Adevarul nu poate fi subiectiv. Daca adevarul poate fi subiectiv atunci cel ce sustine asta vrea sa o arate ca pe o minciuna. Sa-ti dau un exemplu: e adevarat ca tu existi cand citesti ce am scris. Cand cineva te va invata ca acest lucru e subiectiv, adica e doar o impresie, o iluzie, vrea de fapt sa te convinga ca tu nu ai capacitatea de a vedea corect lucrurile. In fapt e un atac la ratiunea si rationamentul tau, astfel ca tu sa devii rob, si sa te ghidezi dupa indemnurile lui.Dream Catcher » Mar Iun 16, 2020 4:14 am scrie: Eu am învățat la filosofie, în liceu, că adevărul este subiectiv. Realitatea este cea obiectivă.
Oarecum invers, decît ceea ce susții tu.
Religia în școli
Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 2 months
- 6
- Orientare religioasă: creştin
Re: Religia în școli
-
tavi1985
- level 3

- Subiecte: 11
- Registered for: 5 years 10 months
- 5
- Orientare religioasă: ateu
in invatamantul stiintific nu exista afirmatii de genul "te pedepseste dumnezeu fiindca nu crezi", astfel ca invatamantul stiintific nu e asa de indoctrinant precum este religia. astfel ca de obicei nu se poate zice ca mintea copiilor este tulburata de stiintaPaco_ste » Sâm Iun 13, 2020 9:05 am scrie:Sunt de parere ca in scoli aceste informatii trebuiesc predate abia in liceu. Totusi informarea poate fi facuta in niste forme sumare chiar din primele clase. Pentru ambele variante sa existe profesori dedicati. Din cate stiu eu biologia este promovata sub forma evolutionismului . Mai mult, in clasele primare se expune copiilor forma evolutionista fara ca ei sa aiba discernamant si forta psihica sa puna intrebari sau sa respinga unele afirmatii false. Am spus ca in invatamantul de stat persista exemple si dovezi considerate fraude. Ele nu au fost eliminate din carti , si asta inseamna rea vointa.tavi1985 » Vin Iun 12, 2020 7:00 pm scrie:poate ar trebui ca nota la religie sa contribuie altfel la media finala , pentru ca altfel toti elevii n-ar vrea religie decat pentru a-si mari media
si ateii pot fi in multe feluri , insa ateismul nu este o religie predata , nu te obliga nimeni la scoala sa o inveti , si din cate stiu eu nu exista ore de evolutionism, ca sa zici ca cineva a prins paranoie de la orele de evolutionism. de asemeni , evolutionismul nu preda lectii de discernamant sau corectitudine, vorbeste doar de simplul fapt ca am aparut intr-un fel. religiile in schimb vorbesc despre judecati de valoare, ceea ce poate innebuni oameni care cred in final ca x si y au vina pentru relele pe pamant
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Exista religie adevarata si religie mincinoasa. Probabil, sau chiar sigur, tu sau majoritatea ati avut tangenta cu religia mincinoasa.
In reigia adevarata Dumnezeu salveaza de la moartea vesnica. In cea mincinoasa dumnezeu te arde in iad vesnic. In trecut lichelele atee au invatat ca pot face bani multi de pe urma credintei, mai ales santajand mintile oamenilor slabi. Si astazi tot lichele atee sunt lideri religiosi, si continua santajul mental.
In reigia adevarata Dumnezeu salveaza de la moartea vesnica. In cea mincinoasa dumnezeu te arde in iad vesnic. In trecut lichelele atee au invatat ca pot face bani multi de pe urma credintei, mai ales santajand mintile oamenilor slabi. Si astazi tot lichele atee sunt lideri religiosi, si continua santajul mental.
-
tavi1985
- level 3

- Subiecte: 11
- Registered for: 5 years 10 months
- 5
observ ca tu esti de regula cel ce arunca mult cu o tirada de afirmatii
-
Paco_ste
- moderator

- 6
E adevarat, dar sesizez ca esti nelamurit de afirmatii. Liderii religiosi pe care ii vedeti nu au treaba cu religia/credinta adevarata. Toate demersurile lor demonstreaza ca ei nu au treaba cu credinta adevarata. Scopul lor e sa conduca , sa fie stapanitori, si in plus obtin avantaje de pe urma pozitiei lor.tavi1985 » Dum Iul 12, 2020 6:38 pm scrie:observ ca tu esti de regula cel ce arunca mult cu o tirada de afirmatii
Nu toti ateii sunt lichele. La fel cum nu toti religiosii sunt persoane cu caracter ales.Exista prostie si habotnicie cu carul, insa adevaratii credinciosi nu merg dupa lichelele care isi zic "Papa" sau patriarh sau episcopi sau preoti. Adevaratul credincios crestin urmeaza cu sfintenie poruncile lui Hristos.
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 164
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
Și eu cred același lucru. Preoții și, mai ales, înalții prelați posibil să fie atei. Bine, nu toți. Dar ei fac o facultate foarte grea. Greu de crezut să fie așa de proști.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Ateii nu sunt oameni prosti in general. Dar pot sa-i suspectez uneori de nesinceritate sau rea vointa. In cazul liderilor religiosi acolo rautatea e maxima, adica modul in care ei tin in "intuneric" constintele oamenilor in interesul lor.Dream Catcher » Mar Aug 25, 2020 5:32 pm scrie:Și eu cred același lucru. Preoții și, mai ales, înalții prelați posibil să fie atei. Bine, nu toți. Dar ei fac o facultate foarte grea. Greu de crezut să fie așa de proști.
Totusi, in aceasta tara majoritatea sau declarat ortodocsi, iar acestia si-au dat consimtamantul ca odraslele lor sa aiba si religia ca disciplina scolara.
Deci nu e impotriva vointei lor. Si la urma urmelor copii au de ales sa invete sau nu, exact cum ramane corijent la mate-fizica-chimie, ar putea sa ramana corijent si la religie.
Daca esti ateu, de ce ai prefera sa ramani corijent tocmai la materiile de stiinta exacta ? Singura dovada sincera ca esti ateu e sa ai note stralucite la materiile de stiinte exacte.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Eu am făcut religie în liceu.
La începutu' orei, ne ridicam toți în picioare și spuneam "Tatăl nostru".
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Si ti-a daunat ? Adica ma gandesc ca ai fost fortat sa inveti la religie si ti-a afectat performantele la materiile importante pentru tine.Dream Catcher » Joi Sep 17, 2020 3:47 am scrie:Eu am făcut religie în liceu.
Sunt convins ca nu ai excelat la materia religie sau profesorul nu si-a dat silinta sa va transmita mesajun "vital". Religia nu rebuie sa fie materie de studiu ci un mod de a descoperi calitatile divinitati.
Ne poti da niste detalii cam in ce mod se desfasurau orele ?
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
În general, se învăța despre biblie.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Parerea mea e ca invatatura religioasa oarecum trezeste constinta morala in unele persoane . Din pacate si invatatura ateista este transmisa cu aceasi virulenta.Dream Catcher » Mie Sep 30, 2020 6:28 am scrie:În general, se învăța despre biblie.
Parerea mea e ca ar trebui prezentate ambele versiuni, la o varsta in care au capacitatea de discernamant. In primi 15-16 ani ar trebui sa fie invatati stiintele exacte, naturalismul, biologia, iar dupa aceasta varsta sa le fie prezentate cele doua versiuni , creationismul si evolutionismul.
Eu cred ca fiecare persoana are dreptul sa primeasca informatia fara insa sa le fie impus sa accepte una aparte.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Perfect de acord!
Botezul, după majorat. Corect?
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Botezul nu trebuie facut fara acceptul fi vointa persoanei.Dream Catcher » Dum Ian 10, 2021 11:51 am scrie:Perfect de acord!
Eu doresc sa ma botez insa fara vreo conditioare financiara. Din pacate toate religiile actuale conditioneaza printr-o plata. E rusinos sa vad asa ceva.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Poi așa sunt popii. Ahtiați după "mălai".
Mi-e scîrbă de ei. Mi se întorc mațele cînd văd că există imbecili retardați care îi vorbesc de bine.
Mi-e scîrbă de ei. Mi se întorc mațele cînd văd că există imbecili retardați care îi vorbesc de bine.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Te irita altceva, nu ahtierea dupa bani. ci faptul ca prin minciuna domina masele .Dream Catcher » Lun Feb 08, 2021 6:48 am scrie:Poi așa sunt popii. Ahtiați după "mălai".
Daca ei umblau in saracie materiala si ar fi aratat o dragoste cum isus a fost printre oameni, cu siguranta nu i-ai fi dispretuit.
Chiar ai fi apreciat faptul ca religia crestina se preda in scoli inca din primele clase.
Degradarea intregii societati este cauzata in primul rand de falsii preoti. Acestia daca ar fi trait intreaga lor viata exact ca isus, astazi toti i-ar fi iubit, si ar fi adorat stilul lor de viata.
Nu stiu daca stii, calugarii tibetani sunt iubiti tocmai findca s-au departat de "bogatiile" materiale ale acestei lumi. Pe cand la noi, preotii ortodocsi sunt iubitori de arginti exact ca iuda.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Să ne amintim că însuși iisus era un critic avid al vieții bazată pe material, a preoților.
iisus a fost mai de grabă detestat, decît iubit. Să ne amintim de faza cu Barabas.
Și apropos de Barabas. A fost descoperită evanghelia scrisă de el: https://ziare.com/magazin/descoperire/e ... eo-1152716
Fals!Paco_ste » Lun Feb 08, 2021 9:49 am scrie:Acestia daca ar fi trait intreaga lor viata exact ca isus, astazi toti i-ar fi iubit, si ar fi adorat stilul lor de viata.
iisus a fost mai de grabă detestat, decît iubit. Să ne amintim de faza cu Barabas.
Și apropos de Barabas. A fost descoperită evanghelia scrisă de el: https://ziare.com/magazin/descoperire/e ... eo-1152716
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Bineinteles ca a fost si detestat. Acestia erau chiar preotii, fariseii, adica chiar "cunta" religioasa ce nu suporta cuvintele lui. In schimb saracii, nedreptatitii credeau ca are putere sa indrepte nedreptatea sociala .
Pe mine ma mira faptul ca ei asistand la niste evenimente iesite din comun, la un moment dat se dezic de isus, in special ucenicii lui. Am convingerea ca tu daca ai fi asistat la minunile savarsite, azi erai un sustinator al existentei divinitatii fara pereche.
Barabas nu a fost un ucenic al lui isus. Ma indoiesc ca ar fi vorba de acelasi Barabas de care se aminteste in filmul realizat.
Pe mine ma mira faptul ca ei asistand la niste evenimente iesite din comun, la un moment dat se dezic de isus, in special ucenicii lui. Am convingerea ca tu daca ai fi asistat la minunile savarsite, azi erai un sustinator al existentei divinitatii fara pereche.
Barabas nu a fost un ucenic al lui isus. Ma indoiesc ca ar fi vorba de acelasi Barabas de care se aminteste in filmul realizat.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Eu nu știu să îl fi chemat Barabas pe vreun ucenic de-al lui. Dar, în fine... poate greșesc eu.
Tocmai postam pe un alt topic că s-au făcut mii de biserici, în loc de școli și spitale. Pe topic-ul ăsta, țin să fac mențiunea că s-au pus icoane în puținele școli și spitale.
La marea revoluție franceză, s-a cerut separarea bisercii de stat.
Tocmai postam pe un alt topic că s-au făcut mii de biserici, în loc de școli și spitale. Pe topic-ul ăsta, țin să fac mențiunea că s-au pus icoane în puținele școli și spitale.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Numele Barabas era un nume comun. E cum la noi se foloseste foarte des numele Gheorghe sau Vasile.Dream Catcher » Lun Mar 01, 2021 12:57 am scrie:Eu nu știu să îl fi chemat Barabas pe vreun ucenic de-al lui. Dar, în fine... poate greșesc eu.![]()
Constructia de cladiri religioase sunt necesare persoanelor varstnice. In sarbatorile religioase( unele pagane) , ele devin neincapatoare. Spitale sunt destule findca ele sunt folosite non stop, zi si noapte. Problema e ca nu avem destui medici si personal medical, si ce avem e de slaba calitate. Sa nu mai spun ca sunt extenuati/obositi. Spitalele consuma resurse uriase , pe cand cladirile religioase odata construite nu necesita resurse uriase. Plus ca una e sa te rogi de medici plictisiti si obositi, si alta e sa te rogi la Dumnezeu .
Oamenii au nevoie de liniste si pace sufleteasca, si pe acestea nu le gasesc in spitale.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Cu ce ne-a fost de folos Biserica în pandemia asta?
Ne-a ajutat fix pix!
O perioadă au fost și închise. Oricum, e totuna.
Ne-a ajutat fix pix!
-
Paco_ste
- moderator

- 6
Cand nu intelegi termenii ajungi in confuzie.Dream Catcher » Vin Apr 09, 2021 5:03 am scrie:Cu ce ne-a fost de folos Biserica în pandemia asta?
Ne-a ajutat fix pix!
Biserica e suma credinciosilor. Tu confunzi biserica doar cu clerul.
Biserica si clerul au indatorirea sa-si atinteasca gandul catre Dumnezeu si sa se roage pentru cei aflati in suferinta.
Dar adevaratii medici vor lupta pentru supravietuirea bolnavilor, falsii medici vor ucide pe bolnavi stiind ca nu vor fi trasi la raspundere.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Eu nu mă refer nici la credincioși, nici la cler. Construcțiile alea sinistre. Lăcașurile de cult. Bani aruncați pe fereastră!

-
Paco_ste
- moderator

- 6
Sunt de acord cu ce spui, sunt risipa de resurse . Mai important era sa mai construim cateva sute de gradinite decat sa ridicam tot felul de magaoaie sinistre.Dream Catcher » Sâm Apr 24, 2021 11:35 pm scrie:Eu nu mă refer nici la credincioși, nici la cler. Construcțiile alea sinistre. Lăcașurile de cult. Bani aruncați pe fereastră!
Din pacate trendul e sa mai construim "lacase de cult" inutile.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Bine că avem în fiecare sat cîte o biserică nenorocită și nu avem școli / spitale.
-
Paco_ste
- moderator

- 6
In fiecare sat e suficient un preot, insa la o scoala e nevoie de multi invatatori, si se pare ca nu le place multora profesia de profesor mai ales din prisma retributiei.Dream Catcher » Sâm Aug 07, 2021 2:48 pm scrie:Bine că avem în fiecare sat cîte o biserică nenorocită și nu avem școli / spitale.
Pe mine nu ma deranjeaza acest fapt deoarece nu eu am contribuit la construirea cladirii bisericii.
Retine un fapt, biserica sunt oamenii, cladirea aia cu turnuri si cruci nu se numeste biserica ci e cladirea unde se aduna biserica.