Nu, pentru că El nu are inceput. Noi avem un inceput, deci avem o sursă. El nu are inceput, deci nu are sursă. E simplă logică.
Iar, pui intrebări absurde, deci de ce ar trebui răspunsul meu să fie logic? Dumnezeu este infinit, inclusiv cu referire la existență, deci dacă Dumnezeu ar face un Dumnezeu, acela ar avea inceput, deci nu poate să fie infinit, ceea ce arată absurditatea intrebării.
Pentru că apariția Lui in existență L-ar face să nu fie etern, deci să nu fie Dumnezeu, să fie doar o creatură/creație.
Ateismul contrazice cam toate legile științifice. Viața vine din viață, viața nu poate să vină din non viață. Orice efect are o cauză. Dovezile declară adevărul, adevărul nu va fi respins din dorințe/convingeri personale. Cam toate principiile de bază sunt incălcate.
Da, care sunt dovezile că nu există Dumnezeu?
Paco_ste scrie:@"Dream Catcher"Dar de ce a zis că el e dumnezeu abia la 30 de ani?
Pînă atunci, lucra cu taică-su la tîmplărie. Deodată și-a dat seama că e zeu.
Din păcate, cred că la 30 de ani s-a îmbolnăvit psihic.
isus spune ca celor carora le-a vorbit "CUVANTUL" sunt automat inaltati la statutul de dumnezeu.
Deci atentie, dumnezeu e un titlu, adica are putere de decizie absoluta.
Asa a avut si Moise.
Acest titlu se confera oamenilor doar in relatie cu oamenii.
Si tot isus recunoaste ca acest titlu i se va retrage dupa ce se va incheia aceasta imparatie.
Va deveni fratele celorlaltor oameni, iar singurul Dumnezeu va fi Tatal.
Faci o confuzie intre dumnezeu cu sensul de autoritate și dumnezeu cu sensul de divinitate. Ni s-a dat autoritate peste animale, dar nu am fost făcuți egali cu Dumnezeu/Iisus.Sunt oameni numiți dumnezei peste alți oameni, dar e vorba de judecători, iar, e vorba de autoritate, nu divinitate.
Nu i se retrage, El iși cedează autoritatea, nu divinitatea, atenție. Nu este un titlu, este o autoritate.
Tatăl este aceeași ființă cu Fiul. Tatăl primește tăpânirea cedată de Fiu, dar sunt de o ființă. Ne numește frați pentru că am fost curățați in sângele Lui, dar nu suntem divini. Nu spune nicăieri că vom avea vreo putere de dumnezeu sau că Iisus nu mai e Dumnezeu, de altfel nu cred că poate să nu mai fie Dumnezeu, și dacă ar vrea. Poate să decidă să nu mai judece El, precum Tatăl a decis ca DOAR Fiul să judece vii și morții, așta nu inseamnă că Tatăl nu mai e Dumnezeu.