Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Inteligența artificială și dumnezeu

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Inteligența artificială și dumnezeu

Mesajde Dream Catcher » Mar Mar 12, 2024 10:44 am

Lily e... defectă. :whistle:
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Lily » Dum Mar 17, 2024 6:45 pm

Ai vrut să spui perfectă, și da, recunosc, sunt. :mrgreen:
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Joi Mar 21, 2024 6:37 am

Atunci, poți să îți dai cu părerea despre perfecțiunea zeului tău. :)]-
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Lun Apr 01, 2024 8:55 am

El e la alt nivel. Este perfect indiferent dacă noi o realizăm sau nu. Tocmai de asta trebuie să Il ascultăm, pentru că este imposibil să greșească.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Apr 02, 2024 3:39 am

De unde știi că "e imposibil să greșească"? [-X
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde bozvaciSiylbaru » Dum Apr 07, 2024 8:47 pm

Lily, Iisus Hristos s-a sacrificat pentru păcatele noastre prin crucificare.
A făcut multe minuni înainte de a fi judecat și condamnat.
:)]-
bozvaciSiylbaru
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 600

Mesajde Dream Catcher » Mar Apr 16, 2024 4:08 pm

Dar de ce a zis că el e dumnezeu abia la 30 de ani?
Pînă atunci, lucra cu taică-su la tîmplărie. Deodată și-a dat seama că e zeu.
Din păcate, cred că la 30 de ani s-a îmbolnăvit psihic. :(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mie Apr 17, 2024 10:16 am

Așa este, bozvaciSiylbaru.

:)) :)) :)) Ce spuneam pe alt topic, nu pentru că s-a imbolnăvit, ci a acționat la momentul potrivit, când i-a venit timpul. A se vedea când ii spune Maria că mirii nu mai au vin. Există multe teorii pe tema asta. Scrie că nimeni nu vine la credință decât prin Sfântul Duh, iar Iisus a spus că este Dumnezeu după ce Sfântul Duh a venit peste El, la botezul făcut de Ioan Botezătorul.
De exemplu David a fost uns ca rege ca puștan, dar a devenit rege după... minim 15 ani. I-a slujit regelui Saul, apoi a fugit de Saul vreo 13 ani și abia apoi a devenit rege. Totul la timpul lui.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Apr 19, 2024 3:17 pm

Poi "fecioara" Maria a fost anunțată că jesus e god, încă înainte de naștere. Ce a păzit 30 de ani? :roll:
Creștinismul e retardat! zeul trăiește ca un om normal, timp de 30 de ani. După care, este omorît de romani. Cum să îl omori pe zeu? :|
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde bozvaciSiylbaru » Dum Apr 21, 2024 11:18 am

Erau păgâni, Iuda l-a vândut pe Iisus pentru câțiva arginti
bozvaciSiylbaru
level 2
level 2

Mesajde Lily » Dum Apr 21, 2024 4:59 pm

Momentul potrivit, aia a așteptat. A așteptat să-i vină timpul pentru a-și incepe misiunea.
I-au omorât trupul, nu pe El. El e Dumnezeu, nu moare. Nici măcar noi nu murim, ne mor doar trupurile.

Am o teorie privind fecioara Maria, tind să cred că Maria a uitat că Iisus a fost dat de Sfântul Duh. S-a mai intâmplat in scriptură ca Dumnezeu să facă pe cineva să uite ceva, să nu realizeze ceva. A se vedea Faraonul la ieșirea din Egipt căruia i se tot intâmplau rele, și tot părea că uită ce i-a făcut Dumnezeu și iar se opunea. Este un verset in Noul Testament in care se spune că venise Maria și frații Lui să vorbească cu El, iar unii spun că scopul era să Il certe pentru că nu Il credeau. Un frate știm că a devenit creștin după moartea lui iisus, deci știm că nu toată familia Lui credea in El. Te gândești că dacă Maria știa, oare nu ii spunea fratelui despre concepția lui Iisus? Cred că i-a reamintit Dumnezeu abia după ce misiunea a fost completă.

Se spune că Iuda l-a vândut nu cât să fie omorât, ci cât să dovedească că e Dumnezeu. Credea că prins cu ușa va incepe să dovedească prin miracole că e Dumnezeu, când planul Lui era altul.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Apr 23, 2024 10:19 pm

Asta e o povestioară cusută cu ață albă. Nu cred o iotă!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde bozvaciSiylbaru » Joi Apr 25, 2024 10:17 pm

Pretenaș Dna Lily, sora ta, a citit mult ,e foarte documentata.
O cred pe ea .

Vreau sa te uiți de Paste la filmul cu Isus, poate înțelegi adevărul și u.
Este dat filmul înainte de Paște mereu .

Later edit: am găsit filmul Iisus din Nazaret
https://youtu.be/wrOSQv_ID0I?si=TXdQGvhxWsS-nq3C
Sa te uiți la el u și sora ta. Este complet :D

Respect la voi 2, fiindcă există acest forum și am cunoscut oameni deosebiți u, sora ta și dl Paco. :)]-
bozvaciSiylbaru
level 2
level 2

Mesajde Lily » Dum Apr 28, 2024 11:29 am

Eu mă uit in fiecare seară la el. E reușit.

Ne bucurăm că ești cu noi bozvaciSiylbaru. Suntem o mică familie. :x
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Mai 28, 2024 4:15 pm

Momentul potrivit, aia a așteptat. A așteptat să-i vină timpul pentru a-și incepe misiunea.
I-au omorât trupul, nu pe El. El e Dumnezeu, nu moare. Nici măcar noi nu murim, ne mor doar trupurile.

Deci isus mintea ca va fi omorat ?
isus a fost mort iar Dumnzeu l-a adus la viata.
Daca nu crezi asa atunci faci parte din credinta si religie pagana.
Ce sustii tu nu e credinta crestina.
Oamenii mor biologic, se stinge sufletul. dar spiritul, adica ce s-a memorat , sau cum in informatica este denumit BIOS si Sistem de operare, acestea sunt recuerate de divinitate, si pastrate pentru inviere.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Lily » Mie Mai 29, 2024 1:06 am

Ii va fi omorât trupul.
Trupul i-a fost omorât, iar Iisus a spus că este in puterea Lui să-și pună viața pentru noi și să Și-o ia inapoi
Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau și am putere s-o iau iarăși; aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”
Păi ceea ce tu spui este păgân. A crede că dispare sufletul este păgân.
Saul l-a chemat pe Samuel, după ce murise. Păi cum a reapărut Samuel? Samuel i-a spus lui Saul că mâine va fi cu el. Cum va fi cu el mâine dacă dispar și o să invie cândva?
Iov de asemenea vorbește de coborât in adânc, și deși menționează invierea trupului, nu spune și nici nu insinuează cumva că el nu va mai exista până la inviere.
Martorii lui Iehova au concepția asta păgână despre dispariție până la inviere, dar nu e deloc doctrină creștină.
Iisus i-a spus tâlharului că va fi cu El in Rai in ziua aia, nu că va invia in 3000 de ani.
Mai mult in Apocalipsă vedem sfinții, vedem pe cei omorâți (martirii) care cer dreptate. Cum cer dreptate dacă nu există?
Nu mai zic de omul bogat și Lazăr că acolo spui că sunt fictivi, deși și fictivi, tot există deși e clar că nu a fost invierea.
La transfigurare il vedem pe Moise, care era mort, iar invierea clar nu a fost.

Să ne ințelegem, nu mă tem de dispariție și vezi Doamne visez așa de mult la Rai incât nu pot accepta alternative. Din contră, Dream știe că varianta mea favorită era ca după ce mori să dispari. Pe de o parte aș vrea să cred așa ceva, dar nu este susținut de realitate.
Chiar mă gândeam la tooooate variantele de după viață.
1.Nu mai existăm. Nicio problemă după mine. Problema este că avem multe indicii că există un tip de viață după moarte. Aici mă gândesc la NDE, la metafizică, la experiențele asistentelor din ingrijirea paleativă, experimente făcute pe muribunzi unde s-a constatat că atunci când omul iși dă duhul scade in greutate, etc.
2.Nu mai existăm temporar, ulterior inviem și suportăm consecințele faptelor. Nu văd cum. Cine e vrednic in fața lui Dumnezeu? Cine ar putea câștiga dreptul de a trăi in noua lume? Dacă in fața lui Dumnezeu doar gândul e ca fapta, cine e drept? Martorii lui Iehova le dau adepților multe misiuni, chestii pe care să le facă cât să câștige dreptul, dar pare ilogic. Dacă sacrificiul lui Iisus nu a fost finalul, terminat, atunci cum stabilești cât este suficient? Incep să fac ca Avraam cu Lot, păi dacă faci 50 de fapte bune ești salvat? Dar dacă faci 40? Dar 30? Dar 10?
3.Există un Dumnezeu bun care iubește pe toată lumea și primește pe toată lumea. Păi și una e omorâtă de soț in bătaie, apoi ăla se sinucide cât să nu facă pușcărie și acel Dumnezeu ii primește pe amândoi impreună? Unde e dreptatea? E bun, dar nu drept. Aia stă o eternitate cu abuzatorul ei? Nu pare tocmai plăcut pentru ea. Să zicem că Dumnezeu șterge memoriile tuturor, păi și atunci care a mai fost scopul vieții? de ce nu ii ia direct la El? De ce să o trimită pe Pământ să fie omorâtă in bătaie ca apoi să o ia și să-i șteargă amintirile? Nu are logică
4.Viața doar ca dezvoltare spirituală, Dumnezeu ne trimite doar cât să ne spălăm karma. Iar ilogic, de ce să trimiți un suflet care nu are karmă să acumuleze karmă ca apoi să se chinuie infinite vieți să scape de ea?
5.Allah - prea ilogic. Pui păcătosul să plătească păcatele celui ce merge in Rai. E dumnezeu care... ii cam servește lui Mahomed. Adică Mahomed pune ochii pe soția fiului lui vitreg și pentru că oamenii sar că nu se cuvine să se culce cu nevasta fiului lui, repede Allah ii dă revelație că de fapt adopțiile nu sunt permise, deci nu mai e fiul lui, deci ii poate lua nevasta. Plus multe alte absurdități.
6.Iisus - cea mai grea variantă, după mine, dar singura logică. Nimic nu te poate salva decât El. Cu 0 fapte bune tot salvat ești, prin credință, nu prin fapte. Faptele sunt doar o dovadă a credinței, dar ele nu te salvează. este singura variantă in care poate exista un Dumnezeu bun, dar și drept, nu ca varianta 2 care ar pune criminalul in serie lângă victimă și i-ar trata la fel.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Mai 30, 2024 2:28 am

Bați cîmpii, sis'! X( [-X
Dacă zeul tău nu vrea să îi pună împreună pe femeia bătută și soțul sinucigaș, de ce îi mai pune împreună pe Pămînt?
Poi dacă e drept, să fie drept pînă la capăt!

Dacă chiar este bun, îi ia pe toți în rai. Iar femeia bătută nu are cum să fie obligată să stea numai lîngă soț. Raiul nu e un beci, în Pămînt. E loc destul pt. toată lumea!
Wake up!!!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Joi Mai 30, 2024 9:37 pm

Păi revenim la o condiționare a existenței. Dacă faci ce vrea El poți să stai pe Pământ, dacă nu ciu-ciu. Dumnezeu l-a pus pe ăla să o bată sau el a ales impotriva voinței Lui? Ce ar insemna Dumnezeu să ducă toți bătăușii pe o insulă?! Plus că pentru El nu e păcat doar bătaia, e și minciună, desfrânarea, idolatria, etc. Păi in stilul ăsta toți am sta pe insule diferite, nu merge. Avem liber arbitru. Dacă am avea voie să existăm intre alte persoane doar in funcție de bunătate, atunci nimeni nu ar mai exista lângă altcineva. Nu sunt răniți doar cei bătuți, sunt victime și cei mințiți, inșelați, jefuiți, deci dacă izolează bătăușul de victimă, de ce nu hoțul de jefuit? Revenim la izolarea noastră, pentru că toți facem rele altora. Ba mai mult, chiar și izolați ii facem Lui rău dacă Il ignorăm. Cerința ta este absurdă. Poate exista ce vrei tu doar dacă ne face roboți care facem doar ce vrea El, caz in care nu Il putem iubi, pentru că iubirea presupune libertatea de a nu iubi.

Păi poate agresorul vrea să stea cu ea, iar ea nu vrea cu el, ce facem?! Fuge asta prin tot Raiul să scape de el? Un asemenea Dumnezeu e bun, dar profund nedrept. Na te pune pe tine să stai cu Ursache. Cumva nu mai pare Rai. Rai-ul nu e Iad să ai inchisori cât să izolezi o zonă de alta, e spațiu liber, caz in care tu poate nu vrei să stai cu cineva, dar ești obligat. Na evreii stau cu Hitler in timp ce Hitler face mișto de ei că sunt nespălați și de negri că sunt maimuțe. Pur și simplu nu are logică viziunea. Trebuie să crezi ce e adevărat nu să te imbeți cu apă rece.

Trebuie să recunosc că este o parte din mine care ar vrea să creadă că mă inșel pentru că astfel pot să fiu eu dumnezeu și să fac ce vreau. Existența Lui mă supune voinței Lui, ceea ce nu e intodeauna chiar plăcut. Te gândești că apostolii au stat chinuiți zeci de ani, o parte din apostoli, unii au fost omorâți rapid. Ba mai mult, au muncit să se intrețină, nu au acceptat să fie intreținuți, deci toată viața doar au muncit și au fost chinuiți pentru propovăduirea Evangheliei. Chiar ei iși descriu suferința, dar au prioritizat voința Lui. Creștinismul este dificil, dar este adevărul. Nu poți să-ți bagi capul in nisip doar pentru că nu iți convine realitatea.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Iun 01, 2024 9:49 pm

@Lily:
Creștinismul este dificil, dar este adevărul. Nu poți să-ți bagi capul in nisip doar pentru că nu iți convine realitatea.

Este adevărul din mintea ta. :)]-
Este realitatea din mintea ta. :)]-

Să mă scuzi că nu le știu pe toate, ca tine. Eu emit opinii proprii. Supuse greșelii. Doar u, ești deținătoarea adevărului absolut. Ești dumnezeu, ce mai! Din moment ce le știi pe toate. ^:)^
Am mai spus-o și o repet: Poate există un Programator. Poate există o rasă superioară de extratereștri. Poate e ceva / cineva mai presus de noi. Dar, în mod cert, NU ESTE ZEUL DIN CREȘTINISM. Iar iisus a fost UN SIMPLU OM.
Aici, da, categoric nu am cum să greșesc. :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iun 02, 2024 11:40 am

Pe ce te bazezi? Din miliarde de variante una este corectă, de ce nu creștinismul? Care sunt dovezile tale anti-creștinism?
Simplul fapt că Iisus când a fost omorât nu mai avea susținători, bine să zicem că mai erau puțini, dar și ăia speriați de bombe, iar acum are miliarde ar trebui să te pună pe gânduri. Cum a reușit un om neșcolit, mort, să-și crească adepții? Mai mult, rândul intâi de urmași au trăit super greu. Gen Pavel care nu accepta donații pentru el, muncea să se intrețină. Au văzut cum sunt omorâți alți apostoli. Au fost bătuți, inchiși, duși in mină la muncă, torturați, dar unul nu a dat inapoi, ba din contră, după moartea liderului au fost mai zeloși.Primele 3 secole pentru creștini au fost... amuzante. Nero de exemplu ii agăța in fața casei lui și le dădea foc să ii lumineze casa. Na nu avea instalație, folosea și el ce avea. In condițiile astea a crescut creștinismul.
Pavel era fariseu, inainte să i se arate Iisus, după moarte, și era printre cei ce luau și omorau creștini. Subit s-a sucit, după moartea lui Iisus, și a renunțat la tot, s-a lăsat bătut, inchis, etc, pentru un om pe care nu l-a cunoscut cât era pe pământ. Ba mai mult, Pavel spune de mai multe ori că dacă nu L-au văzut pe Iisus inviat atunci sunt de plâns.
Restul liderilor unor religii sau secte au avut beneficii, Iisus nu, cel puțin nu in viața asta. Nici apostolii, in timp ce ceilalți da. Mahomed avea revelații după cum ii convenea, la fel ca Joseph Smith, inițiatorul mormonilor.Ăla la fel avea revelații, cum ii plăcea nevasta vreunuia gata avea revelații. Martorii lui Iehova au avut beneficii. Toți au avut, mai puțin Iisus, apostolii și cel puțin creștinii din primele 3 secole.

14. Şi dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este şi credinţa voastră.
15. Ne aflăm încă şi martori mincinoşi ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morţii nu înviază.
16. Căci dacă morţii nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa voastră, sunteţi încă în păcatele voastre;
18. Şi atunci şi cei ce au adormit în Hristos au pierit.
19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viaţa aceasta, suntem mai de plâns decât toţi oamenii.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Sâm Iun 08, 2024 12:34 pm

Cine spune că trebuie să fie o religie corectă? Eu zic că TOATE sunt greșite profund. Pentru că toate prezintă un zeu mic. Mic la caracter.
Nu mă interesează dacă s-au sacrificat apostolii. Unii aruncau virgine în vulcan, ca să nu mai erupă. Și, da, după un timp, nu mai erupea. ~X(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iun 09, 2024 7:53 pm

Păi aruncau virgine, nu se aruncau pe ei. Dacă se aruncau pe ei poate ii credeam.
Păi o variantă trebuie să fie corectă, deci nu văd ce exclude creștinismul. Văd ce exclude ateismul. Văd ce exclude islamismul.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Vin Iun 14, 2024 10:33 am

Și ce exclude ateismul? Uimește-mă! :)
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Iun 16, 2024 11:06 am

Viața nu poate să vină decât din viață. Dacă universul a avut un inceput, și avem dovezi științifice că a avut, atunci a existat viață anterior universului care ne-a dat viață. Asta exclude ateismul. Simpla existență a vieții in afara universului exclude ateismul. Ateismul in sine e absurd. Contrazice toate legile științifice.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General