Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

Dovada că NU există dumnezeu

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: bozvaciSiylbaru, Manole, Paco_ste

Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 165
Registered for: 7 years 5 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Dovada că NU există dumnezeu

Mesaj de Dream Catcher »

Pentru credincioși: Cum vă putem dovedi, noi, ateii, că nu există dumnezeu?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 3 months
6
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Re: Dovada că NU există dumnezeu

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Sâm Noi 27, 2021 4:20 am scrie:Pentru credincioși: Cum vă putem dovedi, noi, ateii, că nu există dumnezeu?
Logic, ar trebui ca religiosii sa vina cu dovezi si demonstratii ca exista ceea ce pretind .
Nu stiu daca e posibil sa demonstrezi ceva ce nu exista.
Poti doar prin argumente sa declari doar in dreptul tau ca nu ai nici o dovada ca ar exista vreun zeu sau dumnezeu.
Exista multi religiosi care incep sa se indoiasca de existenta vreunui dumnezeu. Insa aceasta idee, credinta, functioneaza ca placebo. Practic iti induci acest gand si iti foloseste mult, esti optimist mereu si ai cui sa-i reprosezi in eventualitatea unor neimpliniri in ce priveste rugamintile adresate entitatii divine.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Simplu, dovediți că Biblia este falsă! Dacă Iisus nu a inviat creștinismul este fals. Când vorbesc de falsitatea Bibliei clar nu mă refer la polemici legate de traducerea unui verset, căci aici este interpretabil, de asta există multe versiuni de traducere. dacă dovedești că mesajul este fals, atunci creștinismul este fals. uite un exemplu, mulți sceptici spuneau că apostolii nu credeau că Iisus este Dumnezeu, că asta a fost o invenție a primilor creștini, noi insă avem scrieri ale unor păgâni in care se spune că apostolii Il venerau pe Iisus (un simplu om, după ei) ca pe Dumnezeu.
Fiecare religie are un set de valori, stâlpi ai credinței prin care poți testa religia. de exemplu la musulmani stâlpii sunt integritatea lui Mohamed și unicitatea Coranului care ei considerau că nu se poate replica, Mahomed spunea să chemăm și ingerii și nu vom putea imita scrierile. Ei bine, o femeie a reușit să scrie in maniera Coranului, răspunsul fiind că a scris din inspirație divină. :)) Mohamed s-a dovedit că nu a trăit viața percepută de musulmani ca fiind exemplară, deci stâlpii sunt cel puțin șubrezi.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Dum Noi 28, 2021 8:17 pm scrie:Simplu, dovediți că Biblia este falsă!
Rationamentul tau e fals in acest exemplu.
Biblia are mai multe versiuni, e o culegere de texte din talmudul mosaic evreiesc , texte neotestamentare si texte considerate apocrife.
O copie a unei picturi originale nu e un fals ci copie a originalului. Biblia nu poate fi considerata falsa nici daca ar contine neadevaruri, cum dealtfel si contine neadevaruri .
Biblia a suferit in primele secole modificari, adaugiri , nepermise. S-a facut asta sub amenintarea cutitelor.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Ba dacă ar conține falsuri ar insemna că nu este adevărată. iisus nu a mințit, dacă Iisus mințea, atunci era absurd ca cineva să-L creadă. Dacă atunci când au fost evaluate cărțile care compun Noul testament scăpau și cărți false atunci inseamnă că evaluatorii nu au fost competenți, deci este justificat să pui la indoială intreaga Biblie, deci creștinismul. Fără Biblie creștinismul este ceva interpretabil, subiectiv.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Mie Dec 01, 2021 8:30 pm scrie:Ba dacă ar conține falsuri ar insemna că nu este adevărată. iisus nu a mințit, dacă Iisus mințea, atunci era absurd ca cineva să-L creadă. Dacă atunci când au fost evaluate cărțile care compun Noul testament scăpau și cărți false atunci inseamnă că evaluatorii nu au fost competenți, deci este justificat să pui la indoială intreaga Biblie, deci creștinismul. Fără Biblie creștinismul este ceva interpretabil, subiectiv.
Draga mea, eu am destule indicii ca are in ea si neadevaruri, asta nu ma impiedica sa cred si sa fiu convins ca mesajul principal din biblie e adevarat. Nu e nevoie ca orice scrie in ea sa fie absolut adevarat. Chiar nu conteaza. Sunt istorici care au consemnat ca s-a introdus in biblie fraudulos texte neadevarate. De exemplu in biblia catolica si protestanta nu exista cuvantul preot cu privire la conducatorii caselor de cult, in schimb la biblia ortodoxa a fost introdus termenul preot. Apoi fraza "in numele tatalui , fiului si al sfantului duh" nu exista in biblie ci doar "in numele lui isus Hristos". Bineinteles ca preotii pagani ce si ei au imbratisat crestinismul au introdus fraudulos trinitatea "sfanta" . Mai sunt multe alte fraze care au fost introduse pe parcurs pentru a potoli orgoliul si vanitatea paganilor ce si-au facut intrarea in preotia "crestina" cu ajutorul armelor .
Nu poti sa demonstrezi inexistenta unui lucru sau entitati. E ca si cum cineva ti-ar cere sa demonstrezi ca extraterestri nu exista iar tu nu poti aduce nici o dovada in acest sens.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Voi știți cum și cine a ales ce scrieri să alcătuiască biblia?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Da, știm, este bine documentat istoric. In perioada aceea se primeau și scrisori false, tot ceea ce ei au făcut a fost să verifice dacă stilul literar și mesajul erau in conformitate.

Paco, este discutabil. Dacă acel obiect sau acea entitate este cunoscută poți să spui că este sau nu este. Na de exemplu sunt specii dispărute, putem spune că nu există. Poți testa existența lui Dumnezeu, trebuie doar să vrei.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Dream Catcher » Mie Dec 08, 2021 9:52 pm scrie:Voi știți cum și cine a ales ce scrieri să alcătuiască biblia?
Se numesc "conciliile canonice" in exprimarea teologica.
Si acestea sau format la peste un secol dupa ce toti apostolii sau stins din viata. In biblia ortodoxa apar in plus si carti necanonice, numite apocrife.
In unele concilii unii din conducatorii bisericii au intervenit pe langa imparatul din acea vreme si au introdus atat texte cat si au operat modificari in textele existente.
Aceste actiuni sunt recunoscute de istoricii teologi.
Biblia nu e dictarea lui dumnezeu, nici scrisoarea Lui, ci asa au crezut oamenii ca e Dumnezeu.
Nici macar isus nu a lasat nimic scris, nici nu a indemnat la asa ceva, dar unii dintre apostoli au lasat cate ceva scris.
Pare ca cele mai multe scrieri apartin apostolului Pavel, multe din ele sunt scrisori adresate bisericilor .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Sunt scrisori ale apostolilor, in mare parte, inspirate de Sfântul Duh, in care descriu ce li s-a arâtat. Minunile pe care le-au văzut, și ce li s-a arâtat despre viitor.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Dum Dec 26, 2021 9:36 pm scrie:Sunt scrisori ale apostolilor, in mare parte, inspirate de Sfântul Duh, in care descriu ce li s-a arâtat. Minunile pe care le-au văzut, și ce li s-a arâtat despre viitor.
Problema ta e ca iti imaginezi ca inspiratia "duhului sfant" inseamna inspiratie divina.
A fi inspirat de Dumnezeu e diferit de a fi emanatia "duhului sfant".
Ca sa intelegi corect iti voi da urmatoarea fraza" imparatia cerurilor nu e mancare si bautura ci dragoste si bucurie in duhul sfant" .
"Duhul sfant" inseamna sa ai spirit ales, adica un spirit/caracter in acelasi spirit cu al lui Dumnezeu.
Pe voi v-au pacalit paganii trinitari cum ca "duhul sfant" e una din cele trei persoane a trinitatii.
Pentru a avea o corecta imagine te invit sa citesti cu atentie cartea Efeseni . Dar sa gandesti fiecare cuvant si fraza cu mare atentie.
Daca esti doar un habotnic, vei ramane incremenit in spusele popilor inselatori, insa daca vei avea constinta si spirit viu, ratiune si logica, cartea efeseni iti va da adevarata imagine despre Tatal ceresc, despre isus si despre spiritul/caracterul sfant ce "domneste" in constinta fiintelor din imparatia cerurilor.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

"daca vei avea constinta si spirit viu, ratiune si logica" asta este **** demonică. Trebuie să gândești așa altfel nu ești evoluat. Astea sunt vrăjeli. Chiar nu observi că din mesajul tău
In Efeseni primele fraze spun clar că Iisus și Tatăl sunt Dumnzeu și că a pus Sfântul Duh in noi, și sunt diferiți, nu știu ce nu ințelegi. Textul este atât de clar iar voi incercați să faceți totul simbolic, neclar. Exact ca in New Age. Trebuie să îți ridici nivelul de conștiință cât să ințelegi nivelul spiritual, etc. Aberații care inseamnă nimic.

13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul* adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu** Duhul Sfânt, care fusese făgăduit

Dream Catcher ai mai pus cu fantoma. :mrgreen:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

O să chem în ajutor Fantoma Care Nu Minte Niciodată.
Dar numai eu o văd și o aud. Așa că vă voi spune ce spune și ce face.

Fantomă Care Nu Minți Niciodată, există dumnezeu?
Cred că zice că nu, dar o fi bulgăroaică. Că dă din cap invers.

;))

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
și fantoma recunoaște că există Dumnezeu.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Lily » Mar Ian 04, 2022 10:09 pm scrie:"daca vei avea constinta si spirit viu, ratiune si logica" asta este **** demonică. Trebuie să gândești așa altfel nu ești evoluat. Astea sunt vrăjeli. Chiar nu observi că din mesajul tău
In Efeseni primele fraze spun clar că Iisus și Tatăl sunt Dumnzeu și că a pus Sfântul Duh in noi, și sunt diferiți, nu știu ce nu ințelegi. Textul este atât de clar iar voi incercați să faceți totul simbolic, neclar. Exact ca in New Age. Trebuie să îți ridici nivelul de conștiință cât să ințelegi nivelul spiritual, etc. Aberații care inseamnă nimic.

13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul* adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu** Duhul Sfânt, care fusese făgăduit

Dream Catcher ai mai pus cu fantoma. :mrgreen:
Retine ce spune isus " inchinare in duh si adevar, astfel de inchinatori iubeste Tatal"
Inchinarea in duh si adevar inseamna acceptarea, urmarea caii adevarului si logicii/ratiunii.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Aș tinde să te contrazic. Acceptarea, urmarea căii adevărului și logicii nu implică dragoste, un atașament față Dumnezeu și nici urmă de umilință in fața lui Dumnezeu. Acum mă gândesc la cei doi care s-au dus pe munte să se roage, parcă un fariseu și un vameș, parafrazez. Fariseul se ruga spunând: "Doamne iți mulțumesc că nu sunt ca acel vameș, eu țin post, dau de pomană, respect tradițiile, urmez căile, nu sunt ca vameșul acesta". In timp ce vameșul se ruga spunând: "Doamne iartă-mă pe mine păcătosul!". Iisus a spus cî rugăciunea vameșului a fost iubită de Tată. Fariseul se lăuda pe sine in fața lui Dumnezeu și iși critica aproapele, in timp ce vameșul iși recunoștea greșeala și miicimea. Inchinare in duh se referă la Sfântul Duh, in opinia mea, și inspirația dată de El, ascultare față de direcția dată de El. Iar adevărul se referă să iubești adevărul peste opiniile personale. Să nu te ții de ceea ce vrei să crezi, ci să urmezi adevărul oriunde te duce. Cânt tu spui de Iad, că nu ar exista, eu nu iți resping ideea din convingeri anterioare pe care nu sunt dispusă să le modific, asta nu ar fi dragoste de adevăr, ci nu găsesc argumente logice care să justifice afirmația. O văd ca o interpretare pe care nu o regăsesc in Biblie. Vreau adevărul, indiferent care este acela! Dacă nu există Dumnezeu atunci vreau să știu. Dacă nu există Iad, vreau să știu. urmez adevărul nu ceea ce vreau să cred.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

"nu au primit dragostea adevarului" spune evanghelistul.
Pentru unii adevarul e detalierea unor fapte, pentru altii adevarul e expresia dragostei. Banui ca e dificil de inteles, insa uneori vrem adevarul din dragoste.
Deseori am auzit declaratii "daca ma iubesti imi spui adevarul" . Adevarul face parte din iubire, Fara adevar nu exista iubire. La fel si iubire nu poate exista fara adevar.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

"nu au primit dragostea adevarului", aici cred că este vorba despre ceea ce am spus anterior, dragostea de adevăr. Oamenii iubesc intunericul pentru că faptele lor sunt rele. Vor să nu existe o pedeapsă, dar cum ii tot spun lui Dream Catcher, adevărul rămâne același, indiferent ce crezi. Nu dispare Iad-ul pentru că unii nu cred in el, la fel cum Dumnezeu nu dispare pentru că unii nu cred in El.
In Biblie se spune că inima este: ieremia 17: 9 „Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” nu ne putem baza doar pe inimă pentru că minte. In continuarea varsetului se vorbește despre fapte, acestea arată unde ne este inima. Dacă Il iubim cu adevărat pe Dumnezeu atunci vom crede tot ceea ce a spus, chiar dacă nu ințelegem tot. Avem incredere in caracterul Lui.

Dream Catcher :)) :)) :)) :))

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Scrie răspuns