va pricepeti la ai sau va depaseste subiectul?
cat de conectati sunteti cu tehnologia? cat de mult pricepeti din tehnologia care e in ziua de azi ?
va pricepeti la ai?
Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 5 months
- 6
- Orientare religioasă: creştin
Re: va pricepeti la ai?
Am inteles ca limbajul de programare e FORTH. Practic are un algoritm complex care imbina cuvintele ce se gasesc intr-o baza de date cerute de interogator. Ce cauta cei ce lucreaza in dezvoltarea Ai-ului e descoperirea constintei sinelui.Deci atatia experti in programare nu deslusesc ceea ce se presupune ca natura a produs intamplator. Si bineinteles ca Expertii in programare sunt oameni foarte inteligenti si instruiti , si astfel se ajunge la concluzia corecta, constinta nu poate aparea intamplator, trebuie sa fi fost creata de cineva.
-
tavi1985
- level 3

- Subiecte: 16
- Registered for: 6 years 1 month
- 6
- Orientare religioasă: ateu
nu se cauta neaparat constiinta pentru ca un robot cu constiinta nu prea e de folos nimanui , ce sunt de folos sunt robotii care sa inlocuiasca muncile, in special alea fizice, chestie pe care robotii simplii fara constiinta deja o fac la un nivel mare si se va face din ce in ce mai bine , se mai folosesc roboti in sensul de ai care simuleaza chestii dar alea iarasi nu sunt roboti/ai cu constiinta , alea sunt niste simulatoare carora li s-a adaugat niste algoritme de simulare speciale , ai cu pattern recongnize si etc , care sa simuleze mai repede si mai bine ceea ce trebuie. deci e o diferenta intre ai pentru a ajuta la lucruri si ai/roboti folositi ca si constiinta artificiala, momentan se lucreaza si la constiinta pentru ca se vrea ai-uri care sa inteleaga mai bine ce vor oamenii, dar astea pot fi si ai-uri care nu au constiinta si ceea ce rezolva , rezolva intr-un mod preprogramat , de exemplu ai-urile sunt optimizate sa rationeze , cu probleme gen toti A sunt B , unii B sunt C , rezulta ca unii A sunt si ei C , si asa mai departe , dar nici asta nu inseamna constiinta , mai degraba ai optimizat pe rezolvat probleme de logica si ratiune
de obicei pentru ai se folosesc limbaje de programare mai moderne , python , ruby , si alte cateva
de obicei pentru ai se folosesc limbaje de programare mai moderne , python , ruby , si alte cateva
-
tavi1985
- level 3

- 6
ceea ce s-a facut prin evolutie s-a facut in milioane si milioane de ani de selectie naturala , care desi este o metoda extrem de primitiva si neeficienta avand la dispozitie milioane de ani a reusit sa evolueze pana acum
zi-mi si mie mai intra cineva pe forumul asta ? eu am facut o pauza de la forum ca am vrut sa stau si pe altceva dar mai intru aici pentru ca pot vorbi cu oameni nu cu chat gpt , si pentru ca asta e un forum de discutii mult mai lejer decat softpedia care din punctul de vedere al strictetii nu imi place absolut deloc
zi-mi si mie mai intra cineva pe forumul asta ? eu am facut o pauza de la forum ca am vrut sa stau si pe altceva dar mai intru aici pentru ca pot vorbi cu oameni nu cu chat gpt , si pentru ca asta e un forum de discutii mult mai lejer decat softpedia care din punctul de vedere al strictetii nu imi place absolut deloc
-
tavi1985
- level 3

- 6
cu toate ca aici e mai putina lume , dar e mai putina lume pentru ca inclusiv softpedia a scazut ca numai de useri simplu pentru ca marea majoritate a tinerilor de mult au migrat pe facebook, instagram , whattsapp , youtube etc
ar fi util sa deschideti si o pagina de facebook la care sa ii adaugati chat in real time , moderare , diferite sectiuni in pagina de facebook , daca facebook poate oarecum sa fie structurat ca si un forum
ar fi util sa deschideti si o pagina de facebook la care sa ii adaugati chat in real time , moderare , diferite sectiuni in pagina de facebook , daca facebook poate oarecum sa fie structurat ca si un forum