Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Sinuciderea, o cale corecta ?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Sinuciderea, o cale corecta ?

Mesajde Dream Catcher » Mar Noi 30, 2021 10:36 pm

Asta gîndești u sau asta îți spune biblia să gîndești?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Reclame

Mesajde Lily » Mie Dec 01, 2021 5:33 pm

Dacă citeai cu atenție mesajul meu anterior vedeai că îți dau exemple contrete, nu spun ce ne explică Biblia. Sigur că Biblia dă indicații și explică multe, dar și in Biblie ni se dau des exemple, pilde, cât să ințelegem. Prin creștinism ai tot și când nu ai nimic. Dacă este să vorbim despre ce ne spune Biblia, aceasta ne spune să nu strângem averi pe pământ unde moliile și rugina iți distrug averea și hoții ți-o fură, ci strânge avere in Rai, unde nici molii nici hoți nu iți pot lua averea.
Dacă te afli in o situație proastă cel mai probabil te afli acolo pentru a invăța ceva, gen David Wood, a aflat că creștinismul este real, iar după ce vei depăși respectivul punct lucrurile se vor schimba spre bine. E ca și cum Bill Gates și-ar da averea copiilor care nu vor să meargă la școală. Mai intâi se chinuie la școală, invață, și după primesc averea, când sunt in poziția corectă să se bucure corect de avere, nu să le scape printre degete, gen Oana Zăvoranu. In același mod poate când intânești un anumit om nu il apreciezi pentru că visezi la o vedetă, respingi omul, mai trec anii in care realizezi că vedetele nu sunt de tine și regreți că ai respins omul. Dacă il intâlneai acum nu il mai respingeai. Contează momentul in care se intâmplă lucrurile.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 877

Mesajde Dream Catcher » Dum Dec 05, 2021 1:32 am

Eu mă bazez pe afirmația lu' tata: Cine spune că nu s-a gîndit niciodată la sinucidere, MINTE!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Dec 05, 2021 8:39 pm

Da, cred că minte, deși poate este real că nu s-a gândit niciodată serios la asta.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Dec 14, 2021 3:40 am

Ori n-ai înțeles ce-am spus eu, ori n-ai înțeles ce-am spus eu.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Lun Aug 15, 2022 9:45 am

Dream Catcher » Dum Dec 05, 2021 3:32 am scrie:Eu mă bazez pe afirmația lu' tata: Cine spune că nu s-a gîndit niciodată la sinucidere, MINTE!

Recunos ca si eu m-am gandit.
Voi relata si pe ce considerente. Avea cam varsta de 32 ani si mi-am propus sa traiesc pana la 50 ani, nu mai mult, consideram ca dupa aceasta varsta viata nu mai are sens. Plus ca ma consideram parazit pe pamant daca oi continua sa traiesc si dupa aceasta varsta. Aveam opina asta findca ma consideram egoist si ca nu aveam capacitatea sa devin altruist.
Eram convins ca trebuie sa las si altor vieti tinere sa se bucure de viata iar eu sunt doar poluator. Ei bine, dupa 41 ani cand am descoperit intelesul adevarat despre divinitate, m-am simtit egoist si las, si ca hotararea mea a fost pripita. Am o sotie care simte ca traieste din plin doar alaturi de mine. E speriata de gandul ca ma poate pierde oricand. Recunosc ca si eu am aceasta ingrijorare, ca ea fara mine ar ajunge sa se sinucida, sau sa sufere enorm. Odata imi propusesem sa devin antipatic si sa-si doreasca sa ma paraseasca, deci doream ca ea sa nu mai fie atasata emotional de mine. Numai ca o iubesc prea mult ca sa-i fac asa ceva.
Pentru persoana apropiata sinuciderea e un act de cruzime, lasitate, rautate si prostie. Pentru cei care m-am facut iubit, ar fi o rautate. Toata viata mi-am dorit sa iubesc si sa fiu iubit, iar acum sinuciderea ar fi cea mai grava greseala din partea mea. Ar insemna ca nu i-am iubit pe cei ce ma iubesc.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 1156

Mesajde Dream Catcher » Lun Aug 15, 2022 3:28 pm

Și eu iubesc cîteva persoane. Dar viața e a mea. Doar eu decid!
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Paco_ste » Joi Sep 01, 2022 7:34 am

Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 3:53 am scrie:Adică Decebal a fost un laș? [-X

Care Decebal ? Fostul minstru de finante ? Parca a murit de o boala.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Joi Sep 01, 2022 7:36 am

Conducătorul Daciei.
Cînd s-a văzut înconjurat de romani, a ales să se sinucidă.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Sep 04, 2022 2:13 pm

Păi asta este clar lașitate. E ca și cum trântești piesele la șah. Eu nu consider că neapărat toți sinucigașii sunt lași, dar cred că toți ajung in Iad pentru că nu se opresc să se gândească ce va fi după. Intodeauna pare că dacă avem un necaz parcă la noi este cel mai rău și orice schimbare e un pas inainte, dar nu e neapărat adevărat. Sunt fete care fug de acasă că le bat părinții și ajung pe mâna traficanților, intodeauna se poate mai rău și este prostesc să te arunci in ceva ce nu cunoști fără să cercetezi, pe cât posibil, ce te așteaptă. Nu ai pleca in concediu in o țară despre care nu știi absolut nimic, dar alegi să pleci o eternitate in Iad. Neințeleaptă idee.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Lun Sep 12, 2022 7:42 am

Nu există iad. [-(
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Oct 09, 2022 8:13 pm

Poti sa spui ca nu exista nici gravitatia, dar daca sari pe geam tot jos ajungi. Iad-ul nu dispare doar pentru ca tu nu crezi in el.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Lun Oct 17, 2022 7:20 am

Exista , cum sa nu existe ?
E chiar aici pe pamant.
E adevarat ca multi naivi au convingerea ca e in alta parte si ca acolo ii va chinui Dumnezeu pe pacatosi, dar eu am argumente tari ca iadul e aici.
De exemplu, moartea are putere aici, exista multa suferinta fizica si mentala, exista multa rautate.Iar dragostea e considerata sabiciune.
E iad aici findca sufeltul nu isi gaseste pacea, iar Dumnezeu pare ca nu vrea sa schimbe nimic din acest areal. Cred ca vrea sa se convinga cati vor sa fuga din acest iad. :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Lun Oct 17, 2022 9:46 pm

Iad-ul nu este aici. Aici mai este Dumnezeu, mai exista dragoste, mila, intelegere, etc. Acolo nu este Dumnezeu, doar inamicul, deci doar suferinta. Aici nu are mana libera, acolo da. Este numit imparatul acestei lumi, dar nu poate face rele de capul lui, de asta il vedem in nenumarate intamplari din Biblie cerand sau obtinand permisiunea de a face tampenii. In Iad face tot ce il bate capul.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mar Oct 25, 2022 1:50 pm

Dar de ce nu intervine zeul vostru?
De ce îi dă mînă liberă?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Mar Noi 01, 2022 10:47 pm

Pentru ca avem libertate. Poate sa intervina cat sa nu ne mai lase sa facem rele, dar asa ne pierdem libertatea. Nu e libertate daca ai voie sa faci doar ce vrea El. Este ca in Instanta, inamicul vine si ne acuza (in Biblie este numit chiar acuzatorul si se spune ca asta face tot timpul, merge de pe Pamant la Dumnezeu pentru a ne acuza), este procurorul care prezinta pacatul/infractiunea comisa si cere in Instanta pedepsirea noastra. Se vede, mania lui Dumnezeu apare foarte rar si dupa ce este anuntata cu zeci de ani inainte. A se vedea Noe, se pare ca a anuntat cu o suta de ani inainte ca urma sa vina potopul. In timp ce inamicul e iute la manie, cum ne-a prins cu mata in sac, cum fuge la Dumnezeu sa ne acuze si face tot posibilul sa obtina libertatea de a ne ciufuli nitel imediat cum castiga procesul. In general nu primeste mana libera chiar imediat, probabil primim cu suspendare, dar daca persistam intr-un final trebuie sa platim.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mie Noi 02, 2022 3:37 pm

Lily » Lun Oct 17, 2022 11:46 pm scrie:Iad-ul nu este aici. Aici mai este Dumnezeu, mai exista dragoste, mila, intelegere, etc. Acolo nu este Dumnezeu, doar inamicul, deci doar suferinta. Aici nu are mana libera, acolo da. Este numit imparatul acestei lumi, dar nu poate face rele de capul lui, de asta il vedem in nenumarate intamplari din Biblie cerand sau obtinand permisiunea de a face tampenii. In Iad face tot ce il bate capul.

Vezi cumva ca invie mortii ? Vezi cumva vindecari miraculoase cu milioanele ? Vezi cumva miracole la orice pas ?
Nu, nu vezi nimic din astea si tot continui sa crezi ca nu e iadul aici.
Aici e iadul, findca e suferinta neincetat, moartea pandeste si inghite neincetat, rautatea e in aceasta imparatie . . . e iadul pe pamant iar tu te faci ca nu vezi.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Lily » Mie Noi 02, 2022 4:18 pm

Astea se intampla atunci cand vine Iisus a doua oara. Il vezi pe Iisus pe aici? Atunci cand Iisus a mentionat Iad-ul, ceea ce a facut extrem de des, niciodata nu a vorbit la prezent, ci la viitor. Ma refer aici referitor la omul cu care vorbea, a vorbit la prezent cand a descris Iad-ul, ca este strangere de dinti, chin, foc vesnic, dar niciunuia nu i-a spus ca aici este sau acum este Iad-ul pentru ei. Aici a spus sa nu ne facem griji pentru ziua de maine, pentru ce vom manca sau cu ce ne vom imbraca, ca El ne va da ce avem nevoie. Nu prea suna a Iad. A spus ca in Iad este focul vesnic. Unde e focul vesnic aici?
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 9:13 pm

Dar nu trebuia să vină iisus "a doua oară" în anul 2000?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Mesajde Lily » Dum Noi 13, 2022 8:50 pm

Cine a zis ca vine in anul 2000?
Iisus a fost clar, nimeni nu stie ceasul venirii Lui.Despre* ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai** Tatăl.
37Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.
38În adevăr, cum* era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie
39şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului.
40Atunci* , din doi bărbaţi care vor fi la câmp, unul va fi luat şi altul va fi lăsat.
41Din două femei care vor măcina la moară, una va fi luată şi alta va fi lăsată.
42Vegheaţi dar* , pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Mar Noi 15, 2022 6:24 pm

Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 11:13 pm scrie:Dar nu trebuia să vină iisus "a doua oară" în anul 2000?

Marele fizician sir issac Newton se ocupa si cu preziceri, si a lasat scris ca isus se va intoarce mai inainte de 2050 .
Fac pariu ca omul a stiut ce spune.
Retine ca acesta era evreu, savant foarte inteligent si totusi nu a negat faptul ca isus a inviat si e viu.
Astazi avem habotnici atei care nu stiu altceva decat sa considere totul povesti.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde reality24 » Mar Noi 15, 2022 10:14 pm

Paco_ste » Mar Noi 15, 2022 8:24 pm scrie:
Dream Catcher » Mie Noi 09, 2022 11:13 pm scrie:Dar nu trebuia să vină iisus "a doua oară" în anul 2000?

Marele fizician sir issac Newton se ocupa si cu preziceri, si a lasat scris ca isus se va intoarce mai inainte de 2050 .
Fac pariu ca omul a stiut ce spune.
Retine ca acesta era evreu, savant foarte inteligent si totusi nu a negat faptul ca isus a inviat si e viu.
Astazi avem habotnici atei care nu stiu altceva decat sa considere totul povesti.

Poate o să învie pentru prima oară și Isaac Newton odată cu Iisus, prin 2049, toamna, când se culeg viile! Să vezi petreceri peste tot! O să beau și eu un pahar de vin împreună cu Iisus și Isaac.

Lăsând gluma la o parte, voi fraierii prostiți de popi împreună cu ei deopotrivă, de-a lungul timpului, le puneți vorbe-n gură la oamenii celebri ca să promovați diverse religii penibile și stupide.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Lily » Mar Noi 15, 2022 10:42 pm

Vezi de asta spun ca daca Iisus ar merge acum pe strada unii tot ar nega existenta Lui. Unii efectiv nu vor sa creada, ba mai mult, acum neaga si scrierile unor mari savanti doar pentru ca nu vor ca aceia sa aiba o latura crestina/religioasa. Ei bine uite cartea lui Newton https://publicdomainreview.org/collecti ... lypse-1733
Mi se pare fascintant cum unii accepta asa, fara dovezi, ca pur si simplu a explodat particula initiala si am aparut noi, cumva a explodat perfect cat sa putem exista. Imi placea comparatia unui mare savant care spunea ca posibilitatea ca respectiva explozie sa duca la crearea unui mediu locuibil, organizat, precum universul nostru este ca posibilitatea de a castiga la ruleta de 10000000000000000000 (sper ca sunt 20 zero :)))), fara intrerupere, la rand. Este practic imposibil, dar cumva pentru atei, care cica aplauda stiinta, este mai credibila o asemenea improbabilitate decat existanta unui Dumnezeu.
Stiinta a fost facuta de crestini/religiosi, spitalele au facute tot de ei, sistemele sociale tot de ei, scoala tot de ei. inca astept sa vad fructele ateilor. Pana acum vad ca fruct avortul, homosexualitatea, depravarea, sinuciderea, etc.. Repet asta nu inseamna ca sustin ca nu sunt atei de treaba, onesti, care aduc beneficii societatii, doar ca acestia din pacate nu reflecta ateismul, ci sunt doar exceptii. Este normal ca asa sa fie daca viata umana nu conteaza, suntem doar niste celule care danseaza pe adn-ul primit. Sunt sigura ca daca maine s-ar spune ca ne-au facut extraterestrii 90% din atei ar crede. Ar crede orice, doar sa nu fie Dumnezeu pentru ca nu vor sa fie Dumnezeu, dar este, indiferent daca vor sau nu. Voi continua sa va ciurui logica pentru ca nu este bazata pe nimic, decat pe basme. Criticati o asa-zisa corupere a crestinului de catre preoti, dar omiteti cum sunteti voi manipulati de societate si de lideri atei care incearca sa va induca ideea ca voi sunteti superiori pentru ca le credeti ideile (culmea tehnica folosita in secte). Daca pozitia voastra este corecta atunci astept sa o dovediti, nu sa aruncati clisee.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde reality24 » Mie Noi 16, 2022 5:19 pm

Lily » Mie Noi 16, 2022 12:42 am scrie:Vezi de asta spun ca daca Iisus ar merge acum pe strada unii tot ar nega existenta Lui. Unii efectiv nu vor sa creada, ba mai mult, acum neaga si scrierile unor mari savanti doar pentru ca nu vor ca aceia sa aiba o latura crestina/religioasa. Ei bine uite cartea lui Newton https://publicdomainreview.org/collecti ... lypse-1733
Mi se pare fascintant cum unii accepta asa, fara dovezi, ca pur si simplu a explodat particula initiala si am aparut noi, cumva a explodat perfect cat sa putem exista. Imi placea comparatia unui mare savant care spunea ca posibilitatea ca respectiva explozie sa duca la crearea unui mediu locuibil, organizat, precum universul nostru este ca posibilitatea de a castiga la ruleta de 10000000000000000000 (sper ca sunt 20 zero :)))), fara intrerupere, la rand. Este practic imposibil, dar cumva pentru atei, care cica aplauda stiinta, este mai credibila o asemenea improbabilitate decat existanta unui Dumnezeu.
Stiinta a fost facuta de crestini/religiosi, spitalele au facute tot de ei, sistemele sociale tot de ei, scoala tot de ei. inca astept sa vad fructele ateilor. Pana acum vad ca fruct avortul, homosexualitatea, depravarea, sinuciderea, etc.. Repet asta nu inseamna ca sustin ca nu sunt atei de treaba, onesti, care aduc beneficii societatii, doar ca acestia din pacate nu reflecta ateismul, ci sunt doar exceptii. Este normal ca asa sa fie daca viata umana nu conteaza, suntem doar niste celule care danseaza pe adn-ul primit. Sunt sigura ca daca maine s-ar spune ca ne-au facut extraterestrii 90% din atei ar crede. Ar crede orice, doar sa nu fie Dumnezeu pentru ca nu vor sa fie Dumnezeu, dar este, indiferent daca vor sau nu. Voi continua sa va ciurui logica pentru ca nu este bazata pe nimic, decat pe basme. Criticati o asa-zisa corupere a crestinului de catre preoti, dar omiteti cum sunteti voi manipulati de societate si de lideri atei care incearca sa va induca ideea ca voi sunteti superiori pentru ca le credeti ideile (culmea tehnica folosita in secte). Daca pozitia voastra este corecta atunci astept sa o dovediti, nu sa aruncati clisee.

Savanții, și ei, săracii, au scris și multe bazaconii ca să-și vândă cărțile având în vedere că există mulți fraieri care înghit ideile popilor.
Cert este că mai degrabă știința vine cu mai multe dovezi plauzibile cu privire la apariția, evoluția și existența omului pe planeta Pământ decât Biblia cu balivernele ei și popii lacomi și profitori din toate religiile penibile și stupide.
reality24
level 2
level 2

Puncte de reputaţie: 300

Mesajde Dream Catcher » Joi Noi 17, 2022 10:58 pm

Lily » Mie Noi 16, 2022 1:42 am scrie:Imi placea comparatia unui mare savant care spunea ca posibilitatea ca respectiva explozie sa duca la crearea unui mediu locuibil, organizat, precum universul nostru este ca posibilitatea de a castiga la ruleta de 10000000000000000000 (sper ca sunt 20 zero :)))), fara intrerupere, la rand.

Acel "mare savant" fiind?
O sursă? Un link?
Dream Catcher
webmaster
webmaster

AnteriorUrmătorul

Înapoi la General