de Lily » Mie Oct 25, 2023 4:19 pm
Hm, interesant. Ei am inceput să recitesc Biblia cap coadă (citesc cam constant, dar in general am cărți favorite) și pot să spun că crimele de care vorbești sunt niște aberații. Văd un Dumnezeu EXTREM de blând, iubitor, răbdător care stă ani de zile să le spună oamenilor să nu mai omoare, să nu iși inșele vecinii, să ocrotească sărmanii. Văd un Dumnezeu care suferă pentru relele făcute de oameni. Văd un Dumnezeu care lasă mai mult decât suficient timp pentru căință. Văd EXACT Dumnezeul pe care Il CUNOSC.Un lucru il pot spune cu certitudine, cine a scris Biblia este bine merci astăzi, perfect in viață, acela este Dumnezeul pe care Il cunosc, ii recunosc simbolurile folosite, inima pentru oițele Lui, modul de a se adresa, etc. Acum tu poți să spui câte in lună și stele că noi visăm, nu facem diferența dintre ficțiune și realitate și alte aberații, dar spre diferență de ceea ce crede ateul, nu știe tot. Dacă ceva nu vezi, nu inseamnă că nu există.
Teoretic comenzile vocale s-ar putea incadra in relație, dar nu la asta mă refeream, normal.
Poți spune că comunici cu Mazda, și poate te-aș crede pentru că există demoni, plus că știu că există o lume pe care nu o vedem. Nu cred că singurul invizibil este Dumnezeu. Până la urmă se practică spiritismul de milenii.
Mazda era o zeitate de prin Persia, din câte știu. Se speculează că e menționată și pe la indieni, dar ca spirit necurat. Practic e un fel de zeu al cerului, din câte imi amintesc și sincer nu văd nimic care să imi placă la el și care să ii dea credibilitate, in primul rând. Demoni pot exista un miliard, nu o să ii slavesc că există.
Așa cum povesteam despre cum am trecut la creștinism, inceputul a fost să intreb cine este Dumnezeu, nu imi păsa cine era, doar voiam să știu cine. Dacă era Allah, pe el il urmam. Ulterior, după ce am trecut la creștinism, am vrut să verific dacă creștinismul stă in picioare, deci l-am testat cu Allah și pot spune că este o aberație. Totul se bazează pe spusele lui Mahomed, deși Mahomed când a fost contactat prima oară de inger a spus că este posedat, dar soțiile l-au convins că nu, că este o revelație divină. Nu a vorbit niciodată direct cu Allah, doar cu ingeri. Mahomed sincer... nu era forte moral, cred că majoritatea musulmanilor l-ar intrece la moralitate. Mahomed nu știa dacă ajunge in Rai, a spus că Allah e așa inșelător incât și dacă ar avea un picior in Rai nu ar avea certitudinea că va ajunge in Rai. Apoi religia in sine nu e logică. Adică cei mai mari păcătoși sunt evreii și creștinii, dar când musulmanii mor păcatele lor sunt date creștinilor să le plătească ceea e absurd. Idealul musulmanului este să il urmeze pe Mahomed, dar Mahomed nu se știe dacă e in Rai, deci... e aberant.
Spre rușinea mea am cochetat cu ideea de Shiva, in toate tâmpeniile cu feng shui sunt și din astea, dar acum analizând sigur că este o aberație. Toată povestea este absurdă.
Musulmanii nu se inchină lui Iisus, dar cred că Iisus este in Rai, spre diferență de Mahomed care nu știa unde ajunge.
Ai uitat să mă intrebi de ce mă inchin lui Iisus. Mă inchin lui Iisus in primul rând pentru că Il CUNOSC. Il ador, ii ador fiecare particulă. Imi place felul Lui, imi place absolut TOT de la El. Nu este nici măcar un singur lucru care să nu imi placă. Pe cât Il cunosc mai mult, pe atât Il ador mai mult. L-am testat pe toate părțile și in toate modurile și pot spune că... e in altă divizie. Nu se compară cu nimic. Știe, poate, este. Știe cu mult inainte ce urmează să fac și mă avertizează. Poate să-mi schimbe direcția oricât de hotărâtă sunt să o iau in o anumită direcție, Știe exact ce și cum să facă. Sunt un om căpos, dar El e la alt nivel. Este Dumnezeu, este iubitor, este logic, este milos, este răbdător, este drept, este perfect. Cred că diferența majoră dintre cei ce venerează zeitățile de mai sus și mine este că eu imi CUNOSC Dumnezeul. Nu că știu chestii despre El, ci Il cunosc.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think