Moderatori: Manole, Paco_ste
Dream Catcher » Joi Mar 31, 2022 5:12 pm scrie:Dar u cum citești o carte veche de 2000 de ani?
U de ce nu "evoluezi"?
Dream Catcher » Dum Apr 10, 2022 1:02 pm scrie:Eu nu fac toate alea, fără ajutorul unei... cărticele dubioase.
Lily » Dum Apr 17, 2022 3:17 pm scrie:[...]
cine decide dacă minciuna e bună sau rea?
Lily » Dum Mai 22, 2022 4:57 pm scrie:Păi dacă pun un pescar să scrie mă aștept că nu va scrie la fel de bine ca un om invățat. In timp ce Biblia este scrisă foarte similar. Nu prea identific diferențe in model de scriere, in condițiile in care Biblia este scrisă, cu mânuța lor, de 30-40 de autori. Vorbim de minim 30 de autori cu diferențe de mii de ani intre ei. Nu mai vorbim că unii aveau școală, alții nu. Imi e greu să cred că puteau scrie la fel toți in condițiile in care sunt diferențe de minim 3000 de ani intre ei. Nu e rațional să crezi că au fost scrise de oameni diferiți. Există un autor, iar acela este Dumnezeu. Tu și cu mine avem un stil de a scrie diferit, deși suntem frați, trăim in aceeași perioadă, avem studii similare, etc.
Paco_ste » Lun Mai 23, 2022 5:38 pm scrie:Lily » Dum Mai 22, 2022 4:57 pm scrie:Păi dacă pun un pescar să scrie mă aștept că nu va scrie la fel de bine ca un om invățat. In timp ce Biblia este scrisă foarte similar. Nu prea identific diferențe in model de scriere, in condițiile in care Biblia este scrisă, cu mânuța lor, de 30-40 de autori. Vorbim de minim 30 de autori cu diferențe de mii de ani intre ei. Nu mai vorbim că unii aveau școală, alții nu. Imi e greu să cred că puteau scrie la fel toți in condițiile in care sunt diferențe de minim 3000 de ani intre ei. Nu e rațional să crezi că au fost scrise de oameni diferiți. Există un autor, iar acela este Dumnezeu. Tu și cu mine avem un stil de a scrie diferit, deși suntem frați, trăim in aceeași perioadă, avem studii similare, etc.
In acele vremuri putine persoane aveau darul scrierii si citirii. Insa printre evrei lucrurile stateau un pic mai bine decat la alte popoare. Preotii se ocupau deseori de educatia copiilor.parintii erau ocupati cu bunastarea familiei.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 35 vizitatori