Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Catedrala Neamului

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Catedrala Neamului

Mesajde Dream Catcher » Joi Sep 28, 2023 11:42 pm

Sper să pună o bombă, un arăboi kamikaze.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Shootankamon » Lun Oct 02, 2023 1:53 pm

Voi alegeti sa contraziceti preotul cat timp o cale mult mai facila si mai putin conflictuala (pentru preot, voi si familie) este sa pupati crucea si gata.

Lily, in aceeasi logica ti-as spune asta, nu ar fi mai usor sa recunosti ca biblia este doar o adunatura de texte si nu are minic real in ea, ar fi mai usor si pentru atei :D
De ce as pupa o cruce, doar sa fac cuiva pe plac ? De ce crestinii nu fac cum ii invata biblia si continua sa fie agresivi in promovarea credintei lor, construind biserici peste biserici, intrand in viata copiilor cu ghetele pline de noroi si alte asemnea porcarii ? Credinta ar trebui sa fie ceva intim, nu ceva ce expui public si incerci sa prostesti si pe altii, parca asa spune invatatorul vostru in noult testament, nu ?
Acel monstru de beton, numit catredala neamului, este o mare risipa de bani, o mare expunere a prostiei omenesti, atat si nimic mai mult, o groapa a banului public, in conditiile in care inca sunt scoli fara grup sanitar in incinta, spitale fara apa curenta, etc...
Nu cred ca va mai dura mult si vom ajunge ca in tarile africane, unde pe o strada sunt 20 de biserici, insa locuri de munca nu, saracie cat cuprinde, dar preoti cu duiumul, enoriasii creduli dau si ultimul banut in speranta ca vor apuca ziua de maine, si cred ca asta va fi soarta noastra, sa ne umplem de biserici ca apoi sa flamanzim cu ochii ridicati la cer in timp ce lacrimi na curg siroaie pentru ca ne-a calcat mercedesul BOR pe degetele de la picioarele goale, ca nu mai avem nici macar incaltari !
Shootankamon
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 496

Mesajde Dream Catcher » Lun Oct 02, 2023 1:57 pm

Eu mă întreb dacă Lily a auzit de porunca "să nu duci numele dumnezeului tău în deșert".
Ce înseamnă asta? Lily, u ce înțelegi?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Shootankamon » Mar Oct 03, 2023 1:48 pm

@Dream Catcher, nu te asptepta la un raspuns clar, la obiect sau rational, am tot auzit variante de raspuns la o astfel de intrebare, insa niciuna ancorata in realitate. Vezi tu, ateii nu sunt rationali, prin urmare nu pot rationa si intelege scripturile, iar acele porunci nu le lua ad-litteram! Acelasi lucru si despre o alta porunca, cea cu chipul cioplit, iar ai au casele pline de icoane ce infatiseaza diferite personaje, ce nici macar nu seamana unul cu altul (cum banuiesc ca ai vazut intruchipari ale lui Isus foarte diferite, sau ale fecioarei, cand nimeni nu are habar cum aratau).
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Mie Oct 04, 2023 5:21 pm

"Să nu iei numele domnului tău în deșert" se referă a la a nu îl menționa pe zeu, cînd nu e cazul.
Adică, nu poți să zici "nu știu unde dumnezeu mi-am lăsat pixul". Nu merge. E greșit d.p.v. creștinesc.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 09, 2023 6:50 am

@Dream Catcher "Să nu iei numele domnului tău în deșert" se referă a la a nu îl menționa pe zeu, cînd nu e cazul.
Adică, nu poți să zici "nu știu unde dumnezeu mi-am lăsat pixul". Nu merge. E greșit d.p.v. creștinesc.

ideea e sa nu ai in constinta momente de ura, manie si suparare, findca aceste stari degradeaza chiar creierul.

In urma cu cativa ani o statistica prezenta faptul ca religiosii adventisti au o viata si sanatate mai buna fata de normal.
O atitudine pozitiva , binevoitoare, iubitoare ,face ca organismul sa functioneze in parametrii excelenti.
Daca nu crezi asta zic sa urmaresti pe Bruce Lipton .
https://www.youtube.com/watch?v=COEgnA6xFpY

https://www.youtube.com/watch?v=xY9rFxW36uY
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Oct 09, 2023 9:20 pm

Un om beat, e mai fericit decît unul treaz.
Irelevant...
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Joi Oct 12, 2023 8:00 am

De aceea consumul de alcool nu e scos in afara legii.
Omul cauta fericirea si isi creeaza propriul rai unde sa-si odihneasca constinta.
Din pacate unii au nevoie de imagini , cu cat mai grandioase cu atat mai incitante .
Idolatria e prezenta chiar si la atei, cautand sa-si satisfaca dorintele sub diverse forme.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Shootankamon » Joi Oct 12, 2023 9:15 am

Idolatria e prezenta chiar si la atei, cautand sa-si satisfaca dorintele sub diverse forme.

Da un exemplu ca m-ai facut curios...
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Joi Oct 12, 2023 2:08 pm

Eu o idolatrizez pe Giulia Anghlescu. :oops:

Imagine

:x :x
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Shootankamon » Vin Oct 13, 2023 9:03 am

Eu o idolatrizez pe Giulia Anghlescu. :oops:

Nu stiu cine este, dar o pot idolatriza si eu? Macar odata :D
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Lily » Vin Oct 13, 2023 1:32 pm

Păcătoșilor! :)) :)) :)) Vedeți, de aia vă veți bronza la căzănele. :)) :)) :)) :)) :))

Acum fiind serioasă, Paco are dreptate. Este destul de normal ca adventiștii sau alții care iau in serios religia să fie mai puțin stresați, deci să aibă o viață mai echilibrată. Adică dacă e să spun pe scurt Biblia, exceptând moartea și invierea lui Iisus este Iubește pe Domnul Dumnezeul Tău, semenii și ai incredere in Dumnezeu. Dacă chiar crezi astea... care e motivul de stres? Dacă chiar crezi că este cineva care se ocupă de tine, cineva cu putere nelimitată, de ce să te stresezi? Ca ateu, dacă te uiți in jurul tău... cam ai motive de stres, mai ales că te consideri singur pe aici.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Dum Oct 15, 2023 11:47 am

Aici nu e politică. Nu ne luăm după cine promite mai mult.
Așa, și musulmanilor li se promit 77 de virgine. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde bozvaciSiylbaru » Dum Oct 15, 2023 4:11 pm

[ quote="Dream Catcher"]Eu o idolatrizez pe Giulia Anghlescu. :oops:

:x :x[/quote]
nu are legatura cu topicul :D Esti tu pacatos.

On topic: https://catedrala-nationala.ro/
https://catedrala-nationala.ro/conceptul-catedralei/

Bafta!
bozvaciSiylbaru
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 600

Mesajde Shootankamon » Lun Oct 16, 2023 8:34 am

Păcătoșilor! :)) :)) :)) Vedeți, de aia vă veți bronza la căzănele. :)) :)) :)) :)) :))

Da, dar macar eu ma voi bronza fericit :tongue: :tongue: :tongue:
Ca ateu, dacă te uiți in jurul tău... cam ai motive de stres, mai ales că te consideri singur pe aici.

Nope, eu n-am motive de stres, ma uit in jur si vad oameni cu greutati care se isi pun sperantele in zeitati, se duc se roaga si degeaba, cand vad ca rezultatul este 0 se streseaza mai tare, insa eu nu.
Cand am greutati nu ma plang, trec mai departe, traiesc viata din plin, ma bucur de ceea mi-a oferit viata, o sotie minunata si un copil minunat. Greutati au cu totii, insa in loc sa ma duc sa ma rog, in situtii dificile, eu analizez ce s-a intamplat si incerc sa remediez daca pot, daca nu trec peste si cu asta basta, nu are sens sa ma stresez, viata este prea scurta pentru asta!
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Paco_ste » Mar Oct 17, 2023 9:00 am

In acele vremuri nu era vorba de greutatile minore pe care le intalniti.
In acele vremuri era pericolul la tot pasul, pe langa foamete si boli.
Astazi religiosii spera la o societate fara coruptie, fara inselatori, fara abuzuri . . . . si mai ales la un sens al vietii.
Spre exemplu vreu o viata sigura si demna pentru familie, copii . In sa observi ca guvernantii sunt niste lichele ce cauta sa te tot constranga la tot felul de idei "marete" precum minoritati sexuale. Vezi tineri ce o apuca pe calea drogurilor si apoi ucid urcandu-se la volan. Vrei ca astfel de lucruri sa dispara dintr-o societate moderna, ei bine asta e promisiunea vietii vitoare, pe langa viata eterna.
Evident ca si savantii de azi cauta solutii pentru viata eterna, insa cu bagajul unei societati viciate de coruptie, minciuna, inselatorie . . .
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Shootankamon » Mie Oct 18, 2023 6:20 am

Vrei ca astfel de lucruri sa dispara dintr-o societate moderna, ei bine asta e promisiunea vietii vitoare, pe langa viata eterna.

Cred ca orice om normal la cap doreste asta, insa cred ca o vrea in cursul vietii lui, nu intr-o alta viata.... Realizezi ca acest lucru este ca si utopic, vrei ceva dar dupa ce mori, cu vine asta, este ca si cum ai spune ca ca ti-e sete, dar apa ai sa bei cand dormi!
Evident ca si savantii de azi cauta solutii pentru viata eterna, insa cu bagajul unei societati viciate de coruptie, minciuna, inselatorie . . .

Permite-mi sa nu fiu de acord, pana la urma societatea sunt noi, toti oamenii la un loc, iar cautarea nemuririi a inceput in urma cu multe secole. Daca sunt situatii in care un cercetator are o agenda personala si malefica, asta nu inseamna ca toti sunt la fel!
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Paco_ste » Mie Oct 18, 2023 3:30 pm

Cred ca orice om normal la cap doreste asta, insa cred ca o vrea in cursul vietii lui, nu intr-o alta viata.... Realizezi ca acest lucru este ca si utopic, vrei ceva dar dupa ce mori, cu vine asta, este ca si cum ai spune ca ca ti-e sete, dar apa ai sa bei cand dormi!

Oricum mori, asa ca acum nu poti spera decat la viata viitoare, ca in aceasta viata asa ceva nu se va intampla.
Permite-mi sa nu fiu de acord, pana la urma societatea sunt noi, toti oamenii la un loc, iar cautarea nemuririi a inceput in urma cu multe secole. Daca sunt situatii in care un cercetator are o agenda personala si malefica, asta nu inseamna ca toti sunt la fel!

Nici n-am spus ca toti suntem la fel.
Si tu daca ai avea un paradis , sunt convins ca ai face o selectie drastica. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Shootankamon » Joi Oct 19, 2023 5:28 am

Oricum mori, asa ca acum nu poti spera decat la viata viitoare, ca in aceasta viata asa ceva nu se va intampla.

Cu o moarte toti suntem datori !
Insa eu nu sper la o viata viitoare, eu incerc sa traiesc viata cat de bine pot si sa incerc sa las ceva in urma, oricat de mic ar fi acel ceva! Doar prin faptul ca ii dau copilului meu cea mai buna educatie posibila (in limita a aceea ce stiu si pot, coroborat cu contextul vietii) iar acesta, la randul lui, se va stradui sa faca aceste lucruri multa mai bine, asta inseamna aport in societate si ca iti traiesti viata. Sa sper la ceva ce nu stiu daca exista mi se pare o limitare, iar dogma crestina in ceea ce priveste viata de dupa moarte imi pare cea mai saraca!
Si tu daca ai avea un paradis , sunt convins ca ai face o selectie drastica. :D

Doar virgine inre 18 si 20 de ani... :) pe bune.... Daca as avea paradis nu as primi credinciosii, iar explicatia o voi da intr-o alta postare si doar daca sunteti convinsi ca sunteti pregatiti sa acceptati cee ce voi scrie! :twisted:
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Paco_ste » Joi Oct 19, 2023 11:29 am

Cu o moarte toti suntem datori !
Insa eu nu sper la o viata viitoare, eu incerc sa traiesc viata cat de bine pot si sa incerc sa las ceva in urma, oricat de mic ar fi acel ceva! Doar prin faptul ca ii dau copilului meu cea mai buna educatie posibila (in limita a aceea ce stiu si pot, coroborat cu contextul vietii) iar acesta, la randul lui, se va stradui sa faca aceste lucruri multa mai bine, asta inseamna aport in societate si ca iti traiesti viata. Sa sper la ceva ce nu stiu daca exista mi se pare o limitare, iar dogma crestina in ceea ce priveste viata de dupa moarte imi pare cea mai saraca!

De unde ideea ca esti dator cu moartea ?
Doar daca esti convins ca de moarte nu scapi.
Oferi ce e mai bun din tine findca iubesti.
Nu e dogma ci doar credinta.
Viata eterna e un lucru secundar. Din pacate multi nu au inteles ca important e spiritul, nu viata eterna. Ca sa intelegi corect, apelez la o analogie, oferi un cadou cuiva intr-un ambalaj, ambalajul e insignifiant dar trebuie sa existe. Asa e si viata eterna, e ambalajul, cadoul e Dumnezeu. De ce spun cadou ? E acelasi lucru ca si cand ti se naste un copil. Copilul il iubesti nespus de mult. Daca ai cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat nu ai cum sa nu il iubesti din toata inima ta. Dar nu din biblie il vei cunoaste ci prin comunicare cu EL. Doar ca el accepta comunicarea in niste conditii speciale, sa ai constinta smerita, blanda, iubitoare . . . . exact cum esti cand ai un bebe in brate.
Doar virgine inre 18 si 20 de ani... :) pe bune.... Daca as avea paradis nu as primi credinciosii, iar explicatia o voi da intr-o alta postare si doar daca sunteti convinsi ca sunteti pregatiti sa acceptati cee ce voi scrie! :twisted:

Pai vezi . . .
Evident ca in paradisul tau vei aduce exact ce iti place mai mult.
Si atunci se pune intrebarea, daca Dumnezeu iubeste oamenii smeriti, blanzi, iubitori, iertatori . . . nu e clar ca doar astfel de constinte vor fi acceptate in paradisul Lui ?
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Shootankamon » Joi Oct 19, 2023 1:50 pm

De unde ideea ca esti dator cu moartea ?

Paco, in viata un singur lucru este cert si se va intampla cu siguranta, moartea! Ce este asa de greu de inteles?
Nimeni nu scapa de moarte, ceea ce vinde religia sunt sperante desarte si este doar o metoda de dresaj care funtioneaza pe oamenii slabi si fara prea multa judecata.
Pe mine nu trebuie sa ma momesti cu provisiunea unei vieti eterne in nu's ce rai ca sa fiu un om bun si moral, mie asa imi pare ca e normal sa fiu. De ce sa nu ma bucur de viata acum, sa mananc, sa beau, sa calatoresc, sa ma bucur de tot ceea ce este frumos in viata asta, chiar daca presupune eforturi, respectarea eticii si a moralitatii, Ce sa fac, sa traiesc ca un sihastru sa ma inchin la icoane pe pereti in speranta ca dupa ca mor o sa ajung in rai, pai asta este viata ?!!
Ca sa intelegi corect, apelez la o analogie

Nefericita analogia ta, e ca si cum ai spune ca ma kko pe e de viata, important e dumnezeu... :shock: De fapt cam astfel de analagii si parabole folosesc crendinciosii pentru a avea control asupra maselor, insa eu nu cad in capcana asta.
Pai vezi . . .
Evident ca in paradisul tau vei aduce exact ce iti place mai mult.

Eram ironic cu paradisul, insa cumva sa stii ca este normal ca in cercul tau sa ai doar oameni de o anumita factura, nu tot felul de secaturi sau smeriti si blanzi (ultimii sunt cei mai periculosi, pentru ca nu au coloana vertebrala si cu siguranta vor fi primii care te vor vinde)
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Sâm Oct 21, 2023 10:21 pm

Catedrala Căcării Neamului :mrgreen:
La ce ne trebuia monstruozitatea asta? La ce ne ajută?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Lun Oct 23, 2023 5:57 pm

Scârț cu topicul, propun ca Shootankamon și Paco să ducă discuția mai departe, mi se par foarte interesante pozițiile lor. Când ne plictisim de discuție revenim la topic.

Shootankamon ok, tu nu vrei să pupi icoane, dar mama se bucură când pupă icoane. De ce călătoriile tale și băutul, mâncatul sunt activități bune, iar pupatul icoanelor nu? Tu ești fericit prin asta, mama prin aia, deci care e problema? De ce viața altora trebuie să se incadreze in normele tale?
Incă o chestie, religia nu iți interzice neapărat să călătorești, bei, mănânci, etc., bine la musulmani cam da, dar in fine, in general nu, deci ce vrei să faci din ceea ce chiar iți interzice creștinismul? Vrei să omori? Vrei să minți? Vrei să furi? Adică ce bucurie iți fură creștinismul?
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Shootankamon » Mar Oct 24, 2023 5:27 am

:D :D :D :D Lily, draga Lily...
Crestinismul interzice viata, asta este pararea mea, si asta atat timp cat iti promite viata dincolo de moarte (ciudata exprimare, nu ?) De ce m-as supune legilor crestinismului doar pentru a primi ceva ce nu se stie, de ce sa nu-mi traiesc viata cat pot de bine acum, viata asta pe care o am, nu ma intereseaza ce va fi dupa pentru ca nimeni nu stie!
deci ce vrei să faci din ceea ce chiar iți interzice creștinismul? Vrei să omori? Vrei să minți? Vrei să furi? Adică ce bucurie iți fură creștinismul?

Cum spuneam in alte ocazii, credinciosii devin usor, usor radicali cand ceva nu le convine sau vad ca altii nu se supun credintei lor. Cine spune ca este interzis sa ucizi, biblia, nu ? Am mai discutat aceste chestiuni, inclusiv cele 10 porunci adaptate dupa dogma crestina. A, stai ca era sa uit, tot biblia a venit cu moralitatea.... pffffff, bulshit, bulshit.....
De ce as sta sa pup icoane si sa ma inchin la oase, obiceiuri care oricum contravin poruncilor crestine, nu imi aduc beneficii reale si imi consuma timpul inutil, pot face lucruri mult mai bune si de ajutor !
Nu am cerut ca altii sa se incadreze in normele mele, si oricum nu sunt normele mele, sunt chestiuni normale si de bun simt, fiecare estel liber sa faca ce vrea cu viata lui, atat timp cat actiunile sau incatiunile lui nu aduc atingere negativa altora!
Shootankamon
level 2
level 2

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 24, 2023 9:01 pm

Shootankamon, ai văzut viermii ăia care s-au dus la sf. Parascheva?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General