Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Suicidul

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Sinuciderea

Mesajde Lily » Mie Noi 02, 2022 4:21 pm

A spus clar, caile Lui nu sunt caile noastre si gandurile Lui nu sunt ale noastre, deci e cam firesc sa fim uneori cam nedumeriti. Acum suntem aici si am cam vrea numai bune aici, ceea ce clar nu se intampla. A spus ca aici vom avea incercari si suferinte, nu a spus niciodata ca aici vom fi vesnic fericiti si vom avea tot ce ne dorim. Avem totusi asigurarea Lui ca va fi cu noi in ciuda oricaror incercari. Asta este consolarea noastra.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Reclame

Mesajde Paco_ste » Vin Noi 04, 2022 1:51 pm

Lily » Mie Noi 02, 2022 6:21 pm scrie: Avem totusi asigurarea Lui ca va fi cu noi in ciuda oricaror incercari. Asta este consolarea noastra.

Nici de asta nu mai suntem siguri. In urma cu 2000 ani a fugit si isus, la fel si el a promis ca va fi cu noi tot timpul.
In realitate se ascund . Adica niste mincinosi.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde reality24 » Vin Noi 04, 2022 2:50 pm

Paco_ste » Vin Noi 04, 2022 3:51 pm scrie:
Lily » Mie Noi 02, 2022 6:21 pm scrie: Avem totusi asigurarea Lui ca va fi cu noi in ciuda oricaror incercari. Asta este consolarea noastra.

Nici de asta nu mai suntem siguri. In urma cu 2000 ani a fugit si isus, la fel si el a promis ca va fi cu noi tot timpul.
In realitate se ascund . Adica niste mincinosi.

În realitate, nu se ascund pentru că nu mai există, dac-au existat vreodată, că e posibil ca unele personaje din cartea de povești numită Biblie să fie fictive și li s-au atribuit trăsături și fapte exagerate. Orice politică are nevoie de minciuni pentru a atrage cât mai mulți adepți. Biblia și oamenii slabi care o înghit și o promovează reprezintă cel mai eficient instrument de manipulare a maselor, iar politicienii de la noi se folosesc din plin de acest instrument ca să câștige voturi. Ei sunt cei mai mari mincinoși. Având în vedere că sunt reprezentanții noștri și provin și ei din masele manipulate cu ajutorul religiilor, putem spune că ne mințim singuri.
reality24
level 2
level 2

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 06, 2022 12:23 am

Reality, ți se pare normal așa ceva?

România este stat LAIC, în puii mei! X( [-X
De-aia suntem, unde suntem.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Puncte de reputaţie: 882

Mesajde reality24 » Dum Noi 06, 2022 3:16 pm

Dream Catcher » Dum Noi 06, 2022 2:23 am scrie:Reality, ți se pare normal așa ceva?

Nu e normal să se facă un astfel de circ. Nu e nevoie de Biblie în situații de acest gen. Oamenii pot fi cinstiți și fără religie. Oricum, în România, politicienii mint de-ngheață apele jurându-se că spun adevărul și numai adevărul.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Lily » Dum Noi 06, 2022 4:36 pm

A spsus clar ca va pleca fizic, dar se va intoarce, dar nu vom ramane singuri, va fi Sfantul Duh cu noi, ceea ce s-a intamplat.
Ioan 14:3 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce* şi vă voi lua cu Mine, ca** , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.
Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt* Mângâietor1 , care să rămână cu voi în veac;
17şi anume Duhul* adevărului, pe** care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte, dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi† va fi în voi.
18Nu* vă voi lăsa orfani, Mă voi** întoarce la voi.
Ioan 16:7 Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul* nu va veni la voi, dar, dacă** Mă duc, vi-L voi trimite.

Acum hai sa ma intorc la simpaticii nostri prieteni Reallity si Dream, voi spuneti ca Biblia este o carte de basme (desi aici as avea multe de comentat privind spusele contemporanului filosof Jordan Peterson privind fascinanta imbinare a aparentului basm cu realitatea, dar ramane sa discutam pe tema asta alta data), dar niciunul dintre voi nu reusiti sa oferi argumente sau dovezi clare pentru sustinerile voastre. Eu spun ca nu existati, sunteti doar un boot (practic un cont autogenerat de un program), voi nu existati. Oare nu ar trebui sa aduc argumente pentru sustinerea mea? De ce va luati de statul laic cat timp nici nu existati? Cum imi dovediti ca existati cat timp eu REFUZ sa investighez existenta voastra? :tongue:
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Lun Noi 07, 2022 4:26 pm

Lily » Dum Noi 06, 2022 6:36 pm scrie:A spsus clar ca va pleca fizic, dar se va intoarce, dar nu vom ramane singuri, va fi Sfantul Duh cu noi, ceea ce s-a intamplat.
Ioan 14:3 Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce* şi vă voi lua cu Mine, ca** , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.
Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt* Mângâietor1 , care să rămână cu voi în veac;
17şi anume Duhul* adevărului, pe** care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte, dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi† va fi în voi.
Ioan 16:7 Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc, căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul* nu va veni la voi, dar, dacă** Mă duc, vi-L voi trimite.

Acum hai sa ma intorc la simpaticii nostri prieteni Reallity si Dream, voi spuneti ca Biblia este o carte de basme (desi aici as avea multe de comentat privind spusele contemporanului filosof Jordan Peterson privind fascinanta imbinare a aparentului basm cu realitatea, dar ramane sa discutam pe tema asta alta data), dar niciunul dintre voi nu reusiti sa oferi argumente sau dovezi clare pentru sustinerile voastre. Eu spun ca nu existati, sunteti doar un boot (practic un cont autogenerat de un program), voi nu existati. Oare nu ar trebui sa aduc argumente pentru sustinerea mea? De ce va luati de statul laic cat timp nici nu existati? Cum imi dovediti ca existati cat timp eu REFUZ sa investighez existenta voastra? :tongue:

Nu noi trebuie să venim cu dovezi că existăm. Ar fi foarte simplu să vorbim la telefon sau să intrăm în legătură directă pe cameră. Voi, cei care credeți în tot ce se minte prin Biblie ar trebui să veniți cu dovezi palpabile care să demonstreze că măcar unul din personajele venerate de voi există în vreo dimensiune din univers. Extratereștrii, dacă există pe undeva, cred că s-ar prăpădi de râs dac-ar afla ce idioțenii le trec prin cap oamenilor de pe planeta Pământ.
reality24
level 2
level 2

Mesajde Paco_ste » Mar Noi 08, 2022 8:02 am

Dream Catcher » Dum Noi 06, 2022 2:23 am scrie:Reality, ți se pare normal așa ceva?

Sper ca acele secvente sa nu duca la sinucideri in radul ateilor sau religiosilor. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 13, 2022 3:56 am

Lily » Dum Noi 06, 2022 7:36 pm scrie:A spsus clar ca va pleca fizic, dar se va intoarce, dar nu vom ramane singuri, va fi Sfantul Duh cu noi, ceea ce s-a intamplat.

*reality
*bot

N-ar trebui să te corectez din engleză, dar și u m-ai taxat pe scrierea cu "î" din "i".
Cum spuneam și pe alt topic, "marile" tale "dovezi" sunt biblia. ~X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Noi 22, 2022 4:24 pm

Relativ des imi apar cuvinte cu o litera dublata pentru ca inca nu sunt imprietenita cu laptopul. Cand am timp verific, cand nu, nu.
Nu te-am corectat pentru "î" din "i", ci pentru "sunt", printre multe altele.
Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 4:52 pm scrie:Cum adică nu ne-am dat noi viață? :?
De ce am avea dreptul să o luăm? Pentru că CICĂ am avea liber-arbitru.
Dacă eu îți dau ție o pungă cu căcat, ești obligată să o păstrezi? Nu ai voie să o arunci, dacă nu-ți place?
Poate unora nu le place "darul" vieții. De ce să ajungă în iad?

Uite si aici ce pleonasm cat China ai. :tongue:

Revenind la chestii serioase.
Crestinii nu se sinucid decat in cazuri extreme, deci secvente ca acelea sigur nu ne tulbura.
Extratereștrii nu exista, deci nu au pe ce tema sa rada.
Daca sunt programe care pot genera un boti care pot scrie pe forumuri de ce nu ar putea genera o imagine pe o camera sau o voce la telefon?! Sunt muuulte programe care transforma scrisul in vorba, deci de ce nu?! Chiar cred ca nu existati Pana la urma Sophia merge la emisiuni, vorbeste, dar nu e om, e un robot. Cred ca nu existati si consider ca oricine sustine ca existati este naiv si crede in basme, si nu, nu vreau sa dau dovezi. Dovediti voi ca existati! Voi cum vreti sa dovedim ca au existat personajele respective? De ce atunci cand eu va contest existenta trebuie sa demonstrez, dar voi cand contestati existenta personajelor tot eu trebuie sa demonstrez ca ele au existat? Da, am dovezi ca au existat, avem documente romane care atesta arestarea apostolilor, comunicate catre Cezar, etc. Stim ca au existat, asta nu este ceva contestabil. Nici macar savantii vostri nu mai contesta existenta personajelor, ci contesta divinitatea lui iisus. Ba mai mult, acum se considera ca da, apostolii chiar credeau ca Iisus a inviat, doar ca savantii vostri cauta explicatii alternative precum psihoza colectiva, etc.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Mar Noi 22, 2022 4:41 pm

se sinucid si ateii si crestinii, Doamne fereste ca e mare pacat
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 24, 2022 12:50 am

Lily » Mar Noi 22, 2022 7:24 pm scrie:Relativ des imi apar cuvinte cu o litera dublata pentru ca inca nu sunt imprietenita cu laptopul. Cand am timp verific, cand nu, nu.
Nu te-am corectat pentru "î" din "i", ci pentru "sunt", printre multe altele.

Este corect "sînt", nu "sunt". "Sunt" se citea tot "sînt".
A existat în limba română și litera "î", din "u". Și se scria "u", cu căciuliță. Nu îl am la tastatură!

De ce ești așa de sigură că nu există extratereștri?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Noi 24, 2022 2:24 pm

Vorbesti prostii, este "eu sunt" nu exista "eu sint". https://www.conjugare.ro/romana.php?conjugare=fi

Este absurd sa crezi ca vin extraterestrii, rapesc oameni sa faca experimente pe ei, se inteleg cu guvernele lumii sa stea ascunsi, dar in univers vedem 0 extraterestri. Pai cand era la noi carantina, deci impunere guvernamentala de a sta in case, tot unii ieseau. Asa ascultatori sunt astia? Este absurd. Daca atunci cand trimiteream nave vedeam peste tot civilizatii extraterestre da, avea logica. Asa faptul ca cica cumva stau doar pe aici prin jurul pamantului mi se pare foarte bizar.

Manole » Mar Noi 22, 2022 6:41 pm scrie:se sinucid si ateii si crestinii, Doamne fereste ca e mare pacat

E pacat de ei ca ajung la cazanel :)) Nu e chiar de ras, dar in fine, facem haz de necaz. Este mult mai improbabil ca un crestin sa se sinucida pentru ca ei au speranta chiar si atunci cand nu vad luminita de la capatul tunelului. Mai mult, am prezentat in un post anterior studii care arata ca rata sinuciderilor din randul ateilor este mult mai ridicata decat din randul crestinilor. ba mai mult, crestinii si evreii sunt pe ultimele locuri la sinucideri, in functie de religie.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Noi 27, 2022 4:07 pm

Nu vorbesc prostii! X( [-X
Se scrie "sunt", poate, dar se citește "sînt". Sau așa ar trebui. D.p.v. istoric!

Nu a zis nimeni că extratereștrii fac experimente sexuale pe noi și fac înțelegeri cu liderii noștri. Probabil sunt atît de diferiți încît, dacă i-am întîlni, ori nu i-am considera formă de viață, ori nici nu i-am vedea.

Nu e niciun căzănel. Asta e o prostie crasă! ~X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Dec 04, 2022 8:00 pm

Tu pe forum vorbesti sau scrii?

Pai daca sunt asa... imposibil de vazut/remarcat, de ce sa ne pese de existenta lor? Inteleg sa ne pese daca sunt super evoluati si vrem sa invatam de la ei, dar daca sunt niste viermi... cui ii pasa?!

Vezi tu daca e vreun cazanel sau nu. :)) :)) :)) :)) :))
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Dec 10, 2022 12:15 am

Eh! Asta e firea omului. Dorim să cunoaștem cît mai mult.
Dar revenind la topic: Tu de ce nu te sinucizi? :-?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Sâm Dec 10, 2022 9:22 pm

Pentru ca exista Dumnezeu. Daca credeam ca exista o posibilitate sa nu existe Dumnezeu ma sinucideam de mult.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Manole » Dum Dec 11, 2022 8:42 am

Dream Catcher » Dum Noi 27, 2022 7:07 pm scrie:Nu vorbesc prostii! X( [-X
Se scrie "sunt", poate, dar se citește "sînt". Sau așa ar trebui. D.p.v. istoric!

Se poate scrie si sunt si sînt. Aici incepe discutia daca gramatica e descriptiva, adica trebuie sa descrie cum vorbesc si scriu oamenii, sau prospectiva, adica trebuie sa le impuna cum sa vorbeasca si sa scrie. Oamenii de stiinta sunt de acord ca gramatica trebuie sa fie in primul rand descriptiva. Ea este prospectiva in ideea ca trebuie sa ii invete pe copii sau pe cei fara educatie scolara cum vorbesc si scriu majoritatea. Dar din momentul in care ai devenit un om educat poti avea propriile opinii si poti scrie si vorbi asa cum simti ca e corect. In momentul in care s-a impus in scoala scrierea "sunt", marea majoritate a oamenilor scriau sînt (da, am scris corect scriau si nu scria!). Elevii au fost obligati la acest model arhaic, ei neavand la momentul respectiv capacitatea sa faca o alegere informata. In plus, s-a facut abuz de metoda de coercitie pe care o reprezinta examenul, in sensul ca ori scrii cum zic eu (si da, au fost oameni pe care ii poti numara pe degetele de la o mana care au luat deciza - si nu erau dintre cei mai respectati din mediul academic, de altfel nu ati auzit de niciunul dintre ei), ori nu promovezi examenul. A fost un abuz si a fost incorect. Dar dupa ce te-ai facut frate cu dracul si ai trecut puntea, poti scrie asa cum simti ca e corect, iar multi care s-au sucit si au readoptat scrierea "sînt" sunt extrem de educati si stiu foarte bine de ce au facut-o. Dupa cum se poate vedea, eu nu am readoptat scrierea "sînt", dar nu pentru ca nu cred in ea, ci pentru a nu da posibilitatea semidoctilor sa ma critice gratuit.
Cam atat despre sinucidere. :D
Manole
moderator
moderator

Orientare religioasă: agnostic
Puncte de reputaţie: 485

Mesajde Dream Catcher » Lun Dec 12, 2022 3:30 pm

Mulțumim pentru lămuriri.
Mulți oameni deștepți, printre atei!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Sâm Dec 31, 2022 6:17 pm

Actualele norme impun scrierea cu "sunt", nu "sint", deci cine vrea sa scrie corect, asa trebuie sa scrie. Este gresit "sint" Daca ne limitam la gramatica e descriptiva incepem sa scriem "io" in loc de "eu". [-X
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Dum Ian 01, 2023 3:56 pm

Poi tocmai că e acceptat și "io".
Nu face tu nazism, din gramatică! [-(

Limba noastră-i o comoară, după cum a zis-o Alexei Mateevici.
Avem o limbă atît de frumoasă și atît de vie. Tocmai de-aia de la un dicționar, la altul, se vine cu modificări.

Eu vreau să promovez scrierea cu "sînt", în loc de "sunt". Pentru singular.
Nu mă împiedic eu de tine. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Re: Suicidul

Mesajde Lily » Dum Ian 08, 2023 3:48 pm

Nu este acceptat. Am impresia ca in DEX-ul din '98 a fost acceptat "io" si "ieu", dar evident ca s-a scos mizeria asta, radeau si curcile de noi.
Este gresit "sint". Asa au scris si aia pe usa "nu deschide-ti usa" pentru ca vor sa promoveze scrierea cu cratima. :tongue:
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 13, 2023 4:54 pm

De ce ar fi greșit "sînt"? Că spui u? :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Ian 15, 2023 4:46 pm

Pentru ca asa spun regulile. Nu este corect "sint", doar "sunt". O tii cu reguli imbecile, doar pentru ca acum acele reguli sunt sustinute ca fiind variantele corecte, dar pe asta o ignori. Ce profesor te mai dai daca nu respecti regulile in vigoare?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Ian 19, 2023 3:25 pm

Ți-am zis. Eu vreau să promovez un mod de scriere.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General