Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Joi Dec 15, 2022 2:02 am scrie:Dacă o să am vreodată urmași, o să-i educ întru ateism. Vreau să fie stăpîni pe picioarele lor și să-și ia viața în propriile mîini.
Avantajele ateismului le depășesc clar pe cele ale religiozității!
Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
reality24 » Dum Dec 18, 2022 5:43 pm scrie:Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
Ar trebui să se renunțe la acest obicei periculos pentru copii.
Manole » Mar Dec 20, 2022 5:46 pm scrie:reality24 » Dum Dec 18, 2022 5:43 pm scrie:Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
Probabil se va renunta cu noile generatii care sunt mai deschise la minte.
reality24 » Mie Dec 21, 2022 8:15 pm scrie:Manole » Mar Dec 20, 2022 5:46 pm scrie:reality24 » Dum Dec 18, 2022 5:43 pm scrie:Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
Ar fi bine, dar să nu uităm că trăim în România. Cultele religioase au o influență foarte mare asupra oamenilor și va fi foarte greu să se renunțe la obiceiurile strămoșești.
Manole » Joi Dec 22, 2022 11:39 am scrie:reality24 » Mie Dec 21, 2022 8:15 pm scrie:Manole » Mar Dec 20, 2022 5:46 pm scrie:reality24 » Dum Dec 18, 2022 5:43 pm scrie:Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
Ar fi bine, dar să nu uităm că trăim în România. Cultele religioase au o influență foarte mare asupra oamenilor și va fi foarte greu să se renunțe la obiceiurile strămoșești.
Au o influenta foarte mare mai ales asupra oamenilor simpli. LIpsa de educatie poate distruge o societate.
Manole » Joi Dec 22, 2022 12:39 pm scrie:reality24 » Mie Dec 21, 2022 8:15 pm scrie:Manole » Mar Dec 20, 2022 5:46 pm scrie:reality24 » Dum Dec 18, 2022 5:43 pm scrie:Manole » Dum Dec 18, 2022 9:52 am scrie:Botezul se face pentru rude, dar trebuie sa gasesti un popa mai istet ca sa nu-l bage de tot in apa, sa-i dea doar cu putina apa pe par, au asa am facut.
Au o influenta foarte mare mai ales asupra oamenilor simpli. LIpsa de educatie poate distruge o societate.
Lily » Sâm Dec 31, 2022 11:17 pm scrie:Este foarte discutabil. Probabil ca biserica primeste mai mult decat da (la institutie ma refer), dar crestinii afiliati bisericilor sigur dau mai mult, cel putin acopera diferenta dintre ceea ce primeste biserica si ceea ce da (daca exista o diferenta).
Ti-as recomanda sa te mai interesezi despre "UNICEF" si"Crucea Roșie", sunt muuuulte interese la mijloc, si muuulti bani care se cam evapora cumva.
Lily » Dum Ian 08, 2023 5:34 pm scrie:Dumnezeu a stabilit preotii, neamul preotesc. Nu ai nevoie de preot cat sa vorbesti cu Dumnezeu, ci ai nevoie de preot ca pastor, cat sa te ajute sa nu te ratacesti.
Poti sa te rogi la Dumnezeu singur in camera ta si te aude si iti raspunde. Preotul te ajuta sa vezi unde gresesti si sa te indepartezi de greseli. Fara preot poti incepe sa ignori rugaciunea, mai ales daca o duci bine, si sa incepi sa-ti permiti mai multe. Sa ignori postul, etc.
reality24 » Joi Ian 12, 2023 6:33 pm scrie:Lily » Dum Ian 08, 2023 5:34 pm scrie:Dumnezeu a stabilit preotii, neamul preotesc. Nu ai nevoie de preot cat sa vorbesti cu Dumnezeu, ci ai nevoie de preot ca pastor, cat sa te ajute sa nu te ratacesti.
Poti sa te rogi la Dumnezeu singur in camera ta si te aude si iti raspunde. Preotul te ajuta sa vezi unde gresesti si sa te indepartezi de greseli. Fara preot poti incepe sa ignori rugaciunea, mai ales daca o duci bine, si sa incepi sa-ti permiti mai multe. Sa ignori postul, etc.
Mulți popi nu fac la rândul lor ceea ce-i îndeamnă pe oameni să facă. Mint de-ngheață apele și se gândesc doar cum să rămână cu cât mai mulți bani din cei adunați de la oameni sau din cei care le trec prin mâini.
Lily » Dum Ian 15, 2023 7:41 pm scrie:Fa ce spune preotul, nu ce face! Sunt oameni, sigur ca sunt supusi greselii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii ignori. Orice om greseste, orice om se lacomeste, nimeni nu e perfect. Doar Dumnezeu este perfect. Preotul cunoaste regulile lui Dumnezeu, indiferent daca le respecta sau nu, deci stie unde sa iti atraga atentia. E ca un consilier de cuplu, nu inseamna ca el are casnicia perfecta, dar recunoaste regulile si stie sa iti arate unde gresesti cat sa-ti poti repara relatia cu Dumnezeu.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] şi 39 vizitatori