Paco_ste scrie:Ai facut o afirmatie, ca exista iadul.
Te invit sa si demonstrezi aceasta afirmatie.
Raiul va fi pe acest pamant, insa cu alti oameni, sfinti .
Dimensiunea in care se afla Creatorul e inaccesibila . In acea dimensiune se afla cei care au "chipul si imaginea " desavarsita a Creatorului.
Evident ca ce spun sunt doar presupuneri.
Păi cam toată Apocalipsa vorbește de Iad, Iisus spune clar de Iad. Iisus spune că decât să mergi intreg in Iad mai bine iți tai membrul care te duce in păcat. Avem pilda cu datornicul iertat de stăpân care dă peste alt slujitor care ii datora cu mult mai puțin și ii sare la gât să ii dea datoria. Stăpânul il aruncă in temniță să fie bătut de chinuitori până iși plătește ultimul ban datorat. Nu văd un singur verset in toată Biblia unde să se inducă ideea că nu este un Iad. Văd insă sute unde se vorbește de focul veșnic, de viermii care nu mor, de chin, etc. Nu ai ce datorie să plătești dacă nu exiști.
Referitor la sinucidere opiniile sunt impărțite. Părerea mea este că dacă ești ateu ajungi in Iad, bazat și pe experiențele mele. Când vine vorba de creștini e mai complicat. Dumnezeu spune că ne-a cumpărat pe cruce, suntem cumpărați cu un preț, ca un sclav. Doar că in vechiul Testament Dumnezeu a stabilit ca dacă un sclav fuge de stăpân să fie primit in anumite cetăți și să nu fie dat inapoi stăpânului, ba chiar să i se dea pământ să poată trăi. Caz in care dacă un creștin efectiv nu mai suportă crucea ce i s-a dat ar trebui să aibă dreptul să fugă. De asemenea dacă creștinul este un sclav, care slujeste Domnului un an, doi, zece, dar nu mai suportă și se sinucide, oare e drept ca apoi Domnul să-l arunce in Iad? Adică s-a folosit de sclav, iar apoi iși retrage plata? Nu pare logic. Așa spun si eu unuia că ii dau un milion de euro sa-mi fie sclav rămânând să ii dau banii la finalul vieții, dar nu imi convine ceva din ce a făsut și nu ii mai dau nimic. Iar apoi iau altul si il amăgesc și pe ăla cu milionul, iar după 10 ani il arunc. Nu mi se pare drept. Apoi vine discuția despre cât de mult e alegerea ta, și cât a Lui. Tu nu știi ce te așteaptă mâine, dar El da. Dacă El a decis să-ți pună in spate mai mult decât știe că poți duce oare a cui e decizia? Acum sigur putem spune că poți duce tot, și cum iți permiți după decade de suferință să nu mai suporți alte decade de suferință?! Ceea ce cam spune Iisus, să nu vă smintiți , să indurați până la capăt, etc. Nu știu in ce direcție să inclin.