Din fericire avem sansa sa iesim din vis, nu intotdeauna cand ar trebui, sau cand vrem noi. Traind realitatea avem niste repere prin care ne dam seama ca e ireala o scena atunci cand ne aflam in vis. Numai ca uneori se intampla ca in vis sa dorim sa exploram . E un alt univers si mintea noastra o construieste la niste rezolutii nemaipomenite, incredibil de realiste. Am avut si momente cand trezit din vis doream sa reiau acelasi vis, sa continui, sperand la ceva nou. Dar care ar fi tragedia de a nu te trezi dintr-un vis placut ? Din ce am trait, din visele neplacute pana acum am avut sansa sa ma trezesc .
In rimul rand constinta opereaza in alt mod in timpul visului . Evident ca realitatea naturala nu ofera aceleasi performante si posibilitati ca in timpul visului, deci avem niste repere prin care ne dam seama ca suntem in prinsi in torentul viselor. Important e ca avem vise, uneori foarte reale incat nici nu ne dam seama de asta si doar un soc ne scoate din traseu.
Daca esti intr-un vis din care nu te poti trezi, oare nu este real? Adica daca viata ta este limitata la vis, oare nu asta este realul tau? Mai conteaza daca este sau nu un vis?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein Let My People Think
Matrix este doar un film. Chiar daca am trai in un vis, este irelevant cat timp nu putem sa ne trezim din el.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein Let My People Think
Nu e irelevant! Dacă realizăm că suntem într-un vis, atunci anumite legi ale fizicii pot fi încălcate. iisus s-a ridicat la cer. Iar în "Matrix", Neo ajunge să zboare. iisus readuce la viață un mort. Lazarus, parcă. În "Matrix", Neo o învie pe Trinity.
Dar dacă nu ai văzut "Matrix"-ul, nu putem aprofunda.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Vorbesti de legi ale vietii, deci tot irelevant este daca esti in un vis sau nu. Daca eu pot invia pe cineva aici in viata asta este relevant daca fac asta in un vis sau in realitate?Cat timp nu pot sa ies din vis este irelevant. Ceea ce tu spui este doar descoperirea unor secrete ale existentei, in vis sau realitate, dar tot irelevant este daca esti in vis sau nu. Iisus a mers pe apa, poate ca este o "setare" in viata asta care ne poate face sa mergem pe apa. La fel cum poti in vis sa nu cunosti secretele care te pot ajuta sa manipulezi visul la fel si in viata poti sa nu cunosti secretele ce te pot ajuta sa iti schimbi circumstantele.