile autoritatilor lumesti.
Stiu ca pare o limitare a libertatilor insa e necesar asta ca sa potolim nebunia si jigodismul din mintile unora.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 5:33 pm

Eu mă supun regulilor morale și, uneori, celor legale. Nu simt necesitatea unui zeu, pentru asta.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 17, 2022 3:03 pm

Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 4:33 pm scrie:Eu mă supun regulilor morale și, uneori, celor legale. Nu simt necesitatea unui zeu, pentru asta.

Legilor te supui tot timpul, mai putin regulilor moral, pe acestea din urma le respecti doar ca sa fii acceptat in societat.
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Apr 18, 2022 2:40 pm

Un om poate avea o conduită moral-civică și fără zeități idioate.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid

Înapoi la General