Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

iisus, jucat de un ateu!

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 5 months
6
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Re: iisus, jucat de un ateu!

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Mie Dec 29, 2021 12:30 am scrie::)) :)) :)) Este capul bisericii, mirele, deci este creștin, asta e clar. E interesant cum toți se bat pe Iisus, acum și ateii. :mrgreen:
isus crestin . . . ha ha ha . . . am mai auzit ceva .
Crestin inseamna urmasii lui Hristos. Cum sa spui ca isus e urmasul lui Hristos isus ? :))

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 10 months
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Dicţionarul Webster’s defineşte un creştin ca “o persoană care crede în Iisus ca Hristos, sau în religia bazată pe învăţătura lui Iisus.” Deşi este un punct bun de plecare în a înţelege ce este un creştin, ca multe definiţii seculare, şi aceasta dă greş într-o oarecare măsură în a comunica adevărul biblic cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat să fii un creştin. Iisus crede că El este Mesia, deci putem spune că e creștin. Nu mi se pare ceva așa uluitor.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Joi Dec 30, 2021 2:16 am scrie:Dicţionarul Webster’s defineşte un creştin ca “o persoană care crede în Iisus ca Hristos, sau în religia bazată pe învăţătura lui Iisus.” Deşi este un punct bun de plecare în a înţelege ce este un creştin, ca multe definiţii seculare, şi aceasta dă greş într-o oarecare măsură în a comunica adevărul biblic cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat să fii un creştin. Iisus crede că El este Mesia, deci putem spune că e creștin. Nu mi se pare ceva așa uluitor.
isus nu a venit cu aluzia " mai , eu cred ca sunt Mesia" , El a afirmat clar, ca este Mesia.
Insa a fi crestin nu inseamna a fi Mesia ci urmas al lui Cristos/Hristos isus.

Cred ca e timpul sa te opresti sa faci afirmatii eronate.

In fine, ne departam de la subiectul topicului si deviem si pe altii in discutie.
Eu nu am nici o problema in a vedea un ateu jucand rolul lui isus atat timp cat nu exista undeva o interdictie religioasa in acest sens.
E treaba lui cum intelege ce face. Dar , totusi, daca ajunge cineva sa citeasca biblia si citeste ce spunea isus despre sine"eu sunt bland si smerit cu inima" , va intelege ca e musai sa insufle prin interpretare si acest spirit.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Sigur, a afirmat ceea ce știa, e tot aia. Adică Iisus nu credea că e Mesia sau ce vrei să spui acolo? Dacă nu credea, nu spunea.
Ținând cont că ți-am dat sursă autorizată, cred că se confirmă ceea ce am spus. Este capul bisericii, deci face parte din biserică, iar cine face parte din biserică se spune că este creștin (in definiții oficiale), chit că unul este doar enoriaș, altul preot, mitropolit, sau chiar intemeietorul bisericii.

Cred că tu trebuie să te oprești din afirmații eronate. Evident eram ironică. Cred că amândoi incercăm să facem afirmații corecte, sigur că ne putem inșela, suntem oameni și cât trăim invățăm, doar ne expunem opiniile. Este absurd să ii spui unui om să nu mai greșească. Teoretic nimeni nu o face voit. Oricum renunț la disputa pe tema asta pe motiv că nu mi se pare relevantă. Nu ajunge nimeni in Iad pentru că a zis că Iisus este creștin dacă știe cine este Iisus și ce a făcut pentru noi, și sincer ce face zi de zi pentru noi.

La fel am spus și eu, important este că filmul este bun, nu mi se pare o problemă că actorui nu este creștin. De exemplu cel din Patimile lui Hristos este creștin, dar nici până in ziua de azi nu m-am putut convinge să mă uit la el. Sunt miloasă și chiar nu mă impac cu ideea de a vedea pe cineva suferind.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 166
Registered for: 7 years 7 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Eu chiar cred că a existat iisus. Nu cred că e inventat, cum susțin alți atei.
Doar că nu a fost zeu. A fost om, ca mine, ca tine, ca Paco... ș.a.m.d.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Exact cum credeam și eu. Credeam că a trăit, a murit, iar după apostolii au mințit că a inviat, doar că dacă chiar analizezi ce s-a intâmplat după moartea Lui nu pare deloc plauzibil că a fost un simplu om. Adică dacă era un simplu om de ce nu a murit cultul cu el? Așa s-a intâmplat cu alți mii de lideri ai unor culte. Au fost 2-3 care au supraviețuit după moartea liderului, dar cei ce au continuat au avut beneficii considerabile. Nu știu alți continuatori care să fie atât de chinuiți, care să renunțe la absolut tot, inclusiv familie și viață, pentru religie. Aici nu ne referim la adepți apăruți ulterior, ci la cei care chiar știu adevărul, care au stat lângă lider. In condițiile in care Iisus era doar un om comportamentul Lui era ilogic. Nu avea de ce să se lase omorât, cu atât mai mult cu cât a spus cu ceva timp inainte că va fi omorât, și unde va fi omorât. Apoi Iisus a fost sărac, chiar El a spus că nu are nici unde să își pună capul să doarmă. Dacă ești un simplu om și știi cumva că vei muri curând, nu ar trebui să vrei să ai vreun beneficiu?! Adică să strângi bani, să te distrezi, nu știu, ceva. Doar dacă știi că ajungi in Rai nu ai de ce să faci astea pentru că știi unde ajungi și nu e nimic pe pământ care se poate ridica la același nivel. E irelevant ce se intâmplă aici. Din simpla și scurta asta analiză este evident că credea ceea ce spunea, comportamentul Lui o dovedește. Apoi vedem aceeași atitudine la apostoli, renunță la tot pentru a duce mesajul mai departe, deci clar și ei cred, altfel comportamentul lor devine absurd. Ei au susținut până la moarte că L-au văzut inviat, și au dovedit că au crezut asta acceptând să moară pentru ceea ce spun. Putea măcar unul să zică că a mințit cât să își salveze viața, dar din 12 nu a dat unul inapoi. Așa ceva nu este posibil cu atât mai mult cu cât dacă cineva fura corpul lui Iisus acela trebuia să fie un apostol. Chiar dacă era furat de altcineva ei știau 100% dacă L-au văzut sau nu. Singura conluzie logică este că Iisus a inviat, iar dacă a inviat era și este Dumnezeu.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Eu nu am negat că iisus se credea dumnezeu. Sunt sute de nebuni care susțin, și azi, același lucru.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Păi ok, El era nebun și credea cum cred mulți alții că sunt dumnezei, diferența este comportamentul ulterior morții Lui. Ok El s-a lăsat omorât pentru că chiar credea că e Dumnezeu, dar cum de apostolii au fost atât de convinși ulterior morții că El este Dumnezeu?! Așa cum spuneam, sunt mulți lideri care au murit spunând că sunt dumnezei, dar niciunul nu a reușit să convingă oameni să se convertească ulterior morții. iisus l-a convertit pe Pavel după ce murise. Iacov, fratele lui Iisus, nu a crezut in El, dar dup[ ce a murit a crezut. Adică mă gândesc că tu spui mâine că ești Dumnezeu, și mori crezând că ești Dumnezeu, ce ar trebui să se intâmple ca eu subit să cred că ești Dumnezeu? Apostolii inițial s-au ascuns iar după moartea Lui au inceput să iasă fără frică și să spună că Iisus este Dumnezeu. Nu are logică. Iisus avea halucinații ceva, se credea Dumnezeu, dar făcea miracole, cum? După toți apostolii subit ies cu tupeu și zic că e Dumnezeu. Fratele lui Iisus subit devine creștin, in timp ce mergea să omoare creștini. Imi pare rău, dar pentru ca toate astea să se intâmple... trebuia să se intâmple un miracol mai mare decât invierea in sine.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Mie Feb 23, 2022 5:49 pm scrie:Eu nu am negat că iisus se credea dumnezeu. Sunt sute de nebuni care susțin, și azi, același lucru.
Expresia e una pagana si inseamna stapanul zeilor. In realitate zei se credeau oamenii care aveau spita regala. Asta in antichitate. Astazi le spunem guvernatori/guvernanti.

Personajul isus atrage si pe atei, chiar si pe artisti sa intrepreteze sau sa descrie viata lui isus. Realizarea lui Zefirelli a fost vazuta de cel putin jumatate din omenirea planetei, deci inca odata, nu actorul a fost centrul atentiei ci personajul interpretat. Cu siguranta pe viitor si alti actori atei se vor incumeta sa interpreteze rolul personajului isus .
Nu cred ca deranjeaza pe vreun religios acest aspect. Conteaza realismul interpretarii. Un isus slab interpretat nu face decat sa coboare actorul.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Lily » Joi Feb 24, 2022 2:51 am scrie:Păi ok, El era nebun și credea cum cred mulți alții că sunt dumnezei, diferența este comportamentul ulterior morții Lui. Ok El s-a lăsat omorât pentru că chiar credea că e Dumnezeu, dar cum de apostolii au fost atât de convinși ulterior morții că El este Dumnezeu?! Așa cum spuneam, sunt mulți lideri care au murit spunând că sunt dumnezei, dar niciunul nu a reușit să convingă oameni să se convertească ulterior morții. iisus l-a convertit pe Pavel după ce murise. Iacov, fratele lui Iisus, nu a crezut in El, dar dup[ ce a murit a crezut. Adică mă gândesc că tu spui mâine că ești Dumnezeu, și mori crezând că ești Dumnezeu, ce ar trebui să se intâmple ca eu subit să cred că ești Dumnezeu? Apostolii inițial s-au ascuns iar după moartea Lui au inceput să iasă fără frică și să spună că Iisus este Dumnezeu. Nu are logică. Iisus avea halucinații ceva, se credea Dumnezeu, dar făcea miracole, cum? După toți apostolii subit ies cu tupeu și zic că e Dumnezeu. Fratele lui Iisus subit devine creștin, in timp ce mergea să omoare creștini. Imi pare rău, dar pentru ca toate astea să se intâmple... trebuia să se intâmple un miracol mai mare decât invierea in sine.
Și Bivolaru are adepții lui. Asta nu dovedește nimic!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Sunt multi ca Bivolaru. Asteptam momentul invierii lui , nu stiu daca a murit, si apoi inaltarea la cer. :D
Din ce am auzit, Bivolaru asta invita pe adeptii lui sa ii bea pipi facut de el. Isus nu a facut asa ceva chiar daca a spus "cine mananca trupul meu si bea sangele meu, are viata", la Bivolaru se face ad-literam in cazul urinei guru-lui. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Dream Catcher » Vin Mar 04, 2022 7:15 pm scrie:
Lily » Joi Feb 24, 2022 2:51 am scrie:Păi ok, El era nebun și credea cum cred mulți alții că sunt dumnezei, diferența este comportamentul ulterior morții Lui. Ok El s-a lăsat omorât pentru că chiar credea că e Dumnezeu, dar cum de apostolii au fost atât de convinși ulterior morții că El este Dumnezeu?! Așa cum spuneam, sunt mulți lideri care au murit spunând că sunt dumnezei, dar niciunul nu a reușit să convingă oameni să se convertească ulterior morții. iisus l-a convertit pe Pavel după ce murise. Iacov, fratele lui Iisus, nu a crezut in El, dar dup[ ce a murit a crezut. Adică mă gândesc că tu spui mâine că ești Dumnezeu, și mori crezând că ești Dumnezeu, ce ar trebui să se intâmple ca eu subit să cred că ești Dumnezeu? Apostolii inițial s-au ascuns iar după moartea Lui au inceput să iasă fără frică și să spună că Iisus este Dumnezeu. Nu are logică. Iisus avea halucinații ceva, se credea Dumnezeu, dar făcea miracole, cum? După toți apostolii subit ies cu tupeu și zic că e Dumnezeu. Fratele lui Iisus subit devine creștin, in timp ce mergea să omoare creștini. Imi pare rău, dar pentru ca toate astea să se intâmple... trebuia să se intâmple un miracol mai mare decât invierea in sine.
Și Bivolaru are adepții lui. Asta nu dovedește nimic!
Cred că nu ai citit cu atenție. Vorba lui Paco, sunt mii de Bivolaru, nu inseamnă nimic. Eu ți-am spus de ce nu are cum Iisus să fie doar un guru sau un nebun, de ce trebuie să fie Dumnezeu și nu există altă explicație pentru viața și evoluția Lui. Dacă tu ai o altă explicație LOGICĂ, o ascultăm.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Cred că asta arată nivelul de inteligență al profesorului. Sincer mulți din profesorii universitari din SUA cam așa sunt, ceea c e este ingrijorător. probabil de asta tinerii sunt atât de... ****.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

In Loma Linda exista un spital al bisericii BAZS , si din evaluari se pare ca e spitalul cu medicii cei mai experimentati.
E o greseala sa sustii ca retardul mental e doar in randul religiosilor.
Din propria experienta pot spune ca am intalnit si atei retarzi.
Pot chiar afirma ca putini atei din lume se pot compara ca nivel de inteligenta cu Andrei Plesu.
Nu stiu daca stii, cei mai multi scriitori au fost sau sunt religiosi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Mar Mar 15, 2022 1:43 am scrie:Andrei Pleșu e un idiot.
Esti de coma.
Presupun ca ai citit macar una din lucrarile lui, sau ai urmarit pledoariile publice.
E profesor si filozof de mare anvergura. Idiot as zice ca e Mircea Geoana, si pentru calitatea lui a fost cooptat la structurile de conducere NATO.
Si sunt sigur ca niciodata nu vor accepta in randurile lor oameni spirituali si inteligenti precum Andrei Plesu. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Joi Mar 17, 2022 2:02 pm scrie:Să citească el "lucrările" mele. :wink:
Doar daca le publici . :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Andrei Gabriel Pleșu este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei, stilist al limbii române. Sorry, nu pare tocmai idiot.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Dum Mar 20, 2022 10:06 pm scrie:Andrei Gabriel Pleșu este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei, stilist al limbii române. Sorry, nu pare tocmai idiot.
Simpla etichetare nu e de ajuns.
Dragul nostru coleg e invitat sa argumenteze ce spune despre acest ilustru filozof roman.
Deci, asteptam argumentele.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

L-am văzut, de cîteva ori la TV și asta e impresia pe care mi-a lăsat-o.
Maybe it's just me. :-??

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Mie Mar 30, 2022 8:07 pm scrie:L-am văzut, de cîteva ori la TV și asta e impresia pe care mi-a lăsat-o.
Maybe it's just me. :-??
Daca era un ateu inversunat sigur il ridicai in slavi. Insa fiind in tabara contrara convingerilor tale simti nevoia sa-l repudiezi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Voi nu faceți la fel?
Lily nu îl place pe Stephen Hawking! [-X

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Stephen Hawking nu imi place in mod deosebit, dar nu am neapărat ceva cu el. Adică pot să citesc despre el, și da, mi s-a părut interesant să ințeleg de ce nu credea in Dumnezeu. Doar că el s-a cam blocat la rău, există rău (boala lui), deci nu poate exista Dumnezeu. Ceea ce nu e chiar o poziție logică pentru un ateu. 1. pentru că pentru un ateu nu există bine și rău, sunt doar opinii. 2.Pentru că cine spune că dacă există un Dumnezeu acela trebuie să fie bun? Noi ca și creștini știm că e in esența noastră cunoașterea faptului că există rău și există bine și știm că Dumnezeu este bun, doar că ateii nu prea pot justifica de ce știu asta. Dacă ateismul este real atunci este real doar ce este material și măsurabil, iar această cunoaștere internă a valorilor nu se poate jusitifica in o lume fără un Dumnezeu.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Scrie răspuns