Moderatori: Manole, Paco_ste
A nu se ințelege că cred in Dumnezeu doar pentru că este bun și iubitor, credeam la fel și dacă era un sadic care ne tortura. Nu imi plăcea, dar cât timp dovezile Il indicau, tot credeam in El.
Răman la intrebarea mea, ce a adus bun ateismul societății?
î.e.n.
arâtat
înșeală
îndoctrinarea atee
Nu sunt o adunătură de legende, ți-am prezentat punct cu punct de ce nu seamănă ideile Bibliei
Nu respect cuvântul Bibliei?????? Unde? Arată-mi să mă indrept!
Avem intr-adevăr Revoluția Științifică (baza formei de știință actuală) care a fost făcută exclusiv de creștini, 0 atei
TOLERANȚĂ RELIGIOASĂ?????????? GLUMEȘTI!
Apoi ultimul punct este legat de etica seculară care iar are ca unic scop excluderea religiei.
Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
Femeii* nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici** să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
Căci întâi a fost întocmit Adam* şi apoi Eva.
Şi nu Adam* a fost amăgit, ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.
Ideea de bază a Bibliei este iubirea, și da, cronologic este prima cu o asemenea abordare.
1.Cred că exact asta face biserica, le vorbește creștinilor in cântări, psalmi, etc. Eu am o adaptare.
2.Nu sunt măritată, deci de asta scap. Ca idee, in mare parte sunt de acord, dar dacă ințelegem contextul. Trebuie să te uiți ce i se spune și soțului. Dacă soțul te iubește precum spune Dumnezeu, atunci ai tendința să il asculți mai mult. Uite, aici aș merge puțin spre Iisus cu mireasa Lui. Il poti inlocui pe Iisus cu cea mai frumoasa femeie de pe Pământ, cea mai cuminte, cea mai ințelegătoare, care te soarbe de privi de dragoste, se topește după tine, ești unicul bărbat pe care și-l dorește, are ochi doar pentru tine. Cam cum ai trata o astfel de femeie? Eh Iisus e cam varianta masculină a acelei perfecțiuni, și da, tinzi să iubești și să asculți un bărbat atât de iubitor. dacă soțul iși iubește soția așa cum a spus Dumnezeu, atunci sigur nevasta de drag il va asculta.
3.Sigur, asta o avem și acum in biserică, preoții se roagă pentru lideri pentru toți stăpânitorii, dar iar, aici omiți esențialul, iisus a spus să iți iubești chiar și dușmanul. Prietenul și-l iubește și păgânul, noi suntem chemați să ii iubim pe toți. De asta creștinismul are roade, ateismul nu.
Cred că tu avea rolul de a-mi demonstra că ateii au avut un rol in știință,
inchizitia a vizat creștinii, nu ateii, nu oamenii de știință. Cruciadele erau legate de interese politice, in general cucerirea Țării Sfinte, oricum tot nimic cu știința sau ateii.
ignorați că astăzi sunt creștini omorâți în țării ateiste doar pentru că sunt creștini
plus că există biserică dedicată ateilor,
Vreți ca oamenii să creadă că sunt doar niște celule nesemnificative care au apărut subit in univers, fără vreo intervenție divină și fără vreun scop, dar vreți să ii convingeți că e foarte important să nu fie creștini, deși ei sunt irelevanți. Intreaga lor existență este irelevantă, dar este foarte important să nu fie creștini. Logică de ateu.
Subestimezi nebunia umană. Na poftim.
https://www.factschurch.com/
Cred că trebuie inainte să dovedești principiile ateiste, ceea ce văd că nimeni nu poate. Ți-am spus, credința ateilor este mult peste cea a creștinilor. Noi credem in baza a ceva, in baza unei cărți, unei relații, in baza a ceva. Voi credeți in baza a... nimic.
Cred în Vechiul Testament, doar. Se apropie de ceea ce știm din istoria civilizațiilor.
Shootankamon scrie:Adica tu crezi ca ceea ce este scris in vechiul testament este 100% real ?
Cine a scris Noul Testament? Sa fie macar ceva real de acolo?
Dream Catcher scrie:Cred în Vechiul Testament, doar. Se apropie de ceea ce știm din istoria civilizațiilor.
Era și un post TV. Discovery Civilisation. Dar nu mai există.
bozvaciSiylbaru scrie:Dream Catcher scrie:Cred în Vechiul Testament, doar. Se apropie de ceea ce știm din istoria civilizațiilor.
Era și un post TV. Discovery Civilisation. Dar nu mai există.
Nu ai citit nici biblia macar
Altfel spus, este ilogic, nu se incadrează in principiile logicii. Nu sunt dovezi pro, dar sunt dovezi contra.
Orice om rațional trebuie să aibă o justificare pentru poziția lui
Păi prin natura cuvântului relație, poate implica un obiect, deci da, ai o relație cu mașina ta. Dacă imi spui că mașina ta comunică verbal cu tine atunci da, aș cam ridica din sprâncene.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 37 vizitatori