Era utilă sau se puteau cheltui banii pe altceva?

Moderatori: Manole, Paco_ste
reality24 » Joi Dec 15, 2022 5:20 pm scrie:E o construcție inutilă pentru foarte mulți români. Politicienii și popii au făcut afaceri frumoase pe baza acestui proiect. Evident că banii îngropați în această construcție stupidă se puteau folosi în alte scopuri benefice pentru omul de rând.
Lily » Joi Ian 26, 2023 12:24 am scrie:Credinta insa te poate vindeca, cam de asta merg oamenii la moaste, mizand pe invierea soldatului aruncat langa un om cu har care murise, iar soldatul a inviat.
Lily » Joi Ian 26, 2023 12:24 am scrie:Iar daca este sa analizam un pic sistemul de sanatate, medicamentele, observam ca aproape orice medicament dauneaza altui organ si ai nevoie de alt medicament care sa te protejeze de efectul medicamentului. E un cerc vicios din care cam greu iesi. Rugaciunea nu are efecte adverse.
Lily » Mie Ian 25, 2023 1:26 am scrie:Pai cand ai iertare de pacate cam ai sanatate, deci nu prea ai nevoie de spital. Daca nu vrei iertare de pacate... atunci vei tot avea nevoie de sistem de sanatate.
Manole » Joi Ian 26, 2023 1:20 pm scrie:Lily » Joi Ian 26, 2023 12:24 am scrie:Credinta insa te poate vindeca, cam de asta merg oamenii la moaste, mizand pe invierea soldatului aruncat langa un om cu har care murise, iar soldatul a inviat.
Aici te contrazici cu conduita bisericii din prezent. BOR isi instruieste preotii sa trimita oamenii la spital. Desigur, in evul mediu nu era asa, si mai sunt si unii preoti imbecili care au ortodoxia lor si nu asculta de nimeni, cum sunt si acei guru care au religia lor, oameni si oameni peste tot. Pe pupatorii de cadavre nu ii intelege nimeni. Oricum tot e bine, altii le fac mai mult la cadavre decat sa le pupe. Asa, un pupic mic in lift n-a daunat nimanui
Lily » Joi Ian 26, 2023 12:24 am scrie:Iar daca este sa analizam un pic sistemul de sanatate, medicamentele, observam ca aproape orice medicament dauneaza altui organ si ai nevoie de alt medicament care sa te protejeze de efectul medicamentului. E un cerc vicios din care cam greu iesi. Rugaciunea nu are efecte adverse.
Sunt si preoti care dauneaza, nu doar medicamente. Din cand in cand mai apare cate unul in presa cu cate o grozavie. Unii te omoara la botez (acel ritual barbar - botezul e simbolic, nu ajuta la nimic scufundarea totala in apa, nici Iisus nu a fost scufundat de tot), altii daca nu te violeaza iti pun mana pe țâțe si ce mai ai pe acolo ca nici nu mai stiu, altii isi fac laba in fata liceului, asta ca sa ma rezum doar la evenimente recente aparute in presa, sa nu mai vorbim de cate sunt si nu apar in presa. Astea sunt reactii adverse la fel de rare (sau de dese) ca si la medicamente. Nothing is safe
Dar ca sa rezumam, discutia merge intr-o directie departe de orice nivel acceptabil chiar si de catre biserica in secolul XXI, ar fi bine sa ne oprim.
Dream Catcher » Vin Ian 27, 2023 12:04 pm scrie:Lily » Mie Ian 25, 2023 1:26 am scrie:Pai cand ai iertare de pacate cam ai sanatate, deci nu prea ai nevoie de spital. Daca nu vrei iertare de pacate... atunci vei tot avea nevoie de sistem de sanatate.
Asta e o prostie!
Toți bolnavii sunt atei. Și toți sănătoșii sunt creștini.
E o gîndire pur retrogradă.
Lily » Dum Ian 29, 2023 1:48 pm scrie:1.In ortodoxie nu exista vreun guru sau vreunul cu religia/ortodoxia sa.
Lily » Sâm Feb 04, 2023 12:55 am scrie:Guru se refera la hindusi, la religiile hinduse.
Este Teodosie Petrescu si este inlat cleric, nicio legatura cu vreun tip de guru. Imi place ce face pentru ca are curaj. Trebuie sa ai 0 credinta sa vrei sa te impartasesti ca sunt microbi. La fel cu Invierea, sa nu vina oamenii la biserica cat sa nu ia vreun virus, astea sunt prostii. Cu Daniel am o problema in modul de abordare a credintei, anume fara credinta. Teodosie incurajeaza crestinul sa aiba incredere in Dumnezeu, nu in puterea lui de intelegere. Daniel face ce i se spune, nu are personalitate.
Chiar ascultam un fost pustnic care face combinatii de plante care ajuta la vindecarea unor boli, si spunea ca venise cineva cu o problema la el si nu putea sa ajute asa ca a cerut ajutorul altor preoti, dar niciunul sa zicem ca nu s-a implicat destul, cu exceptia lui Teodosie. Nu sunt de acord cu tot ce spune Teodosie, dar sunt de acord cu promovarea credintei adevarate.
A venit un preot la voi, daca chiar nu credeati ce avea daca pupati crucea? Ce se intampla? Va explodau capatanile? Asta nu inteleg de la atei. Nu crezi, ok, asta pot sa inteleg. Nu pot sa inteleg de ce implicarea in respingerea crestinismului cat timp o persoana cu adevarat atee ar trebui sa aiba 0 interes fata de subiect. Cam ce implicare am eu in aplaudarea sau respingerea unicornilor. Voi alegeti sa contraziceti preotul cat timp o cale mult mai facila si mai putin conflictuala (pentru preot, voi si familie) este sa pupati crucea si gata.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: CommonCrawl [Bot] şi 38 vizitatori