Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Nu folosiți citatele. Forumul poate da eroare.

Suicidul

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, Paco_ste

Re: Sinuciderea

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 23, 2025 1:06 pm

"Dream Catcher"]Cum adică nu ne-am dat noi viață? :?
De ce am avea dreptul să o luăm? Pentru că CICĂ am avea liber-arbitru.
Dacă eu îți dau ție o pungă cu căcat, ești obligată să o păstrezi? Nu ai voie să o arunci, dacă nu-ți place?
Poate unora nu le place "darul" vieții. De ce să ajungă în iad?

Nu exista o locatie numita iad ci e o stare a omului care nu traieste fericit.
Findca adevarata fericire, continua, o ai in momentul cand esti constient ca esti o fiinta iubita de divinitate.
Si sa parafrazez un predicator stradal , nu e minunat sa stii ca esti iubit cu o iubire vesnica de un Creator cu existenta vesnica ?
Paco_ste
moderator
moderator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 1156

Reclame

Re: Suicidul

Mesajde Lily » Dum Mar 23, 2025 7:10 pm

Da, este super să realizezi că ești iubit cu o iubire veșnică, dar poți realiza asta când ajungi in locația Iad, care da, exiștă. Tot rămân fascinată cum oamenii cred că Dumnezeu nu ar pedepsi. Știm că păcatul are consecințe, știm că Dumnezeu a pedepsit SEVER oameni, deci de ce nu am crede că nu i-ar pedepsi in Iad? Deși da, a realiza că vei fi veșnic separat de iubirea lui Dumnezeu este dureros, dar nu e chiar o pedeapsă. Neamurile s-au dus după idoli, Dumnezeu i-a pedepsit si i-a trimis pe evrei să-i omoare și să le ia pământul. Evreii au inceput să urmeze dumnezeii neamurilor, Dumnezeu i-a omorât pe mare parte din ei și pe restul i-a dus robi prin lume. Dumnezeu se depărtase de ei de sute de ani, dar nu aia a fost pedeapsa. Unii s-au ridicat impotriva lui Moise vrând să conducă ei, Dumnezeu a deschis pământul și i-a inghițit de vii. Saul nu a făcut tot ce i-a spus Dumnezeu motiv pentru care s-a depărtat de el și a venit un duh să-l chinuie. Oare nu avem aici o imagine a Iad-ului? Ești separat de Dumnezeu din cauza păcatelor, iar duhuri rele vin și te chinuie.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 977

Mesajde Paco_ste » Sâm Apr 19, 2025 11:19 am

Ai facut o afirmatie, ca exista iadul.
Te invit sa si demonstrezi aceasta afirmatie.
Raiul va fi pe acest pamant, insa cu alti oameni, sfinti .
Dimensiunea in care se afla Creatorul e inaccesibila . In acea dimensiune se afla cei care au "chipul si imaginea " desavarsita a Creatorului.
Evident ca ce spun sunt doar presupuneri.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 20, 2025 10:43 am

Oricat ar "condamna" BOR-ul ca sinuciderea e pacat, sa retinem si faptul ca Dumnezeu a omorat la greu, si la final ii va omori pe cei ce nu ii agreeaza.
Stiam ca uciderea e pacat.
De ce ar comite Dumnezeu pacat ? :D
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Mie Mai 21, 2025 10:44 am

Lily scrie:Tot rămân fascinată cum oamenii cred că Dumnezeu nu ar pedepsi. Știm că păcatul are consecințe, știm că Dumnezeu a pedepsit SEVER oameni, deci de ce nu am crede că nu i-ar pedepsi in Iad? Deși da, a realiza că vei fi veșnic separat de iubirea lui Dumnezeu este dureros, dar nu e chiar o pedeapsă. Neamurile s-au dus după idoli, Dumnezeu i-a pedepsit si i-a trimis pe evrei să-i omoare și să le ia pământul. Evreii au inceput să urmeze dumnezeii neamurilor, Dumnezeu i-a omorât pe mare parte din ei și pe restul i-a dus robi prin lume. Dumnezeu se depărtase de ei de sute de ani, dar nu aia a fost pedeapsa. Unii s-au ridicat impotriva lui Moise vrând să conducă ei, Dumnezeu a deschis pământul și i-a inghițit de vii. Saul nu a făcut tot ce i-a spus Dumnezeu motiv pentru care s-a depărtat de el și a venit un duh să-l chinuie.

Ce nesimțit e zeul tău. :(
Am mai zis-o și o mențin:
Dacă mi s-ar dovedi că există Creatorul, aș alege să nu mă închin la el considerînd că nu merită!
Paco_ste scrie:Oricat ar "condamna" BOR-ul ca sinuciderea e pacat, sa retinem si faptul ca Dumnezeu a omorat la greu, si la final ii va omori pe cei ce nu ii agreeaza.
Stiam ca uciderea e pacat.
De ce ar comite Dumnezeu pacat ? :D

Fiindcă nu vede bîrna din ochiul propriu.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

Mesajde Lily » Vin Mai 30, 2025 3:01 pm

Paco_ste scrie:Ai facut o afirmatie, ca exista iadul.
Te invit sa si demonstrezi aceasta afirmatie.
Raiul va fi pe acest pamant, insa cu alti oameni, sfinti .
Dimensiunea in care se afla Creatorul e inaccesibila . In acea dimensiune se afla cei care au "chipul si imaginea " desavarsita a Creatorului.
Evident ca ce spun sunt doar presupuneri.

Păi cam toată Apocalipsa vorbește de Iad, Iisus spune clar de Iad. Iisus spune că decât să mergi intreg in Iad mai bine iți tai membrul care te duce in păcat. Avem pilda cu datornicul iertat de stăpân care dă peste alt slujitor care ii datora cu mult mai puțin și ii sare la gât să ii dea datoria. Stăpânul il aruncă in temniță să fie bătut de chinuitori până iși plătește ultimul ban datorat. Nu văd un singur verset in toată Biblia unde să se inducă ideea că nu este un Iad. Văd insă sute unde se vorbește de focul veșnic, de viermii care nu mor, de chin, etc. Nu ai ce datorie să plătești dacă nu exiști.

Referitor la sinucidere opiniile sunt impărțite. Părerea mea este că dacă ești ateu ajungi in Iad, bazat și pe experiențele mele. Când vine vorba de creștini e mai complicat. Dumnezeu spune că ne-a cumpărat pe cruce, suntem cumpărați cu un preț, ca un sclav. Doar că in vechiul Testament Dumnezeu a stabilit ca dacă un sclav fuge de stăpân să fie primit in anumite cetăți și să nu fie dat inapoi stăpânului, ba chiar să i se dea pământ să poată trăi. Caz in care dacă un creștin efectiv nu mai suportă crucea ce i s-a dat ar trebui să aibă dreptul să fugă. De asemenea dacă creștinul este un sclav, care slujeste Domnului un an, doi, zece, dar nu mai suportă și se sinucide, oare e drept ca apoi Domnul să-l arunce in Iad? Adică s-a folosit de sclav, iar apoi iși retrage plata? Nu pare logic. Așa spun si eu unuia că ii dau un milion de euro sa-mi fie sclav rămânând să ii dau banii la finalul vieții, dar nu imi convine ceva din ce a făsut și nu ii mai dau nimic. Iar apoi iau altul si il amăgesc și pe ăla cu milionul, iar după 10 ani il arunc. Nu mi se pare drept. Apoi vine discuția despre cât de mult e alegerea ta, și cât a Lui. Tu nu știi ce te așteaptă mâine, dar El da. Dacă El a decis să-ți pună in spate mai mult decât știe că poți duce oare a cui e decizia? Acum sigur putem spune că poți duce tot, și cum iți permiți după decade de suferință să nu mai suporți alte decade de suferință?! Ceea ce cam spune Iisus, să nu vă smintiți , să indurați până la capăt, etc. Nu știu in ce direcție să inclin.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Puncte de reputaţie: 977

Mesajde Dream Catcher » Mar Iun 03, 2025 5:17 am

Lily scrie:Părerea mea este că dacă ești ateu ajungi in Iad

Un miliard de oameni au viitorul asigurat. :)) :)) X(

Ce se întîmplă cu cei care au alte religii?
Sunt 2 miliarde de creștini și 6 miliarde de non-creștini. Nu știu tu, sis', dar eu știu că minoritatea se supune majorității. Iar cînd doi îți spun că ești beat, te duci și te culci.
Dream Catcher
webmaster
webmaster

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 882

vand kit ryzen 5900

Mesajde Daniel Constanta » Mie Iun 04, 2025 4:57 pm

vand kit cpu Amd Ryzen 5900, placa de baza Aorus b650,
ram 128gb ddr4
sylvercheetah53@gmail.com
Daniel Constanta

Mesajde Paco_ste » Sâm Oct 04, 2025 5:30 pm

2 miliarde de crestini e exagerare.
In realitate in toata istoria omenirii daca se poate spune ca spiritul crestin s-a regasit in 10 milioane oameni. Restul sunt doar veleitari, nu au nici o treaba cu crestinismul.
E ca si cum ai spune ca nazistii erau crestini catolici, in realitate erau ucigasi, inclusiv soldatii care mergeau si ucideau necunoscuti.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Paco_ste » Sâm Oct 04, 2025 5:30 pm

2 miliarde de crestini e exagerare.
In realitate in toata istoria omenirii daca se poate spune ca spiritul crestin s-a regasit in 10 milioane oameni. Restul sunt doar veleitari, nu au nici o treaba cu crestinismul.
E ca si cum ai spune ca nazistii erau crestini catolici, in realitate erau ucigasi, inclusiv soldatii care mergeau si ucideau necunoscuti.
Paco_ste
moderator
moderator

Răspuns rapid

Această întrebare este o metodă de a preveni trimiterile automate de către boţii de spam.

Ascunde Răspuns rapid
Anterior

Înapoi la General