Pagina 1 din 1

Petre Țuțea și ateismul

MesajScris: Dum Apr 10, 2022 11:47 am
de Dream Catcher
Din zisele acestui IMBECIL:

Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba

O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei maicii domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, astă moare așa, dihor

Eu cînd discut cu un ateu e ca și cum aș discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nicio legatură, ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nicio legatură. Credinciosul creștin e viu

Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă

Un om foarte apreciat de B.O.R.: https://www.crestinortodox.ro/credinta/petre-tutea-ateii-au-nascut-s-nascut-degeaba-69810.html

Re: Petre Țuțea și ateismul

MesajScris: Dum Apr 10, 2022 12:24 pm
de Paco_ste
ideea e ca pentru manifestarile noastre ar trebui sa ne raportam la o autoritate superioara, atat moral cat si legal.
Un ateu nu are asemenea arporturi. Poate ca daca e un om de rand va avea oarece teama de puterea legilor unui stat, dar daca e un rege si el se crede mai presus de lege atunci va fi convins ca legile date sub stapanirea lui nu il vizeaza si pe el.
Intr-o lume in care are loc dilutia puterii de stat omul se va raporta doar la propria putere si decizie. Va ucide sau va supune pe oricine nu are putere asupra lui.
In antichitate imparatul sau regele avea putere sa dispuna de viata oricui, avea putere sa porunceasca altuia cu privire la viata altcuiva. De aceea orice putere trebuie sa se raporteze la o putere superioara si care va hotari cu privire la decizile autoritatilor lumesti.
Stiu ca pare o limitare a libertatilor insa e necesar asta ca sa potolim nebunia si jigodismul din mintile unora.

Re: Petre Țuțea și ateismul

MesajScris: Mie Apr 13, 2022 2:33 pm
de Dream Catcher
Eu mă supun regulilor morale și, uneori, celor legale. Nu simt necesitatea unui zeu, pentru asta.

Re: Petre Țuțea și ateismul

MesajScris: Dum Apr 17, 2022 12:03 pm
de Paco_ste
Dream Catcher » Mie Apr 13, 2022 4:33 pm scrie:Eu mă supun regulilor morale și, uneori, celor legale. Nu simt necesitatea unui zeu, pentru asta.

Legilor te supui tot timpul, mai putin regulilor moral, pe acestea din urma le respecti doar ca sa fii acceptat in societat.

Re: Petre Țuțea și ateismul

MesajScris: Lun Apr 18, 2022 11:40 am
de Dream Catcher
Un om poate avea o conduită moral-civică și fără zeități idioate.