de Lily » Vin Feb 03, 2023 8:28 pm
Din cate stiu "io" a fost acceptat candva pentru a ajuta semi-analfabetii, probabil. Din cate stiu pana prin anii '50 se folosea apostroful ca ulterior sa se treaca la cratima. Nu stiu sigur, dar parca auzisem ceva similar, deci se poate spune ca a fost o vreme cand cratima nu exista, deci Ro-mania pot promova scrierea fara cratima. Oricum chiar si daca informatia respectiva este falsa, tot la inceputul scrierii umane sigur nu exista cratima, asta este clar.
Sincer nu garantez ca am dreptate, dar cred ca da, sinucigasii crestini ajung in Iad. Logica este ca crima este un pacat, iar fiind mort nu prea mai ai cum sa te caiesti ca te-ai "ucis". Poti sa te caiesti anterior, dar ideea caintei este de a te intoarce de la pacat. Nu merge cu "Doamne iarta-ma ca urmeaza sa ma duc sa ii dau in cap vecinului". Vreau sa fiu foarte clara, aici opiniile sunt impartite, unii sustin ca sinuciderea nu este o crima si cat timp esti crestin poti sa faci pasul, pana la urma multi din Biblie au vrut sa moara. Din experienta mea, chiar si cand ai ganduri din astea, Dumnezeu te tarasete departe de gand. Cred ca reusesc sa se sinucida doar acei crestini care au totul pregatit (gen pistol cu gloante), altfel iti strica planurile. Ai slabe sanse ca crestin sa poti face pasul.
Let My People Think