Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Ce înțelegeți prin "dumnezeu"? Definiți conceptul!

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Manole, Paco_ste

Ce înțelegeți prin "dumnezeu"? Definiți conceptul!

Mesajde Dream Catcher » Joi Dec 29, 2022 12:40 am

Pentru mine, conceptul de "dumnezeu" este unul irațional. Totoși, pot să accept o viziune abstractă. Ceva gen... dumnezeu e Natura. Sau Universul. Sau arhitectul care a programat simularea pe calculator, în care suntem și noi.

Imagine
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 778

Reclame

Re: Ce înțelegeți prin "dumnezeu"? Definiți conceptul!

Mesajde Lily » Joi Ian 19, 2023 8:18 pm

Dumnezeu este inceputul si sfarsitul. Cel ce a initiat tot. Cel ce a determinat tot. Cel ce a creat tot. Este o fiinta, imateriala, inteligenta, capabila sa creeze din nimic ceva. Nu este limitat de timp sau spatiu. Este perfectiunea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 831

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 20, 2023 2:05 pm

"Perfecțiunea". ~X(
Să mă împuște cineva!
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde tavi1985 » Joi Ian 26, 2023 1:07 pm

E greu de zis. Noi suntem o rasa tanara nu avem habar decat nitel din univers. Cine stie poate nu e un singur univers. Habar nu avem de unde e universul in care ne aflam poate vom afla dupa vreo 1000 de ani. Deci sa zici ca sigur sigur e un dumnezeu din biblie care le-a facut pe toate pare ca credinciosii prea cred ca le stiu pe toate. Nici nu stim posibilul dumnezeu cum arata si ce e avem doar religia care e doar o grupare de pilde de la n oameni de pe vremuri
tavi1985
level 3
level 3

Puncte de reputaţie: 187

Mesajde Dream Catcher » Vin Ian 27, 2023 10:13 am

Au fost descoperite corpuri cerești mai vechi decît Universul.
Asta ar trebui să dea de gîndit.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Dum Ian 29, 2023 3:43 pm

tavi1985 » Joi Ian 26, 2023 3:07 pm scrie:E greu de zis. Noi suntem o rasa tanara nu avem habar decat nitel din univers. Cine stie poate nu e un singur univers. Habar nu avem de unde e universul in care ne aflam poate vom afla dupa vreo 1000 de ani. Deci sa zici ca sigur sigur e un dumnezeu din biblie care le-a facut pe toate pare ca credinciosii prea cred ca le stiu pe toate. Nici nu stim posibilul dumnezeu cum arata si ce e avem doar religia care e doar o grupare de pilde de la n oameni de pe vremuri

Tavi, teoriile date de Dream zilnic pica in o luna. Reusesc sa prinda anul doar cele care nu au forma de testare, ceea ce face stiinta non-credibila. Am mai spus, daca noi am spune ca Iisus a murit pe cruce si maine vine un om de stiinta si ne dovedeste ca este fals, iar noi dupa zicem ca nu, de fapt a murit cazut de pe stanca pentru pacatele noastre, nu am parea credibili sau macar lucizi.
Dumnezeu nu se distinge prin un aspect fizic aparte, ci prin prezenta. Noi umblam prin lume printre oameni imperfecti. Noi suntem imperfecti. iubim destul de determinat, pentru ca x este asa si asa, pentru ca face asta. Mintim, suntem mintiti. Astea sunt concepte straine pentru El. El ne iubeste punct. Nu ne iubeste pentru ca x, y, z, ci ne iubeste indiferent cum suntem si ce facem. Este cu adevarat perfectiunea, dar o perfectiune care ne depaseste puterea noastra de a ni-L imagina.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Feb 01, 2023 6:37 am

Lily » Dum Ian 29, 2023 6:43 pm scrie:Tavi, teoriile date de Dream zilnic pica in o luna. Reusesc sa prinda anul doar cele care nu au forma de testare, ceea ce face stiinta non-credibila. Am mai spus, daca noi am spune ca Iisus a murit pe cruce si maine vine un om de stiinta si ne dovedeste ca este fals, iar noi dupa zicem ca nu, de fapt a murit cazut de pe stanca pentru pacatele noastre, nu am parea credibili sau macar lucizi.
Dumnezeu nu se distinge prin un aspect fizic aparte, ci prin prezenta. Noi umblam prin lume printre oameni imperfecti. Noi suntem imperfecti. iubim destul de determinat, pentru ca x este asa si asa, pentru ca face asta. Mintim, suntem mintiti. Astea sunt concepte straine pentru El.
El ne iubeste punct. Nu ne iubeste pentru ca x, y, z, ci ne iubeste indiferent cum suntem si ce facem. Este cu adevarat perfectiunea, dar o perfectiune care ne depaseste puterea noastra de a ni-L imagina.

Și cum ai pus punct, sis? Ai făcut un punct cu pixul pe monitor?
Bagă-l repede în mașina de spălat. Poate iese pata.
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Vin Feb 03, 2023 8:45 pm

Nu incape discutia. Nu este necesar sa aduc argumente suplimentare pentru ca este o stare de fapt care nu se poate contesta. Sunt fata, este o stare de fapt, nu am ce sa justific mai mult la ceva evident. Sigur ca o sa apara vreun travestit care sa incerce sa caute justificari pentru nebunia lui, dar faptul in sine nu este contestabil.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Feb 07, 2023 12:35 am

Lily » Vin Feb 03, 2023 11:45 pm scrie:Nu incape discutia. Nu este necesar sa aduc argumente suplimentare pentru ca este o stare de fapt care nu se poate contesta. Sunt fata, este o stare de fapt, nu am ce sa justific mai mult la ceva evident. Sigur ca o sa apara vreun travestit care sa incerce sa caute justificari pentru nebunia lui, dar faptul in sine nu este contestabil.

Eu o contest! :-?
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Mar Feb 14, 2023 12:27 am

Bazat pe ce?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Feb 16, 2023 3:25 pm

Bazat pe viața mizeră pe care o duce omul.
Așa ne iubește zeul tău?
Dream Catcher
administrator
administrator

Înapoi la General