Daţi-ne like pe pagina oficială de FaceBook

Credinţa în dumnezeu va fi considerată boală psihică

Cu şi despre spiritualitate

Moderatori: Opincariu Ana Maria, Paco_ste

Re: Credinţa în dumnezeu va fi considerată boală psihică

Mesajde Lily » Dum Mar 06, 2022 2:54 pm

Iad-ul este lipsa lui Dumnezeu. Nu este nimic bun fără Dumnezeu, in absența Lui. Unde nu este lumină, este intuneric. Lipsa unui Iad ar insemna că ceea ce facem nu contează cât timp viața ta aici este frumoasă. Asta este o privire ilogică. De ce să dai haina de pe tine celui sărac dacă ai doar viața asta?! Plus că nu asta a spus Iisus, iar dacă Iisus a mințit, de ce ai crede un cuvânt din ceea ce a spus?
Există un Iad in care iți plătești faptele ceea ce cred că toți putem considera drept corect.Nu am vrea să scape violatorii de copilași sau criminalii. Dumnezeu fiind iubitor oferă o oportunitate de a exista veșnic cu El in ciuda păcatelor tale, dar sigur nu băgând sub preș păcatele, ci plătindu-le chiar El pentru tine. Nu este obligatoriu să vrei să exiști cu El și nu este obligatoriu să accepți ca El să plătească pentru tine, este o alegere.
Iad-ul este mult mai ingrozitor decât iți poți imagina, dar totuși oamenii il aleg pentru că vor să trăiască fără Dumnezeu, cum vor ei, ignorând consecințele veșnice.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Orientare religioasă: creştin
Puncte de reputaţie: 831

Reclame

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 06, 2022 7:01 pm

Lily » Dum Mar 06, 2022 4:54 pm scrie:Iad-ul este lipsa lui Dumnezeu. Nu este nimic bun fără Dumnezeu, in absența Lui. Unde nu este lumină, este intuneric. Lipsa unui Iad ar insemna că ceea ce facem nu contează cât timp viața ta aici este frumoasă. Asta este o privire ilogică. De ce să dai haina de pe tine celui sărac dacă ai doar viața asta?! Plus că nu asta a spus Iisus, iar dacă Iisus a mințit, de ce ai crede un cuvânt din ceea ce a spus?
Există un Iad in care iți plătești faptele ceea ce cred că toți putem considera drept corect.Nu am vrea să scape violatorii de copilași sau criminalii. Dumnezeu fiind iubitor oferă o oportunitate de a exista veșnic cu El in ciuda păcatelor tale, dar sigur nu băgând sub preș păcatele, ci plătindu-le chiar El pentru tine. Nu este obligatoriu să vrei să exiști cu El și nu este obligatoriu să accepți ca El să plătească pentru tine, este o alegere.
Iad-ul este mult mai ingrozitor decât iți poți imagina, dar totuși oamenii il aleg pentru că vor să trăiască fără Dumnezeu, cum vor ei, ignorând consecințele veșnice.

Cred ca exagerezi. Un ateu te va contrazice oricand. Pentru ei e bine si bun sa nu existe dumnezei.
Intunericul e absenta luminii. In format spiritual se poate parafraza astfel, fara iubire viata e "pustiu" . :D

Deci tu justifici existenta/prezenta unui iad din prisma raului . Unui pastor penticostal cand i-am adus argumente in sprijinul inexistentei iadului si ca nici un nemantuit nu va fi chinuit in iad vesnic, s-a maniat groaznic spunand ca isi va procura un kalashnikov si va secera pe pacatosi.
Imi dau seama ca multi au suferit si se alina cu speranta ca cei care i-au facut sa sufere vor fi chinuiti pe vesnicie in iad. Ei bine daca asta ar fi un adevar atunci Dumnezeu e un monstru.
Sfatul meu pentru tine e sa renunti la aceasta idee, findca iti va face rau daca vei descoperi intr-un final ca nu este asa.
Paco_ste
moderator
moderator

Puncte de reputaţie: 602

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 11, 2022 4:12 pm

Lily » Dum Mar 06, 2022 4:54 pm scrie:De ce să dai haina de pe tine celui sărac dacă ai doar viața asta?!

Pentru că ÎMI PASĂ.
Nu toți căutăm să transformăm viața asta într-un business rece.
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Orientare religioasă: ateu
Puncte de reputaţie: -22

Mesajde Lily » Dum Mar 13, 2022 6:00 pm

Nu este vorba de asta. Nu am ură impotriva nimănui. Sunt oameni care au făcut mult rău, și care consider că ar trebui pedepsiți, și da, consider că dacă Dumnezeu ar ignora păcatele tuturor... nu L-aș putea cataloga ca fiind drept. Uite să zicem că de mâine toți judecătorii in cauze penale nu ar mai condamna infractorii, ar decide că ii iubesc pe toți și lasă că sunt și ei oameni. Reamintesc că in vechiun Testament Dumnezeu avea pedepse clare pentru păcătoși, nu zicea eh să ignore oamenii și aia e. Sistemul de justiție este făcut ca omul să nu iși facă singur dreptate. Dacă mâine am elibera criminalii că de, ne e milă de ei, atunci familiile victimelor normal că le-ar veni de hac. Dacă noi ca oameni nedrepți avem acest simț al dreptății, dar un Dumnezeu sfânt?!

Dream Catcher, ok, să zicem că de unul iți e milă că e simpatic, dar poate altul este de vreo etnie care nu iți place. Creștinismul iți spune să il ajuți și pe ăla. Eu nu zic că nimeni nu ar mai ajuta pe nimeni dacă am afla mâine că nu există un Dumnezeu, ci că ajutorul s-ar face la un alt nivel. Este absurd să te lași omorât pentru a salva viața altcuiva, de exemplu. Ai o singură viață, dacă aia s-a terminat nu mai ai nimic. Poți face sacrificii la alt nivel când știi că există o răsplată.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Dream Catcher » Joi Mar 17, 2022 11:52 am

Asta e diferența între noi doi. Eu nu aștept o "răsplată". :)
Dacă un om are nevoie de religie pentru a fi mai bun, atunci acel om nu e bun. E doar un cîine dresat (CHAGDUD TULKU, 1930–2002)
Dream Catcher
administrator
administrator

Mesajde Lily » Sâm Mar 19, 2022 11:34 pm

"Răsplata" creștinului este ca Dumnezeu să fie mulțumit de acțiunea lui, să nu-L dezamăgească. Viața de aici este trecătoare, deci se merită să o sacrifici pentru o eternitate cu El.
Let My People Think
Lily
administrator
administrator

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 20, 2022 1:39 pm

Dream Catcher » Joi Mar 17, 2022 1:52 pm scrie:Asta e diferența între noi doi. Eu nu aștept o "răsplată". :)

Sa ai atitudinea asta intotdeauna, sa faci binele fara sa astepti vreo rasplata, findca Dumnezeu astfel de oameni iubeste.
Si sa te feresti sa faci raul, dar sa te feresti sa faci rau prin cuvinte.
Deseori nu ne dam seama ca putem lesne rani chiar si prin cuvinte.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Paco_ste » Dum Mar 20, 2022 1:46 pm

Lily » Dum Mar 20, 2022 1:34 am scrie:"Răsplata" creștinului este ca Dumnezeu să fie mulțumit de acțiunea lui, să nu-L dezamăgească. Viața de aici este trecătoare, deci se merită să o sacrifici pentru o eternitate cu El.

O prostie.
In biblie zicce "imprieteniti-va cu Dumnezeu".
A fi prieten cu Dumnezeu inseamna un lucru deosebit, findca si Dumnezeu ne considera prieteni.
Cand stii ca ai un prieten adevarat niciodata nu iti trece prin cap sa-l inseli, sa-l furi, sa-l minti . . . . prietenii isi vorbesc deschis, nu se insulta unul pe altul.
Daor pentru un prieten poti face sacrificii.
O viata eterna in supunere si frica nu e viata ci moarte.
Eu nu traiesc cu frica sa nu-l dezamagesc pe Dumnezeu ci ma bucur ca avem un Dumnezeu care imi iarta GRESELILE. Si nu vreau sa-mi ierte rautatea. Rautatea trebuie pedepsita negresit.
E ca si in legislatia umana, greseala se iarta insa nelegiuirea/rautatea trebuie pedepsite.
Paco_ste
moderator
moderator

Mesajde Dream Catcher » Vin Mar 25, 2022 3:13 am

Paco_ste » Dum Mar 20, 2022 3:46 pm scrie:O viata eterna in supunere si frica nu e viata ci moarte.

De acord cu Paco! :D
Dream Catcher
administrator
administrator

Anterior

Înapoi la General