Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Familie de atei explică poziția lor față de botez și religie

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Familie de atei explică poziția lor față de botez și religie

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 05, 2022 11:19 pm

Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Re: O familie de atei explică poziția lor față de botez și r

Mesajde Lily » Lun Aug 01, 2022 8:52 pm

Păi sunt muuulte probleme. Nu sunt printre cei care cred că dacă copilul nu este botezat nu ajunge in Rai dacă moare.Este doar o alegere, dar dacă Dumnezeu nu există de ce ar conta dacă il botezi sau nu? Adică pentru ce scandalul cu părinții lor pentru botez dacă nu cred că există un Dumnezeu?! :-? Mi se pare un pic ilogică treaba. Adică eu nu credeam in Iisus, dar când ai mei voiau să mergem la biserică mergeam cu ei, adică... de ce nu?! Pur și simplu le făceam lor pe plac. Dacă ei nu cred in Dumnezeu de ce preferă să iși asume scandalul cu părinții, posibilitatea de a nu putea inscrie copilul in grădiniță, etc.?! Nu ințeleg incăpățânarea lor spre a evita un gest inutil, după ei. La fel unii nu vor să se căsătoarească, dar vor părinții așa că fac nuntă pentru familie. Ăștia fug de biserică ca dracu de tămâie și nu ințeleg de ce dacă nu cred in un Dumnezeu.
Ok in esență oameni ok, dar de ce să fie copilul un om bun? Plus că cine definește ce este un om bun? Ei spun că om bun este cel ce nu face rău altuia, poate copilul ințelege altceva prin om bun. Poate ințelege om care este productiv, chiar dacă omoară zilnic câte un copil.
Până la urmă sunt societăți unde majoritari sunt ateii, gen China, dar asta nu inseamnă că nu pot exista creștini chiar in ciuda măsurilor luate de guvern (centre de reeducare, bătăi, inchisoare, etc.). Copilul este ferit de religie pentru că părinții nu cred, la fel cum alți copilași sunt duși la biserică pentru că părinții cred.
Cu partea de homosexualitate regret, dar este boală psihică. Nu o spun eu, o spun toți giganții psihologiei. In ultimii ani se tot fac studii pe tema homosexualității și sănătății psihice, iar rezultatele sunt ingrijorătoare.
După cum este descris mai sus, preponderența dovezilor sugerează că răspunsul la întrebarea „Persoanele LGB au prevalențe mai mari de tulburări mintale?” este da.
https://www-ncbi-nlm-nih-gov.translate. ... _tr_pto=sc
În Marea Britanie, adulții LGB au o prevalență mai mare a sănătății mintale precare și bunăstare scăzută în comparație cu heterosexualii, în special adulții LGB mai tineri și mai în vârstă. Identitatea orientării sexuale ar trebui măsurată în mod obișnuit în toate studiile de sănătate și în datele administrative din Marea Britanie pentru a influența dezvoltarea politicilor naționale și locale și furnizarea de servicii.
https://bmcpsychiatry-biomedcentral-com ... _tr_pto=sc
Constatările susțin dovezile recente care sugerează că tinerii gay, lesbiene și bisexuali prezintă un risc crescut de probleme de sănătate mintală, aceste asocieri fiind deosebit de evidente pentru măsurile de comportament suicidar și tulburări multiple.
https://jamanetwork-com.translate.goog/ ... _tr_pto=sc

Cine ii minte că este bine ceea ce fac nu ii iubește. Dacă acești părinți intenționează să își susțină copilul in homosexualitate il vor distruge. Un om responsabil iși iubește copilul, dar il va ghida in o direcție care să ii aducă fericire, chiar dacă acest lucru va insemna să ii conteste anumite decizii. Il iubești spre normalitate. Nu il susții in ceea ce il va distruge doar pentru că așa ți se spune la tv.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Sâm Aug 13, 2022 2:42 pm

Ai dreptate. Parțial.
Dap. Cei din LGBT au mai multe șanse de a ajunge la suicid sau alte tulburări psihice. Dar asta nu vine prin magie. Ci din cauza creștinilor și a celor care îi condamnă.
Ia să fie acceptați și iubiți, pentru ceea ce sunt, să vezi cum scade rata suicidară. :)]-
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Aug 14, 2022 7:07 pm

Greșit! Studiile nu sunt făcute pe populații unde homosexualitatea este văzută ca o boală, ci pe subiecți din societăți deschise, gen marea Britanie, SUA, etc. Aici se poate aplica chiar psihologia bunului simț și e cam logic că dacă un om tot își schimbă orientările ceva nu este in regulă. Ajung homosexuali pentru că au probleme, la fel ca travestiții. Trebuie să te accepți așa cum ești, dacă te tot schimbi ai o problemă psihică care nu trebuie imbrățișată, ci tratată. A se vedea in SUA unde ăștia azi sunt bărbați, mâine femeie, poimăine EI, după animale, după inventează pronume.Nu e o intâmplare că majoritatea homosexualilor au fost abuzați sau au trecut prin experiențe sexuale traumatizante. Sunt bolnavi iar societatea ii aplaudă in loc să ii trateze. Creștinii nu urăsc homosexualii, din contră, ii iubesc, de aceea vor să ii indrepte spre normalitate, spre vindecare. Ii urăsc cei ce le aplaudă suferința.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 15, 2022 4:44 am

Dream Catcher » Sâm Aug 13, 2022 4:42 pm scrie:Ai dreptate. Parțial.
Dap. Cei din LGBT au mai multe șanse de a ajunge la suicid sau alte tulburări psihice. Dar asta nu vine prin magie. Ci din cauza creștinilor și a celor care îi condamnă.
Ia să fie acceptați și iubiți, pentru ceea ce sunt, să vezi cum scade rata suicidară. :)]-

In acelasi mod de abordare poti considera si criminalii, hotii, escrocii . . . . ca se sinucid findca nu sunt iubiti si acceptati asa cum sunt . . . .
Dragule, omul daca nu are capacitatea sa recunoasca, ca are ceva la cap, nici o sansa sa se vindece. Deci in primul rand trebuie sa inteleaga si sa accepte ca are probleme la cap, si apoi sa caute consiliere si tratament de specialitate .
Ca nu cred eu ca te poate ajuta altcineva daca tu esti convins ca esti sanatos insa altii sunt ei care te imping la suicid.
Eu vad sinuciderea ca pe un act de lasitate, de egoism si prostie. Si pana la urma daca ii reuseste inseamna ca am scapat de un prost. Si din ce observ, barbatii sunt predispusi la acte de suicid. Nu e bai, raman mai multe femei barbatilor ce iubesc femeile si ne bucuram de viata. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 2:21 pm

Eu mă gîndesc la suicid. Uneori. Sînt prost? :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Aug 21, 2022 4:30 pm

Oarecum. Orice om se gândește așa fugitiv in momente dificile, dar este o prostie să renunți la ce cunoști la ceva necunoscut. Chiar astăzi mă uitam la un clip cu un medic care se ocupă doar de pacienți din hospice și ingrijiri paleative, adică muribunzi. Spunea că ateii sunt foarte speriați inainte de moarte in timp ce creștinii sunt foarte relaxați și impăcați cu situația. Este firesc, creștinul știe ce il așteaptă, in timp ce ateul trebuie să afle răspunsul și ii este foarte teamă pentru că nu știe ce il așteaptă.Aici viața este normală, in o altă lume nu se știe. Pe mine ca agnostică mă speria gândul de a exista ulterior morții pentru că imi dădeam seama că este foarte improbabil să ies bine.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Sep 01, 2022 12:14 am

Cum îți explici că mari filosofi vorbeau despre inutilitatea vieții? Cineva a spus "a fi sau a nu fi; asta e întrebarea".
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Sep 04, 2022 6:10 pm

Viața fără Dumnezeu nu are niciun sens. Sigur că se pune intrebarea. Mulți dintre filosofii vremii erau atei sau umblau după zeitățile venerate atunci, deci iși puneau intrebarea. Fiind un Dumnezeu intrebarea nu există. Viața este ca un vis, trece de nici nu realizezi. Parcă ieri eram in școala generală, anii ăștia au zburat. Este absurd să bați monedă pe viața de aici care trece cât ai bate din palme și să ignori eternitatea. Cu Dumnezeu ai o eternitate de iubire cu cineva care te-a trimis aici cu o misiune. O termini și te duci să stai fericit o eternitate cu restul celor dragi.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Vin Sep 09, 2022 11:11 am

Lily » Dum Sep 04, 2022 8:10 pm scrie:Viața fără Dumnezeu nu are niciun sens. Sigur că se pune intrebarea. Mulți dintre filosofii vremii erau atei sau umblau după zeitățile venerate atunci, deci iși puneau intrebarea. Fiind un Dumnezeu intrebarea nu există. Viața este ca un vis, trece de nici nu realizezi. Parcă ieri eram in școala generală, anii ăștia au zburat. Este absurd să bați monedă pe viața de aici care trece cât ai bate din palme și să ignori eternitatea. Cu Dumnezeu ai o eternitate de iubire cu cineva care te-a trimis aici cu o misiune. O termini și te duci să stai fericit o eternitate cu restul celor dragi.

Nu stiu ce intelegi tu din asta insa pentru mine viata nu are sens daca ea nu e traita cu dragoste.
Multi din vechime credeau fiecare in felul lor intr0un zeu sau dumnezeu, cum e la musulmai spre exemplu, si acestia nu stiu decat maceluri, decapitari, certuri . . . . deci viata are sens doar daca simti ca esti iubit si la randul tau iubesti. Asta pentru fiintele spirituale. Ca si pestii, fluturii traiesc, sau soarecii . . . si toata viata lor traiesc intr-o frica continua. Aia nu e viata, e calvar, e tortura, e moarte curata. Chiar daca stii ca exista un dumnezeu, daca nu ai convingerea absoluta ca e iubire, atunci nu are sens sa traiesti.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Dum Sep 11, 2022 5:34 pm

Păi aici este o problemă. Nu toți oamenii sunt iubiți de alți oameni. Dacă ignori existența lui Dumnezeu, care este sursa iubirii, nu cred că poți trăi o viață cu dragoste. Ai nevoie de un destinatar al iubirii. Dacă destinatarul nu iți vrea iubirea?! Nu cred că poți trăi in iubire fără Dumnezeu.
Nu consider că toți musulmanii trăiesc așa cu decapitări și altele. Ei incearcă să traiască o viață spirituală așa cum știu ei, cu regulile lor, doar că religia lor nu le oferă iubire și siguranță, cele mai importante elemente ale vieții umane.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Sep 17, 2022 10:32 pm

Lily » Dum Sep 04, 2022 9:10 pm scrie:Viața fără Dumnezeu nu are niciun sens. Sigur că se pune intrebarea. Mulți dintre filosofii vremii erau atei sau umblau după zeitățile venerate atunci, deci iși puneau intrebarea. Fiind un Dumnezeu intrebarea nu există. Viața este ca un vis, trece de nici nu realizezi. Parcă ieri eram in școala generală, anii ăștia au zburat. Este absurd să bați monedă pe viața de aici care trece cât ai bate din palme și să ignori eternitatea. Cu Dumnezeu ai o eternitate de iubire cu cineva care te-a trimis aici cu o misiune. O termini și te duci să stai fericit o eternitate cu restul celor dragi.

Pot să borăsc? :sick:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde reality24 » Sâm Sep 24, 2022 2:56 pm

Îți vine să vomiți când te gândești la eternitate. Ar fi bine să-ți păstrezi alimentele în organism și să le digeri în voie ca să acumulezi energie.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Lily » Dum Sep 25, 2022 1:53 pm

Este trist, va limitati existenta la aici, iar aici nu e chiar Rai-ul pe Pamant. Daca existenta noastra s-ar rezuma la aici... trista existenta. Cati traiesc viata visurilor lor?! Viata aici este limitata. Bucuriile sunt limitate. De asta apostolii si-au dat viata cu o extrema usurinta pentru ca stiau ca viata de aici trece ca un vis, de parca nici nu a fost. Important este ce vine dupa ea, nu ea. Aici vom avea incercari, necazuri, asta a spus chiar Iisus, nu a spus ca vor trai fericiti aici, fara probleme. Avantajul este ca nimic din ce ti se intampla aici iti poate umbri bucuria finala, a vietii eterne. Aici poti avea un accident si sa ramai paralizat. Poti sa iti pierzi oameni dragi. Acolo ai tot ce ti-ai dorit, fara umbra necazului.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Lun Sep 26, 2022 2:10 pm

Ar fi frumos dac-ar exista viață după moarte. Din păcate, dacă omul moare, totul se pierde. Trebuie să ne trăim viața din plin cât timp existăm fizic. Toate poveștile din toate religiile referitoare la viața după moarte fac parte din arsenalul religios de prostire a maselor largi populare.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Lily » Lun Sep 26, 2022 6:41 pm

Nu tocmai. Adica manipularea maselor se face prin o religie sau prin ateism. Nu este nicio diferenta intre cele doua. Se tot incearca a se vinde ideea de ateism ca o forma de a elibera omul de lanturile religiilor, dar ar trebui sa ne amintim putin care au fost promotorii ateismului si unde este cel mai predominant ateismul. Ateismul a fost promovat de comunism/fascism/nazism, regimuri nu foarte prietenoase cu oamenii, ceea ce are logica, daca omul este doar un cumul de celule, de ce ar conta?! Orice timp de viziune religioas[ se poate folosi pentru manipularea maselor, dar in ateism nu exista reguli, merge orice. A se vedea SUA, unde mai nou crestinii sunt considerati teroristi, homofobici, etc. Vezi aici este o problema, poti manipula o viziune religioasa, dar dar daca respectiva religie are o baza independenta va fi foarte greu sa controlezi masele. A se vedea tentativele comunistilor de a obliga preotii sa faca ce vor ei. A se vedea Patriarhul Rusiei cred, care le spune acum rusilor ca ajung in Rai daca pleaca in razboi si mor pentru patrie. Vezi astea pot tine pentru cei neinteresati de religie, dar nu va tine cu oameni care stiu ce presupune crestinismul. In ateism regimul politic decide regulile, iar la americani acum regulile sunt ca daca crezi in matematica esti un rasist homofob. Daca contesti sexualizarea copiilor este un homofob nenorocit. Omul are voie sa isi spuna orice, inclusiv animal. In SUA se pun litiere la toaletele copiilor pentru cei care se identifica drept animale. Trebuie sa accepti ca un copil de 3 ani sa ia hormoni, daca asa vrea, indiferent ce spune parintele. Violatorii sunt bagati la inchisoarea de femei daca spun ca sunt femeie (unde violeaza pe rupte prizoniere). Ateismul este un pericol, intodeauna a fost, adica de cand s-a promovat prin marxism, in special. Istoria ateismului, asa cum il intelegem acum este destul de recenta incepe cel devreme in 1500, dar mai repede in secolul XIX. Intodeauna a avut scopul ca politica sa stabileasca valorile poporului.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Sep 27, 2022 1:00 pm

reality24 » Lun Sep 26, 2022 4:10 pm scrie:Ar fi frumos dac-ar exista viață după moarte. Din păcate, dacă omul moare, totul se pierde. Trebuie să ne trăim viața din plin cât timp existăm fizic. Toate poveștile din toate religiile referitoare la viața după moarte fac parte din arsenalul religios de prostire a maselor largi populare.

Dupa moarte nu exista viata. Din scrierile biblice ne incredem intr-o inviere ce va fi aplicata tuturor oamenilor.
Asa credeam aproape toti, ca la momentul mortii se pierde constinta celui care moare.
Totusi, nimeni nu pierde nimic daca moare cu speranta ca va fi inviat, iar timpul dintre moarte si inviere nu va fi sesizat.
Deci daca va veti trezi imediat dupa moarte, sa va cercetati trupul, veti constata un trup nou, si sa intelegeti ca asa ceva o poate face doar divinitatea.
Sa va bucurati cand veti fi inviati.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 1:37 pm

Și dacă NU VREM să fim înviați de Barosan? [-(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 2:33 pm

Lily » Lun Sep 26, 2022 9:41 pm scrie:Ateismul a fost promovat de comunism/fascism/nazism

Comunismul ține de extrema stîngă. Celelalte două, de extrema dreaptă.
Poți să-mi explici cum au susținut fasciștii ateismul? :-??
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Vin Sep 30, 2022 1:02 pm

Dream Catcher » Mar Sep 27, 2022 3:37 pm scrie:Și dacă NU VREM să fim înviați de Barosan? [-(

Faci o cerere scrisa . . . . glumesc .
Sunt convins ca va tine cont de dorinta fiecaruia.
Apropo, am o presimtire, ca tu te identifici cu fiul risipitor din parabola fiului risipitor.

De ce spun asta ? Findca Dumnezeu iubeste oamenii sinceri. Insa ii displac religiosii fanatici, ipocriti, fatzarnici.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Sep 30, 2022 3:55 pm

Și mie-mi displac fanaticii religioși. X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 5:53 pm

Pai de exemplu Mousollini a spus ca fascismul nu si-a creat propriul dumnezeu, ci propriile valori morale, suna cunoscut? Oare cine isi creeaza propriile valori morale?! Sigur nu religiosii, pentru ei valorile sunt stabilite de Dumnezeu.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Oct 14, 2022 11:54 pm

Nu știu unde bați.
Tu știi?
Nu cred...
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 7:09 am

Dream Catcher » Sâm Oct 15, 2022 1:54 am scrie:Nu știu unde bați.
Tu știi?
Nu cred...

Posibil sa ne dea exemple de valori morale stabilite de fascism.
Practic asta inseamna ca fascistii nu accepta valorile morale divine.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Joi Oct 20, 2022 8:29 pm

Dream Catcher » Sâm Oct 15, 2022 1:54 am scrie:Nu știu unde bați.
Tu știi?
Nu cred...

Bat la ateism, clar. Jesus! Voi va stabiliti valorile morale, sigur nu religiosii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Următorul

Înapoi la General