Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Destinul

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Paco_ste, Opincariu Ana Maria

Credeţi în destin?

Da
1
20%
Nu
4
80%
 
Voturi totale : 5

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 11, 2021 8:36 am

Lily » Sâm Apr 10, 2021 8:41 pm scrie:Ok, pentru a nu iți da iar aceleași versete ca pe alt topic, in care se vede clar că apostolii il văd drept dumnezeu, iți voi da versete din Vechiul Testament in care se spune că Iisus este dumnezeu, și le voi da pe cele din Isaia, ținând cont că ai vorbit de Isaia, in un alt topic.
Isaia 9:6 Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii. 7 El va face ca domnia Lui să crească şi o pace fără sfârşit va da scaunului de domnie al lui David şi împărăţiei lui, o va întări şi o va sprijini prin judecată şi neprihănire, de acum şi-n veci de veci. Iată ce va face râvna Domnului oştirilor.
și bonus, pentru că spuneai că Iisus a fost conceput de Iosif, nu de Sfântul Duh, Isaia 7:14 De aceea Însuşi Stăpânul vă va da un semn. Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi îi va pune numele Emanuel.

Bineinteles ca il vor numi dumnezeu tare, si lucrurile chiar asa sta azi. Retine ca si Moise a fost numit dumnezeu, dar atat isus cat si Moise au murit, cu deosebirea ca isus a fost inviat, bineinteles ca si altii au fost inviati, dar isus a fost luat la cer.
Dar nici isus si nici Moise nu sunt dumnezeu atotputernicul .
Pe isus l-a inviat dumnezeu . Nu s-a inviat singur din moment ce era mort. Daca tu spui ca de fapt n-a murit atunci totul e minciuna in mintea voastra .
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Reclame

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Apr 11, 2021 4:19 pm

Ok, am investigat un pic. vezi, imi place, imi provoci cunoștințele despre Biblie. Ei bine nu, sunt mai multe cuvinte care apar traduse drept dumnezeu in Biblie, DAR niciodată nu este folosit יְהוָ֥ה׀ decât pentru Iisus sau pentru Sfânta treime, יְהוָ֥ה׀ insemnănd YHWH, adică numele lui dumnezeu. Alte cuvinte sunt folosite pentru dumnezei sau dumnezeu referitor la altcineva. Am căutat de exemplu Ieremia 23:6, care la noi este tradus drept În vremea Lui, Iuda va fi mântuit şi Israel va avea linişte în locuinţa lui; şi iată Numele pe care i-L vor da: ‘Domnul, Neprihănirea noastră’!, care la evrei am vâzut că tot timpul este tradus "YHWH Neprihănirea noastră", YHWH Neprihănirea noastră se folosește doar cu referire la Mesia, Mesia e Iisus, deci Iisus este dumnezeu. Simplu. :D
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Mar Apr 13, 2021 7:42 am

Lily » Dum Apr 11, 2021 6:19 pm scrie:Ok, am investigat un pic. vezi, imi place, imi provoci cunoștințele despre Biblie. Ei bine nu, sunt mai multe cuvinte care apar traduse drept dumnezeu in Biblie, DAR niciodată nu este folosit יְהוָ֥ה׀ decât pentru Iisus sau pentru Sfânta treime, יְהוָ֥ה׀ insemnănd YHWH, adică numele lui dumnezeu. Alte cuvinte sunt folosite pentru dumnezei sau dumnezeu referitor la altcineva. Am căutat de exemplu Ieremia 23:6, care la noi este tradus drept În vremea Lui, Iuda va fi mântuit şi Israel va avea linişte în locuinţa lui; şi iată Numele pe care i-L vor da: ‘Domnul, Neprihănirea noastră’!, care la evrei am vâzut că tot timpul este tradus "YHWH Neprihănirea noastră", YHWH Neprihănirea noastră se folosește doar cu referire la Mesia, Mesia e Iisus, deci Iisus este dumnezeu. Simplu. :D

"Domnul e neprihanirea noastra", nu e cu privire la isus ci la Tatal ceresc. isus e neprihanit, dar si isus spune "neprihanitule Tata ".
Si tot isus spune " Numai dumnezeu e BUN" .

Ar trebui sa citesti biblia cu mare atentie. Pana acum se pare ca ai citit ca si cum isus e dumnezeu intrupat.
Si retine, biblia nu e dictare de la Tatal ceresc. E credinta oamenilor in relatie cu Tatal ceresc. Si spre exemplu, ungerea lui David ca imparat, proorocul Nathan este cel care are relatie de comunicare cu Tatal ceresc, insa il alege pe David. Acesta din urma neavand o relatie cu cerul, comite atrocitati grave. Si apoi vine randul fiului din Batsheba, Solomon, care neavand o relatie cu divinitatea , comite atrocitati grave incat a ajuns sa aduca jertfe pe altare paganesti.Acele jertfe consta in aruncarea de copii pe cupru incins . Deci retine, biblia nu e dictarea lui dumnezeu ci credinta oamenilor in relatia care credeau ei ca vrea dumnezeu de la ei.
Si un alt episod biblic, eu te invit sa citesti cu foarte mare atentie cum ajunge Avraam in pericolul de a aduce jertfa umana cu toate ca era interzis acest lucru.
Dumnezeul care l-a impins pe Avraam la necugetare era Satana care s-a "infatisat" lui Avraam ca dumnezeu.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Apr 18, 2021 10:23 am

Tocmai de asta i-a spus că numai dumnezeu este bun, pentru că El este dumnezeu, să facă legătura. Crezi in mine, că Eu sunt dumnezeu?
dumnezeu a folosit mulți necredincioși pentru a duce la indeplinire anumite lucruri, și chiar și cei credincioși, nu erau perfecți, și totuși erau pe placul lui dumnezeu, asta arâtând că niciunul nu este prea pierdut, trebuie doar să vrea să se schimbe, să nu aibă inima impietrită.
Avraam il cunoștea pe dumnezeu, deci nu era altcineva, iar scopul nu a fost să își omoare fiul, ci să ii testeze credința și să plaseze baza pentru sacrificiul pe care El urma să il facă cu Iisus.
Geneza 22: Îngerul a zis: „Să* nu pui mâna pe băiat şi să nu-i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de dumnezeu, întrucât n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.”
Nu, uite eu când am inceput să citesc Biblia nu eram creștină. Adică știam că este un dumnezeu, și credeam că acel dumnezeu este legat de Biblie, dar nu aveam concepții create. Nu ascultasem pastori, nu fusesem prin biserici, nu citisem niciodată Biblia, repet nici nu știam cine este Sfânta Treime, deci chiar nu mă poate acuza cineva că am citit doar cât să imi demonstrez ceva. Nu am căutat dovezi să intăresc o credință sau un tip de gândire prestabilit. Doar două lucruri le știam anterior, unul legat de primul meu vis in care Iisus punea aripi unui inger (asta după ce L-am intrebat pe dumnezeu cine este, că voi accepta orice răspuns, că e Allah, oricine, efectiv nu știu cine este, și apoi a venit visul cu Iisus, deși nicio secundă nu m-am gândit la El, și m-a șocat. Până atunci eu și fratele făceam mișto de mama când incepea cu Iisus, poate confirma și el) iar al doilea că numele Iisus are putere, dar dacă imi ziceai atunci că e om și atât probabil că credeam, nu făcusem conexiunile și nu știam DELOC Biblia. In timp ce citeam Biblia am inceput să am revelații, am realizat că Biblia nu este o carte ca oricare alta, ci este in viață. Exteeeeeeeem de des când aveam o intrebare următorul vers era răspuns la intrebarea mea. De exemplu nu știam dacă să donez haine, și am intrebat, iar următoarele 3 capitole (citeam 3 pe zi) erau exact despre milostivenie și cât de importantă este pentu dumnezeu. Citisem până atunci din Biblie și nu mai dădusem de așa ceva, eram in Vechiul Testament. Eu fost muuulte cazuri de genul ăsta in care exact când intrebam următoarele capitole erau legate fix de ce intrebam eu. Așa ceva nu a scris niciun om, asta e clar.
Petru 1:20 Fiindcă, mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură.
21 Căci nicio* prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Dum Apr 25, 2021 8:04 pm

Milostenia nu o faci ca trebuie facut, ci cand vezi o situatie critica, trebuie sa cercetezi daca nu e inselatorie, daca nu e vreo putoare, daca nu e capcana, daca nu e vreun profitor .
Eu am gonit un batran care a ajuns sa profite de bunatatea mea. Sase ani l-am intretinut, e din biserica penticostala, si am ajuns sa inteleg ca omul e o lichea un imbuibat, un porc gurmand ce singura lui preocupare era sa-si umple burta.
O singura data am gasit o femeie ce era disperata , si din pacate am ajutat-o foarte putin. Acum regret ca nu am facut mai mult pentru situatia ei.
"Mila voiesc, si nu jertfe " zice dumnezeu. Jertfele din vechime erau menite sa trezeasca in om spiritul compasiunii, dragostei , binefacerii. Din pacate oamenii ucid miei ca sa-si umple burdihanul. Ei nu au intelegere ce rol are jertfa, injunghierea unei vieti plapande cum e mielul sau iedul.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Lun Apr 26, 2021 3:19 pm

Este adevărat că uneori unii fac abuz de bunătatea noastră, dar Iisus a spus ca dacă cineva iți cere haina să ii dai și cămașa. Acum sincer nu fac chiar așa, dar dacă nu imi place persoana ii dau foarte puțin, gen un leu. Dacă omul mi se pare cu adevărat necăjit ii dau mai mult.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Mar Apr 27, 2021 12:05 pm

Lily » Lun Apr 26, 2021 5:19 pm scrie:Este adevărat că uneori unii fac abuz de bunătatea noastră, dar Iisus a spus ca dacă cineva iți cere haina să ii dai și cămașa. Acum sincer nu fac chiar așa, dar dacă nu imi place persoana ii dau foarte puțin, gen un leu. Dacă omul mi se pare cu adevărat necăjit ii dau mai mult.

Aici isus se refera la situatiile de forta, cand talharii te si bateau daca te opuneai jefuirii.
Sa nu faci asa ceva cu cersetorii, risti sa fii luata in batjocura si sa se inmulteasca la poarta ta.
Foarte putine persoane necesita ajutor din partea noastra. Astazi exista institutia ajutorarii sociale. Cei care nu se pot intretine pot face cerere in comunitatea locala si primesc ajutor financiar. Restul sunt niste putori care sau obisnuit sa cerseasca. In biblie apostolul zice clar "cine nu munceste nici sa nu manance". Deci multi, foarte multi pot munci dar sunt putori si lichele.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Mie Apr 28, 2021 9:31 pm

Matei 5 42 Celui ce-ţi cere, dă-i, iar pe cel ce vrea să se împrumute de la tine să nu-l refuzi.
2 Corinteni 9:7 Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte dumnezeu”.
Sunt multe de genul acesta, chiar presupunând că acolo se vorbea despre a da cât să nu pățești ceva, deși eu nu am auzit o astfel de interpretare, sunt alte versete care susțin să dai când ți se cere. Cred că este corect să dăm, și dau, dar dau cu zgârcenie dacă nu imi place omul, dar cel puțin nu pot spune că imi pare rău după ce am dat.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Joi Apr 29, 2021 9:09 am

Lily » Mie Apr 28, 2021 11:31 pm scrie:Matei 5 42 Celui ce-ţi cere, dă-i, iar pe cel ce vrea să se împrumute de la tine să nu-l refuzi.
2 Corinteni 9:7 Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte dumnezeu”.
Sunt multe de genul acesta, chiar presupunând că acolo se vorbea despre a da cât să nu pățești ceva, deși eu nu am auzit o astfel de interpretare, sunt alte versete care susțin să dai când ți se cere. Cred că este corect să dăm, și dau, dar dau cu zgârcenie dacă nu imi place omul, dar cel puțin nu pot spune că imi pare rău după ce am dat.

Sa faci asta doar in cazurile cand omul e sincer si cu adevarat important. Nu oferi ajutorul oricui iti cere. Ar insemna sa nu mai fii rationala si sa dai bani la orice excroc care face pe jmecherul.
Nici dumnezeu nu iti asculta rugaciunile chiar daca tu te rogi sincer si ai nevoie urgent si important de ajutorul divin.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Mai 02, 2021 10:16 am

Ba dumnezeu ascultă rugăciunile oricui, și ajută, dar nu musai cum vrei, sau când vrei. Timpul lui nu este timpul nostru. Știe El mai bine când este bine pentru noi să primim acel ajutor, și dacă este bine să-L primim. Sigur că dacă unul Ii cere ajutorul să ii dea bani să meargă la păcănele... cred că il va ignora. Dacă ai nevoie să dai de mâncare copiilor insă cred că îți va oferi ajutorul necesar. Uite acum imi amintesc de o femeie, doar ce divorțase și venea Paștele, și efectiv nu avea niciun ban, nici să cumpere lapte. In ziua de Paște, parcă Paște era, nu știu sigur, s-a intâlnit cu o bătrânică pe scară, iar aceea a invitat-o in casă la masă. După ce au mâncat le-a dat și pentru acasă in niște recipiente de plastic. A doua zi femeia s-a dus să returneze recipientele, iar casa unde mâncase anterior era abandonată, nu era nimeni acolo. S-a intâlnic cu administratorul și a intrebat de bătrânica de acolo, iar administratorul era șocat, bunicuța murise cu muulți ani in urmă și nu mai locuia nimeni acolo de foarte mulți ani. Ajutorul poate veni in cele mai ciudate moduri cu putință.
Multe lucruri din cele dorite de noi nu sunt bune pentru noi, și dumnezeu știe. Câți nu iși doresc un partener care cred ei că era perfect pentru ei, chiar dacă nu era deloc așa?! Vrem multe, dar nu știm ce este bun pentru noi. Când Il avem pe El cu noi ne va duce in direcția corectă, chiar dacă uneori nu pare direcția bună, dar noi vedem doar cât ne este nasul, El vede tot.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Dum Mai 16, 2021 9:54 am

Povești nemuritoare.
Basme.
Legendele Olimpului.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Dum Mai 16, 2021 9:55 am

Cine a votat da în sondaj?
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Mai 16, 2021 12:10 pm

Dream Catcher » Dum Mai 16, 2021 11:54 am scrie:Povești nemuritoare.
Basme.
Legendele Olimpului.

Ar trebui mai intâi să testezi și după să iți dai cu părerea. :roll:
Așa zic și eu că FIFA e un mit.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Dum Iun 20, 2021 12:11 am

Ce să testez?
Am fost creștin. Nu mai e nimic de "testat".
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Iun 20, 2021 1:08 pm

Tocmai faptul că ai fost ar trebui să te pună pe gânduri. Probabil cea mai frumoasă perioadă din viața ta ai fost creștin, să fie oare cincidență? Ar trebui testat. :mrgreen:
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Mie Iul 28, 2021 11:21 am

Dream Catcher » Dum Iun 20, 2021 2:11 am scrie:Ce să testez?
Am fost creștin. Nu mai e nimic de "testat".

Tu presupui ca ai fost crestin. In realitate nu stii si nici nu intelegi ce inseamna sa fii crestin.

Dar ca sa te deconspir , te intreb: ce era Hristos isus pentru tine in perioada cand zici ca erai crestin ?
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Dum Aug 01, 2021 6:58 am

Lily » Dum Iun 20, 2021 3:08 pm scrie:Tocmai faptul că ai fost ar trebui să te pună pe gânduri. Probabil cea mai frumoasă perioadă din viața ta ai fost creștin, să fie oare cincidență? Ar trebui testat. :mrgreen:

Pentru toți oamenii, copilăria este cea mai frumoasă perioadă. Nu are legătură cu religia.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 01, 2021 3:18 pm

Dream Catcher » Dum Aug 01, 2021 8:58 am scrie:
Lily » Dum Iun 20, 2021 3:08 pm scrie:Tocmai faptul că ai fost ar trebui să te pună pe gânduri. Probabil cea mai frumoasă perioadă din viața ta ai fost creștin, să fie oare cincidență? Ar trebui testat. :mrgreen:

Pentru toți oamenii, copilăria este cea mai frumoasă perioadă. Nu are legătură cu religia.

Nu pentru toti. Ma bucur pentru tine ca ai avut o copilarie frumoasa. Dar cand ai devenit ateu se pare ca bucuria a luat sfarsit.
Eu pot sa spun ca , copilaria mea a fost una extrem de dura si grea, si abia cand am "descoperit" pe dumnezeu traiesc o nesfarsita bucurie. :D
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Aug 01, 2021 7:15 pm

Idem. Mi-am urât profund copilăria, dar acum sunt happy. Dacă ar trebui să identific o perioadă cea mai fericită, cu certitudine pe asta o consider cea mai frumoasă. Nu neapărat pentru ceva specific, ci pentru starea de spirit, pentru pace, bună ințelegere, etc. Nu sunt chiar foarte mulți cei ce au avut copilării fericite.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Mar Aug 10, 2021 3:50 pm

Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Lily » Mar Aug 10, 2021 9:29 pm

Exact ăștia sunt ateii, nu cred in dumnezeu pentru că nu le place ideea să nu fie in control.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Sâm Aug 21, 2021 1:39 pm

Lily » Mar Aug 10, 2021 11:29 pm scrie:Exact ăștia sunt ateii, nu cred in dumnezeu pentru că nu le place ideea să nu fie in control.

Problema ateilor e simpla, ei nu cred in existenta unei divinitati. Libertatea e o nazuinta generala.

In cazul religiosilor . . . faptul ca ei se rezuma doar la convingerea/credinta existentei divinitatii, ii face sa fie palide exemple de credinta.

Adevarata credinta religioasa e despre iubirea lui dumnezeu. Deci la intrebarea "crezi in dumnezeu ?" , se pune in discutie redinta despre iubirea lui dumnezeu. Din pacate marea masa a religiosilor din orice religie, nu au intelegere ce inseamna acest lucru. Plus ca multi sunt influentati de falsii preoti care in realitate sunt slujitorii lui Satan.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Lily » Dum Aug 22, 2021 10:40 pm

Nu consider că sunt creștini toți cei ce spun că sunt creștini. Dacă mă intrebai acum 10 ani dacă sunt creștină spuneam că da, deși nu eram. Una este să spui că crezi, și alta este să crezi. Credința se vede din fapte/fructe.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Re: Destinul

Mesajde Norathomas » Lun Aug 23, 2021 4:44 am

nice
Norathomas
level 0
level 0
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Aug 23, 2021 4:38 am
Localitate: Canada
Orientare religioasă: musulman
Puncte de reputaţie: 0

Re: Destinul

Mesajde Paco_ste » Dum Aug 29, 2021 4:24 am

Lily » Lun Aug 23, 2021 12:40 am scrie:Nu consider că sunt creștini toți cei ce spun că sunt creștini. Dacă mă intrebai acum 10 ani dacă sunt creștină spuneam că da, deși nu eram. Una este să spui că crezi, și alta este să crezi. Credința se vede din fapte/fructe.

Corect . Nu oricine isi zice crestin si este. Ci acela care implineste poruncile Lui. "Va dau o porunca noua, sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit Eu pe voi ".
Dar a mai dat cateva porunci ce "atesta" faptul ca acela e crestin, daca implineste porunca frangerii painii care simbolizeaza trupul Lui ce s-a frant pentru salvarea noastra, a paharului cu vin ce simbolizeaza sangele Lui ce s-a varsat pentru spalarea pacatelor noastra, si spalarea picioarelor unii altora . Daca asa zis crestin nu implineste acestea, e un mincinos.
Paco_ste
moderator
moderator
 
Mesaje: 825
Membru din: Joi Ian 23, 2020 3:26 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 501

Re: Destinul

Mesajde Dream Catcher » Lun Sep 20, 2021 1:02 pm

Lily » Mar Aug 10, 2021 11:29 pm scrie:Exact ăștia sunt ateii, nu cred in dumnezeu pentru că nu le place ideea să nu fie in control.

Poi nu ziceai că doamne-doamne ne-a lăsat liberul arbitru?
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Avatar utilizator
Dream Catcher
administrator
administrator
 
Mesaje: 808
Membru din: Mar Noi 13, 2018 10:53 am
Localitate: Constanţa
Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: 399

Re: Destinul

Mesajde Lily » Lun Sep 20, 2021 7:37 pm

Păi ai liber arbitru și ai putea ALEGE Raiul, dar nu iți plac regulile care vin cu respectiva alegere. Nu poți ucide 100 de oameni, dar să spui că vrei in Rai, nu merge așa. Rai-ul implică unele modificări de comportament. A nu se ințelege că implică perfecțiune, căci nimeni nu este perfect cu excepția Lui, dar implică o modificare de atitudine față de păcat. Nu mai merge cu fac ce vreau că așa vreau. Tot mai faci tâmpenii, dar le regreți, iar de unele chiar te indepărtezi. Până la urmă este vorba de o schimbare de atitudine. Ești salvat dacă crezi in Iisus, că a murit pe cruce pentru păcatele noastre, dumnezeu fiind, și a inviat după 3 zile. Dacă crezi asta cu adevărat ne vedem in Rai. Dacă comportamentul tău nu se schimbă in conformitate cu pretinsa credință, atunci sunt vorbe in vânt, nu chiar crezi.
Let My People Think
Avatar utilizator
Lily
administrator
administrator
 
Mesaje: 400
Membru din: Mie Aug 05, 2020 5:11 pm
Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 620

Anterior

Înapoi la General

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori

  • Reclame